Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fryzia, gratulacje! Super, że tak szybko poszło, teraz wypoczywajcie
My dzisiaj mamy pierwszą wizytę u pediatry i trochę się obawiam, żeby Kalina nic nie złapała, bo sezon przeziębień w pełni co prawda jest osobna poczekalnia dla dzieci zdrowych, ale wchodzi się tym samym wejściem, co chore dzieci i dorośli... -
Gratulacje kolejnym Mamusiom:)
Mila sciaganie szwow nieboli lekko tylko czujesz jak naciaga do gory i to takie niefajne uczucie ale naprawde nie ma czego sie bac.
Chloet ja karmienie pol na pol wlasnie. Maly budzi sie co 3h a ja tak rozkrecilam laktacje laktatorem jak maly byl w inkubatorze ze musze sciagac co 2h bo inaczej zalewa mnie mleczko. Mam woreczki z aventa i zlewam tam pokarm i do lodowki potem do zamrozenia. W jeden badz poltorej dnia mam caly worek. I w nocy jak ma mi siedziec na cycku godzine to wole odciagnac i dac z butli albo jak musze odciagnac bo za dlugo maly spi to stoi gotowe mleczko i czeka az sie obudzi. A w ciagu dniu staram sie caly czas karmic piersia chyba ze odciagne wczesniej to daje cycka a jak oprozni to dokarmiam butla i na szczescie sie niebuntuje ze ciezko mu z cycka i wybiera butle...chloet, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
U nas wszystko ok, chociaż maluch w nocy czasami marudny i potrafię 1-1,5h spędzić na karmieniu, przewijaniu i usypianiu, ALE dajemy rade:) Budzi się co 3h, czasami co 4 i w sumie nie odczuwam jakiegoś wybitnego zmęczenia - przynajmniej na razie.
Gorzej za to znoszę powrót do formy po cc Jutro idę na ściągnięcie szwów i mam nadzieję, że z blizną wszystko ok...
W szpitalu martwiłam się o pokarm i kazałam swojemu m pokupować różnego rodzaju suplementy na laktacje - no i leżą sobie bezużyteczne, bo pokarmu mam, aż nadto i też chyba muszę zacząć odciągać i przechowywać mleko...
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące!!! Wiem jak to jest czekać w zniecierpliwieniu i mnie też czas dłuuuuuużył się strasznie! Jedno jest pewne - już jest bliżej niż dalej Powodzenia!
p.s. Fryzia jestem pod wrażeniem Twojego ekspresowego porodu! tak to można rodzić
Gratulacje!magda_lena86, zbikowa, Papcia, Mila123 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratulacje dla nowych mam, Fryzia, Twoja zimna krew - szacun! no i niech sie maluch ładnie chowa
my od wtorku w domu (w końcu). Mała głownie je i śpi. Wczoraj była u nas doradca laktacyjny pomóc wrócić z butli na pierś (w szpitalu kazali mi karmić butlą, żeby mała nie spadała na wadze przez ssanie... no ale robiłam co każą) dziś pierwsza noc bez laktatora wyparzania i butli, jestem bardzo zadowolona, bo jestem totalnym leniem i nie chciało mi się tego robić po nocy. nie mam nic do mm, każdy niech sobie organizuje tak jak ma ochotę Wczoraj mieliśmy pierwszą kąpiel w wiaderku (mała spała 4h potem rozanielona). W poniedziałek wizyta u pediatry, mam nadzieję, że ładnie przybierze do tej pory. pozdrawiam was wszystkie i do następnego
trzymam kciuki za dziewczyny przed porodoem, oby poszło gładko!
PS. a propos zdejmowania szwów po cc, mój się zapiekł tak, że dwie położne ciągnęły, a ja wyłam. tak więc to nie ma reguły że jest bezbolesne.bebag, Krystyna, magda_lena86, Nieukowa, Mila123, vitoria lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie Godzinne opóźnienie lekarz miał ale nadrobił tym co mi powiedział i co ustaliliśmy
Junior na dzień dzisiejszy waży 4kg (600g w 2 tyg!!!). 14.02. o 9 rano mam się stawić w szpitalu na czczo, wysłać mu smsa, że jestem. Zrobi mi KTG i USG i podejmiemy decyzję czy od razu na stół czy poczekamy jeszcze chwilę (max do 18.02.) CC bezwzględnie i bez dyskusji przynajmniej z uwagi na wagę dziecka ale powiedział, że gdyby nie to to i tak jakiś powód byśmy znaleźli - przynajmniej zły stan blizny po poprzednim cc. Zupełnie inna rozmowa z nim dziś była niż ostatnio
No dobra, to mam 5 dni na przygotowanie sięNieukowa, Lilu, jenny88, chloet, magda_lena86, vitoria, bebag, Fiolk@, elukkkcha245, Papcia, Mila123, Nitka_lutowa, karolina1488 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Fryzia, szybciutko sie uwinęłaś, tylko pozazdrościć
Ja sobie właśnie uświadomiłam, że do terminu zostalo 2 tygodnie i 2 dni czyli to juz zaraz tam właściwie, a ja jakoś cały czas mam wrażenie, że jeszcze tyyyyle czasu zostało. No ale już wszystko gotowe, więc tylko czekanie pozostaje.
Bebag jak tam u Ciebie masz jakieś oznaki zbliżającego sie porodu?
Odebrałam też z przychodni wyniki GBS i niestety dodatni -
Witam. Dawno się nie odzywałam ale czytam wszystko. Gratuluję wszystkim mamusiom:) ja mam jeszcze trzy dni do terminu z om ale dzis na wizycie gin powiedziała, że wszystko pozamykane wiec na rychly poród sie nie zanosi. Szczerze to już bym chciała urodzić bo często lapia mnie skurcze i to takie bolesne. Ogólnie ciężka dla mnie ta końcówka.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Bo to wcale nie takie latwe kochana, ja mam laktator reczny aventu I jak mnie cycek bolal to tez chcialam sciagac mleko, poleglam jednak. Najlepszym laktatorem jest dziecko, dlatego mimo bolu zaczelam przystawiac co ktores karmienie. Sciaganie laktatorem tez mnie bolalo a mleka sciagalo sie jak na lekarstwo. Jak maly ssal to bolalo wtedy ale przynajmniej piers nie bolala z przepelnienia. Mowia ze niektore laktatory elektryczne sa dobre, czesto mozna wypozyczyc w szkolach rodzenia czy szpitalach. Kupno to duzy wydatek..
Przystawiaj dziecko jak najczesciej, zeby mleko sie produkowalo. Czesto karmisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:46
-
Mam elektryczny ale i tak nie potrafię... Przystawiam ja co 2 godz w dzień i co 3 w nocy, musze ja budzic bo tak byly przerwy po 4 godz i polozna tak zalecila. Piersi przestaly mi się twarde robic, może malo pokarmu mam? I dlatego chudnie... A może zacząć dokarmiać?
-
nick nieaktualnyJa jeszcze nie wiem jak u mnie będzie z karmieniem a pytam:) Powiedzcie mi jak to jest z tym sciaganiem pokarmu? Co ściagniecie to inny pojemnik? Dla pewności chce dowiedzieć sie. Ile kupiłyście sobie pojemników bo ja myślałam o 4 by mieć awaryjnie.
-
Asiek84, u mnie zwiastunów porodu brak, a moja mała jest spora i ja bym chciala, żeby urodziła się trochę wcześniej - ale nic tego nie zapowiada plus jest taki że ja się mocno zaktywizowalam - więcej się ruszam, bo juz bezpiecznie się czuję i może to jakoś na nią podziała na ktg, jeśli wszystko będzie ok, mam zacząć chodzic dopiero od terminu porodu więc nie wiem nawet czy już jakieś skurcze mam... No i ciężko mi już, mam wrażenie że brzuch waży tonę... a jak u Ciebie?
Ja jeszcze nie mam wyniku gbs, pewnie dopiero na początku przyszłego tygodnia będzieAsiek84 lubi tę wiadomość
-
BabydreaM a puscili was ze szpitala? Ile to juz dni? Spokojnie bez paniki przystawiaj, może trochę potrwać zanim wróci do wagi- możesz ją wazyc po każdym karmieniu i po kilku dniach sprawdzaj czy ogólnie idzie w dobrym kierunku.
Jeśli masz dobry laktator.to możesz ustawić na bardzo powolne zasysanie i wtedy nie powinno bardzo bolec, zmieniaj tez kat polożenia laktatora. -
Ja rowniez mam reczny z aventa i sciagalam co 2 godziny po 10minut kazda piers z zegarkiem w reku po 2 dobach sciagalam po 20ml a teraz sciagam po 80ml. Kp dzieki treningu na laktatorze wcale nieboli choc wspomnienia po 1 porodzie byly tragiczne z kp.
Sylwcia na poczatek niema co przesadzac bo nie kazda ma na tyle mleczka by duzo zamrazac a zawsze mozna dokupic przeciez; ) ja sciagam i wlewam do woreczkow z aventa i jak sie nazbiera przez caly dzien wieczoren zamrazam badz nastepnego dnia jesli niejest pelen woreczek.