X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a mogę zapytać w Twoim nicku te 1611 to data urodzenia? Znaczy się 16 listopada? :D

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89, strasznie mi żal tej Twojej córci, cały czas jakieś dziadostwo się jej czepia. Zdrówka dużo i sił dla Was.

My też sami się ogarnialismy jak urodził się Adrianek i teraz tez tak będzie.
    Zaprosiliśmy tylko jednych znajomych na herbatkę (z naszej inicjatywy to było), bo wyjeżdżali na dosyć długo. Z pięć razy dopytywali czy to na pewno dla nas nie kłopot. Przyjechali, wypili herbatkę, grzecznie posiedzieli, zobaczyli dzieciolka i pojechali.
    A jak mały miał trzy tygodnie to wpadła moja siostra z mężem i już duża córką na tydzień. Fakt, więcej gotowania i zmywania było ;) ale to były ich pierwsze odwiedziny u nas w uk. Cieszyłam się, ze przyjechali. Po za tym wcale sie nie mądralowała tylko faktycznie podrzuciła kilka fajnych rad. A po za tym to później wszystkim opowiadała jak sobie super radzimy z maluchem i wcale nie trzeba nas było ratować ;).
    Pierwsze tygodnie są naprawdę wyjątkowe, piękne ale tez wymagające. Trzeba się na nowo zorganizować i zmienić dotychczasowa rutynę. Goście lepiej żeby troszkę poczekali.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Madu a mogę zapytać w Twoim nicku te 1611 to data urodzenia? Znaczy się 16 listopada? :D

Tak, dokładnie to dzień i miesiąc moich urodzin :). A Twoich moze też?

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Tak, dokładnie to dzień i miesiąc moich urodzin :). A Twoich moze też?

Dokładnie :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to fajnie :). Mam koleżankę z 15.11 i znajomego z 17.11,ale nie znałam nikogo do tej pory z tego samego dnia co ja :). Jeżeli 99 w nicku to Twój rocznik to jestem ja jestem duuużooo starsza ;).

Espera lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee rocznik 92 :P
    No ja mam znajomego co razem obchodzimy urodziny :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem starsza TYLKO o równe 10 lat ;).
    To w tym roku razem pijemy szampana i wcinamy tort. Pewnie tylko wirtualnie ale zawsze to coś .

messy99 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne! :)

Madu1611 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skończyl mi się femibion :p dzień bez niego nie zrobi krzywdy? :D

Ewelinka33 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Oczywiście, że nie.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa straszy :D człowiek jak posłucha to głupieje:p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Ja już 5 razy w styczniu zapomniałam, to tylko witaminy. Ważne, że w ogóle bierzesz :)

nzjdgzu33y143688.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do chusteczek to ja polecam albo pampers albo dada sa naprawdę wilgotne i nie wysychaja szybko. Tych babyderem nie polecam właśnie bo są dość suche ale nivea ok .

MEGI81 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam spac bo rano mam 2 makijaze do zrobienia klientkom - zupka pieczarkowa na jutro zrobiona wiec mozna sie klasc

przyszla koszula do karmienia - cudenko - jednak oplaca sie kupiowac cos drozszego bo widac ze lepszy material

dobrej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Piękne brzuszki, ale z Julita też nie gadam ;p Gdzie niby to 12 kg?
    Moja mam dzisiaj była i poszalałyśmy na zakupach ;p Ja sobie nic nie kupiłam ale kilka drobiazgów dla małego :) Po 6 zł niektóre ciuszki :)
    Jutro cięzki dzień się szykuje bo rano basen, potem ikea a na 20 mamy zaproszenie na walentynkowe foundee do znajomych :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02a06124ea6c.jpg

Mabelle, zastrzeŻona, WreszcieMama, GoNia1979, marie_marie22, ag194, mon!ta^, bbee, Hope_, Kamilutek, MEGI81, monika_89, Maniuś, sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od pierwszej foty mówiłam, że Julita to oszustka i ciążę tylko udaje ;). Albo ma w domu ale nie nosi :P.

Kleo, baw się jutro dobrze i smacznego :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:45

Kleopatra, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dobranoc obejrzałam Greya i jego 50 twarzy :)
    Teraz mogę spokojnie iść spać;)

rybka33, Mabelle, monika_89, Karissa lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i ładnych brzuszków.
    Trzymam mocno kciuki za Alanka by szybko się wyleczył z sepsy-to silny chłopczyk :)
    Nieśmiała cieszę się z II kresek i życzę by wszystko było dobrze-niech fasolka rośnie :)

Wczoraj miałam studniówkę :)
    Od kilku dni zazwyczaj popołudniami męczy mnie zgaga.Na dodatek w nocy boli cała prawa noga i nie wiem od czego to.Czyżby mały uciskał na jakiś nerw-nie mam pojęcia. Jutro zaczynam 27 tydzień.
    Narobiłyście mi dziewczyny smaka na pączki czy inne słodkości-trzeba by jutro coś upiec.

marie_marie22, Nieśmiała, ag194 lubią tę wiadomość

:(
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a jesli chodzi o Anya - pisalam do niej nie odzywa sie

do Toski nie pisze - uwazam, ze jest wymeczona i w stresie i trzeba dac jej spokoj, jak bedzie chciala to napisze blubce czy na fb (bo na bbf ma problem z logowaniem). myle, ze wie, ze wszystkei sie bardzo martwimy, ale nie w glowie jej teraz fora i fejsbuki jak jej synek walczy z sepsa, to internet jest na pewno na ostatnim miejscu.
    to co mozemy zrobic to caly czas sie za nich modlic, by dzielny wojownik wyszedl z tego obronna reka.
    Przepraszam dziewczyny ze odzywam sie tak późno musialam sie zebrac w sobie i troche odpocząć wzielam L4 tez na kilka dni. Bylam u innego lekarza ale powiem Wam ze nic nowego sie nie dowiedzialam poza tym co juz wiedzialam. Zbadal mi na szczęście szyjke i wszystko jest w porzadku. Co do rozszczepu wargi to juz czwarty lekarz go potwierdził ale nin konkretnego nie wiem jaki jest duzy tez nie wiem. Jak powiedział lekarz dopiero po porodzie sie okaże i czy jest takze rozszczepione podniebienie. Nie wiem może czas mam nadzieję ze sie jednak mylą...trudno mi zaakceptować sytuację ale staram sie i wbijam sobie do głowy ze inne mamuśki nie mają łatwiej a mają nawet trudniej ich dzieci walczą o życie....Moj W. zrobil grupe krwi i okazalo sie jeszcze ze mamy konflikt serologiczny ja mam 0RH - takze za okolo 2 tygodnie muszę profilaktycznie wziąść zastrzyk oczywiście nierefundowany a jego koszt to okolo 400 zl...takze niekończące sie schody...ale wierzę ze nic sie nie dzieje bez przyczyny rzeczy ktore sie dzieją mają mnie wzmocnić i przygotować do dalszego życia...będzie dobrze ...musi!!! Dziękuję Wam za wsparcie jesteście Kochane...

Moniqaaa, mon!ta^, bbee, Kleopatra, Hope_, Kamilutek, Uska, Madu1611, Rudzik, MEGI81, Maniuś, ag194, Arwi, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, przyznaj sie - gdzie Ty chowasz dziecko!!!:p ja to na początku ciąży taki brzuch miałam jak mnie wydęło lekko :p

WreszcieMama - mamy bardzo podobny profil teraz mam wrażenie :) Moze ogólnie jesteś chudsza, ale brzuszek wyglada identycznie :) Sokladnie tak chciałam wyglądać w ciąży - piona! ;)

Zyrcia - przeslalabys mi namiary do tej znajomej? Ja mieszkam dosłownie z 2-3 przystanki tramwajowe od Gogola :)

Zyrcia, Gaja i inne łodzianki - gdzie w ogóle macie zamiar rodzic? Ja myśle o Medeorze...

Gaja - to chyba Ty wspominałaś o szkole rodzenia. Nie ma co czekać Kochana! Jak ja zaczęłam to byłam. 26tc i byłam "najstarsza stażem", bo większość była 22-24tc. Nie wiem jaki Ty wybrałaś tryb, ale u nas to jest 1h na tydzień i tylko w ostatnim tygodniu mamy dwa spotkania, ze względu na mnie i dziewczynę, która jest najstarsza stażem ze mną.. także będziemy kończyć szkole jakoś blisko terminu, w kwietniu :p Wolałabym sie nie stresować czy w ogóle bede do końca na zajęciach, ale tak mi kiedyś doradzano w kwestii rozpoczęcia szkoły ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ