X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja przez weekend wyjątkowo dobrze się czułam 🤗 aż do wczorajszego wieczoru.. serce mi jakoś waliło, mdłości, zimno, źle - masakra.
    Dziś już jest dobrze, wizyta za tydzień we wtorek i mam nadzieję że wszystko będzie ok 💓
    To będzie już 9t+4d ale ten czas leci 🤯

Strawberry🍓 lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Ja badania prenatalne mam umówione na 13t i 1 d wg usg a w om będzie to 13 t i 4 d. Przez telefon Pani z recepcji nic mi nie mówiła, żebym musiała wykonać badanie krwi i teraz się zastanawiam? Czy po usg może mi je jeszcze zlecić? Obecnie jestem w końcówce 11 tyg i od początku ciąży przytyłam 2 kg co widać już po brzuch. Spodnie już są zaciasne. Mdłości nadal mam ale mniejsze niż do tej pory. Senność się utrzymuje.

W poprzedniej ciąży miałam zalecenie wykonać badanie krwi jeśli nie w ten sam dzień co USG to dzien przed lub po badaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 11:19

oloowa2709 lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości odbierają cała radość życia, do tego jeszcze czesto mi się słabo robi i właściwie to czekam żeby iść spać bo wtedy nic nie czuje. I oczywiscie jestem szczesliwa, ze to jedyne niedogodności ciążowe ale w momencie w którym czuje się strasznie to nic innego nie ma znaczenia. Praktycznie w każdej ciąży miałam mdłości ale w tej największe i to osłabienie, gdzie nie mam siły wstac z kanapy. Mam nadzieje, ze niebawem przejdzie.
    Ja mam badania prenatalne i generyczne 3.08. Na wyniki tych drugich muszę czekać około 3 tygodnie.

GrubAsia lubi tę wiadomość

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mówiłam , ze mogę rodzic ale nie chodzić w ciąży. Dla mnie to żaden stan błogosławiony. Może nie powinnam tak mowic ale takie mam odczucia. Na dzień dzisiejszy to ja wegetuje a nie żyje.u mnie dochodzi jeszcze niechęć do jedzenia. Tylko chleb i bułki, nic więcej. A jeść muszę ponieważ jak tylko troszkę zgłodnieje to mam ogromne mdłości i robi mi się czarno przed oczami. Ach mam nadzieje, ze już niedługo.

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi , ile z Was jest już na zwolnieniu? Albo kiedy zamierzacie iść?
    Ja sobie zawsze obiecywałam że jak tylko znajdę w ciążę to robię adios pracodawcy👋
    Taki mam też zamiar. Mam nadzieję że w następnym tygodniu mi da zwolnienie szczególnie że ostatnio muszę przerzucać kartony bo robimy porządki w dokumentach

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ostatnio na wizycie poprosiłam ginekologa o jakieś tabletki na mdłości, bo nie byłam w stanie funkcjonować. Droga do pracy to była męczarnia, teraz jak czuje, ze coś mnie bierze to szybko tabletka i przynajmniej mogę pracować. Jedynie jak jestem w domu i mam mdłości to nic nie biorę.

• Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w firmie budowlanej, pracuję zarówno w biurze jak i na budowie (sporo dźwigania) i w przyszłym tyg mówię kierownikowi o ciąży będzie wtedy 11+5 i zostaję w pracy prawdopodobnie do końca tego miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 13:16

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży pracowałam do 34 tygodnia ciąży , bo wtedy zaczyna się już macierzyński . Teraz od 3 lipca do 16.08 mamy wakacje o później planuje normalnie wrócić do pracy. Do sierpnia kobiety w ciąży, karmiące itp maja zakaz pracy w DE przez Coronawirusa a później już niby nie. Zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądała w sierpniu, ja bym wolała pracować bo w domu nie usiedzę no ale czas pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 14:37

• veritaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar pracowac do konca wrzesnia. Pracuje w laboratorium diagnostycznym

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam pracować do końca września lub października w zależności od samopoczucia. I moze w przyszlym tygodniu pojde na kilka dni zwolenienia bo nie wyrabiam...

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja już ostatnio na wizycie poprosiłam ginekologa o jakieś tabletki na mdłości, bo nie byłam w stanie funkcjonować. Droga do pracy to była męczarnia, teraz jak czuje, ze coś mnie bierze to szybko tabletka i przynajmniej mogę pracować. Jedynie jak jestem w domu i mam mdłości to nic nie biorę.
    a jakie masz te tabletki?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem 2gi tydzień na zwolnieniu ale nie z mojej inicjatywy tylko ze względu na przepisy.. Pracuje w żłobku i zostaje automatycznie wysłana na zwolnienie przez lekarza pracy już na cały okres ciąży..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie kłujące bóle? Ja nie miałam wcześniej, ale pojawiły sie jakiś tydzień temu. Głównie po tym jak dużo chodzę itp.

• Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Dziewczyny a macie takie kłujące bóle? Ja nie miałam wcześniej, ale pojawiły sie jakiś tydzień temu. Głównie po tym jak dużo chodzę itp.
    Tak, mi się zdarzają zwłaszcza po dłuższej trasie, czasem tak po prostu, a czasem np jak się "przeciągam"

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od zeszłego tygodnia jestem na zwolnieniu. Mdłości i wymioty mnie wykańczały.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:

O tak, czasem jak za szybko z łóżka wstanę to mnie zacznie kłuć w pachwinie. Jak za duzo się nachodzę albo córeczkę ponoszę na rękach to wtedy najgorzej.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w laboratorium chemicznym i moja przełożona kiedy dowiedziała się o ciąży sama zasugerowała, że najlepiej byłoby gdybym poszła na zwolnienie, ze względu na czynniki szkodliwe i pracę w systemie czterobrygadowym. Zapytałam czy nie ma możliwości zapewnienia mi bezpiecznych warunków pracy, bo ogólnie czułam się dobrze i mogłabym wykonywać jakieś bezpieczne czynności (oczywiście tylko na pierwszych zmianach), np. wpisywanie wyników badań do komputera i przekazywanie ich telefonicznie, sortowanie i archiwizowanie świadectw badań itd., ale przełożona dała mi do zrozumienia, że dla nich byłoby lepiej, gdybym poszła na zwolnienie. No to poszłam od 3 lipca, zaczynałam wtedy 10 tydzień. Miałam plan pracować do 18 lipca, bo wtedy miałam zacząć urlop a po urlopie już wziąć zwolnienie, ale wyszło inaczej. Jak na razie dziwnie się czuję będąc w domu, ja jestem pracoholikiem i ogólnie uwielbiałam swoją pracę, ale to prawda że jest tam trochę niebezpiecznie i trzeba bardzo na siebie uważać, więc na pewno lepiej dla mnie i maluszka, że jestem na zwolnieniu.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. To dobrze, bo trochę mnie to martwiło zwłaszcza, że wcześniej była cisza. Może teraz macica bardziej rośnie?
    Czy to oznacza, że powinnam mniej chodzić, czy to standardowy objaw?

• Mavi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a jakie masz te tabletki?

Dostałam Vomex A. Ale mieszkam w Niemczech, nie wiem czy one są tez w Polsce. Jeżeli tak - polecam, na mnie działają super i starcza mi jedna tabletka na cały dzień, gdzie mogę brać do 3 dziennie.

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ja prenatalne mam 03.08 i też badania z krwi mam zrobić kilka dni przed USG więc to chyba dosyć częsty sposób postępowania.
    Mamy prenatalne razem 😁 krew pobieram tydz przed, pytałam o to mojej lekarki i powiedziała, że ważne żeby krew była pobrana w skończonym 11 tc, nie musi być wtedy co usg :) już trzymam za nas kciuki... I już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak ten maluch rośnie, nie wiem czy wytrzymam jeszcze 3 tygodnie 🙈🙉🙊

_Hope lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ