X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień płaczu. Tylko w wózku na spacerze było ok i drzemka 2 godz po popołudniu a tak to cyc, ryk i ręce non stop. Teraz ululałam ją koło mnie i niech tak śpi. Na dodatek żelazko mi się popsuło :/ W ogóle coś mi się pokręciło i gdyby nie mama zapomniałabym jej dzisiaj wykąpać, z tego wszystkiego nie dałam jej witamin, trudno. Co do mleczka, ja rano odciągnęłam 90 ml i po obiedzie 70 ml. Nie mrożę ale u mnie na bieżąco znika. Na buzi mamy krosteczki i wydaje mi się że to trądzik niemowlęcy od hormonów. Smaruję alantanem bo sudocrem pogarszal tylko sprawę. Położna przyjdzie za 10 dni może już zniknie, a jak nie to może coś doradzi. Idę zaraz spać bo ledwo kontaktuje.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde wspolczuje ze musialas tyle przejsc ale najwazniejsze ze Mala jest cala i zdrowani Ty masz sie dobrze :*
    Nie jestem w temacie kto juz urodzil ale gratuluje wszystkim :):*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja bym zabiła takiego chłopa...
    Ręce do Boga składam, że mój nie pije, a jeśli już to jedno piwo raz na pół roku i to razem ze mną i z mojej inicjatywy ;D Ważne, że w ogóle ten telefon znaleźli :/

Aktyde, gratulacje Mamuśka :) Poród kleszczowy to mega wyzwanie, dzielna kobitka z Ciebie!

Nasz Maluch też upodobał sobie układanie glówki na jedną stronę, ale zmuszam go do odwracania jej na drugi bok ;) A ciuszki? Tylko po nich widzę, że rośnie... Dziś z żalem odstawiam w kąt śpiochy i ogrodniczki... Po porodzie za duże, podwijałam nogawki w spodenkach, a dziś podkurcza paluszki, bo stópka się nie mieści, a ogrodniczki z ledwością zapięłam w kroku :D Oj rosną jak na drożdżach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:12

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Olka fajny dzień, już się takiego naszego nie mogę doczekać, ciekawe kiedy wyjdziemy...

Karolcia mąż agent :D
    Juz nie dlugo kochana jak sie czujecie????

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:37

• Eli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :) dziewczyny czy któraś z Was dostala juz pierwsza @ po porodzie? Bo mam pytanie czy ona powinna być aż tak obfita, ze az nie nadążam ze zmiana podpasek!!! Od razu przypomina mi sie dowcip, a propo relacji damsko-męskich: Jak można ufać komus, kto tyle dni krwawi i zyje... ;)

gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do dziewczyn, które karmią mm. Do przygotowania mieszanki używać zwykłej wody czy kupujecie wodę dla niemowląt?

o148i09k1ixi8pfq.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam @. 2 tygodnie sluz z krwia a od wczoraj krew. Ale delikatnie i bez bólu brzucha :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde85 dzielna dziewczyna ;) to chyba wszystkie majówki wyrobily się do końca maja? A Nejcik urodziła? Bo nie wiem czy mnie coś nie ominęło?

Tak sobie dziś pomyślałam że po porodzie powinni w szpitalu dać się wyspać bo później to już nie ma szans :p

Zauważyłam jakieś 2-3 dni temu u mojego synka na dziasle biała kropkę i jest ona twarda, co to może być? Na ząbki to chyba grubo za wcześnie. . I od tych 2-3 dni tez się wierci strasznie przy jedzeniu i płacze :( nie wiem o co chodzi...

My byliśmy dziś pierwszy raz na spacerku z tatusiem :)

Ja jak dawałam mm to wodę przegotowaną dawałam.

Mleko ściągam jak przeciekam.. a tak to daje synkowi z obu piersi na jedno karmienie... jakoś wole mu cyca dawać niż butelkę grzać. I nasze mleko w lodówce 24h z tego co mi moja położna mówiła. .

U nas tez jakieś krostki na czole się pojawiły.. mam nadzieje ze kąpieli i nakremowaniu znikną.

Po całym dniu pracy przy dziecku padam na ryj.. przez pół dnia marze tylko żeby już leżeć w łóżku, tez tak macie?

relghdge5lg0owut.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Juz nie dlugo kochana jak sie czujecie????

Jest coraz lepiej, mala typowy ssak, kocha piersi jak tata ;) chyba jutro mnie czeka nawał :P

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde gratulacje! Poród masakra ale najważniejsze ze wszystko ze szczęśliwym zakończeniem :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 18:26

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka my dajemy przegotowana i wystudzona,bo tak napisali na puszce mm,ale zaciekawilas mnie ta woda dla niemowlat,bo mamy taka w kranie,ktora sie nam nie podoba. Oczywiscie jest najpierw przefiltrowana,ale mimo to mamy mieszane uczucia. A mineralna nie wiem czy jest ok dla niemowlaka,bo one maja rozne nasycenie mineralami i boje sie obciazac nerki malego,nawet doroslym sie to zdarza jak pija duzo wysoko zmineralizowanej wody.
    Napisz cos o.tej wodzie.
    A moze ktos wie jaka.powinna byc ta woda, chodzi o nasycenie mineralami?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde jak sie powtarzam z gratulacjami to wybacz :-) Duzo zdrowka dla Ciebie i malej,zebyscie szybko mogly wrocic do domku i cieszyc sie soba. Morza mleka i intuicyjnego kp,zeby bylo to dla Was obu cudownym doswiadczeniem <3 <3 <3

aktyde85 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK na pewno nie może być mineralna, bo zbyt duża ilość minerałów niekorzystnie wpływa na nerki maluszka. Ja też używam przegotowanej z kranu. Moja teściowa stwierdziła, że to pewnie dlatego Filip ma bóle brzuszka i powinnam używać specjalnej dla niemowląt. Sama nie wiem co o tym myśleć. Niby ta dla niemowląt ma mniej chemii niż kranowka, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile marketingu. Widziałam, że Humana coś takiego produkuje i rossmanowski babydream, ale nie słyszałam od nikogo ze znajomych, żeby to kupowali.

GabiK lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "My" uzywamy przegotowanej wczesniej przefiltrowanej.
    Ja co do wody to ja pije niskomineralozowana z niska zawartoscia sodu

GabiK, Anielka lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre słowa :)
    Czekam na obchod, może wyjdziemy...

Co z Minka bo pewnie nie doczytałam?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi powiedzieli, że będę tu conajmniej do środy, bo mam wysoki stan zapalny organizmu ciągle :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Pytanko do dziewczyn, które karmią mm. Do przygotowania mieszanki używać zwykłej wody czy kupujecie wodę dla niemowląt?
    Ja z początku używałam przegotowanej wody z Lidla w 5l baniakach (źródlana), ale był problem z kupkami :/ Przerzuciłam się na wodę Mama i ja (również źródlana), potem Baby zdrój (źródlana), Primavera z różową nakrętką (źródlana), ale nie było poprawy i Mały kupki nie robił przez cały dzień, prężył się i płakał, momentami był aż bordowy na buźce i bez czopka czy innego wspomagacza kupka nie wychodziła...
    Ostatnio kupiłam z ciekawości Babydream z Rossmanna (mineralna, ta z promocji za 1,79zł) i co? Pierwsza woda, której nie gotuję a doczekaliśmy się 3 kupek dziennie i to takich dorodnych, że wyskakują z pampersa górą albo dołem ;) Zrobiłam więc zapasy (niby parę groszy różnicy, ale woda schodzi w takich ilościach, że nawet 40gr piechotą nie chodzi) i od tygodnia pije mlesio na wodzie rossmannowskiej i wreszcie nie mamy problemów z brzuszkiem :D
    Czaiłam się na wodę mineralną dla niemowląt z Gerbera, jej też nie trzeba gotować, ale nigdzie jej nie mogę dorwać...

Wlewam do butli 90ml wody (zimnej, bo trzymam ją w lodówce), wsypuję mleko i butlę wstawiam do garnka wypełnionego wrzątkiem i daję Małemu :) Grzeje się szybciej niż w podgrzewaczu i nie muszę jej studzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:45

Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! Mój Młody ma problemy z kupą. Nie umie jej zrobić.
    Pierwszy sposób od Eklerki - jak tylko Szanowny przyjdzie z pracy to go wysyłam do rosmana po wodę.

A znacie jeszcze jakieś magiczne rozwiązania?? Rumianek ani woda nie pomagają

03.02.2014
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ