Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Olkowi ciagle robie 90ml juz i wypija czasem wszystko a czasem zostawia.
Karolina ja to rozejscie miesnia mam od 1 ciazy czyli kupe lat. Nigdy nic z tym nie robilam. Robiac brzuszki mam "gorke", stozek taki ale powyzej pepka, na calej dlugosci i jak wsadze reke to wyczuwam dziure na zdecydowanie wiecej niz 2 palce (ponoc ponizej jest niebezpieczne bo przepuklina itp). U mnie jesy dosc spore ale nic mi nigdy w zwiazku z tym nie dolegalo.
-
Bella przez 1 miesiac sciagalam swoj pokarm i dawalam z butli i jak mial 4tyg to raz pil 60 raz 80 a potrafil wypic nawet i 110. Mialam wrazenie ze ile bym niedala tyle by zjadl:p i przybral w tydzien 500g. Pozniej przeszlismy na cyca i przez kolejny tydzien przubral 270g i tez sie najadal. Uwazam ze jesli dzidzia nieplacze, je wszystko z butli i spi te 2-3h to jest ok i niema co dawac wiecej bo potem rosnie maly pulpecik mojemu wyszla druga broda przez to dodawanie bo wypijal wszystko;)
-
Dziewczyny a w czym spia wasze dzieciaczki??? I czy leza w nocy na pleckach czy na boczku??
Moj malec spi w spiworku ale ulewa czasem w nocy i te szelki od spiworka sa mokre a dotykaja jego buzi:/ wtedy go wyciagam z tego i przykrywam kocyiem lecz niewiem czy mu niezazimno pod kocykiem... i musze podkladac dokusie pod plecki zeby spal na boku choc i tak czesto sie prsekreca bo woli spac na pleckach. -
Moja mała śpi w body i pajacyku lub kaftaniku+śpiochy i przykrywam ją kocykiem. Póki nie zaśnie to potrafi się rozkopać, ale wtedy poprawiam. Śpi na plecach, tylko przez pierwsze 2 tygodnie podkładalismy jej coś, żeby spała na boczku.
I też ulewa. Dzisiaj przed 6 zaczęła ciężej oddychać, słychać było, że ma katar w nosie, już zaczęłam się obwiniać, że ją wczoraj przewialo. Wzięłam ją i patrzę buzia w mleku, pod nosem też. Wydaje mi się, że ulalo jej się i trochę wciągnęła nosem, bo odessalismy katarkiem i jest już w porządku.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Dziewczyny a ja mam do Was pytanie, bo Jaś jak się denerwuje że wyleci mu smoczek to tak charczy jakby miał katar ale jak psikne wodą morską i chce odciągnąć to nic właściwie nie ma tylko ta wodę wyciągam. Jak śpi to też nic nie słychać i już nie wiem czy on ma katar czy nie. Normalnie 3 dziecko a ja glupsza niż przed pierwszym
-
Ja mam malego zmarzlucha, Helka spi w rozku i jeszcze przykryta kocem do tego obowiazkowo skarpety nalozone pod spiochy bo inaczej wychodza jej sine zylki i nie moze spac.
Niestety cycek to jej najwiekszy wrog wiec sciagam mleko i daje jej butle
Na razie mleka wystarcza chociaz jeden cycek juz mi usycha, mam nadzieje ze jeszcze z miesiac pociagne. Diete na raze trzymam bo jak troche pofolgowalam to mala dostala uczulenia i wyladowala w szpitalu, a na brzuszek podaje jej infacol -
Moj to akurat ciepluch spi w body z dlugim rekawe i w skarpetkach przykrywam kocykiem a i tak sie rozkopuje z niego i nogi na wierzchu ja przykryta koldra a on spod kocyka sie wygrzebuje ale karczek cieplutki daje mu tak polezec ale i tak za pare min znowu ide przykryc chociaz do brzuszka. A najbarfziej lubi bez pampersa lezec no to jest szal potragi lezec 20 min ii sie przeciagac mruczec przewraca glowke w lewo i prawo macha nozkami raczkami taki sczesliwy
-
Kurcze moj sie tak wierci ze sie boje ze kocyk naciagnie na buzie:( a ktoras wczesniej pisala o lozeczku moja polozna tez mowila zeby podniesc i ja dalam ksiazki pod nozki i jeszcze kocyk zlozony pod materac od strony glowki zeby bylo wyzej.
Fryzia nie wiem czy to to samo ale moj tez tak charczal czesto w nocy to slyszalam dwie wersje od poloznych jedna ze to wina tego ze teraz nieodsluzowuja dzieci a druga ze pokarm badz slina sie gdzies tam zatrzymuja i po powod chrypki czy jak to nazwac.Fryzia33 lubi tę wiadomość
-
Mój mały śpi już od tygodnia w samym pajacu przykryty pieluszka flanelową i kocykiem złożonym na pół. Przez to że ulewa materac jest podniesiony pod kątem do góry. Na zmianę śpi na bokach lub na plecach przy czym na plecach kładę go w dzień w kokonie też uniesionym w górę i jest cały czas obok mnie lub męża gdyby się ulalo to od razu możemy go podnieść . Jak leży na boku to podkładamy z tylu głowy zrolowana pieluszkę żeby się nie obrócił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:40
-
U mnie charczenie jest wtedy gdy nie uda się go odbić po jedzeniu i po 1h już nie daję rady i go odkładam. Gdy leży to wtedy właśnie słychać ten dźwięk więc to pewnie zalegający pokarm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:45
-
Moja też charczy, w czwartek idziemy do pediatry i zapytam co to moze być, ale chora nie jest bo nawet jej to nie wybudza
Nasza śpi w body na krótki rękaw i pajacu i na to kocyk bawełniany albo spiworek, ale dziś po kąpieli spróbuję chyba tylko pajaca bo mam wrażenie że może jej być gorąco
Nieukowa, mi po porodzie jest gorąco (w ciąży też tak mialam), chociaz w nocy jak mała daje popalić to chyba ze zmęczenia czasem robi mi się strasznie zimno, no ale śpię w koszulce na ramiączka wiec w sumie sie nie dziwię
U nas nocny kryzys od kilku dni (chyba od piątku), mała ładnie śpi pierwszy sen po kąpieli, w łóżeczku albo w wózku - 2,5-3h, a później zaczyna się problem, przysypia na 5 minut przy jedzeniu i się wybudza, oczy jak 5 zl chce chodzić po domu, znowu przysypia na 5 minut i awantura i nawet wziecie do naszego lozka nie pomaga... i tak przez 2-3 godziny w dzien odsypia, nie bardzo da sie ja obudzic na jakas dluzsza aktywnosc, bo wymeczona jest nie wiem co na to poradzić, ale ledwo żyjemy, a nie chce myśleć co bedzie jak mąż wróci do pracy :] mam nadzieje że to się jakoś ureguluje -
Dziewczyny a jakiego rozmiaru pieluch używacie??? Czy któraś z Was ma już może 3 ???? Wiem że opis jest na pieluchach ale zastanawiam się czy dużą jest różnica między 2 a pampersem w rozmiarze 3??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 19:03
-
Ja mam jeszcze 2, ale myślę, że ostatnie opakowanie, bo już się małe robią, a synek waży coś ok 5 kg.
Bebag - wiem co czujesz mieliśmy tak ostatnio tylko, że w dzień. W ciągu całego dnia synek spał może z 1,5h masakra co się umęczyliśmy. Za to odespał w nocy aż się sama obudziłam, bo piersi chciały mi eksplodować
Dziewczyny nie wiem czy temat już się przewijał (jeśli tak to gdzieś mi umknęło)- jaki termometr bezdotykowy polecacie? Jakaś konkretna marka?
Mam i rtęciowy i elektryczny, ale ostatnio mały tak się zanosił, że nie wiem jakbym miała mu zmierzyć temperaturę w takich okolicznościach ;/ -
Emilka dziś była do szczepienia i waży tak bardzo mało, że od 28 lutego do dziś przybrała 110 gram, jestem zalamana a lekarka tez jakas nienormalna bo jakbym ja sie nie zapytala, ze chyba za malo wazy to ona nawet a wage by nie popatrzyla. Przepisze ją do innej pediatry a teraz mam dokarmiać butelka i dziś próbowałam ale to nie był dobry pomysł po szczepieniu bo nie chciała jeść butelki i zwymiotowala ja juz nie wiem co jest grane bo nie płacze a chyba dzieci jak są głodne to płaczą, wisi na piersi w ciągu dnia non stop a w nocy raz lub dwa razy ale je 40 minut. Będę karmić ta butelka tylko żeby ona jeszcze chciała jeść. Enfamil kiedyś mi zjadła a Hipp dziś zwymiotowalaNasze największe Szczęście