X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie moze byc latwo I przyjemni, no nie moze. . Synek zakonczyl chorowanie po 3 dniach ale zarazil kurka nas. Mezowi leci z nosa, a u mnie gluty w gardle, w nosie, drapanie I bol gardla. Normalnie to nie sa wielkie objawy I nie przejelabym sie az tak, gdyby nie noworodzio w domu... boje sie ze maluszek moze od nas zalapac, a dla niego sam katar to bylaby masakra. Szpikuje siebie I meza czosnkiem, czarnym bzem, malinami, on dodatkowo wcina gripex. Synkowi starszemu podaje neozine a maluszkowi piers na kazde zawolanie. Oby nam sie udalo...

• bebag Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria, maluszek zapewne dostaje przeciwciala z mleczkiem od Ciebie i nic mu nie będzie :) oby i Wam szybko przeszło!

Ja dziś kompletnie nie mogłam spać, byłam w dzień na długim spacerze, podczas którego raz spial mi sie brzuch, ale to by było na tyle :) natomiast spojrzałam na zdjęcia z wtorkowego usg i większość wymiarów mojej kluski odpowiadała 39w4d wiec może jednak łaskawie urodzi się niedługo... kiedy ta pełnia? Jutro? ;)

age.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w noc 11-12 ma być, czyli wypada na sobotnią noc. Uffffff ja do brzucha mówię codziennie, że to musi być nasza noc!! :-)

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas właśnie wzeszedl złoty i okrągły. Piękny tylko ze ja nie wierzę w takie rzeczy jAK porody podczas pełni :D
    Byłoby jednak miło juz urodzic :)

Ps. Może to realne bo chyba czop mi do końca odszedł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 18:19

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Matka głupich,Ale każda matka kocha swoje dzieci:-)
    Trzeba się jakoś pozytywnie na weekend nastawić:-)

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany nie chcę zacząć rodzić w weekend. Zaciskam nogi do wtorku :D

magda_lena86, Nieukowa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktorys z waszych maluchow mial zoltaczke fizjologiczna? Powiedzieli mi ze jest nieduza I nie trzeba leczyc, nie mowili jednak kiedy powinna minac, wie ktoras?

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn mial dostal w 3 dobie a kolejnego dnia nas wypisali i powiedzieli ze ona sama przejdzie wiec sie nie przejmowalam.
    A i tak w ogole witam sie w ostatnim tygodniu ciazy :-) w kolejny piatek moj maluszsk bedzie juz od kilku godzin ze mna :-) ;-) :-) i zycze wszystkim naszym lutoweczkom zdrowka i powodzenia :-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się zmobilizowalam i zrobiłam górę kopytek, na dwa obiady teraz mam i na dwa obiady zamrożę, do tego poprałam jeszcze pościel, córa na te rozrywki nie zareagowała nijak, twarda baba :) Jeszcze chłopa zapędzilam do pościągania, poprania i pozawieszania z powrotem firanek i zasłonek w całym domu, coś brzęczał o upierdliwej cholerze ale zrobił co kazałam :)
    A z dolegliwości ciążowych to tylko caluśki dzień mnie dziś piecze pas skóry pod piersiami, aż mam wrażenie jakby pękała, więc smaruję w razie co balsamami i oliwką od rana.

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czop sluzowy wam odszedl przed porodem?

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Ja dziś się zmobilizowalam i zrobiłam górę kopytek, na dwa obiady teraz mam i na dwa obiady zamrożę, do tego poprałam jeszcze pościel, córa na te rozrywki nie zareagowała nijak, twarda baba :) Jeszcze chłopa zapędzilam do pościągania, poprania i pozawieszania z powrotem firanek i zasłonek w całym domu, coś brzęczał o upierdliwej cholerze ale zrobił co kazałam :)
    A z dolegliwości ciążowych to tylko caluśki dzień mnie dziś piecze pas skóry pod piersiami, aż mam wrażenie jakby pękała, więc smaruję w razie co balsamami i oliwką od rana.

Mam dokładnie to samo z tą skóra pod piersiami i tez smaruje cuduję, ale taki urok trzeba do końca przytrzymać.
    Ja wolałabym w weekend nie rodzić w tygodniu więcej specjalistów w szpitalu, ale jeśli córcia wybierze się teraz w podróż na drugą stronę brzucha, to oczywiście nie będę przeciwna :)

Nasze małe cudeńko - Oliwia czekamy na Ciebie nasz mały wieeelki skabie!
  • Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi w skrócie opisać jakie to uczucie jak się stawia brzuch?, od kilku dni kilka razy dzienne mam takie dziwne uczucie jakby robila się taka góra ma brzuchu twarda i wtedy jakby mnie tak na chwilę "zatykało" nie wiem jak to opisać. Może to tylko mała się wypina.

• magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie brzuch się stawia to mam uczucie takiego scisniecia. Jak go dotykam to cały jest twardy ( mniej więc tak twardy jak okolice bioder). Dodatkowo na początku takiego twardnienia często mi się w pierwszej sekundzie zdarza wstrzymać oddech Tak odruchowo. Ostatnio staram się to kontrolować i skupić przy tym na oddychaniu.

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tez mam pieczenie pod piersiami od czego to moze byc? Jesli chodzi o skurcze to rzeczywiscie brzuch twardnieje i skora na nim jest bardzo opieta scisnieta mam wrazenie ze ona sie kurczy mnie taki skurcz trzyma od kilku do kilkudziesieciu sekund i jest bolesny.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pod piersiami skóra jest delikatniejsza i bardziej się napina. Gin mi kazała robić w to miejsce kompresy z oliwy z oliwek albo z jakiejś oliwki pielegnacyjnej i faktycznie jak robię regularnie 2 razy dziennie to pomaga.

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem czy to to stawianie się macicy, odczuwam to całkiem inaczej niż ruchy dziecka to trwa kilkadziesiąt sekund i jest bezbolesne i zauważyłam, że występuje to coraz częściej. Ahh co by to nie było będę obserwować, dziękuję za Wasze opisy :)

• bebag Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mia, u mnie to wygląda podobnie, brzuch mi się spina, twardnieje i mam takie uczucie jakby na chwilę zabrakło mi tchu i nie jest to dla mnie bolesne :)
    Mnie bardzo bolą pachwiny, czuję taki ucisk, bardzo to nieprzyjemne :/

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija 7 dzień od cc, bylam na ściągnięciu szwów i rzeczywiście nie bolało. Dziwne uczucie ale niebolesne :) dziś mogę już powiedzieć ze czuje się super po cc, w końcu wstanie z łóżka to żaden problem. Teraz tylko czekam żeby brzuch się do konca wchłonął. Ile to może trwać po cc?

Córcia jest przekochana <3 nie chce zapeszac ale jeszcze ani raz nie płakała w domu, normalnie aniołek. Jesteśmy z mężem w niej zakochani <3

Moja córka tez ma zoltaczke fizjologiczna, wypuścili nas w 3 dobie ze szpitala bez problemu bo poziom bilirubiny był ok. Z dnia na dzień widzę, że jest coraz bledsza choć wcale jakąś żółta nie była. Położna była teraz u nas w środę i w przyszłą środę też ma być i ona kontroluje tą zoltaczke. Ogolnie to fajna położna nam się trafiła :)

W dniu porodu miałam dokladnie 53,5kg czyli +11,5kg. W dniu wypisu ze szpitala - 3 dni po cc waga pokazała 46kg a wczoraj juz 45kg także załamka normalnie w jakim tempie to leci zostały mi tylko 3kg po ciąży na dzień wczorajszy - 6 dni po cc :(

Papcia lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help zwariuje zaraz... kolejna noc bezsenna. Przez to ze oboje z mezem jestesmy zawirusowani tylko ja opiekuje sie maluszkiem I tylko ja nie spie druga noc z rzedu... maz smarka I kicha strasznie, wiec nie chcialam by do dziecka dochodzil. Mnie gluty do gardla leca ale przynajmniej nie prycham na bobasa, no I wspomagam go mlekiem, ode mnie nie powinien sie zarazic. Tylko ze wlasnie przez to wszystko tylko ja w nocy wstaje do dziecka... od wczoraj karmienie wypada ok polnocy, ok 2 I ok 5, kazde karmienie wiaze sie z co najmniej 3 kupami, odbijaniem, przebieraniem bo ulal, potem mlody nie chce zasnac I tak mija poltorej godziny. Pol godziny czy godzine podrzemie I kolejne karmienie, przewijanie, odbijanie z tym ze od 5 juz zwykle nie spi inaczej niz na reku a co za tym idzie ja tez. Jestem wykonczona bo sama tez zle sie czuje, polezalabym pod ciepla koldra, wygrzala sie, oczy mi sie zamykaja. Teraz mlody w lozeczku ale nie spi, pies chrapie, ja rozgrzewam sie goraca herbata I czekam co bedzie, albo jasiek zasnie albo sie rozplacze, a ranek coraz blizej. Najdalej za poltorej godziny wstanie starszy. Obysmy juz w koncu wyzdrowieli bo dlugo tak nie pociagne... niestety slysze znow gangstera, a juz myslalam ze przysnal....

• vitoria Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za oknem ksiezyc imponujacy, niech zadziala na was dziewczyny jak oxytocyna :-)

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ