Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Meldujemy się po wizycie. U nas prawie wszystko dobrze. Szyjka długa (4,2 cm) zamknięta, ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko też OK. Filipek waży już 1100 gram (ponoć dużo) i z usg wychodzi ciąża starsza o co najmniej tydzień (wcześniej zawsze była 3 dni młodsza). Tarczycą kazała mi się nie przejmować, bo ponoć wiele kobiet w ciąży ma niedoczynność tarczycy i u większości po porodzie mija. Dostałam oczywiście leki plus zlecenie na jakieś dwa dodatkowe parametry tarczycowe i wizyta u endo za dwa tygodnie. Za to moja morfologia wróciła do poziomu sprzed ciąży. No szok! Może jednak organizm potrzebował czasu, żeby się odbudować po kilku miesiącach wymiotów.
Jeszcze nie jadłam pączka, ale zaraz wybieram się do mamy na ploty przy ince i z pewnością wpadnie jakiś pączuch. A propos krzywej cukrowej, ja po 2h miałam 127 a po 1h 80 (na czczo 78). Jakoś tak dziwnie, bo wydawało mi się, że u większości z Was była tendencja spadkowa. Ale gin powiedziała, że OK, więc już nie drążę tematu.
KotMisia, dziewczyny dobrze mówią. Miałaś orgazm. U mnie w I trymestrze było rozbuchane libido i sny erotyczne + orgazm przez sen zdarzyły mi się kilka razy
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:47
beti97, katalina, MiM, MiM, czarna panda, gosiunia, PIGULSKA, Catyyy lubią tę wiadomość
-
Witajcie
w słoneczny dzien.
Anielka - super wiadomości.
A powiedzcie w tym bebiklub wymagają zeby wpisac imię - a ja jeszcze na 100% nie wiem jakie. Czy na tym albumie wypisują imię albo gdziekolwiek się ono pojawia?
I w ogóle to mną zatrzesło - przyszła sasiadka do mojej mamy, ja mowie ze leza chorzy z tata bo maja grype a ona nic pakuje się prosto do sypialni rodzicó i stoi nad nimi ponad 10 minut i gada, az w koncu moja madra mama wyszłą z łózka ubrała szlafrok i pije z nią kawę. Ja bym nie wyszła, tylko powiedziałąbym wybacz ale jestem chora, ale nie wtracam się. A i zdrzazniła mnie drugi raz bo do mnie mowi - kawał baby się z Ciebie zrobiło. Wiec ja na to ciąza swoje prawa ma, po drugie nie jestem filigranowa 174 cm wzrostu tez swoje pokazuje. I wyszłam.
Babsztyl .....
Musiałam się użalic.
A to ze mi przybyło to ja justra w domu mam - ale juz nie chciałam byc beszczelna i tego nie powiedziałam.
Miałam zjesc paczka i juz mi się odechciało, poczekam az sobie pojdzie i wetdy zejdę do kuchni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:58
-
Slash, nie przejmuj się, ludzie czasem są bezczelni, mnie też wkurza jak ktoś mi mówi: ale duży brzuch - a jaki mam do cholery mieć, skoro jestem na koncówce 6 miesiąca ciąży...?
Dodatkowo ja jestem niska, mam 158cm, drobną budowę i wszystko mi idzie właśnie w brzucho, przytyłam na razie 6kg a brzuszek jak duża piłka... Ludzie są beznadziejni i nigdy im nie dogodzisz, ja się już nie patyczkuję tylko walę prosto z mostu, w dupie to mam, za przeproszeniem!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:19
slash, gosia86, Anielka, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Nejcik wrote:Slash, nie przejmuj się, ludzie czasem są bezczelni, mnie też wkurza jak ktoś mi mówi: ale duży brzuch - a jaki mam do cholery mieć, skoro jestem na koncówce 6 miesiąca ciąży...?
Dodatkowo ja jestem niska, mam 158cm, drobną budowę i wszystko mi idzie właśnie w brzucho, przytyłam na razie 6kg a brzuszek jak duża piłka... Ludzie są beznadziejni i nigdy im nie dogodzisz, ja się już nie patyczkuję tylko walę prosto z mostu, w dupie to mam, za przeproszeniem!!!
Własnie - jakby brzuch był mały - to by mowili "Ty wcale brzucha nie masz" albo "Ty nic nie tyjesz, wszystko z Tobą ok" Nie dogodzisz.
Mi rozkłada się po ciele, w wiekszosc idzie w uda i pupkę - bo taką mam budowę.
Masz rację q du... to miec - dziecko jest najwazniejsze, ale ludzie mysla czasem ze rozumy pozjadali.
Ludzie zawsze beda przewrotni kiedys widziałam fajna historyjkę jak znajdę to ją wkleję - ona obrazuje myslenie ludzi czyli jakby ktos nie zrobił to i tak zrobi zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:27
gosia86, Nejcik lubią tę wiadomość
-
haha no tak, śmieszna ta historyjka ale zarazem baaaardzo prawdziwa, ludzie dokładnie tacy są, a najgorsze są baby! Przykre to, no ale prawdziwe! I wydawałoby się, że kobieta kobietę powinna zrozumieć, a tu się okazuje, że gdzie tam, lepiej się wymądrzać albo jeszcze człowiekowi dowalić..
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Witam
u nas dziś bardzo pączkowo bo mama piekła;) wyszły pyszne;D a sąsiadka przyniosła nam oponki;p
Nejcik, Slash mi jak mówili na początku gdzie masz brzuch, już w tym miesiącu powinno być bardziej widać, tak teraz ciągle słysze ale masz już brzuch duży, niektóre miały taki do porodu. no to ja już zgłupiałam jaki jest odpowiedni;p
ale olewam takie teksty najważniejsze że ja się mam dobrze i dziecko;)
Nejcik, slash, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj trochę drażni moja mama. Uparła się że musi wiedzieć kiedy są imieniny mojego B. tylko ja jej tłumaczę że on sam nie wie ,a ona dalej swoje. Jak będzie go dzisiaj cisnąć to jeszcze mu się smutno zrobi, to nie jego wina że rodzice jakoś nie zadbali żeby świętować jego imieniny
czasami wydaje mi się że moja mama zachowuje się jak stara baba. Ja tak jak pisałam zebrałam się i poszłam na spacer z psem ( udręka bo ciągnie skubany), później jeszcze poszłam po zakupy do sklepu a teraz odpoczywam przy herbatce. Shlash dobrze cię rozumiem
Nie pamietam czy w Bebiklubie trzeba wpisywać imię bo dawno się rejestrowałam i nie pamiętam -
Ja też zaliczyłam popołudniową drzemkę. A że jak zasypiałam to było piękne słoneczko to wszystkie okna pouchylałam a jak się obudziłam i wyszłam spod kocyka to już mi zimno było.
Mąż wczoraj chciał naleśniki z nutellą i cholera- uległam i zjadłam łyżeczką...
Slash nie przejmuj się głupim gadaniem, nie dogodzisz, ciągle mają jakieś ale..
Beti to powiedz mamie, że mąż nie obchodzi imienin tylko urodziny.
Paulinqa, powiedz mi kochana ile Ty przybrałaś zanim poszłaś na dietę? Bo ja już jakieś +9 i boję się, że lekarz coś mi powie.. a jego waga i tak zawsze pokazuje o jeden kg więcej niż moja -
Nejcik z tymi babami to swieta prawda!Pracowalam kiedys w zespole w ktorym byli sami mężczyźni i dogadywalam sie z nimi bez problemu do momentu kiedy dołączyły do nas kobiety. ..plotki, chamskie komentarze, złośliwości. Dlatego wole pracować z facetami, oni tez sobie plotkuja ale w taki sposob że o tym się nie dowiemy:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:11
Nejcik lubi tę wiadomość