X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie ubranka z mega plamami mocze w vanishu, później wrzucam do pralki na krótkie pranie, żeby odplamiacz się wypykal i nastawiam na drugie pranie w dziecięcym proszku. Trochę zachodu jest, ale ubranka jak nowe, bez plam.

To moja ma 4 kg i spokojnie w 1 się jeszcze mieści, i dobrze bo też mam zapas :p

My też dzisiaj w samym bodziaku i pod tetra.

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile te skoki trwają???

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja 10 dni tylko laktatorem jechalam bo Ola w inkubatorze. Także walcz Mamuska.

A my skoki miałyśmy już 2 i każdy ok 2 dni tak ciężko i potem kilka dni już lżej.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    mamy karmiące mm czy któraś karmi maluszka mlekiem bebiko cofort dla niemowląt na kolki i zaparcia, czy po nim problemu nie ma??

ja już po ścianach chodzę dziś dzień to jakiś koszmar już nie wiem jak pomóc dziecku..
    My przeszliśmy na nutramigen, ale po czasu i tak kolki Mala meczyly. Dopiero kropelki sabsimplex pomogly, a próbowaliśmy juz naprawde prawie wszystkiego.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Mamuśki po CC - proszę o radę co z pokarmem? Rozhulać laktatorem? Jesli bobas nie bardzo umie zasysać na dłużej co robić? Kierować sie zasada ze trening czyni mistrza? Zależy mi na kp ...
    Ja gdybym teraz rodzila drugi raz cc i wiedziała to co wiem to wypozyczylabym laktator elektroniczny od razu zeby pokarm zaczął nachodzić i powoli przystawialabym maluszka. U mnie laktacja zaczela sie 3 dni po cc, Mala dokarmiana byla mm w szpitalu nie chciała ciagnac cycka juz, laktatorem ręcznym nie dawałam rady ściągać a elektroniczny za późno wypozyczylam i tym sposobem po 2 tyg straciłam pokarm.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po cc w sumie dopiero w domu mialam pokarm w szpitalu mały jadł ze 2 rzy z cyca bo dokarmiany był. a teraz jest tylko na cycu. ale walki o to zeby złapał było prawie 2 tyg, ja płakałam a mały krzyczał,. od tyg je bez nakładek.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati waży 4100g wazony wczoraj.. 2 które mam teraz są jeszcze na niego ciut za duże wiec dokupiłam dziś na allegro 216szt pampers premium care 2 za 119zl wysyłka za darmo jestem bardzo zadowolona z zakupu.. jak narazie najbardziej mi te pampersy odpowiadały. 3 chyba będę jeszcze za duże wiec zapas będzie na później.

Gosia ja też jeszcze plamię tak na żółto właśnie. Nie mogę się doczekać aż to się skończy i właduje się do wanny z gorącą wodą :D

U nas dziś było niby ciepłe powietrze ale bez słońca i straszny wiatr.. mieliśmy body dlugi rękaw i pajac welurowy.. wydaje mi się ze Mały nie lubi krótkie rękawa raz mu ubrałam i się darł :/

Ja ta wit k+d podaje w kratkę :/ zapominam i nie wygodnie mi to podawać :/ czy coś mu się stanie jak nieregularnie mu daje?

relghdge5lg0owut.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże zaraz zacznę ściany gryźć... Karmię źle, nie karmię źle, na rękach źle, na leżąco źle, w wózku źle, bujać źle, nie bujać źle... Aaaaaaaaa

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ta witaminę k+d trzeba podawać?

AGA 30 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w kratkę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    A ile ta witaminę k+d trzeba podawać?
    Trzy miesiące z tego co mi mówili.

• miscelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Nejcik ja 10 dni tylko laktatorem jechalam bo Ola w inkubatorze. Także walcz Mamuska.

A my skoki miałyśmy już 2 i każdy ok 2 dni tak ciężko i potem kilka dni już lżej.
    A co u Was się działo podczas skoków??

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Boże zaraz zacznę ściany gryźć... Karmię źle, nie karmię źle, na rękach źle, na leżąco źle, w wózku źle, bujać źle, nie bujać źle... Aaaaaaaaa
    Witaj w klubie :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź podaję jak pamiętam witaminki. Wczoraj zapomniałam a dzisiaj dałam, ale to przez ciągłe zajęcie i zmęczenie. Dzisiaj byłam z Wiki u babci uff , wisieli nad nią z moim ojcem i cmokali i co chwila ją wybudzali. W piątek jadę do wujostwa. Ciocia nie może się doczekać a moj wujek , który jest moim ojcem chrzestym zachowuje się tak jakby był zły że dziecko urodziłam. Rodzina od strony mojego ojca zawsze była problemowa. Ciekawa jestem czy mojej Wikusi poprawi się jak ograniczę pewne produkty.Teraz się karmimy i lulamy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok to cyc 24/7 i tylko u mamy jest ok. A dzis znów co trochę mi płacze :( zmęczona jestem.
    Tym razem w dwa dni 90 g. Do 4 kg brakuje 20g :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik walcz, próbuj może do ktorejś piersi będzie Antkowi łatwiej się przystawić. U nas w szpitalu była lewa a w domu udało się z prawą. Ogólnie laktacja ruszyła od razu po cc i jeszcze w szpitalu nawał miałam. Laktaror fajnie napędza plus herbatki. Ogólnie u mnie wszystko poszło pięknie naturalnie więc ciężko doradzić tym bardziej że moja Wiki to urodzony cycoholik.

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja polecam karmi oraz inkę z mlekiem 3% :) piję i odciagam po 120ml mleka :)

Myślicie, że skok u miesięcznego dziecka jest mozliwy?? Bo ja wyczytałam gdzieś, że w 6 tygodniu zycia jest pierwszy skok...u nas też jakaś histeria jest, ale walcze czym mogę. Wczoraj właczyłam jej odgłos kosiarki :D i zasnęła.

Kochane wpadłam tylko życzyć udanego długiego weekendu i spróbujcie odpocząć :) ja postaram się odespać ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:45

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    mamy karmiące mm czy któraś karmi maluszka mlekiem bebiko cofort dla niemowląt na kolki i zaparcia, czy po nim problemu nie ma??

ja już po ścianach chodzę dziś dzień to jakiś koszmar już nie wiem jak pomóc dziecku..

moja starsza przy tym mleku stała aż miło. młody ma zaparcia po nim

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu chodziło ci i bebilon?

03.02.2014
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ