X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tą jaglaną i daję ze smoczka do kaszek smoczek Y i też średnio mały z tego ciągnie.

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu, Dziewczyny, czy tylko ja wstaję w nocy 1000 razy? Dziś miałam 4 pobudki w godzinach 21-6, z czego jedna trwała 1,5 godziny :( to już trzeci tydzień wstawania co 2h w nocy, jak tak dalej pójdzie to padnę z niewyspania :/

age.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. A dzisiaj jeszcze bylo więcej ale to z naszej winy bo chyba było mu zimno w nocy. Jak spojrzalam na termometr to bylo 10 stopni. Spał w rampersie pod kocem. :-(

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już było super, budziła się raz ok 5 do jedzenia i spał tak do 7-8, a od dwóch tygodni wierci się i budzi się częściej, może nie aż tak dużo jak piszecie, ale jednak trochę się mu pozmieniało. Dzisiaj kończy 5 miesięcy, ponoć w tym wieku dzieci tak mają

• Babydream Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj masakra, wierciła się całą noc, od 3 do 4 nie spała wcale, tylko gadała, a jak już zasnęła to co chwilę po smoczka się budziła. Katorga

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogolna poprawa po skonczonym 5 miesiacu. Maly jest grzeczniejszy, wiecej sie sam soba zajmuje i co najwazniejsze wkoncu siedzi w wozku na spacerze! A to jest u nas sukces :) bez placzu i wyciagania mozna wreszcie pospacerowac :) oby tak juz zostalo ;) Igus strasznie ciagnie na nozki do stania jak usiadzie odrazu spowrotem na nogi bardzo silny chlopczyk. Od tygodnia w nocy budzi sie raz na jedzonka a przesypial juz cala noc. Jedna pobudka do przezycia:) zaczal juz pelzac pieknie ustawia nogi do raczkowania raczki jeszcze niedokonca potrafi ogarnac ale jeszcze chwila i bedzie czyscil podlogi ;)

magda_lena86, Fryzia33 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dostała dzisiaj dynie, o wiele bardziej jej smakowała jak marchewka. Cieszyła się tak samo jak przy kaszce :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka super postępy :) moja też pełza i zaczyna się podnosić na kolankach :)

To ja już nie narzekam na tę jedną pobudkę nocną jak Wy takie akcje macie dziewczyny. Tylko ja byłam od ponad miesiąca przyzwyczajona do całych nocy przespanych od 19/20 do 6/7/8 a teraz nie dość, że jest jedna pobudka to jeszcze przeważnie chodzi spać dopiero po 21. Dziś nastał cud i zasnęła zaraz po 19 <3

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 22.30 a mój dalej nie śpi
    ......
    Póki co dźwiga się na brzuchu i rzuca zabawami...
    To będzie ciężka noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:35

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • łania Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak chyba jest z tym spaniem, jak mi moja mała zaczęła z miesiąc temu przesypiać całą noc to gdzieś przeczytałam, żeby się tym cieszyć, bo to niedługo minie. I tak się stało, zaraz przestała spać całą :)
    A Ala ma jeszcze jakąś alergię oprócz truskawek. Na ciele ma trochę plamek, jakby liszaje, do tego dziś miała czerwony policzek i suchy. To raczej nie jednorazowa alergia tylko coś co stale jem. Zacznę od odstawienia nabiału chyba.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem odwrotnie tzn zasypia szybko bo zaraz po kąpieli o 19 i śpi tak do 2. Wciąga butlę i śpi dalej ale dzień zaczynam np tak jak dzisiaj 4:30 ;-) Czasem pośpi do 6 :D Starszy przesypia już od jakiegoś pół roku całe nocki od 21 do 7 więc dziewczyny, jeszcze trochę :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana, nie wiem czy da się zrobić coś żeby liczbę pobudek zmniejszyć chociaż do dwóch :/ i do tego Ela idzie spać późno, wstaje o 6. Chyba muszę coś zmienić w ciągu dnia, jakoś spróbować kłaść ją wcześniej, bo długo tak nie pociągnę :/

age.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 3 drzemki w ciągu dnia w tym jedna dłuższa (w południe). Jak zaczyna się wydzierać ok 18 już to nie kładę na drzemkę tylko wcześniejsza kąpiel, butla i do łóżeczka. Może dwa razy mi się obudził na początku wyspany po godzince a teraz już ciągnie nockę. Kąpiel = długie spanie ;-) Może spróbuj wprowadzić taki rytm dnia. Nie jest łatwo ale da się - ja mam plan ustawiony na godziny i trzymam się go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:23

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, chyba będę musiała spróbować, dzięki za radę :) Mam książki Tracy Hogg, muszę je w końcu przeczytać.
    U nas kąpiel jest codziennie ale o różnych godzinach, a ostatnio dość późno. Małą kąpie mąż, a on wraca z pracy o różnych porach, no ale trudno, chyba odbiorę sobie te 15 minut świętego spokoju i w takie dni kiedy on wraca późno, będę kąpać Elę sama. U nas był już czas, że Ela budziła się raz w nocy, ale to co się dzieje teraz to jakiś słaby żart.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:33

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest podobnie jak u Livii i właśnie z tego samego powodu kąpiel jest zaraz po 18. Emi jest wtedy nieznośna, trochę śpiąca a jak wnoszę ją do łazienki to leży rozanielona i czeka na spa :D najgorsze, że rzadko kiedy teraz chce jeść po kąpieli bo gdy je, jak np wczoraj to praktycznie przed 19 już śpi. I dziś spała od 19 do 3, wtedy zjadła 150ml i spała do 6,zjadła i bawi się do teraz ale już ją zbiera spanie. U nas nigdy nie było wcześniej pobudki niż o 6 na szczęście, raz chyba trochę przed 6

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie u mnie tak samo z "rozanieleniem kąpielowym". Może się wydzierać jak diabeł ale włożę do wanny to strzela uśmiechy na prawo i lewo. Po kąpieli też jest spokój akurat tyle, żeby go ubrać i nakarmić. Później przytulanko, smoczek, głaskanie po buźce i dziecka nie ma ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 09:14

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag ja z malym tez tak mialam przy karmieniu piersia w dzien ok a w nocy sie nienajadal choc niby w nocy lepszy pokarm i juz mialam dosc tych pobudek i poprostu przeszlam na butle wieczorem, maly przesypial prawie cala noc. Moze i u Ciebie tak jest ze sie nienajada i dlatego tyle pobudek... ja mialam tak i z jednym i z drugim synem niby pokarmu ful a przyszedl 3m-c i dupa i dziecko glodne w nocy i 100 pobudek. A to idzie sie wykonczyc doskonale Cie rozumiem. Takze przemysl sobie taka opcje. Albo jak bedziesz u pediatry to pogadaj o tym i zobaczysz co poradzi.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa, szczerze mówiąc biorę to pod uwagę i jeśli w ciągu dwóch tygodni nocki się nie poprawią to spróbuję z mm. Chociaż ona co drugą pobudke potrafi zasnąć ze smokiem, ale to też nie jest tak, że dam smoka i dziecko śpi. 10 razy go najpierw wypluje, a najchętniej zasypiala by do tego na rękach. Z mm też to będzie trudne, bo Ela nie chce butelki, jak wychodzę gdzieś to zawsze zostawiam jej pokarm i nie chce go pić z butelki :/ wody też nie chce. Tak więc może być ciężko. Ale daję sobie jeszcze 2 tygodnie, zaczniemy kąpać ją wcześniej, może trochę wyreguluje drzemki i zobaczymy.
    Ja wiem że zrobiłam błąd nie dając regularnie butelki z moim odciagnietym mlekiem od początku, przynajmniej piłaby bez histerii i np. w weekend mąż mógłby ją nakarmić w nocy a ja odespac ;) ja już doskonale wiem dlaczego regularne wybudzanie ze snu jest tak skuteczną torturą :D
    Wiadomo, przy następnym dziecku będę madrzejsza :D
    Dzięki dziewczyny za rady :)

age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kapiel jest codziennie miedzy 19 a 20 spac idzie dopiero o 22 i najczesciej przesypia do 4.30/5.30, ale dzis wstala o 1 i nie wiem czy to dlatego ze dostala sztuczne mleko na kolacje czy ja ja obudzilam jak wstawalam bo przeciez zrobil mi sie zastoj i nie moglam przez caly dzien zdoic mleka dopiero kapusta pomogla i w nocy sie udalo. Mam juz dosc sciagania mleka a z drugiej strony jest mi szkoda przestawic Helke calkiem na sztuczne.
    Juz trzy razy mala dostala soczek z mlodej marchewki od babci z ogrodu i nowy smak jej sie bardzo podoba :)

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też pije soczek z marchewki z hippa, również bardzo jej smakuje, jak się kończy to płacze. Rozrabiam z wodą, ale więcej soku niż wody. Narazie żadnych innych soków nie daje, bo nie chce żeby przyzwyczaiła się do słodkiego picia, a sok z marchwi nie jest taki słodki.

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ