🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover tak, może. palpacyjnie i przez usg . nie martw się, czasem dziewczyny boli ale rozejścia nie ma . jednak powinnaś sprawdzić nie ma co ryzykować
Clover lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za wskazówki 😚 Koniecznie poproszę o sprawdzenie tego jutro i nie dam się zbyć lekarce, mam nadzieję, że to jednak nie to i że po prostu jestem już obolała, bo brzuch nisko i mały gdzieś tam uciska. Nie chciałabym, żeby przez niedopatrzenie później się męczyć z takim bólem po porodzie...
-
Clover wrote:Dziękuję za wskazówki 😚 Koniecznie poproszę o sprawdzenie tego jutro i nie dam się zbyć lekarce, mam nadzieję, że to jednak nie to i że po prostu jestem już obolała, bo brzuch nisko i mały gdzieś tam uciska. Nie chciałabym, żeby przez niedopatrzenie później się męczyć z takim bólem po porodzie...
ból jak ból ale wizja leżenia plackiem 6 tyg po porodzie w hamaku ostatecznie namówiła mnie na cc 😅 -
Clover wrote:Dokładnie, i jak tu się zajmować dzieckiem w takiej sytuacji? To jakiejś depresji można dostać...
Mnie ciężko było nawet obrócić się w nocy i podnieść córeczkę do karmienia. Schody, podniesienie nogi do góry - koszmar. A poza noworodkiem na pokładzie miałam jeszcze zbuntowaną 2-latkę. Powodzenia Clover!
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Całkiem mi wyleciało z głowy, by zapytać lekarkę o to spojenie ehh.
A my już po wizycie. Mała ok. 2900-3000g. Szyjka krótka i miękka, dziecko wstawione w kanał, przepływy i ktg ok. Do szpitala położy mnie dopiero ok. 12.02, więc przede mną jeszcze ktg za tydzień i wizyta za 2 tyg. Ale podobno spora szansa na to, że nie dotrwamy 🙂Tristana, Clover, tygrysek7773, _Hope, Angelika0507, Lolita, oloowa2709, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
My zaczynamy właśnie 39 tydzień i poza nieregularnymi skurczami, w szczególności wieczorem nic się nie dzieje. A powiem szczerze, ze myślałam ze urodzę dużo wcześniej. Ciagle na nogach, w sumie nie mam kiedy odpocząć przy mojej 3-latce.Ciągły bunt młodej, moje nerwy na wykończeniu i czesto ja tez nosze a wazy 14 kilo. Jak zaszłam w ciąże to powiedziałam do męża, żeby chociaż wytrwać do ukończonego 37 tygodnia a tu początek 39 tygodnia i cisza. W sumie to do terminu może sobie posiedzieć jak mu tam tak dobrze😜😜😜😜
Tristana, Clover, tygrysek7773, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Madiii, dziękuję. 😚 Nie lubię sobie na siłę wymyślać chorób i dolegliwości, ale tu jednak warto sprawdzić chociażby po to, żebym mogła później sprawnie zajmować się maluszkiem.
W ogóle to chciałam napisać, że bardzo podziwiam (tak pozytywnie!) te z Was, które mają już dzieci w domu. Ja zakładałam że na kolejne dziecko zdecyduję się w niedużym odstępie czasu, ale po ostatnich dniach mam przemyślenia, że jednak u mnie fabryka chyba będzie tymczasowo zamknięta 😉 Teraz mogę sobie pozwolić na to, żeby odpocząć kiedy chcę, a przy kolejnym dziecku jednak jeszcze trzeba się zajmować tym człowieczkiem, który już jest w domu. No i po porodzie też trzeba jakoś mądrze podzielić tę uwagę między noworodka a większe dziecko. Wiem, że jeśli człowiek ma gdzieś z tyłu głowy że musi sobie ze wszystkim poradzić to jakoś sobie radzi, no ale jednak na pewno nieraz jest bardzo ciężko... Tak że - wielki szacun dla Was, jesteście super ❤
U mnie dziś od rana pojawiają się jakieś pojedyncze skurcze, ale na szczęście rzadko - chciałabym jednak dotrwać do jutrzejszej wizyty, mimo, że w ostatnich dniach już się modliłam o poród. Dziś mąż odebrał moje wyniki, są dobre, oprócz tego, że hematokryt trochę poniżej ogólnej normy, ale doczytałam, że w ciąży są niższe normy i że jest raczej ok. No i hbs ujemny, w końcu mam zrobione to badanie prawidłowo, bo poprzednim razem zamiast antygenu zrobiły mi przeciwciała 😒 -
My też po wizycie. Tym razem ktg i przepływy super, ktg nie zanotowało żadnego skurczu, szyjka tak samo jak 2 tygodnie temu rozwarta na 1 cm. Nic się nie ruszyło 🤷🏼♀️ jak już pozbyłam się strachu i postanowiłam, że mogę urodzić to córce się nagle odwidziało 🙈 dostałam skierowanie na wywołanie w terminie porodu, ale lekarz powiedział, że nie zdziwi się jak tego dnia odeślą mnie spowrotem do domu 😂 na dzień dzisiejszy córa waży ok 3 kg. Szczerze to wolałabym urodzić 3 kg kuleczkę niż 4 kg kluseczkę 😂 mam nadzieję, że zdecyduje się na wcześniejsze wyjście. Chyba czas jej w tym pomóc . To mówicie, że pijecie herbatki z liści malin? 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:04
Tristana lubi tę wiadomość
-
Lalala herbatka, seks, męczenie brodawek 😅
to znaczy ja nie stosuje , musze do 8.02 poczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:06
Lalala lubi tę wiadomość
-
Lalala wrote:My też po wizycie. Tym razem ktg i przepływy super, ktg nie zanotowało żadnego skurczu, szyjka tak samo jak 2 tygodnie temu rozwarta na 1 cm. Nic się nie ruszyło 🤷🏼♀️ jak już pozbyłam się strachu i postanowiłam, że mogę urodzić to córce się nagle odwidziało 🙈 dostałam skierowanie na wywołanie w terminie porodu, ale lekarz powiedział, że nie zdziwi się jak tego dnia odeślą mnie spowrotem do domu 😂 na dzień dzisiejszy córa waży ok 3 kg. Szczerze to wolałabym urodzić 3 kg kuleczkę niż 4 kg kluseczkę 😂 mam nadzieję, że zdecyduje się na wcześniejsze wyjście. Chyba czas jej w tym pomóc . To mówicie, że pijecie herbatki z liści malin? 😂
Mnie lekarka od weekendu zaleciła więcej aktywności fizycznej, chodzenie po schodach i wzięcie męża w obroty 😅
Mam w planach zacząć ćwiczyć na piłce, ale póki co jeszcze nie wiem jak 😬Lalala lubi tę wiadomość
-
Mąż też pójdzie w obroty 😂 muszę tylko przejść przez krótką kurację, bo lekarzowi wciąż nie podoba się wydzielina, a posiew ujemny 🤷🏼♀️ od września co wizytę mam przepisywane globulki i żadnej poprawy. Na szczęście nic nie swędzi ani nie piecze.
-
Sweetcake ja ostatnio wyczytałam, że regularne ćwiczenia w ciąży nie przyspieszają terminu porodu, a wręcz przeciwnie. Teraz trochę się obawiam, że mój Tymuś się zasiedzi.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja już dziś z mężem trochę poćwiczyłam z rana, teraz skończyłam dokuczać i zmywać podłogi, no nie powiem zmeczyłam się konkretnie. Mąż się śmieje bo wie że choć bardzo się męczę to będę tak szaleć... Ale on zadowolony...
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja tez planowałam wygibasy w sypialni, a wczoraj okazalo się, że menda infekcja sie przyplątała! Żebyście widziały minę męża jak mu powiedziałam, że nic z tego 🙈🙊🙉 był jak dziecko które nie dostało lizaka w sklepie. Tyle mu nagadałam, że czego to nie będzie mógł robić, a tu dupa.... chociaż może w tym wypadku nienajlepsze określenie na te sytuację 🤣🤣🤣
Naszczescie śladowe ilości wzrostu infekcji wiec mam nadzieję że szybko wyleczę, a najlepsze jest to ze nic mnie nie boli, nic nie swędzi 🤪tygrysek7773, GrubAsia lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
madiiiii wrote:Sweetcake ja ostatnio wyczytałam, że regularne ćwiczenia w ciąży nie przyspieszają terminu porodu, a wręcz przeciwnie. Teraz trochę się obawiam, że mój Tymuś się zasiedzi.
madiiiii lubi tę wiadomość
-
GrubAsia mam nadzieję że już przywitałaś na świecie swoje Dzieciątko 🤱 jak będziesz miała siłę to napisz 😄
Moje Małe Szczęście zaliczyło pierwsze wymioty 🤮 za dużo zjadł i tak jakoś wyszło... Teraz boję się jak się dorwie do butelki i już dużo zje 😓GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Madii odciągam mleko co 3h. Logistycznie to dla nas wszystkich najlepsza opcja.
GrubAsiu czy już po??!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:57
madiiiii, GrubAsia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny ja dzisiaj na 18 do szpitala moja lekarka będzie miała dyżur ciekawa jestem jaki ma plan na mnie. Dopakowałam torbe i zabieram i rzeczy do siebie i do małego bo sama nie wiem jak długo będę w szpitalu i czy będą wywoływać. Od wczoraj jestem nie spokojna nie moge sobie miejsca znaleźć o hormony buzują bo popłakuję od tak sobie. Brzuch mnie dzisiaj boli okresowo z przerwami..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 15:19
oloowa2709 lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29