X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam, normalnie masakra. Rozmawiam z moją mamą o wyprawce, co jeszcze muszę kupić itp. i ona pyta, czemu nie kupuję podgrzewacza do butelek. Na co ja, że nastawiam się na karmienie piersią i wtedy się podgrzewacz nie przyda, no chyba że się nie uda to się kupi po porodzie. Na co ona, żebym się nie nastawiała na kp bo ona mnie karmiła mm, bo miała mało wartościowy pokarm i byłam wiecznie głodna. Kurde no, natura nas tak stworzyła, że jesteśmy w stanie wykarmić swoje potomstwo. Ja rozumiem, że czasem się nie udaje i to nie bywa takie proste ale nie można tak generalizować, że ja to mam po niej i nie będę mieć pokarmu. No, się wyżaliłam... Nie ma to jak wiecznie pesymistyczne podejście, nie cierpię tego

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden nie ma czegoś takiego jak mało wartościowe mleko kobiety. Ty będziesz karmić i koniec kropka!

Forbidden, WreszcieMama, bbee, Toska88, Arwi, sylwucha89, marie_marie22, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka jesteśmy z Toba :) niech mały rośnie i nabiera sił

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 23:05

bbee, Camilia, strawberry_juice, Forbidden, Uska, marie_marie22, Mabelle, mon!ta^, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecicie coś na zaparcia? Kupilam w aptece LAXIMAMA strasznie kwaśne to jest a i skład okazuje sie niezbyt bezpieczny dla ciężarnych:/

nzjdgzu33y143688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy u mnie dzialaja tylko platki z mlekiemna cieplo...
    Zadne sliwki jogurty nic, a po mleku ganiam 5 razy dziennie :D

Juz wiem czemu chlopina taki dzis dobroduszny :D zazyczyl sobie jablka w ciescie na obiad -_-

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też ta niedziela taaaak strasznie wolno płynie?
    Narobiłam się jak dzika świnia, ale powolutku i tak, żeby nie przesadzić - posprzątałam chałupę, ugotowałam wszystko, co chciałam i do tego jeszcze zrobiłam kotlety rybne, wyprasowałam stertę prania, a tu nawet 17 jeszcze nie ma...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, łezka mi sie zakręciła w oku,ale taka pozytywna łezka, radości. Bo tyle ciepła w tym Twoim poście, nadziei, miłości i siły czyli tego wszystkiego czego Alanek potrzebuje. Jestem z Wami! :)

Carolina pytałaś o bambusowe pieluszki. Ja kupowałam akurat otulacze bambusowe, ale widziałam, że pieluszki też są w motherhood. Mają tam bardzo fajne, stonowane kolory.
    A co do kosmetyczki. To ja jestem z Przymorza i szukam jakiejś sprawdzonej, gdybyś miałam namiary na jakąś dobrą, to proszę o kontakt :)

Kamilutku, dziekuję za podpowiedzi co do książek. Ostatecznie kupiłam Pucia, ale póki co tylko tą drugą część a zamiast pierwszej, której nie było wzięłam "Lato na ul.Czereśniowej" i "Z muchą na luzie ćwiczymy buzie, czyli zabawy logopedyczne dla dzieci". Zobaczę, która się najbardziej spodoba Młodemu i wtedy dokupię albo Pucia, albo kolejne części ul.Czereśniowej :)

Jak piszecie o tym gotowaniu to ja się przyznam, że dziś jest dzień gotowania mojego Męża. U nas to tak wygląda, że mój Mąż nie gotuje w ogóle, więc jak od czasu do czasu robimy jego dzień, to wtedy zazwyczaj coś zamawia np. pizzę :) Objadłam się zatem jak bąk i mam lenia, a M.ogarnia kuchnię :D

Co do włosów to w pierwszej ciąży miałam ładne, po ciąży duża anemia, wypadały garściami bardzo, bardzo długo. Musiałam obciąć je o połowę,bo jak się pochylałam nad Synkiem to cały był w moich kłaczkach :/ W tej ciąży wypadają mi już teraz, motają się strasznie, są jakieś suche :/ Brwi i rzęsy chyba bez zmian. Także nie wiem od czego to zależy.
    Jak widać każda ciąża inna. Z kopniaki to samo, Synka trzeba było prosić, a ten mały Dzikusek-Córcia kopie ja mały kung fu panda. Jak przywali to jakby chciała z "drzwiami" wyjść :D kopie zazwyczaj w bok brzucha.

Rudzik, dzięki za polecenie filmu, właśnie szukałam czegoś na dzisiaj. Przedwczoraj zobaczyłam Greya, wczoraj bridget jones w ciąży a dziś będzie to! :)

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek jak ma się dziecko w domu to czas już nigdy wolno nie płynie :-P Zawsze jest go za mało ;-)

zastrzeŻona, Misia 69, sylwucha89, Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    A polecicie coś na zaparcia? Kupilam w aptece LAXIMAMA strasznie kwaśne to jest a i skład okazuje sie niezbyt bezpieczny dla ciężarnych:/

Można Lactulosum, Duphalac (to też Laktuloza), glicerynowe czopki. No i oprócz tego jedzenie błonnika, śliwki suszone, jabłka i dużo płynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 16:56

messy99 lubi tę wiadomość

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laximame dostałam od lekarza w ciąży..

generalnie KIWI:) 2szt i powinno pomoc.

Doraźnie jak już padło czopki glicerynowe

messy99 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, masz przepiękne nastawienie :) i bardzo dobrze, bo musi być dobrze! Już niedługo będziecie we czwórkę w domu!

Forbidden, dziewczyny mają świętą rację. Pokarm się dostosowuje do zapotrzebowania dziecka. Kiedyś takie głupoty wmawiali naszym matkom, bo taka wiedza była ograniczona. Nawet teraz czasami od jakiegoś lekarza czy pielęgniarki można taką bzdurę usłyszeć, chyba tylko typowo laktacyjna takich bzdur nie gada, a resztę trzeba olać w tym temacie. Podejrzewam, że temat jeszcze niejednokrotnie wypłynie jak nasze maluchy będą na świecie i któryś będzie źle przybierał na wadze. A dziecko to nie jakieś tabelki czy wykresy. Przybierają indywidualnie, w zależności czasami od genów czy predyspozycji. A w przychodni baba patrzy na wykres i od razu wyrok, że za mało przybiera, mleko mało treściwe;)

Rudzik, Forbidden, WreszcieMama, monika_89, Madu1611, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen wrote:
    ja laximame dostałam od lekarza w ciąży..

generalnie KIWI:) 2szt i powinno pomoc.

Doraźnie jak już padło czopki glicerynowe

No właśnie a w skladzie jest aspartam, cytrynian sodu itp. Należy takixh substancji unikać a co dopiero kobiety w ciąży:\

nzjdgzu33y143688.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Tośka, łezka mi sie zakręciła w oku,ale taka pozytywna łezka, radości. Bo tyle ciepła w tym Twoim poście, nadziei, miłości i siły czyli tego wszystkiego czego Alanek potrzebuje. Jestem z Wami! :)

Carolina pytałaś o bambusowe pieluszki. Ja kupowałam akurat otulacze bambusowe, ale widziałam, że pieluszki też są w motherhood. Mają tam bardzo fajne, stonowane kolory.
    A co do kosmetyczki. To ja jestem z Przymorza i szukam jakiejś sprawdzonej, gdybyś miałam namiary na jakąś dobrą, to proszę o kontakt :)

Kamilutku, dziekuję za podpowiedzi co do książek. Ostatecznie kupiłam Pucia, ale póki co tylko tą drugą część a zamiast pierwszej, której nie było wzięłam "Lato na ul.Czereśniowej" i "Z muchą na luzie ćwiczymy buzie, czyli zabawy logopedyczne dla dzieci". Zobaczę, która się najbardziej spodoba Młodemu i wtedy dokupię albo Pucia, albo kolejne części ul.Czereśniowej :)

Jak piszecie o tym gotowaniu to ja się przyznam, że dziś jest dzień gotowania mojego Męża. U nas to tak wygląda, że mój Mąż nie gotuje w ogóle, więc jak od czasu do czasu robimy jego dzień, to wtedy zazwyczaj coś zamawia np. pizzę :) Objadłam się zatem jak bąk i mam lenia, a M.ogarnia kuchnię :D

Co do włosów to w pierwszej ciąży miałam ładne, po ciąży duża anemia, wypadały garściami bardzo, bardzo długo. Musiałam obciąć je o połowę,bo jak się pochylałam nad Synkiem to cały był w moich kłaczkach :/ W tej ciąży wypadają mi już teraz, motają się strasznie, są jakieś suche :/ Brwi i rzęsy chyba bez zmian. Także nie wiem od czego to zależy.
    Jak widać każda ciąża inna. Z kopniaki to samo, Synka trzeba było prosić, a ten mały Dzikusek-Córcia kopie ja mały kung fu panda. Jak przywali to jakby chciała z "drzwiami" wyjść :D kopie zazwyczaj w bok brzucha.

Rudzik, dzięki za polecenie filmu, właśnie szukałam czegoś na dzisiaj. Przedwczoraj zobaczyłam Greya, wczoraj bridget jones w ciąży a dziś będzie to! :)

Zastrzeżona nr do Moniki mam nadzieję, że wciąż ma ten sam nr

Ostatnio jak bylam to miała swój salonik na Przymorzu za rynkiem w stronę kolejki

Telefon
    503-575-370
    Adres
    Wojciecha Kętrzyńskiego 25/2
    80-376 Gdańsk

Polecam dziewczynę wcześniej z 8 lat temu pracowała na zaspie przy kolejce w takim malutkim saloniku kącik urody
    Później otworzyła swój salon

Toska aż mi łezka poleciala ty i Alanek jesteście silni trzymam kciuki żeby mały rósł jak najszybciej a w marcu już leżał w swoim łóżeczku <3

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka!! Wielki szacun dla Ciebie i Alanka. Jesteście mega silni i jesteście także przykładem, jak pozytywne nastawienie i wiara w bliskich potrafi pomóc. Nie poddawajcie się. Dziękuję, że się odezwałaś (sprawdzam fb zawsze, żeby wiedziec co u Was ;p). Oczywiście masz nasze modlitwy i kciuki zapewnione :)

Messy, ja też walczę z zaparciami. Zauważyłam, że po żelazie tak mam. Czasem pomaga mi kawka z dużą iloscią mleka, jogurty i picie dużej ilości wody.

Co do bambusowych pieluszek, to ja jeszcze ich też nie zakupiłam, ale myślę, żeby kupić 1-2 w celach spawdzenia ;) Ostatnio też zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić z 3-4 takich wielorazowych z wymiennymi wkładami. Generalnie chcę używać pampersów jednorazowych, ale tak pomyślałam, że może spróbuję tych drugich. Mózg mi wariuje od ciąży.

Kamilutek, narobiłaś się, to teraz odpoczywaj :)

Ja z kolei przespałam pół dnia. W ten weekend czuję się jak w 2-3 miesiącu. Senna, z nudnościami.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka jesteś super mamą, a Alanek dzielnym chłopcem! Trzymam za Was kciuki cały czas :)

Mnie w ciąży włosy na szczęście nie poleciały, a nawet mam wrażenie, że lepiej się prezentują :) Mam nadzieję, że po porodzie nie strace ich zbyt wiele bo nie mam dużych zapasów :P Kiedyś miałam do rzęs odżywkę LONG 4 LASHES i była całkiem dobra, a cena przyzwoita.

Dzisiaj zakończyłam szkołę rodzenia :) Jestem bardzo zadowolona, a najlepiej oglądało mi się mojego męża jak kąpał i delikatnie obchodził się z lalką, to takie rozczulające :) I dostaliśmy mnóstwo gadżetów, butelki Lovi i Avent (wygląda na to, że niepotrzebnie kupowałam), pampersy, próbki kosmetyków na ciąże i dla dziecka, wkładki, podkłady. Super :)
    A to dzieło mojego męża:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2bf2f2b161b.jpg

bbee, Uska, Arwi, WreszcieMama, marie_marie22, sylwucha89, Mabelle, Kamilutek, Breezee, monika_89, Madu1611, Camilia, rybka33, Martchen, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, Karissa, Moniqaaa, Rudzik, Maniuś lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela w samochodzie, wracamy do Niemiec. Doopa odpada.

Dopiero teraz zauważyłam, że nasza Toska zalozyla pamietnik na BBF! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Tośka jesteś super mamą, a Alanek dzielnym chłopcem! Trzymam za Was kciuki cały czas :)

Mnie w ciąży włosy na szczęście nie poleciały, a nawet mam wrażenie, że lepiej się prezentują :) Mam nadzieję, że po porodzie nie strace ich zbyt wiele bo nie mam dużych zapasów :P Kiedyś miałam do rzęs odżywkę LONG 4 LASHES i była całkiem dobra, a cena przyzwoita.

Dzisiaj zakończyłam szkołę rodzenia :) Jestem bardzo zadowolona, a najlepiej oglądało mi się mojego męża jak kąpał i delikatnie obchodził się z lalką, to takie rozczulające :) I dostaliśmy mnóstwo gadżetów, butelki Lovi i Avent (wygląda na to, że niepotrzebnie kupowałam), pampersy, próbki kosmetyków na ciąże i dla dziecka, wkładki, podkłady. Super :)
    A to dzieło mojego męża:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2bf2f2b161b.jpg

A jakie butelki dostalas? Dokladnie:) moze bym odkupila od Ciebie? Mysle ze wilk syty i owca cala bedziesz.miec na inne pierdolki:)

Toska super ze sie odezwalas bardzo wierze w Was:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną aplikację na telefon "Sleep baby sleep" i są tam przeróżne dźwięki i kilka kołysanek. Może się którejś z Was przyda :) ja planuję kupić jakiś rodzaj szumisia, ale może się przyda awaryjnie np. jak będę usypiać u rodziców czy na spacerze się dzidzia rozbudzi.

Dzidzia moja od wczoraj wariuje, istne szaleństwo w brzuchu. Przemieszcza się w brzuchu jeszcze, ale już mam wrażenie, że jej tam ciasno.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Co do bambusowych pieluszek, to ja jeszcze ich też nie zakupiłam, ale myślę, żeby kupić 1-2 w celach spawdzenia ;) Ostatnio też zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić z 3-4 takich wielorazowych z wymiennymi wkładami. Generalnie chcę używać pampersów jednorazowych, ale tak pomyślałam, że może spróbuję tych drugich. Mózg mi wariuje od ciąży.

Też się nad nimi zastanawiam. Idea bardzo mi się podoba, ale te zafajdane wkłady wielorazowe, które trzeba prać, trochę mnie przerażają. Nawet bardziej niż trochę. Ale z drugiej strony przeraża mnie też ilość produkowanych śmieci przy używaniu pampersów, zwłaszcza że jest w nich mnóstwo materiałów syntetycznych.

Pieluszek nie mam jeszcze żadnych, ale tato dzielnie zbiera tetrowe. W przyszłym miesiącu chyba kupię ze dwie sztuki bambusowych - teraz nie mogę, bo po lutowej wypłacie niewiele zostało :(
    Mam tylko jedno prześcieradełko do gondoli wózka, a chyba przydałoby się mieć przynajmniej jedno na zmianę. Skoro Zyrcia poleca tego sprzedawcę na allegro, to sobie je sprawię :) Ciekawa jestem, jakiej jakości są sprzedawane przez niego pokrowce na przewijak, też chyba wezmę jeden zwykły (w razie gdyby dzieć ufajdał ten piękny, na który się czaję).

A już myślałam, że nie mam czego kupować, bo wszystko mam ;) Jak miło tak się rozczarować ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ