Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Majówki
Dawno mnie tu nie było a tu już dwie dziewczynki i chłopaczek na świecie gratuluje mamusiom dzieciaczków i trzymam kciuki żebyście szybko byli w domu :*
Reszta dziewczyn poczekajcie chociaż do połowy kwietnia wtedy większośc maluszków będzie już gotowa do życia poza brzuszkiem
U mnie na wizycie w pt wszystko pozamykane nic się nie otwiera synek waży 2,5kg ale po powrocie do domu moja suczka dostała kolejnego ataku padaczki ja w panice wzielam ja na rece i pod wode bo paraliżu dostała zeby si ockneła i do auta i do weta -mała waży ponad 10kg i po powrocie zaczeło bolec mnie na dole podbrzusze i tak jakby w miejscu spojenia az chodzc nie moglam ale nigdzie na ip nie jechalam bo maly sie ruszał co prawda mniej jak zawsze bo byl do tej pory bardzo aktywny...ale rusza sie wiec chyba jest ale mam pytanko do dziewczyn z twardniejącym brzuszkiem mi twardnieje kilkanascie razy dziennie nawet co kilka minut nad pępkiem i wtedy brzuch się spina i wypycha cięzko zlapac oddech lekarz powiedzial ze to ie skurcze porodowe a ni nic w tymstylu związane z ciążą tylko moje jelita się spinaja...i mam mieszane myśli jak to wygląda u Was??pozdrawiam wszystkie w ten paskudnie deszczowy dzień -
Olka jeśli masz spinanie brzucha częściej niż 5 na godzinę to na IP albo do lekarza. Ja jak trafiłam na oddział miałam już 4 w ciągu pół godziny. A jeśli chodzi o te skurcze to one idą falowo od góry brzucha, przynajmniej u mnie i w życiu nie można ich pomylić z jelitami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:29
olka24, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlma własnie wątpie żeby to było od jelit mój lekarz twierdzi że nie ma co paniki robić bo nic się nie dzieje tyle że w trakcie tego skurczu ja to tak nazywam ruszyć się nie mogę ani nic i jak teraz wyczytałam że kotmisia miała np spinanie brzucha i małej spadało tętno to sobie myśle ze może mój lekarz się myli...100zł place za wizyte a on mi o jelitach gada szlag mnie teraz trafia...!!ja mam tylko albo z prawej albo nad pępkiem i nie schodzi mi w dół własnie
-
Lekarz jak mnie badał to mówił, że szyjka jest miękka i że jest już nisko. Uspokoił mnie, że zagrożenia dla dziecka już nie ma, bo jak leżałam w szpitalu to dostałam te sterydy na płuca. Także już mogę rodzić, a waga mu przybędzie również poza brzuchem. Myślę, że już każda z Nas może się poczuć bezpiecznie bo już daleko zaszłyśmy. Teraz tylko, żeby komplikacji przy porodzie nie było i będzie dobrze.
olka24, Agusia246 lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnynojaniewiem wrote:Olka a może to dziecko sie wypina?
-
Nadulek - gratulacje!! Ale się dzieje u nas...
My się witamy w skończonym 35tc
Aktyde - moja mała jest główką w dół i czkawkę czuję na dole.
Gosia - nie martw się, potem będzie lepiej, ja tego pierwszego dnia przespałam tylko godzinę, drugiego około 6 z przerwami, a na trzeci już spałam jak zabita, nawet w dzieńgosia86, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość
-
Olka,to właśnie tak jak sugeruje nojaniewiem może maluszek sie wypina, bo przyznam szczerze,że mój czasem się tak wypnie,że też mi się wydaje,że to skurcz. Ale na pewno skurcz nie łapie tylko jednej strony, bo twardnieje wtedy cała macica. Najlepiej zrób tak- połóż się i staraj się w ciągu godziny policzyć te skurcze i ruchy dziecka.może zauważysz różnice między wypychaniem a twardnieniem.
wersja jelitami do mnie nie przemawia,ale lekarzem nie jestem.
dziewczyny ja wiem, że muszę tu wytrzymać i dam radę, choć łatwo nie jest, ale dla dziecka wszystko.
Zapomniałam się pochwalić,że w końcu ustaliliśmy imię- będzie jednak TobiaszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:51
olka24, GabiK, nojaniewiem, czarna panda, PIGULSKA, gosia86, slash lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlma możliwe Tobiasz piękne imię i musisz wytrzymać dla syneczka chociaż na pewno nie jest łatwo.a ja bede ten brzucholek obserwować dzięki za pomoc dziewczyny bo ten mój lekarz niby ordynator w szpitalu a czasem tak mi ciśnienie podnosi na wizytach że już sama nie wiem co jest i czy wszystko na pewno ok:)pozdrawiam
alma lubi tę wiadomość
-
Ofe współczuję z powodu choroby u teściowej i mam nadzieję,że wcześnie wykryte komórki da się wyleczyć i będzie dobrze. Nie może tracić wiary.
Alma cierpliwościno i gratulacje z wyboru imienia, bardzo piękne i oryginalne. Ponad 15lat pracuję w szkole i nie spotkałam, warto było się pogłowić.
Anielka - teściowa niestety prędzej czy później na własnej skórze odczuje efekty swojego zachowania. Dzieci są do bólu szczere i wyczuwają kto jest im życzliwy a kto nie. Pewnego dnia maluch wypali coś co jej nie będzie w smak,a to szczera prawda będzie.
Madziorek - szacun za czerwone paznokcie u stóp!
Olka- mi się brzuch spina tak jak Kotmisi i niestety nie są to jelita,a macica i efektem jest rozwarcie i skrócona szyjkaAnielka, alma lubią tę wiadomość