Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna gratulacje, oby każdej z nas ta szybko poszło.
A ja sie wzięłam dziś za porządki w szafkach kuchennych miałam tylko pare rzeczy do pudełek powkładać żeby się nie walały a skończyło sie na tym że wywaliłam z nich wszystko , myłam i układałam. Jakieś 3h mi zeszło a teraz brzuch twardy i boli ;/
W sumie też bym juz chciała żeby coś się zaczęło i by mały był już z nami -
Gratuluję rowniez ode mnie Czarna!
Ja dzis wyszlam ze szpitala nadal w dwupaku, cukry w nirmie takze cc nietrzeba narazie robic. brzuchol opadl mi na calusienka dlon takze boje sie ze sie zacznie za szybko samo oby do 38 tc wytrzymac.Papcia, karolina1488, zbikowa, sandrula, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Nitka to dobrze, ze juz w domu, jednak co u siebie to u siebie.
A tak wyglądamy z Matyldą w 36 tc
[/URLKrystyna, evs, zbikowa, sylwciaaa, Papcia, karolina1488, Nieukowa, livia30, sandrula, AguŚka89, Mila123, AleAleksandra, bebag, paulka86, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
-
k.atarnka91 wrote:Hej dziewczyny!
Jestem nowa na forum, a z bellybestfriend praktycznie od początku ciąży
Jestem w 36 tc, to moja druga ciąża
Pozdrawiam
Cześć! napisz coś więcej, na kiedy masz termin, czy spodziewasz się córeczki, czy synka? Jak znosisz ciążę? Jesteśmy już na samej końcówce, ale miło, że dołączają nowe osoby do naszego grona -
Dziewczyny no idzie się załamać powiem Wam... ciagle inne zdania lekarzy... dzisiaj byłam na tym usg u lekarza ktory mi je zlecil. Tomon polecil zeby jechac do Madurowicza porozmawiac jak oni to widza.. i mowie mu co ta Pani dr powiedziala ze proba sn... a on byl w szoku. Powiedzial ze mnie nie namawia do niczego bo to moja decyzja ostatecznie ale on balby sie porodu sn. Zrobil mi usg ( Ola jest podobno mala 2600 skonczone 36 tyg. brzuszek na 34 tyg ale ma tak od 30 tyg ciazy) zrobil tez usg blizny i wychodzi ze ma 1.9 mm i zbadal tak reka brzuch zrosty, ulozenie glowki... i mowi ze czuje ze bedzie powtorka z glowka tzn niewspolmiernoscia porodowa... i on mimo wszystko radzi przemyslec moge skonsultowac z kims jeszcze tylko zeby ktos mnie zbadal a nie w 5 min na korytarzu ocenil vo jest lepsze.... powiedzial ze pracuje w 2 szpitalach profamilli i w szpitalu w Glownie. Profamilia to szpital prywatny a 5 tys na porod raczej nir moge przeznaczyc narazie... wiec Glowno. I powiem wam ze zaufalam mu... juz nie chce konsultacji bo kazdy co innego mowi ale zdecydowana wiekszosc radzi cc wiec zgadzam sie... 10 lutego urodzi się Ola przez cc... )
-
Monique ja bym nie ufała za bardzo tym pomiarom, to jest mimo wszystko +-500gr i u mnie i u Ciebie
Marsjanka myślę że dobrą decyzję podjęłas pewnie zrobiłabym tak samo.
A ja głupia naczytałam się o tym moim ciśnieniu i dopiero teraz schizuje...Muszę rano zrobić badanie moczu żeby sprawdzić białko. a jeszcze dziś mówiłam do męża że coś spuchlam i mi się skarpety odbijają na kostkach. obym miała tylko zwidy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 19:01
Marsjanka2 lubi tę wiadomość
-
Marsjanka to niezłą miałaś zagwozdkę z tymi lekarzami, ale dobrze że już coś masz ustalone konkretnie.
Aguska może to sie organizm oczyszcza do porodu? W mojej szkole rodzenia mówiły położne, że właśnie biegunka albo wymioty mogą oznaczać zbliżający się poród. -
Marsjanka nie dziwię Ci się i pewnie zrobiłabym to samo.
Robiłam dziś badania i o dziwo jak na ten etap ciazy wyniki krwi mam wszystkie w normie. Hemoglobina i hematokryt wzrosły bez żadnych suplementów, mocz tez w porzadku także super.
Aguska ja miałam biegunke i wczoraj i dzisiaj tez, kilka dni temu było mi mega niedobrze i myślałam, że może coś się kroi ale cisza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 20:57
AguŚka89, Papcia lubią tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
K.atarnka91 witaj chyba mamy podobny tp- ja mam na 25 lutego a Ty?
Ale u was dziewczyny się dzieje, tak się zastanawiam czy tylko u mnie tak spokojnie?
Ja we środę idę do lekarza, mam nadzieję że młoda przybrała na wadze, bo u mnie waga nie drgnęła -
Krystyna, u mnie też spokojnie, no ale my jesteśmy z końca lutego, będziemy zapewne zamykały stawkę... tzn. taką mam nadzieję Chociaż myślę sobie, że pewnie urodzę przed terminem, ale podobno to częste przeczucie, a później rodzi się po terminie no zobaczymy, a tymczasem kibicuje dziewczynom na wylocie