Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na szczescie wysoko niebylo, nic jej niepowinno byc spokojnie. Napewno bedzie miala jakis slad w koncu doszlo do uderzenia. Krwiak to jakby bylo ciemne mocno, krew pod skora najprosciej mowiac. Nic jej niepowinno byc. Pierwszy siniak nie ostatni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 18:26
-
Na takie marne pocieszenie napiszę, że od wielu znajomych słyszałam już, że dziecko spadło jak było mniej więcej w tym wieku, a to przysnęli, a to poszli do łazienki, to innym razem się odwrócili po coś. Trzeba obserwować i w razie gdyby coś niepokoiło to szybko do lekarza.
Babydream lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Babydream na rowniez marne pocieszenie powiem Ci ze moj starszak na rowne pol roczku nabil bratu 1 sianiaka bo niechcaco stracil na niego przyczepke od ciezarowki, na szczescie niebyla ciezka, ale sianiak byl;) rowniez obserwowalam i nic sie niedzialo na szczescie:) ja juz przezylam 2 szycia w wieku okolo 1,5 roku mojego starszaka i wiele guzow i ran do tej pory wiec inaczej na to wszystko reaguje, niemiej jednak z malenstwami trzeba zawsze uwazac i bacznie obserwowac po upadkach, spadkach i uderzeniach. Nie jedno jeszcze kazda z nas przezyje co jej dech w piersiach zamrozi, ale oby jak naj mniej takich sytuacji badz wcale najlepiej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 22:57
Babydream lubi tę wiadomość
-
Woooow, Mila, ale spryciarz Ela dopiero ogarnęła obroty z pleców na brzuch więc gdzie jej do takich wygibasow! ale ona jest najmłodsza z całego forumowego towarzystwa więc jak piszecie że Wasze dzieciaczki coś robią, to wiem że za miesiąc i moja zacznie
Babydream, to masz pierwszy upadek za sobą, uff że Poli nic nie jest
Tak jak pisała łania, słyszałam od wielu osób, że to właściwe standard, że dziecko w pewnym momencie ląduje na podłodze
My jutro zaczynamy pakowanie i w niedzielę wyruszamy nad morze. Już nie mogę się doczekać, kocham Bałtyk, a nie byłam już 3 lata!!!Babydream, karolina1488 lubią tę wiadomość
-
Babydream mój syn spadł mi ostatnio też z kanapy. Wyszłam tylko na chwilę. Ale ja zawsze obok łóżka mam porozkladane poduszki i on spadł chyba na poduszkę isturlal się na puzzle piankowe. Myślałam że mi serce stanie. A on poplakal ale nigdzie nawet składu nie było.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Bebag udanej podróży troszkę zazdroszczę, bo ja nigdy nie byłam nad morzem, myśleliśmy, że w tym roku się wybierzemy, ale nie możemy na dłużej wyjechać. Obawiam się, że mąż też by mi cały czas marudził, że nudno, bo do tej pory w góry jeździliśmy, a tam wiadomo całe dnie zajęte na wędrówkach. Może za rok...
bebag lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Babydream dobrze, że Poli nic się nie stało, współczuję nerwów.
Mila to u Ciebie zaraz się bieganie za dzieckiem zacznie Matyldka póki co na brzuch potrafi się obrócić i czasem dupkę do góry podciąga trochę, a i jeszcze do tyłu się odpycha, ale to niechcący jak chce coś złapać leżąc na brzuchu
My już wróciliśmy znad jeziora i do listopada nigdzie już raczej nie wyjeżdżamy. Matylda zdrowiutka mimo codziennych kilku kąpieli w jeziorze, pod koniec wyjazdu zaczynała kwiczeć radośnie jak tylko się wchodziło z nią do wody, jutro chyba basen duży rozstawimy na podwórku, jak jej się tak podoba to się pomoczymy jeszcze. No i znowu chyba tylko mi jest smutno, że już razem nie śpimy jak na wyjeździe, mała bez problemu śpi w łóżeczku spowrotem.
Bebag słoneczka i ciepłej wody w morzu zyczę to może i Ela "popływa"bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość
-
A zapomniałam się pochwalić, że od wczoraj mamy pierwszy ząbek. Ala zniosła to bardzo dzielnie, te jej częstsze wstawianie w nocy ostatnio pewnie z tego wynikało. Dziś wstała jeść dopiero o 6!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:14
Lilu, bebag, karolina1488, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Bebag cieszę się, że wszystko wróciło do normy mam nadzieję, że mój mały również przybiera na wadze, chociaż uważam, że mało je...
Babydream wspolczuje sytuacji, taka przestroga, ze musimy miec oczy dookoła głowy. Grunt, ze malej nic sie nie stalo.
Wrocilismy z wakacji nad polskim morzem... i pierwszy raz w zyciu trafilam na piekna pogode! Malemu bardzo sprzyjal klimat, potrafil przezpac cala noocke z 1 pobudka teraz spedzamy tydz na mazurach. Oby pogoda dopisala.karolina1488 lubi tę wiadomość
-
Mila ale spryciarz
Dwóch chłopców ok 2tygodnie starszych od mojej Emilki już siedzi opierając się na łokciu i stoi na nogach trzymając się łóżeczka i mega próbują stawiać kroki, masakra jak szybko. Zastanawiam się czy to nie narobi jakieś krzywdy typu krzywe nóżki, rodzice starają się to hamować ale oni non stop się podnoszą do stania
Moja Emilka tylko troszkę pełza, obraca się na brzuszek i odwrotnie, turla się, podnosi się na kolankach i unosi pupcię ale nie wychodzi jej to za bardzo, odpycha do tyłu leżąc na pleckach, leżąc na pleckach na płasko już bardzo wysoko podnosi się po siadu bez podciągania za żadne przedmioty, jak się za coś podciągnie to siedzi i leci do przodu na twarz dlatego muszę bardzo pilnować bo łapie się za wszystko a najbardziej za moje włosy
Babydream, Goździk współczuję nerwów, całe szczęście, że nic się nie stało
Ja mam bardzo wysokie łóżko dlatego nawet na sekundę nie odwracam wzroku od małej bo strasznie się boję, że się sturla. Jak ją czasem biorę do łóżka jak np dziś bo o 5 obudziła się z płaczem, dospałyśmy do 8 ale ja bardziej czuwałam i cały czas trzymałam ją za tyłek bo mam paranoję na tym punkcie
Dziewczyny czy Emilka powinna mieć strój kąpielowy na basen czy może być w samym pampersie? Chcemy się we wrześniu wybrać na termy Bania w Białce i się zastanawiamy co potrzeba. Na to kółko baby swimmer na szyje chyba już będzie za duża? Co w zamian może się przydać?Nasze największe Szczęście
-
Babydream współczuję nerwów. Oby Pola szybko zapomniała o upadku.
Czytam o waszych dzieciach i widzę spora różnicę. Moja mała nie obraca się na brzuch tylko boki, nie bawi stopami. O podnoszeniu i raczkowania nie ma mowy. Jest z końca stycznia, więc tym bardziej już powinna.fizjoterapeutka ja oglądała, al mówi że to nic takiego. Staram się jej pomagać w obrotach ale nie wiele pomaga.z leżeniem na brzuchu to w ogóle dramat bo max 1 min wytrzyma. Zaczynam się martwić.czy dzieci którejś z was też się jeszcze nie obrajacja i nie ruszają z miejsca? -
Zbikowa jeśli fizjo ja widział i jest ok to się nie martw. Mój syn był leniuchem i zaczął obracac się dopiero po 6mcach a zegar robić ok. 8 mca i wtedy też pełzac zaczal. Usiadł jak miał 9mcy, w 11mcu wstal i od razu zaczął raczkowac. Jak mial 14mcy zaczął chodzic i teraz jest wyjątkowo sprawnym dwulatkiem.
Mała niestety taka sama jak starszak i dokładnie taka jak ty opisujesz swoja- nienawidzi leżeć na brzuchu i aktywnie się broni przed przekrecaniem na brzuch. Wścieka się ze nie może sie ruszyć do zabawki ale uparcie nie próbuje na brzuchu ćwiczyć. Napięcie mięśniowe ma ok wiec to taki typ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:17
zbikowa lubi tę wiadomość
-
Jak wiecie ja ze względu na kręcz rehabilitowalam swojego synka. Miałam fizjoterapeute i fizjoterapeute -osteopate. W rodzinie mamy też fizjoterapeute i z doświadczenia wiem, że jeżeli się martwisz i chcesz sprawdź czy wszystko ok to nie idź do fizjoterapeuty tylko do neurologa.
Takie badanie wygląda zupełnie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:29
-
Magdalena tu się nie zgodzę. Idzie się do fizjoterspeuty który pracuje z dziećmi i on będzie w stanie dokładnie ocenić rozwój dziecka i jego problemy. Lepiej niż neurolog. Nie mówię tu o zwykłym fizjo. Ale o kimś kto pracuje bobathem lub Vojta. Pozdrawiam.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015