X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z tym karmieniem to orka na ugorze gdzie przy pierworodnym zero problemów - szczerze to zawsze traktowałam te nażekania karmiących matek jako fanaberie i wymysły... no i trafiło mnie... wiecznie walka o ilość mleka wczoraj w nocy to już myślałam, że to koniec... dziś mleka trochę więcej za to mały pobudka na jedzenie co godzina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 08:11

• bebag Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola, ja w kryzysowych sytuacjach piję femaltiker i pomaga :) wczoraj wypilam wieczorem i jeszcze rano miałam zalew pokarmu wiec polecam :)

U Eli pojawił się trądzik niemowlęcy, położna kazała przemywac krochmalem, zobaczymy czy pomoże :(

age.png
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję femaltiker 2x dzienne...
    Mam jeszcze pytanie o plamienia u mnie zaraz będą 4 tyg po porodzie a ja cały czas plamię jak 4 dzień okresu. Brązowawą krwią. Miały się te śluzy zmieniać a u mnie cały czas tak samo.

• Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola też mnie to niepokoilo, bo praktycznie kolor "odchodow" nie zmienial sie. Do dzisiaj, a minal rowny miesiac. Pojawilo sie nieco zoltego sluzu, mam nadzieje, ze to poczatek konca bo mam juz dosc podpasek. Tak fajnie bylo przez te 9 m-cy

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś mija 6tygodni od cc i od jakichś 4 dni jest czysto także koniec połogu. Po 4tygodniu odchody robiły się brązowawe ale w międzyczasie pojawiały się jeszcze różowe
    We wtorek idę do gin, ciekawa jestem czy wszystko ok i dlaczego mam tak duży, twardy brzuch

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od tygodnia już czysto więc połóg zakończony, w przyszłym tygodniu idę na kontrolę do gina.

Goździk tutaj masz trochę informacji o spiralce. Ja zakładam sobie IUS:

http://www.twojaantykoncepcja.pl/

bebag u Olka też trądzik niemowlęcy ale niczym nie smarujemy. To normalne i samo znika. Wystarczy nie natłuszczać skóry w tym miejscu tylko - ja odstawiłam oliwkę i już znika ładnie wszystko.

Z Olkiem biegam po lekarzach teraz bo ból brzuszka był okropny i brak kupek (były tylko po lactulozie i czopku glicerynowym). Wczoraj zrobiliśmy badanie kału i wyszła jak byk nietolerancja laktozy. Olo pije Nutramigen już i powoli widać poprawę. Nie przelewa mu się w brzuszku już, mniej się pręży. Zobaczymy jak z kupkami będzie.

Trójka dzieci i z każdym to samo ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wciąż krwawienie a w poniedziałek minął 4 tygodnie.

Tymek jest na nutramigenie od nocy niedzielnej i dziś od rana wreszcie widzę że kupki są ok. Nareszcie.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 14:16

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, dzięki za info o trądziku, ja przemywam przegotowana wodą - moze na razie wstrzymam się z tym krochmalem ;)

U mnie krwawienie raz słabsze raz mocniejsze - ale to dopiero 2 tygodnie po porodzie wiec nie spodziewam się żeby szybko zniknęło ;)

Dziewczyny, a jak ubieracie maluchy na spacer? Ja zakladalam taki ciepły kombinezon i jeszcze nakrywalam kocykiem Ale mała dzis dostala wścieklizny na spacerze, ledwie wyszlismy i musieliśmy wracać - czuje ze było jej niewygodnie i gorąco :/ mam taki fajny dość cienki polarowy kombinezon i zastanawiam się ze może byłby lepszy, po prostu grubszy kocyk na wierzch... Ale mąż mnie strofuje ze będzie jej zimno :/

age.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaczelam wertowac internet poniewaz nie pasowal mi moj brzuch po pierwszej ciazy juz w szpitalu mialam plaski brzuch a tu dzis mijaja 4 tyg a ja nadal mam brzuszek nie jest on jakis duzy i pewnie wielu dziewczynom by nie przeszkadzal ale ja zawsze mialam plaski i jestem szczupla i mi to przeszkadza no wiec stwierdzam ze mam rozstep miesnia prostego brzucha. Co prawda wychodzi na to ze fizjologiczny bo na dwa palce ( moje malutkie) i miesnie powinny sie zejsc do roku ale mnie to przeszkadza i moze w przyszlym tyg zaczne cwiczyc lub udam sie najpierw na wizyte do fizjoterapeuty wolalabym cwiczenia ale boje sie ze moge sobie zaszkodzic no zobaczymy. Choc w sumie widze ze brzuszek mi spada caly czas ale ja lubie wszystko na juz

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mam to samo - w gorącej wodzie kąpana :D Też bym już chciała zgubić brzuszek, ale wczoraj gadałam z kolegą, który jest fizjoterapeutą i powiedział, że 3 m-ce po porodzie (cc) można zacząć intensywne ćwiczenia. Do tego czasu mogę coś delikatnie popróbować, ale wiadomo każdy jest inny więc lepiej skonsultować to ze specjalistą:)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mam to samo tylko ja po cc. Jak sprawdziłas ten rozstęp mięśnia?

3i499vvjnklbrqeo.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag ja już odstawiłam zimowy kombinezon i gruba czapę, sama nie chciałabym tak wychodzić. Mam polarowa bluzę z kapturem dla małej (pod spód normalnie bodziak i pajac), cienka czapkę kocyk i tyle. Nie chcę jej przegrać. A do chusty na spacer to nawet bez tej bluzy.

bebag lubi tę wiadomość

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to bylo moje 2 cc. Jest kilka sposobow aby to sprawdzic ale ja polozylam sie na plecach ugielam nogi w kolanach jak do brzuszkow jedna reke pod glowe i podciagnelam sie troche jak do brzuszkow zeby miesnie sie napiely i od mostka palcami dotykalam przez srodek ( w sumie po tej linii ciazej) az do pepka a tu na srodku nie czulam w ogole miesnia tylko jakby tam nic nie bylo wlozylam palce nad pepkiem a tam dziura normalnie i tak sie rozeszlo na 2 palce. Znalazlam juz cwiczenia na rozstep tego miesnia ale moze najpierw rzeczywiscie to skonsultuje

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_lena86 wrote:
    U mnie też wciąż krwawienie a w poniedziałek minął 4 tygodnie.

Tymek jest na nutramigenie od nocy niedzielnej i dziś od rana wreszcie widzę że kupki są ok. Nareszcie.....

Olek dopiero 24 godziny na Nutramigenie i kupy na razie nie ma a widze, ze probuje cisnac. Brzuszek tez troche boli ale w jelitach mu sie nie przelewa juz wiec poprawa jest. Mam nadzieje, ze lada chwila wszystko wroci do normy. U poprzedniego syna po 24 godzinach nie bylo sladu zadnych dolegliwosci.

Przeraza mnie troche to, ze Nutramigenu co rusz nie ma w aptekach. Co chwile zastoje z dostawami i juz wczoraj szukalam. Z poprzednim synem bralam recepte na 10 puszek to miesiac spokoju byl ale co miesiac szukanie. Straszne to jest :-/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze szpitala na razie dostaliśmy rp na 5 puszek. Jedna starcza na około 3-4 dni. W Poznaniu kupiliśmy bez problemu. Gorzej jest z bebilon pepti... ludzie są dosłownie zapisani na kartki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 18:05

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odwrotnie - pepti jest a i mi w domu zostało 7 puszek. Ale jakoś damy radę, najwyżej będę sprowadzać z innych miast ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dziękuję, że o tym rozstępie napisałaś bo sprawdziłam i na bank tez mam rozstęp tego mięśnia tylko ciężko mi określić ile, wydaje mi się ze duzo :( musze o tym poczytać i wybrać się na pewno na przeswietlenie powlok brzusznych i do fizjoterapeuty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 23:24

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 3 tygodnie po cc zostało 3 kg i troszkę brzucha, spodnie sprzed ciąży jeszcze są ciasnawe, ale ja póki co do ćwiczeń się nie rwę, leniwa jestem chyba :) "Odchody poporodowe" mam ciągle, zazwyczaj różowawe ale jak więcej pochodzę to bardziej krew przypominają.
    Jeśli chodzi o spacery to mam też pytanie czy używanie w wózku tych takich "przykrywek" do gondoli, ja tak ale mam wrażenie, że małej pod tym czasem za ciepło.
    W ogóle że spacerami mamy mały problem - Matylda jak się budzi to praktycznie od razu głodna i jak szybko piersi nie podam to rozpacz i niestety moje wyliczenia ile spać będzie nic nie dają bo czasem się budzi już po godzinie od karmienia i truchcikiem do domu wracam z wyjącą w wózku syrenką. Nic nie daje gadanie, śpiewanie, szumiś, smoczka nienawidzi wypluwa i płacze bardziej, a jako że mieszkam na wsi, ławek nie ma to nie ma opcji żeby przystawić na chwilę bo bym chyba musiała stać opierając się o słup albo drzewo ;)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja biorę mała na spacer tylko podczas 1 długiej drzemki kolo 11:00. Inaczej nie dałabym rady bo też wyje a smoczka nie ciumka. Starszak za łapkę, mała do gondoli i ruszamy :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram w zimowy kombinezon i przykrywam kocem, ostatnio tak wiało, że wydaje mi się, że bez koca by zmarzła.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ