X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose oczywiście chodziło o Ciebie, wybacz :) A poród był ekspresowy fizjologicznie czy przez oksy?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    BlackRose oczywiście chodziło o Ciebie, wybacz :) A poród był ekspresowy fizjologicznie czy przez oksy?

Oksy nie ale miałam przebity pęcherz bo kilka dni miałam już pełne rozwarcie a żadnej akcji porodowej... Oksy dostałam dopiero przy łożysku bo nie chciało wyjść przez godzinę

madiiiii, Majorka lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez położna przebiła pęcherz podczas drugiego porodu. Był podobno bardzo gruby. Od tego momentu pół godziny i Laura była z nami. 3720g bez pęknięcia ale mało brakowało.

Majorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja nie chrapię i generalnie śpi mi się ostatnio super. Jedyny nieprzyjemny objaw ciążowy w III trymestrze to oczywista już na tym etapie ociężałość, choć w porównaniu z drugą ciążą jestem sporo sprawniejsza dzięki ćwiczeniom. Włosy przestały mi się przetłuszczać, cera super, włosy na nogach ledwo rosną. Depiluję raz na 3-4 tygodnie, a normalnie raz na tydzień. Poza wagą resztę objawów mogłabym mieć na stałe :D Dziewczyny czy Wam po ciążach też tak masakrycznie wypadały włosy?
    Tak, już teraz mi wypadają. Po każdej ciąży też masakra, moje włosy są wszędzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Właśnie u mnie też ciągle 1,5 tygodnia do przodu, od samego początku różni lekarze, w różnych placówkach mówią, że bardzo duży chłopczyk, co jeszcze bardziej wzmaga mój strach przed porodem 😞 muszę przestać sugerować się tymi oszacowaniami lekarzy.
    Z jednej strony chcę donosić jak najdłużej, a z drugiej boję się "olbrzyma"🤦 zwariować można.
    Nie martw się. Moje córki też rzekomo zawsze były "za duże" waga 3690 i 3600. Normalne dzieci 🤷 jak szłam z córką na bilans 2 latka to babka myślała, że 4 latka 🤦 ja mam 176, córki na bank też będą wysokie :)
    No i tu nie o tłuszczyk chodzi a o średnicę główki. Będzie dobrze ☺️

ultraviolet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 podobno na przyspieszenie pomagają przysiady, kucanie i ćwiczenia na piłce. Dziecko podobno ładnie schodzi do kanału rodnego :) tabletki z oleju z wiesiołka, herbata z liści malin też mają przyspieszyć poród i ułatwić 🤷 no i seks ☺️ powodzenia! Ja zacznę 31 grudnia kiedy będę mieć donoszona ciążę ☺️

Edward1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose i Madiii
    Mi przy drugim porodzie również przebili pęcherz. Rozwarcie miałam ponad 2 miesiące. Ginekolog już mnie nie chciała widzieć (żarcik, miałam urodzić w poprzednim tygodniu i już nie spodziewała się mnie na wizycie) więc zrobiła mi masaż szyjki macicy i dała skierowanie do szpitala bo coś jej na ktg nie pasowało. W szpitalu cały dzień na sorze bo na ktg nic się nie pisało a ja już skurcze czułam ale za słabe. Więc wieczorem mi te skurcze wywoływali dalej. Oxy w kroplowce, masaż szyjki macicy, żel na szyjkę , przebijanie pęcherza :) skurcze zrobiły się silne i urodziłam ☺️

madiiiii lubi tę wiadomość

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziewczyny czy Wam po ciążach też tak masakrycznie wypadały włosy?
    Madiiiii mi wogole po ostatniej ciąży nie wypadły włosy. Mam ich tyle, ze moj fryzjer za każdym razem jest w szoku. Dla mnie to jednak utrapienie bo mam tak zwany kask na głowie. Moje włosy nie są ani kręcone ani proste, taki puch, wiec prostuje je codziennie a z duża ilością włosów to trwa wieku.

madiiiii lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover Edward znowu się można pośmiać 😂 ja swojemu też zapowiedziałam że od odnowionej to poproszę dużo dużo seksow zresztą chyba zdaje sobie sprawę że to będzie "ta ostatnia niedziela " 😂😂

Edward kleszcze mnie przerażają najbardziej. zagoiło się krocze całkiem? bo koleżance z kleszczami tak zawalili sprawę że nie urodzi już naturalnie

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród miałam dziwny, bo skurcze mocne i regularne nie dały rady rozwierać szyjki więc miałam masaż szyjki ale na zzo. Inaczej blagalabym o CC, bo już nie dawałam rady. Przy masażu poszły wody i już było z górki :)
    Mi włosy wypadały po pierwszej ciąży ale nie jakoś dramatycznie. Wystarczyło że je dobrze wyczesalam. Trwało to kilka miesięcy ale bardziej dokuczliwe są moje odrastające niby loczki z którymi długo nie mogłam sobie poradzić. Teraz nam piękne i gęste długie włosy ale planuję je skrócić przed porodem jeszcze

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Clover Edward znowu się można pośmiać 😂 ja swojemu też zapowiedziałam że od odnowionej to poproszę dużo dużo seksow zresztą chyba zdaje sobie sprawę że to będzie "ta ostatnia niedziela " 😂😂

Edward kleszcze mnie przerażają najbardziej. zagoiło się krocze całkiem? bo koleżance z kleszczami tak zawalili sprawę że nie urodzi już naturalnie
    Zagoić się zabiło, kwestia tego tylko jak! Jednym słowem zrobili mi z tyłka jesień średniowiecza 😞 mało tego po kilku dniach od porodu rana się rozeszła, bo puściły szwy. Byłam w szpitalu żeby to lekarz naprawił, niestety, powiedzieli mi że się zrośnie! No źródło się, ale pęknięcie jest duże i dość gruba blizna. Życie uratowała mi tantum rosa, bo dzięki temu nie doszło do infekcji..
    Tutaj nie widzą problemu z tym, że miałam kleszcze i twierdzą że spokojnie mogę rodzić naturalnie. No i ok Urodzę, ale boję się że znowu będzie duże dziecko, dlatego stworzyli te siatkę centylową żeby monitorować przyrost wagi. Zobaczymy.

Co do sexow, to mój by chciał ale się boi, ale wiecie czego.... że dziecku dziurę w głowie zrobi, paranoja jakaś. Ja tam nie narzekam na swojego starego, ale w tym wypadku to chyba sobie zbyt pochlebia 😂🤣😂

tygrysek7773, ultraviolet, Rucola, Clover lubią tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów wypdaly mi masakrycznie. Bałam się że wyłusieje. Ale tak sie nie stało :)

Co do seksu. Dla mnie może nie istnieć obecnie. Tak mnie boli krocze i całe podwozie że masakra. Chętnie bym pobaraszkowała ale nie sądzę by było to przyjemne. Natomiast w poerwszej ciąży moim zdaniem seks nam pomogl urodzic. Tez jakos pod koniec tego juz nie robilismy po czym pod jednym stosunku odszedl mi czop następnego ranka a wieczorem wody :) polecam :)

Rucola lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie butelki polecacie? Chociaż zamierzam karmic piersia to chce tez nauczyć małego jeść z butelki. Druga córkę karmiłam tylko piersia przez 2,7 lat i trochę sobie strzeliłem w kolano. Nigdzie nie mogłam wyjsc, tylko ze mna potrafiła zasnąć no i najgorsze to zrobiła sobie ze mnie smoczek i w nocy praktycznie na mnie spała. Powiem szczerze, ze to był koszmar. Chciałabym bardzo tego tym razem uniknąć.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Co do włosów wypdaly mi masakrycznie. Bałam się że wyłusieje. Ale tak sie nie stało :)

Co do seksu. Dla mnie może nie istnieć obecnie. Tak mnie boli krocze i całe podwozie że masakra. Chętnie bym pobaraszkowała ale nie sądzę by było to przyjemne. Natomiast w poerwszej ciąży moim zdaniem seks nam pomogl urodzic. Tez jakos pod koniec tego juz nie robilismy po czym pod jednym stosunku odszedl mi czop następnego ranka a wieczorem wody :) polecam :)

U mnie z seksem tak samo. Ostatnio probowalismy, ale oprocz bolu bylo w dodatku tak sucho, ze nic sie nie dalo zrobic -.-

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że problem z włosami po porodzie to norma. Sweetcake masz szczęście ;)

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sex?? A co to jest??

Vagabond, ultraviolet lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Właśnie u mnie też ciągle 1,5 tygodnia do przodu, od samego początku różni lekarze, w różnych placówkach mówią, że bardzo duży chłopczyk, co jeszcze bardziej wzmaga mój strach przed porodem 😞 muszę przestać sugerować się tymi oszacowaniami lekarzy.
    Z jednej strony chcę donosić jak najdłużej, a z drugiej boję się "olbrzyma"🤦 zwariować można.
    Ultraviolet, mój w 31 tc ważył 1700 gramów i lekarz mówił, że nie za duży, a w sam raz. Wychodzi ok. 50 centyla, więc nie wiem dlaczego Cię tak straszą, bo jak widać idziemy prawie równo ;)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Co do sexow, to mój by chciał ale się boi, ale wiecie czego.... że dziecku dziurę w głowie zrobi, paranoja jakaś. Ja tam nie narzekam na swojego starego, ale w tym wypadku to chyba sobie zbyt pochlebia 😂🤣😂

U mnie dokładnie to samo, abstynencja bo mąż ma obawy, że nie wiem - młodemu oko wybije? :D Powiedziałam mu, żeby nie przeceniał swoich możliwości, ale blokadę ma chłop w głowie, więc go nie cisnę 🤷‍♀ Ale od 37 tc nie popuszczę ;)

Rucola, Edward1 lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno skróciłam włosy, bo tak mi wygodniej a po drugie boję się właśnie, że będą bardzo wypadać. Na razie rośnie mi sporo baby hair, ale pewnie i tak wypadanie mnie nie ominie. Chociaż mojej szwagierce po porodzie zaczęły tak rosnąć włosy, że ma teraz prawdziwą grzywkę z baby hair, śmiesznie to wygląda 🤣

Mój mąż na szczęście nie ma jakichś oporów przed seksem w ciąży. Wiadomo, na początku pytał, czy to na pewno bezpieczne, ale kiedy zapewniłam go, że tak, to po prostu przyjął do wiadomości i nie ma żadnych obaw. Od początku ciąży wszystko jest ok, nie mam przeciwwskazań od lekarza i czuję się dobrze, więc korzystamy póki można 😁

Co do butelek, mi sporo osób polecało Avent Natural i taką kupiłam. Na razie tylko jedną o niedużej pojemności bo nie wiem, jak to wyjdzie z karmieniem. Jeśli będzie potrzeba, dokupię więcej.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover dzięki za tą stronkę 🙂 Moja mała wychodzi tam na 50 centyl, czyli przeciętnie, a dr na wizycie też mi powiedziała, że duża dziewczynka 🤷‍♀️

Co do włosów - zauważyłam od kilku tygodni, że praktycznie w ogóle mi nie wypadają. Więc przygotowuję się na masowe wypadanie po porodzie.
    Mojej siostrze po obu ciążach bardzo wypadały, a potem jak zaczęły odrastać, to też właśnie miała taką grzywę z baby hair 😅

Co do butelek - mnie też polecali Avent i takie kupiłam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 11:22

3i492n0aa33ktkto.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ