🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które już urodziły. Miałyście skurcze równo co określony czas,np. 5 min.czy np. raz co 6 raz co 4, raz co 8? Aplikacja już 2 razy powiedziała mi, że mogę jechać do szpitala, ale potem pojawiały się np. skurcze co 13-15 min i potem znowu co 7,8,6. Już sama nie wiem co robić...
-
Boli w dole pleców i w dole brzucha... Zdecydowanie mocniej niż na okres. Skurcze trwają nawet minutę. Aplikacja pokazuje mi, że średnio co 8 minut mam skurcze. Ale szpital też pod nosem i nie wiem czy jeszcze poczekać czy już jechać. Od pierwszych skurczy minęło 20 godzin, ale dopiero od 19.30 są w miarę często. Wcześniej co 15-20 minut.
-
Lalala coś się ewidentnie zaczęło. Jeśli to pierwszy poród, akcja może się rozkręcać bardzo długo. Jeśli szpital masz pod nosem, nie spieszyłabym się. Tam może iść jeszcze wolniej.
Trzymam kciuki! ♥
A u nas mega nawał. Boli bardziej niż krocze po porodzie. Mam ochotę amputować sobie cycki!! Tymuś przeeeekochany. Jak na razie dużo śpi i jest spokojnym dzieckiem. Starsze siostry zakochane w braciszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 22:16
Sweetcake, Vagabond, GrubAsia lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
To i ja się chwalę. Dziś na świecie pojawił się Artur, waga 3090g, 54 cm. Skurcze zaczęły się 07.02 o godz. 3, męczyły tak naprawdę przez 36 godzin 😱 wszystko się szczęśliwie udało 😍
Vagabond, Tristana, GrubAsia, ultraviolet, Bajka15, werni, Zuuziaaaa, oloowa2709, Sweetcake, tygrysek7773, _Hope, Aguu, Angelika0507, Patt94, Ania81, madiiiii, Inka7, Edward1, Clover lubią tę wiadomość
08.02 💙 Artur -
Ewka gratulacje!!!! ❤️
Madi łączę się w bólu, u mnie nawał się przedłuża i mimo, że to już 13 doba to nadal trwa 😥 mam mleka dla całej wioski bobasków, a moja Rózia nie jest w stanie mi do końca pomoc, przez to posiłkuje się laktatorem, a przez to chyba rozkręcam dalej laktację... Błędne koło 😏
Ogólnie uważam, że kp jest mega wymagające 😳
Też uzywalysmy nakładki / osłonki, ale już udało nam się je odstawić 😃 przez co teraz do nawału doszedł jeszcze ból brodawkę 😬
Kiedy Wam się ustabilizowala laktacja?
Kiedy idziecie na pierwszą wizytę do pediatry?
Poza tym wszystkim w środę mamy sesje noworodkową i już zaczynam się stresować tym, że muszę się ogarnąć, wyjść z domu (po coś innego niż spacer w dresach) i pewnie jeszcze nakarmić Bubę w nowym miejscu 😬
Trzymam kciuki za wdztski oczekujące mamusie, Tygrysek to już jutro!!!! Ja dzień przed cc byłam spokojna i nawet się wyspałam - tego Ci życzę 😁
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Ewkaewka gratulacje! długi porod ale warto było.
Lalala ja tez juz bym poszła do szpitala skoro to mocne i bolesne skurcze .
ja juz w koszuli operacyjnej i pod ktg . trochę pospalam ale mało bo kolezanka z sali krzyczy przez sen xD
GrubAsiu u mnie nawał trwał 2-3 dni, ważne aby laktatorem ściągać tylko tyle zeby poczucie ulgę, żeby zniknęły te kamyszki z piersi i nie więcej bo znowu się nakreca laktacje. i bardzo polecam po karmieniu przyłożyć rozbite liście kapusty. ja juz mężowi kazałam kupićwerni, GrubAsia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Tygrysek dzięki! Jeszcze zrobił mi się zastój w jednej piersi 😱 strasznie boli 😟😥
Trzymam kciuki za Was, daj znać jak już będziecie razem 😁tygrysek7773 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Lolita, jeszcze raz gratulacje 😍
Tygrysek, Zuuziaaaa, trzymam kciuki za Wasze CC. Cudownie, że dziś poznacie swoje maleństwa 🥰
Edward, gratuluję 🥳 śliczną masz córeczkę 🥰♥
Ewkaewka, gratulacje! 🥳🎉Dużo zdrówka dla Was!
Trzymam kciuki za pozostałe porody! ✊🍀Edward1, Lolita lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
werni wrote:Czy Wam też nos się zatyka. Ostatnio to w ogóle nie mogę oddychać mimo że śpię jeszcze na jasku.
Tygrysek, Zuzia trzymam kciuki, żebyście szybko spotkały się z Waszymi Maleństwami ✊🤞😍❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 07:41
werni lubi tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
GrubAsia. Ja bardzo polecam okłady ciepłe przed karmieniem i zimne tuż po. Używałam do tego kompresów żelowych (można kupić w aptece) i jedne grzałam w mikrofali, a drugie się wciąż mroziły. Można też używać do tego tetry. Mi bardzo pomogło.
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody i gratuluję dziewczynom, które mają to już za sobą.
Mnie dopadł straszny ból spojenia i bioder w nocy. Nie mogę w ogóle spać. Macie na to jakieś sposoby?GrubAsia lubi tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Tygrysek dzięki! Jeszcze zrobił mi się zastój w jednej piersi 😱 strasznie boli 😟😥
Trzymam kciuki za Was, daj znać jak już będziecie razem 😁
Grubasiu ja przed karmieniem starałam sie zawsze spuścić troche mleka z piersi ( mały nie mógł chwycic byly tak twarde). Albo byłam chwile pod prysznicem i mleko samo wypływało albo przykładałam ciepla tetre i delikatnie masowalam pierś w strone sutków, szczegolnie na zgrubieniach. Po karmieniu zimny oklad. Moj nawał zaczął sie w szpitalu wiec kapusty nie miałam ale miałam żelowe wkłady ktore trzymałam w lodówce. I tak jak pisze tygrysek jeśli ściągasz laktatorem to tylko do pierwszego uczucia ulgi. Powodzenia! -
Aguu wrote:Mnie dopadł straszny ból spojenia i bioder w nocy. Nie mogę w ogóle spać. Macie na to jakieś sposoby?
To była moja bolączka przez ostatnie tygodnie. Nic nie pomagało. Dopiero malutek w tym tygodniu zrobił jakieś fiku miku i przeszło. Czuję że jest inaczej ułożony. Możesz spróbować delikatnie rozruszać miednicę albo zrobić ćwiczenia na otwarcie bioder to nieco pomaga.Aguu lubi tę wiadomość