X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Dziewczyny po cc, co przeciwbolowego mialyscie zlecone w szpitalu I potem w domu? U nas dawali kroplowki z paracetamolu, a do domu nie wpisali nic w zaleceniach. Nie zapytalam bo nie bolalo mnie jakos bardzo, ale w domu ze starszym synkiem jest troche wiecej ruchu I cos bym lyknela. Wczesniej wydawalo mi sie ze w ciazy zalecany jest paracetamol a w czasie karmienia ibuprofen. Jak to u was jest?

My dzis szczesliwie wrocilismy do domu, maly z waga 3490.
    Ja jak miałam cesarke to dawali paracetamol i ketanol i po nich można karmić piersią

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym mamusią. A ja ciągle w dwupaku, już nie wiem co zrobić żeby urodzić. Sex, sprzątanie nie pomaga, jutro idę na długi spacer bo zwariuje za chwilę.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwcia ja od 3 tyg mecze się z przeziębieniem. Poza inhalacjami z soli, ciepla kołdra i termoforem za dużo opcji nie ma :( najgorsze dla mnie było kaszlenie bo raz ze mi się popuscic zdarzało a dwa ze macica mi się stawiała i wszystko na dole bolało ;(
    Zdrówka zycze- na szczęście masz.czas i może zdążysz w pełni wyzdrowiec przed godziną zero :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia33 wrote:
    Ja jak miałam cesarke to dawali paracetamol i ketanol i po nich można karmić piersią

Dzieki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Sylwcia ja od 3 tyg mecze się z przeziębieniem. Poza inhalacjami z soli, ciepla kołdra i termoforem za dużo opcji nie ma :( najgorsze dla mnie było kaszlenie bo raz ze mi się popuscic zdarzało a dwa ze macica mi się stawiała i wszystko na dole bolało ;(
    Zdrówka zycze- na szczęście masz.czas i może zdążysz w pełni wyzdrowiec przed godziną zero :)

o Matko to faktycznie długo. Włąsnie opcji nie ma za dużo a jak już coś chcemy aptecznego i zeby nie zaszkodzilo malenstwu to w wiekszości składniki w lekach sa w zasiegu reki w domu. Mam nadzieje,że jakoś zdarze wyprzedzić choróbsko. Zestaw mleko,maslo,miod i czosnek normalnie odrzuca mnie,ale coż dla maleńkiej nie zrobi sie:)

• Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że czosnek musi być polski czyli mały i biały bo ten chiński - duzy i różowawy nie ma właściwości bakteriobojczych!

sylwciaaa lubi tę wiadomość

• Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu dalej w 2paku i nie zanosi się na zmianę. Termin to 22 luty wiec niech sobie jeszcze maluszek podojrzewa

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na szybko pochwalić się, że Emilka urodziła się dziś przez cc. Waży 3630 i ma 56cm <3 na razie nic mnie nie boli ale mam podawane leki bo zaczynalo bolec. Niunia przybrała w ostatnich 10 dniach 420gram wiec sporo a dziś podczas badania wyszło, że mam zgładzona szyjkę ale główka jeszcze wysoko i ze 2tyg nawet bym mogła przenosić i byłaby jeszcze grubsza a już do tej wagi 3630 wyszło, że nie mam wspolmiernosci, także zrobił mi gin cc. Jestem przeszczesliwa <3 juz ją raz karmilam i mała pięknie ciągnie a ja mam podobno dużo mleczka :)

Krystyna, Nieukowa, Lilu, livia30, magda_lena86, Czarnaa94, bebag, Mila123, Aguu, elukkkcha245, zbikowa, Asiek84, vitoria, AguŚka89, Fryzia33, Bella1, Fiolk@, Papcia, Serducho, Meedii, evs, paulka86, MamaZtrójmiasta, chloet, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiesiołka podawanego dowcipnie to trochę mnie ten pomysł dziwi... nie ma żadnych cudów na uelastycznienie się w ostatniej chwili... ani ten cudowny żel po 150zł ani żadne oleje nie pomoga- na samej końcówce najlepsza jest dobra położna ktora będzie trzymać rękę przy rodzącej się główce i która będzie instruowala jak powoli przeć... powoli albo wcale :P
    Co do liści malin nie wiem- wg mnie kolejne placebo :D

Karolina super ze masz już maleństwo ze sobą ;) kolejna cesarska lutowka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 20:17

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiesiołka to na 100% jestem pewna ze pomaga do owulacji. Mniej boleśnie to przechodziłam. Bynajmniej na swoim przykładzie. Tyle ze musiałam się nauczyć go brać żeby było git. A to było kilkanaście miesięcy przed ciąża.

Gratuluje kolejniej mamie. Faktycznie początek lutego a tu większość mamusiek tuli swoje maleństwa.

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie tez pomysł z wiesiołkiem dopochwowo......

ea895dd043.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc też bym nie zaryzykował zwykłej kapsułki żelowej użyć dopochwowo bo przecież ona w składzie zawiera substancje mogące wpłynąć na ph pochwy i doprowadzić do grzybicy ...
    Karolina gratulacje!!!!!

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje! Twoja mala wielkoscia I waga prawie identyko jak moj synus. Mleka tez mam full, maly nie przejada. Na kolacje zjadl na prawde duzo a nie oproznil nawet jednej piersi w 1/3. Sutki mnie bola jak diabli, mam opuchniete sutki I brodawki, na szczescie nic jeszcze nie krwawi. Dzis doszedl bol piersi z przepelnienia.

Wszystkim dziewczynom ktore maja juz maluszki przy sobie gratuluje! Calej reszcie zycze szybkiego rozwiazania bez komplikacji.

Fryzia33, karolina1488, Mila123 lubią tę wiadomość

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka urodziła się dziś o 18:00 sn 3360g, 54 cm szczęścia :) urodzona cyckoholiczka, wlaśnie słodko śpi, więc mam chwilkę na napisanie co i jak ;)

Po tym nieszczęsnym KTG ordynator podjął decyzję o przyjęciu na trakt porodowy i przebiciu pęcherza (chciałam tego uniknąć, ale chodziło o Małą, więc się nie stawiałam). Położna przebiła go o 14 i później jakoś poszło ;) bez oksytocyny,bez ZZO, bez naciecia i ani jednego szwu :) położna pięknie ochroniła krocze, chociaż ciężko było mi nie przeć :P rodziłam wertykalnie :) no to tyle ze skrótu porodu :) czuję się dobrze i życzę reszcie dobrych porodów, a tym, które urodziły, gratuluję!

Nieukowa, magda_lena86, Ediii, Aguu, Krystyna, maferka, Marsjanka2, karolina1488, Mila123, bebag, Fiolk@, Fryzia33, livia30, Lilu, Serducho, Bella1, zbikowa, vitoria, Meedii, AguŚka89, evs, Czarnaa94, paulka86, MamaZtrójmiasta, chloet, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia piękny poród i jaka wspaniała nagroda :)
    Ogromnie gratuluję i zazdroszczę!

Papcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia w końcu się udało ;) gratuluję córeczki.
    Karolina również gratuluję.
    Fajnie że po weekendzie będziecie już z dziewczynami w domach - tylko zazdrościć :)

Papcia lubi tę wiadomość

• Aguu Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym Mamom.

Jeśli chodzi o Wiesiołek to nie chodzi o to, żeby wsadzać sobie kapsułkę! W żadnym wypadku! Nam na szkole rodzenia położną mówiła o tym, żeby łykać lub wyciskać kapsułkę i smarować się tym co w środku, a najlepiej kupić organiczny olej z wiesiołka i używać go do masażu (tak samo jak wiele z was używa oleju ze słodkich migdałów).

Osobiście piłam kiedyś po łyżeczce wiesiołka rano z polecenia endokrynolog na suchość pochwy i wysoką prolaktyne. Z tym, że nie wiem jak teraz mogłoby to wpłynąć na laktację.

Ja na razie nic tam nie gmeram, może niesłusznie, ale się zwyczajnie boję. Jeszcze jutro jadę w odwiedziny do rodziców, a potem może coś podziałam.

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Papcia, ogromne gratulacje!!! :) coraz więcej lutowych dziewczynek na świecie :)

age.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dla kolejnych szczęśliwych lutowych mam i ich wspaniałych dzieci! :-)
    My czekamy nadal - jutro termin według Belly. Byłam dzisiaj na ktg w szpitalu, piszą się nieregularne skurcze, ciągnie w pachwinach i to by było w sumie na tyle. W poniedziałek mam przyjść na kolejne ktg. Już bym chciała mieć Małą ze sobą.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilki, Malinki witajcie na świecie! :-)
    A my zaczynamy 40 tydz. Za mną ciężka nocka. Nieregularne skurcze powodowały przerwy w spaniu.

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ