🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka7 wrote:Mnie tez tak niektórzy pytali. Zawsze mówię, zreszta zgodnie z prawdą, ze zaplanowana, wymarzona i oczekiwana. A niech sobie łamią glowe, ich problem.
Ja po sobie nie czuje tych lat, w żaden sposób, czasem nawet zapominam o tym. Zas przed ciąża okropnie się czulam z myślą ze juz 40, myślałam ze juz jestem do niczego. Ta ciąża daje mi takie poczucie spełnienia i radości jakiego nigdy chyba nie doswiadczalam.
A publika niech sie dziwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 00:25
Inka7, ultraviolet lubią tę wiadomość
-
Seetcake ja również nie widzie siebie jako typowej 40 😆 a to już bliziutko, gdyż termin porodu mam w 39 urodziny 😃
Duchem i ciałem jestem młodsza ( przynajmniej tak się czuje ) obecnie ze względu na ciąże powiedziałabym ze nawet młodziej. Każdy mówi, ze późne macierzyństwo odmładza i pewnie coś w tym jest 😉Małe dziecko to taki zastrzyk energetyczny, trzeba przecież tyle rzeczy ogarnąć wiec siła rzeczy człowiek dostaje powera i o monotonni można zapomnieć.
Wiem, ze czasem bywa trudno i bywają wzloty i upadki jednak ja liczę na to ze uśmiech maleństwa postawi mnie sztywno na nogi, a nawet doda skrzydeł.
Życzę nam wszystkim, abyśmy były super mamami 🥇niezależnie od wieku 😌
Inka7, ultraviolet, Angelika0507, Sweetcake lubią tę wiadomość
-
Kolejne pytanie odnośnie kokonów... polecacie jakiś konkretnie ? Na co zwracać uwagę ? Właśnie chce zamówić i wole nie strzelić gafy wiec liczę na Wasze cenne uwagi dziewczyny😊
Wiem, ze temat był poruszany wiec tylko szybkie przypomnienie bo firm jest sporo, a dla wg mnie wszystkie podobne 😜 -
Hehe, ja chłopców mialam w wieku 27, 29 lat i kiedy chodzilam z nimi na spacery (zamieszkalismy po slubie w innej miejscowości) to ponoc ludzie szeptali co to za dziecko, tak jej sie przytrafilo 😂😂 teraz byliby spokojni, na 40 nie wygladam, ale na towarzystwo wozka jak najbardziej
Teresita, Sweetcake lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Teresita na usg polowkowe na NFZ może wystawić skierowanie tylko lekarz na NFZ. jak Ci się chce to możesz sobie iść. ja robię na NFZ .
Teresita, werni lubią tę wiadomość
-
Teresita wrote:Mnie głupie pytania tez drażnią😜wiec na głupie pytania udzielam głupich odpowiedzi. Ciekawość to pierwszy stopień do piekła i wkurzają mnie takie intymne pytania 😡a już komentarze o płci dziecka są całkiem nie na miejscu.
Czy któraś z Was robiła usg połówkowe na NFZ? Od kogo dostaje się skierowanie jeżeli chodzę do prywatnego gin ?
Pytam z czystej ciekawości gdyż może to dodatkowe usg mogłabym zrobić na fundusz z racji wieku 😌widzę ze lekarz wykonujący ma podpisana umowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 08:40
Teresita lubi tę wiadomość
08.02 💙 Artur -
Teresita wrote:Kolejne pytanie odnośnie kokonów... polecacie jakiś konkretnie ? Na co zwracać uwagę ? Właśnie chce zamówić i wole nie strzelić gafy wiec liczę na Wasze cenne uwagi dziewczyny😊
Wiem, ze temat był poruszany wiec tylko szybkie przypomnienie bo firm jest sporo, a dla wg mnie wszystkie podobne 😜
Kupiłam używane z motherhood za 80zl z przesyłką (głównie ze względu na opcję kojca dla starszaka). Bardzo ładne widziałam ze sleepee. Oczywiście nowe są drogie. -
Teresita na pollwkowe ja miałam uznane skierowanie z prenatalnych 13 tc, od razu po badaniu termin dostalam, ale na to z 30 tc juz się sama umowilam, ono jest płatne
Oczywiście nawet jak chodzisz prywatnie, po 35 rz należy ci sie na nfz, po prostu skierowanie od lekarza prowadzącego ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 10:26
Teresita lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Kokon zdecydowanie jak najdłuższy, bo dziecko szybko rośnie. Ewentualnie taki, żeby dało się go na dole rozwiązać i zacisnąć sznurki stopperami, żeby trzymały sztywny brzeg.
Inka7, BlackRose 89, Teresita lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja prywanie juz drugi raz nie robilam, ta od połówkowych tak wymierzyla wszystko dokładnie z każdej strony i z każdego przekroju ze w szoku bylam, a nie pierwszy raz robiłam polowkowe. Pewnie ze względu na to moje podwyzszone ryzyko ZD. ALE choc trudno mi juz bylo wyleżeć, cieszę się, ze tak dokładnie wszystko sprawdziła. Od razu do niej sie zapisałam na to trzecie usg.
Dobrze ze piszecie o tym kokonie, tez mam zamiar go kupić.Janek 14
Tymek 11, 5
Dziewczyny nie wierzę 🙈😍 dopiero co jechałam na transfer, a to już połowa 😁❤
url=https://naforum.zapodaj.net/403fe8f032df.jpg.html][/url
ultraviolet, Vagabond, BlackRose 89, Teresita, Bajka15, hannaha, _Hope, Olinda, Mimi87 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Vagabond wrote:Rewelka! U mnie jutro
Vagabond lubi tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
werni wrote:Mi to na tej apce źle pokazuje wkoncu ją wykasowałam.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Może następne USG uda mi się ogarnąć na fundusz 😌
Rozumiem, ze przy wyborze kokona lepiej wybrać większy. To już trochę zawęzi poszukiwania odpowiedniego 😉
Ehh rzeczywiście ten czas niby nam się dłuży, a jednak tygodnie ciąży uciekają. Tak sobie myśle, ze teraz to najfajniejszy okres stanu blogoslawionego - brzuszki zgrabne jeszcze nie za ciężkie, samopoczucie ok, dzidzia daje o sobie znać i co chcieć więcej😍
Miłej i spokojnej niedzieli 😊BlackRose 89, ultraviolet, Gagatka, Angelika0507 lubią tę wiadomość