Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez tradzik niemowlecy- jak tylko jest cieplo to cale policzki ma zaognione a w nocy jak chlodniej to poliki bledna ale wysypka nie
Lekarka nic nie kazala z tym robic.
Gosia u nas polozna byla az 2 razy i na tym zakonczyla wspolpraceza pierwszym razem zwazyla sprawdzila pepek i probowala przystawic Mloda do piersi bez kapturka- z marnym skutkiem. Za drugim razem posiedziala 10minut nawet nie zwazyla, popatrzyla ze pepek suchy pogadala ze dawniej bylo niebieskie mleko i poszla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 16:44
-
nick nieaktualny
-
Ja juz po wizycie. Ale lekarza sie zarty trzymaja- "macica sie zajoila, mozna zachodzic w kolejna ciaze"
Ogolnie wszystko ok,od razu poprosilam o tabletki i mam sie pokazac za pol roku na cytologie.gosia86 lubi tę wiadomość
-
miscelle wrote:Boże ktoś mi dziecko podmienił..drugi dzień krzyk, nie chce spać, płacze podczas jedzenia. Co się dzieje..Tylko na rękach się uspokaja.... Jestem wykończona
Karolcia ja to bym nawet siłę znalazła po takim długim celibacie ale czekam na zielone światło od gin i jeszcze mam takie żółtawe plamienia -
Juz po wizycie.
Dr obstawia, ze problemy brzuszkowe moga wynikać z nietolerancji wit K ( tez mialam takie podejrzenie ale tego mu nie mowilam, wpadl na to sam ) wiec mamy ja odstawić i podawac tylko wit D, bez wit K naprawde nic dziecku nie befzie. A jesli jednak noe będzie poprawy wlaczamy sab simplex 3 razy dziennie po 6 kropli.
Wysypka wg niego od proszku mam zmienic na bialego jelenia a wg mnie nie bardzo bo wysypka bylaby na całym ciele a nie tylko na buzce.
No i ma nadal zoltaczke, dlatego za tydzien na kontrolę i jak siw okazalo za slaby kregoskup codziennie przed kazdyn karmieniem mam ja klasc na brzuszky na 10 min jeslu poprawy nie bedzie czeka nas neurolog i ewentualna rehabilitacja.
Wazy 4400i u nas 2 juz takie na styk, niedlugo 3 zakupie.
Widze, ze ja chyba dziecko przegrzewam bo ubieram grubiej niz wy. Z golymi nogami na dworze jeszcze nie bylysmy... -
kochane my też używamy już 3 mały ponad 4 kg wazy i 2 uciskały mu nóżki
Krolciaa ja też już tabletki mami uwierz ja wykrzesałam siły na przytulanko i było mega;D odstresowałam sie jak nigdy
i wg mnie lepiej było niż wczesniej;D hahha;D
Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Może to skok rozwojowy?
Karolcia ja to bym nawet siłę znalazła po takim długim celibacie ale czekam na zielone światło od gin i jeszcze mam takie żółtawe plamienia
-
miscelle wrote:Ale skok po miesiącu?? Słyszałam że w szóstym tygodniu...
Ja sie piekielnie boje tego skoku jak poczytalam co dziewczyny przechodziły
Ofeline trafiłaś na fajnego lekarza.A Ty nie podawałaś jej wczesniej tych kropelek?
A na noc ubueracie krótki rękaw?u nas w sypialni 25 stopni dzisiaj ale jakoś boje sie ja tak roznegliżować i kłaść na krotki rękaw -
nick nieaktualnyU Nas 29stopni dzis upal na calego leje sie ze mnie a maly potowki znaczy podobno to tradzik niemowlecy ale nasila sie gdy cieplo wiec jak dla mnie to potowki na buzi i glowie wyglada okropnie.odparzenia masakr i to na brzuchu tu gdzie zapinam pampers.dzis w samych bodach i skarpetkach przykryty piekuszka bo jak s a sie okazuje przegrzewalam go i dostal potowek i odparzen a miesiac ma wiec spokojnie nic mu nie powinno byc i obowiazkowo czapka w domu mam niewiele mniej bo 28st i ten sam zestaw bez czapki a na noc dlugie body u skarpetki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:03
-
A jeszcze miałam pytać czy wasze dzieci często mają otwarte buźki? Bo Pola od jakiegoś czasu zauważyłam że ma otwartą buźkę i sie martwię. Nosek ma czysty. Jak śpi to raczej ma zamknięta ale jak jest aktywna to zazwyczaj pyszczek otwarty
Olka na krótki czy na długi rękaw ten bodziak? -
nick nieaktualny