🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co mi mąż ostatnio powiedział, że zaczęłam strasznie chrapać 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a podobno poprzedniej nocy to dałam konkretny koncert 🤷♀️😱🤦♀️ aż sama uwierzyć nie mogę w to bo nigdy, przenigdy nie chrapałam. Wydaje mi się że jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę/płuca. Czy któraś z Was też tak ma?
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdward1 wrote:Wiecie co mi mąż ostatnio powiedział, że zaczęłam strasznie chrapać 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a podobno poprzedniej nocy to dałam konkretny koncert 🤷♀️😱🤦♀️ aż sama uwierzyć nie mogę w to bo nigdy, przenigdy nie chrapałam. Wydaje mi się że jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę/płuca. Czy któraś z Was też tak ma?
-
Majorka mi też ostatnio po usg 3 trymestru powiedział że szykuje się na jakieś 3500. Ale skąd to wziął 🤔🤔
-
Cholera idę na rekord
mój "malutki" 2200g. Jestem ciekawa jak przy moim 158cm on tam się mieści 🤔
Co do chrapania to niestety budzę męża no i ślina.... nawet na drzemkę biorę szmatkę na poduszeczki bo leci jak od psa😂Rucola, tygrysek7773, werni, Angelika0507, Clover, ultraviolet, Sweetcake, oloowa2709 lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Dziewczyny jeszcze muszę was podpytać o pewne "drobiazgi" z wyprawki dla mamy. Jakie polecacie wkładki, podkłady poporodowe ( nie wiem jak to się nazywa 🙄) i jakie majty poporodowe? Jedno czy wielorazowe? Horizon są ok? Niektóre z was mają doświadczenie. Ja jestem przerażona wielkością tych książek telefonicznych w majtkach po porodzie 🤭
A ile butelek i smoczków do nich przygotować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 18:06
Rucola lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ultraviolet majty Horizon bardzo dobre ale fioletowe wielorazowe bo są elastyczne i wygodne
Wkładki dla mnie nie miały większego znaczenia, wszystkie podobne. Teraz mam Nuk i canpol
Podklady te dla nas? Canpol z paskiem klejącym- profilowane.
Miałam bella mama to latały mi po gaciach i się zbijały, canpol lepsze jednakultraviolet lubi tę wiadomość
-
Co do butelek i smoczków to się nie wypowiem bo ja nie mam zamiaru uzywac- kupiłam w razie czego smoczki lovi 0-2 i jedna butelkę na start. Zależy jak zamierzasz karmić, no i nie wszystko dzieci akceptują (moi synowie żadnych smoczków ani butelek nie akceptowali) kupiłabym jeden rodzaj i po porodzie w razie potrzeby dokupiła
ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki podklady na łóżko mam z seni. Duże podpaski z bella mama.
Majorka nie wiem skąd ta wagę wziął. Gadał do siebie jak sobie liczył. Zobaczył na dzisiejsze usg gdzie był wynik wagi i policzył.
Ja mam wzrost 156cm. Do wysokich też nie należę. Dziś lekarz na koniec usg spytał się o mój wzrost ale nie wiem czemu.ultraviolet lubi tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Co do butelek i smoczków to się nie wypowiem bo ja nie mam zamiaru uzywac- kupiłam w razie czego smoczki lovi 0-2 i jedna butelkę na start. Zależy jak zamierzasz karmić, no i nie wszystko dzieci akceptują (moi synowie żadnych smoczków ani butelek nie akceptowali) kupiłabym jeden rodzaj i po porodzie w razie potrzeby dokupiła
Rucola lubi tę wiadomość
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Edward1 wrote:Wiecie co mi mąż ostatnio powiedział, że zaczęłam strasznie chrapać 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a podobno poprzedniej nocy to dałam konkretny koncert 🤷♀️😱🤦♀️ aż sama uwierzyć nie mogę w to bo nigdy, przenigdy nie chrapałam. Wydaje mi się że jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę/płuca. Czy któraś z Was też tak ma?
Mój mąż stwierdził ostatnio ze chyba wyprowadzi się na kanapę, bo tak chrapać zaczęłam ze spać nie może 😂. Gdzie ja nigdy w zyciu nie chrapalam 😂Edward1 lubi tę wiadomość
-
Mavi wrote:Mój mąż stwierdził ostatnio ze chyba wyprowadzi się na kanapę, bo tak chrapać zaczęłam ze spać nie może 😂. Gdzie ja nigdy w zyciu nie chrapalam 😂
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:Wiecie co mi mąż ostatnio powiedział, że zaczęłam strasznie chrapać 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a podobno poprzedniej nocy to dałam konkretny koncert 🤷♀️😱🤦♀️ aż sama uwierzyć nie mogę w to bo nigdy, przenigdy nie chrapałam. Wydaje mi się że jest to spowodowane uciskiem macicy na przeponę/płuca. Czy któraś z Was też tak ma?
liliputkowo90 wrote:Cholera idę na rekordmój "malutki" 2200g. Jestem ciekawa jak przy moim 158cm on tam się mieści 🤔
-
liliputkowo90 wrote:Cholera idę na rekord
mój "malutki" 2200g. Jestem ciekawa jak przy moim 158cm on tam się mieści
W którym tygodniu jesteś?
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Clover wrote:A który tc u Ciebie? Mój 3 tygodnie temu miał prawie 1500g, co dawało niby okolice 80 percentyla. Teraz mam wizytę za tydzień i aż się boję, ile tym razem będzie ważył. Do okruszków to on nie należy 🤭 Ale ja jestem z tych większych, 173 cm wzrostu.
32 tydzieńClover lubi tę wiadomość
❤2.02.2021 -
ultraviolet wrote:To chyba musi być mega błąd pomiaru 🤔
W którym tygodniu jesteś?ultraviolet lubi tę wiadomość
❤2.02.2021 -
Clover wrote:A który tc u Ciebie? Mój 3 tygodnie temu miał prawie 1500g, co dawało niby okolice 80 percentyla. Teraz mam wizytę za tydzień i aż się boję, ile tym razem będzie ważył. Do okruszków to on nie należy 🤭 Ale ja jestem z tych większych, 173 cm wzrostu.
Też mam 173 a dziecko w 23 centylupierworodny też nie był olbrzymem bo 3300 w 40tc
Clover lubi tę wiadomość