X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a mogę zapytać w Twoim nicku te 1611 to data urodzenia? Znaczy się 16 listopada? :D

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89, strasznie mi żal tej Twojej córci, cały czas jakieś dziadostwo się jej czepia. Zdrówka dużo i sił dla Was.

My też sami się ogarnialismy jak urodził się Adrianek i teraz tez tak będzie.
    Zaprosiliśmy tylko jednych znajomych na herbatkę (z naszej inicjatywy to było), bo wyjeżdżali na dosyć długo. Z pięć razy dopytywali czy to na pewno dla nas nie kłopot. Przyjechali, wypili herbatkę, grzecznie posiedzieli, zobaczyli dzieciolka i pojechali.
    A jak mały miał trzy tygodnie to wpadła moja siostra z mężem i już duża córką na tydzień. Fakt, więcej gotowania i zmywania było ;) ale to były ich pierwsze odwiedziny u nas w uk. Cieszyłam się, ze przyjechali. Po za tym wcale sie nie mądralowała tylko faktycznie podrzuciła kilka fajnych rad. A po za tym to później wszystkim opowiadała jak sobie super radzimy z maluchem i wcale nie trzeba nas było ratować ;).
    Pierwsze tygodnie są naprawdę wyjątkowe, piękne ale tez wymagające. Trzeba się na nowo zorganizować i zmienić dotychczasowa rutynę. Goście lepiej żeby troszkę poczekali.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Madu a mogę zapytać w Twoim nicku te 1611 to data urodzenia? Znaczy się 16 listopada? :D

Tak, dokładnie to dzień i miesiąc moich urodzin :). A Twoich moze też?

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Tak, dokładnie to dzień i miesiąc moich urodzin :). A Twoich moze też?

Dokładnie :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to fajnie :). Mam koleżankę z 15.11 i znajomego z 17.11,ale nie znałam nikogo do tej pory z tego samego dnia co ja :). Jeżeli 99 w nicku to Twój rocznik to jestem ja jestem duuużooo starsza ;).

Espera lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee rocznik 92 :P
    No ja mam znajomego co razem obchodzimy urodziny :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem starsza TYLKO o równe 10 lat ;).
    To w tym roku razem pijemy szampana i wcinamy tort. Pewnie tylko wirtualnie ale zawsze to coś .

messy99 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne! :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skończyl mi się femibion :p dzień bez niego nie zrobi krzywdy? :D

Ewelinka33 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Oczywiście, że nie.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa straszy :D człowiek jak posłucha to głupieje:p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Ja już 5 razy w styczniu zapomniałam, to tylko witaminy. Ważne, że w ogóle bierzesz :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do chusteczek to ja polecam albo pampers albo dada sa naprawdę wilgotne i nie wysychaja szybko. Tych babyderem nie polecam właśnie bo są dość suche ale nivea ok .

MEGI81 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam spac bo rano mam 2 makijaze do zrobienia klientkom - zupka pieczarkowa na jutro zrobiona wiec mozna sie klasc

przyszla koszula do karmienia - cudenko - jednak oplaca sie kupiowac cos drozszego bo widac ze lepszy material

dobrej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Piękne brzuszki, ale z Julita też nie gadam ;p Gdzie niby to 12 kg?
    Moja mam dzisiaj była i poszalałyśmy na zakupach ;p Ja sobie nic nie kupiłam ale kilka drobiazgów dla małego :) Po 6 zł niektóre ciuszki :)
    Jutro cięzki dzień się szykuje bo rano basen, potem ikea a na 20 mamy zaproszenie na walentynkowe foundee do znajomych :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02a06124ea6c.jpg

Mabelle, zastrzeŻona, WreszcieMama, GoNia1979, marie_marie22, ag194, mon!ta^, bbee, Hope_, Kamilutek, MEGI81, monika_89, Maniuś, sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od pierwszej foty mówiłam, że Julita to oszustka i ciążę tylko udaje ;). Albo ma w domu ale nie nosi :P.

Kleo, baw się jutro dobrze i smacznego :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:45

Kleopatra, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dobranoc obejrzałam Greya i jego 50 twarzy :)
    Teraz mogę spokojnie iść spać;)

rybka33, Mabelle, monika_89, Karissa lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i ładnych brzuszków.
    Trzymam mocno kciuki za Alanka by szybko się wyleczył z sepsy-to silny chłopczyk :)
    Nieśmiała cieszę się z II kresek i życzę by wszystko było dobrze-niech fasolka rośnie :)

Wczoraj miałam studniówkę :)
    Od kilku dni zazwyczaj popołudniami męczy mnie zgaga.Na dodatek w nocy boli cała prawa noga i nie wiem od czego to.Czyżby mały uciskał na jakiś nerw-nie mam pojęcia. Jutro zaczynam 27 tydzień.
    Narobiłyście mi dziewczyny smaka na pączki czy inne słodkości-trzeba by jutro coś upiec.

marie_marie22, Nieśmiała, ag194 lubią tę wiadomość

:(
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a jesli chodzi o Anya - pisalam do niej nie odzywa sie

do Toski nie pisze - uwazam, ze jest wymeczona i w stresie i trzeba dac jej spokoj, jak bedzie chciala to napisze blubce czy na fb (bo na bbf ma problem z logowaniem). myle, ze wie, ze wszystkei sie bardzo martwimy, ale nie w glowie jej teraz fora i fejsbuki jak jej synek walczy z sepsa, to internet jest na pewno na ostatnim miejscu.
    to co mozemy zrobic to caly czas sie za nich modlic, by dzielny wojownik wyszedl z tego obronna reka.
    Przepraszam dziewczyny ze odzywam sie tak późno musialam sie zebrac w sobie i troche odpocząć wzielam L4 tez na kilka dni. Bylam u innego lekarza ale powiem Wam ze nic nowego sie nie dowiedzialam poza tym co juz wiedzialam. Zbadal mi na szczęście szyjke i wszystko jest w porzadku. Co do rozszczepu wargi to juz czwarty lekarz go potwierdził ale nin konkretnego nie wiem jaki jest duzy tez nie wiem. Jak powiedział lekarz dopiero po porodzie sie okaże i czy jest takze rozszczepione podniebienie. Nie wiem może czas mam nadzieję ze sie jednak mylą...trudno mi zaakceptować sytuację ale staram sie i wbijam sobie do głowy ze inne mamuśki nie mają łatwiej a mają nawet trudniej ich dzieci walczą o życie....Moj W. zrobil grupe krwi i okazalo sie jeszcze ze mamy konflikt serologiczny ja mam 0RH - takze za okolo 2 tygodnie muszę profilaktycznie wziąść zastrzyk oczywiście nierefundowany a jego koszt to okolo 400 zl...takze niekończące sie schody...ale wierzę ze nic sie nie dzieje bez przyczyny rzeczy ktore sie dzieją mają mnie wzmocnić i przygotować do dalszego życia...będzie dobrze ...musi!!! Dziękuję Wam za wsparcie jesteście Kochane...

Moniqaaa, mon!ta^, bbee, Kleopatra, Hope_, Kamilutek, Uska, Madu1611, Rudzik, MEGI81, Maniuś, ag194, Arwi, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, przyznaj sie - gdzie Ty chowasz dziecko!!!:p ja to na początku ciąży taki brzuch miałam jak mnie wydęło lekko :p

WreszcieMama - mamy bardzo podobny profil teraz mam wrażenie :) Moze ogólnie jesteś chudsza, ale brzuszek wyglada identycznie :) Sokladnie tak chciałam wyglądać w ciąży - piona! ;)

Zyrcia - przeslalabys mi namiary do tej znajomej? Ja mieszkam dosłownie z 2-3 przystanki tramwajowe od Gogola :)

Zyrcia, Gaja i inne łodzianki - gdzie w ogóle macie zamiar rodzic? Ja myśle o Medeorze...

Gaja - to chyba Ty wspominałaś o szkole rodzenia. Nie ma co czekać Kochana! Jak ja zaczęłam to byłam. 26tc i byłam "najstarsza stażem", bo większość była 22-24tc. Nie wiem jaki Ty wybrałaś tryb, ale u nas to jest 1h na tydzień i tylko w ostatnim tygodniu mamy dwa spotkania, ze względu na mnie i dziewczynę, która jest najstarsza stażem ze mną.. także będziemy kończyć szkole jakoś blisko terminu, w kwietniu :p Wolałabym sie nie stresować czy w ogóle bede do końca na zajęciach, ale tak mi kiedyś doradzano w kwestii rozpoczęcia szkoły ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ