Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzień płaczu. Tylko w wózku na spacerze było ok i drzemka 2 godz po popołudniu a tak to cyc, ryk i ręce non stop. Teraz ululałam ją koło mnie i niech tak śpi. Na dodatek żelazko mi się popsuło
W ogóle coś mi się pokręciło i gdyby nie mama zapomniałabym jej dzisiaj wykąpać, z tego wszystkiego nie dałam jej witamin, trudno. Co do mleczka, ja rano odciągnęłam 90 ml i po obiedzie 70 ml. Nie mrożę ale u mnie na bieżąco znika. Na buzi mamy krosteczki i wydaje mi się że to trądzik niemowlęcy od hormonów. Smaruję alantanem bo sudocrem pogarszal tylko sprawę. Położna przyjdzie za 10 dni może już zniknie, a jak nie to może coś doradzi. Idę zaraz spać bo ledwo kontaktuje.
-
Karolcia, ja bym zabiła takiego chłopa...
Ręce do Boga składam, że mój nie pije, a jeśli już to jedno piwo raz na pół roku i to razem ze mną i z mojej inicjatywyWażne, że w ogóle ten telefon znaleźli
Aktyde, gratulacje MamuśkaPoród kleszczowy to mega wyzwanie, dzielna kobitka z Ciebie!
Nasz Maluch też upodobał sobie układanie glówki na jedną stronę, ale zmuszam go do odwracania jej na drugi bokA ciuszki? Tylko po nich widzę, że rośnie... Dziś z żalem odstawiam w kąt śpiochy i ogrodniczki... Po porodzie za duże, podwijałam nogawki w spodenkach, a dziś podkurcza paluszki, bo stópka się nie mieści, a ogrodniczki z ledwością zapięłam w kroku
Oj rosną jak na drożdżach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:12
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla nowych mam
dziewczyny czy któraś z Was dostala juz pierwsza @ po porodzie? Bo mam pytanie czy ona powinna być aż tak obfita, ze az nie nadążam ze zmiana podpasek!!! Od razu przypomina mi sie dowcip, a propo relacji damsko-męskich: Jak można ufać komus, kto tyle dni krwawi i zyje...
gosia86, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Aktyde85 dzielna dziewczyna
to chyba wszystkie majówki wyrobily się do końca maja? A Nejcik urodziła? Bo nie wiem czy mnie coś nie ominęło?
Tak sobie dziś pomyślałam że po porodzie powinni w szpitalu dać się wyspać bo później to już nie ma szans :p
Zauważyłam jakieś 2-3 dni temu u mojego synka na dziasle biała kropkę i jest ona twarda, co to może być? Na ząbki to chyba grubo za wcześnie. . I od tych 2-3 dni tez się wierci strasznie przy jedzeniu i płaczenie wiem o co chodzi...
My byliśmy dziś pierwszy raz na spacerku z tatusiem
Ja jak dawałam mm to wodę przegotowaną dawałam.
Mleko ściągam jak przeciekam.. a tak to daje synkowi z obu piersi na jedno karmienie... jakoś wole mu cyca dawać niż butelkę grzać. I nasze mleko w lodówce 24h z tego co mi moja położna mówiła. .
U nas tez jakieś krostki na czole się pojawiły.. mam nadzieje ze kąpieli i nakremowaniu znikną.
Po całym dniu pracy przy dziecku padam na ryj.. przez pół dnia marze tylko żeby już leżeć w łóżku, tez tak macie? -
Anielka my dajemy przegotowana i wystudzona,bo tak napisali na puszce mm,ale zaciekawilas mnie ta woda dla niemowlat,bo mamy taka w kranie,ktora sie nam nie podoba. Oczywiscie jest najpierw przefiltrowana,ale mimo to mamy mieszane uczucia. A mineralna nie wiem czy jest ok dla niemowlaka,bo one maja rozne nasycenie mineralami i boje sie obciazac nerki malego,nawet doroslym sie to zdarza jak pija duzo wysoko zmineralizowanej wody.
Napisz cos o.tej wodzie.
A moze ktos wie jaka.powinna byc ta woda, chodzi o nasycenie mineralami? -
GabiK na pewno nie może być mineralna, bo zbyt duża ilość minerałów niekorzystnie wpływa na nerki maluszka. Ja też używam przegotowanej z kranu. Moja teściowa stwierdziła, że to pewnie dlatego Filip ma bóle brzuszka i powinnam używać specjalnej dla niemowląt. Sama nie wiem co o tym myśleć. Niby ta dla niemowląt ma mniej chemii niż kranowka, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile marketingu. Widziałam, że Humana coś takiego produkuje i rossmanowski babydream, ale nie słyszałam od nikogo ze znajomych, żeby to kupowali.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Anielka wrote:Pytanko do dziewczyn, które karmią mm. Do przygotowania mieszanki używać zwykłej wody czy kupujecie wodę dla niemowląt?
Przerzuciłam się na wodę Mama i ja (również źródlana), potem Baby zdrój (źródlana), Primavera z różową nakrętką (źródlana), ale nie było poprawy i Mały kupki nie robił przez cały dzień, prężył się i płakał, momentami był aż bordowy na buźce i bez czopka czy innego wspomagacza kupka nie wychodziła...
Ostatnio kupiłam z ciekawości Babydream z Rossmanna (mineralna, ta z promocji za 1,79zł) i co? Pierwsza woda, której nie gotuję a doczekaliśmy się 3 kupek dziennie i to takich dorodnych, że wyskakują z pampersa górą albo dołemZrobiłam więc zapasy (niby parę groszy różnicy, ale woda schodzi w takich ilościach, że nawet 40gr piechotą nie chodzi) i od tygodnia pije mlesio na wodzie rossmannowskiej i wreszcie nie mamy problemów z brzuszkiem
Czaiłam się na wodę mineralną dla niemowląt z Gerbera, jej też nie trzeba gotować, ale nigdzie jej nie mogę dorwać...
Wlewam do butli 90ml wody (zimnej, bo trzymam ją w lodówce), wsypuję mleko i butlę wstawiam do garnka wypełnionego wrzątkiem i daję MałemuGrzeje się szybciej niż w podgrzewaczu i nie muszę jej studzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:45
Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie! Mój Młody ma problemy z kupą. Nie umie jej zrobić.
Pierwszy sposób od Eklerki - jak tylko Szanowny przyjdzie z pracy to go wysyłam do rosmana po wodę.
A znacie jeszcze jakieś magiczne rozwiązania?? Rumianek ani woda nie pomagają03.02.2014