🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny , ja przez weekend wyjątkowo dobrze się czułam 🤗 aż do wczorajszego wieczoru.. serce mi jakoś waliło, mdłości, zimno, źle - masakra.
Dziś już jest dobrze, wizyta za tydzień we wtorek i mam nadzieję że wszystko będzie ok 💓
To będzie już 9t+4d ale ten czas leci 🤯Strawberry🍓 lubi tę wiadomość
-
oloowa2709 wrote:Ja badania prenatalne mam umówione na 13t i 1 d wg usg a w om będzie to 13 t i 4 d. Przez telefon Pani z recepcji nic mi nie mówiła, żebym musiała wykonać badanie krwi i teraz się zastanawiam? Czy po usg może mi je jeszcze zlecić? Obecnie jestem w końcówce 11 tyg i od początku ciąży przytyłam 2 kg co widać już po brzuch. Spodnie już są zaciasne. Mdłości nadal mam ale mniejsze niż do tej pory. Senność się utrzymuje.
W poprzedniej ciąży miałam zalecenie wykonać badanie krwi jeśli nie w ten sam dzień co USG to dzien przed lub po badaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 11:19
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Mi mdłości odbierają cała radość życia, do tego jeszcze czesto mi się słabo robi i właściwie to czekam żeby iść spać bo wtedy nic nie czuje. I oczywiscie jestem szczesliwa, ze to jedyne niedogodności ciążowe ale w momencie w którym czuje się strasznie to nic innego nie ma znaczenia. Praktycznie w każdej ciąży miałam mdłości ale w tej największe i to osłabienie, gdzie nie mam siły wstac z kanapy. Mam nadzieje, ze niebawem przejdzie.
Ja mam badania prenatalne i generyczne 3.08. Na wyniki tych drugich muszę czekać około 3 tygodnie.GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze mówiłam , ze mogę rodzic ale nie chodzić w ciąży. Dla mnie to żaden stan błogosławiony. Może nie powinnam tak mowic ale takie mam odczucia. Na dzień dzisiejszy to ja wegetuje a nie żyje.u mnie dochodzi jeszcze niechęć do jedzenia. Tylko chleb i bułki, nic więcej. A jeść muszę ponieważ jak tylko troszkę zgłodnieje to mam ogromne mdłości i robi mi się czarno przed oczami. Ach mam nadzieje, ze już niedługo.
-
Powiedzcie mi , ile z Was jest już na zwolnieniu? Albo kiedy zamierzacie iść?
Ja sobie zawsze obiecywałam że jak tylko znajdę w ciążę to robię adios pracodawcy👋
Taki mam też zamiar. Mam nadzieję że w następnym tygodniu mi da zwolnienie szczególnie że ostatnio muszę przerzucać kartony bo robimy porządki w dokumentach -
Ja już ostatnio na wizycie poprosiłam ginekologa o jakieś tabletki na mdłości, bo nie byłam w stanie funkcjonować. Droga do pracy to była męczarnia, teraz jak czuje, ze coś mnie bierze to szybko tabletka i przynajmniej mogę pracować. Jedynie jak jestem w domu i mam mdłości to nic nie biorę.
-
Ja pracuję w firmie budowlanej, pracuję zarówno w biurze jak i na budowie (sporo dźwigania) i w przyszłym tyg mówię kierownikowi o ciąży będzie wtedy 11+5 i zostaję w pracy prawdopodobnie do końca tego miesiąca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 13:16
-
W poprzedniej ciąży pracowałam do 34 tygodnia ciąży , bo wtedy zaczyna się już macierzyński . Teraz od 3 lipca do 16.08 mamy wakacje o później planuje normalnie wrócić do pracy. Do sierpnia kobiety w ciąży, karmiące itp maja zakaz pracy w DE przez Coronawirusa a później już niby nie. Zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądała w sierpniu, ja bym wolała pracować bo w domu nie usiedzę no ale czas pokaże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 14:37
-
Mavi wrote:Ja już ostatnio na wizycie poprosiłam ginekologa o jakieś tabletki na mdłości, bo nie byłam w stanie funkcjonować. Droga do pracy to była męczarnia, teraz jak czuje, ze coś mnie bierze to szybko tabletka i przynajmniej mogę pracować. Jedynie jak jestem w domu i mam mdłości to nic nie biorę.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja już jestem 2gi tydzień na zwolnieniu ale nie z mojej inicjatywy tylko ze względu na przepisy.. Pracuje w żłobku i zostaje automatycznie wysłana na zwolnienie przez lekarza pracy już na cały okres ciąży..13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Luzia wrote:Dziewczyny a macie takie kłujące bóle? Ja nie miałam wcześniej, ale pojawiły sie jakiś tydzień temu. Głównie po tym jak dużo chodzę itp.
-
Luzia wrote:Dziewczyny a macie takie kłujące bóle? Ja nie miałam wcześniej, ale pojawiły sie jakiś tydzień temu. Głównie po tym jak dużo chodzę itp.
O tak, czasem jak za szybko z łóżka wstanę to mnie zacznie kłuć w pachwinie. Jak za duzo się nachodzę albo córeczkę ponoszę na rękach to wtedy najgorzej. -
Ja pracuję w laboratorium chemicznym i moja przełożona kiedy dowiedziała się o ciąży sama zasugerowała, że najlepiej byłoby gdybym poszła na zwolnienie, ze względu na czynniki szkodliwe i pracę w systemie czterobrygadowym. Zapytałam czy nie ma możliwości zapewnienia mi bezpiecznych warunków pracy, bo ogólnie czułam się dobrze i mogłabym wykonywać jakieś bezpieczne czynności (oczywiście tylko na pierwszych zmianach), np. wpisywanie wyników badań do komputera i przekazywanie ich telefonicznie, sortowanie i archiwizowanie świadectw badań itd., ale przełożona dała mi do zrozumienia, że dla nich byłoby lepiej, gdybym poszła na zwolnienie. No to poszłam od 3 lipca, zaczynałam wtedy 10 tydzień. Miałam plan pracować do 18 lipca, bo wtedy miałam zacząć urlop a po urlopie już wziąć zwolnienie, ale wyszło inaczej. Jak na razie dziwnie się czuję będąc w domu, ja jestem pracoholikiem i ogólnie uwielbiałam swoją pracę, ale to prawda że jest tam trochę niebezpiecznie i trzeba bardzo na siebie uważać, więc na pewno lepiej dla mnie i maluszka, że jestem na zwolnieniu.
-
_Hope wrote:Ja prenatalne mam 03.08 i też badania z krwi mam zrobić kilka dni przed USG więc to chyba dosyć częsty sposób postępowania.
_Hope lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g