X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra - najstarszy syn w marcu 6 lat skończył, drugi w sierpniu 5 lat i corcia 24.10 będzie miała 2 latka.

Kleopatra, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszyscy wiedzą o ciąży znajomi rodzina z jednej i drugiej strony :) mnie to tam nie przeszkadza będzie co ma być

toska_88, Klaudia N. lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria marie super ze widzialas serduszko,chyba kazda z nas sie wzrusza w tym momencie,Bella86 to jest twoja decyzja i to najwazniejsze dla ciebie jaka podjelas,bedziesz pod opieka lekarzy i napewno wszystko bedzie dobrze,powodzenia ,milego dnia kobitki,my dzis jedziemy na impreze urodzinowo-dyplomowa i mam nadzieje objesc sie slodkosciami :P

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest z tymi telefonami-nie zawsze sie pamieta jakie zdjecia sa po kolei;)
    Bella sluszna decyzja;)
    Marie bardzo sie ciesze z dzisiejszej wizyty;)
    Ja pieke mufinki wlasnie;)uszka z barszczem tez bym zjadla;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    W ogóle rozpoczęłam dziś 9tc i 3mc! Nawet nie mam pojęcia kiedy mi to śmigło! na tą okazję krzyż postanowił boleśnie o sobie dać znać, ale co się dziwić jak pół dnia przy garach :P

Brawo Monika!
    Prawda, że zleciało? :) jestem tuż za tobą :) Kiedy masz kolejną wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tak to ja ale nadwaga jest tam gdzie nie widac na zdjęciu:-) każdej z nas zawsze jakieś ładne zdjęcie się trafi gdzie szczupło wyjdzie. Noszę r 42/44 więc. .
    Marie cieszę się razem z tobą:-*
    Bella wspaniała decyzja napewno będzie 4×krotnie więcej miłości:-)

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas intensywny weekend ;) Czasu za mało ;) Ja odliczam dni do wizyty, jeszcze tylko 6 dni ;)
    Bella cieszę się, że postanowiłaś z Nami zostać :)
    Marie cieszę się, że widziałaś serduszko, to niezapomniany i piękny moment ;)
    Postaram się Was nadrobić póki synuś spi :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja niestety na zajęciach dzisiaj 12h :( ale chyba nie wytrzymam bo już mi siły brakuje:( marie gratuluję :) Bella cieszę się że jesteś z nami :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy powiedzieć tylko rodzicom - na rozluźnienie, bo byli bardzo spięci przed ślubem. Efekt był taki, ze stres ze slubem faktycznie przeszedł, a rodzice podczas wspolnej kolacji integracyjnej znikneli na 30 min na papierosa. Wrocili mega zintegrowani. Ojciec przez kilka dni przysylal mi foty wozkow dla blizniakow, spioszkow itp ;) juz sie troche uspokoil..

No i na weselu nie wyrobilam, bo juz pod kosciolem zaczelam sie wyrywac do przyjaciolki ze studiow ze mam newsa :D Pod koniec wesela wiedzieli już wszyscy. Nikt mnie nie męczył za to na parkiecie, nie calowali nachalnie i nie nalegali na picie :) Mialam luz :)

W ogole piękna jest historia tego jak sie dowiedzielismy o dziecku - dzien wczesniej w naszym mieszkaniu pojawil sie szczur... Kolezanka napisala, ze przynosi podobno szczescie. No i kolejnego dnia zrobilam test. Pierwsi o ciazy dowiedzieli sie panowie od deratyzacji, pani z administarcji spoldzielni (swietny argument zeby lepiej dzialali). No i niestety nasz wlochaty bocian z duzymi zębami opuscic ten łez padół.

Dziecku powiemy: jedne dzieci znajdują w kapuście, inne przynosi bocian. CIebie przyniosl kochanie szczur... :D

ale sie rozpisalam XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 15:03

monika_89, promyczek 39, blubka, toska_88, marie_marie22, Mabelle, aknovi, kamyla112, zastrzeŻona, Kleopatra, Rudzik, Moniqaaa, sylwucha89, Espera lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie marie super :) ciesze sie razem z Toba z serduszka:*
    Leirion dobre z tym szczurem :P :)
    ja na obiad zrobilam te kotlety sojowe ala schabowe tylko mojemu zrobilam jak schabpwe a sama zjadłam takie tylko z bulionu z makaronem razowym,mam nadzieje ze makaron razowy jest ok? na te cukrzyce
    Powiem ze rano czulam sie okropnie ,wymieta i bez sil ,z mdlosciami,i bolem brzucha takim dziwnym ale pozniej dalam rade isc na spacer bo chcialam wyjsc troche na powietrze,i bylam w sklepie,chcialam kuoic ryby bo zdrowe ,ale w calym sklepie nie bylo,to wzielam poledwiczki wieprzowe i filet z kurczaka,na zdrowe obiadki heh:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Hej ja niestety na zajęciach dzisiaj 12h :( ale chyba nie wytrzymam bo już mi siły brakuje:( marie gratuluję :) Bella cieszę się że jesteś z nami :)
    Biedna, współczuję, bardzo długo masz zajęcia, co studiujesz? Ja też studiuję jeszcze tzn podyplomowo, ale akurat zajęcia mam za tydzień.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia - gratuluję rocznicy :)

Marie - jest serduszko! gratulacje <3 <3

ja jestem totalnie przeziębiona i ciągle boli mnie ten brzuch :( postaram się w poniedziałek przed pracą zrobić tą betę, której mi lekarka nie dała, wtedy w środę powtórzę, może to trochę rozjaśni sytuację... jakoś mam ciągle złe przeczucia... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 17:11

marie_marie22, ggonia lubią tę wiadomość

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknovi, dziękuję.
    Czemu masz złe przeczucia? Zrób betę dla siebie po prostu - ja tak sprawdzałam dla swojego spokoju psychicznego.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą ciążę szybko poroniłam, z drugą wylądowałam na podtrzymaniu już pierwszego dnia jak się dowiedziałam, leżałam do końca 4 miesiąca, potem jeszcze w 7 i 8 miałam dalsze problemy... I teraz już w pierwszych dniach pojawiło się plamienie, lekarka mnie nie zbadała, nie zrobiła usg, nie dała skierowania na betę, w sumie to tak naprawdę nie wiem co się dzieje... boli mnie brzuch, głównie lewa strona, jakby jajnik, wizytę u ginekologa z usg mam dopiero 6.10, zwariuje do tej pory... boję się, że to ciąża pozamaciczna albo biohem... tymbardziej że na początku miałam mdłości a teraz poza delikatnym bólem piersi objawów ciążowych brak :/ już się zastanawiam czy nie jechac jutro do szpitala, żeby mnie zbadali, ale nie bardzo mam z kim córę zostawić, bo mąż w delegacji, rodzina o niczym na razie nie wie, a boję się, że jak coś będzie nie tak, to mnie położą...

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknovi wrote:
    Pierwszą ciążę szybko poroniłam, z drugą wylądowałam na podtrzymaniu już pierwszego dnia jak się dowiedziałam, leżałam do końca 4 miesiąca, potem jeszcze w 7 i 8 miałam dalsze problemy... I teraz już w pierwszych dniach pojawiło się plamienie, lekarka mnie nie zbadała, nie zrobiła usg, nie dała skierowania na betę, w sumie to tak naprawdę nie wiem co się dzieje... boli mnie brzuch, głównie lewa strona, jakby jajnik, wizytę u ginekologa z usg mam dopiero 6.10, zwariuje do tej pory... boję się, że to ciąża pozamaciczna albo biohem... tymbardziej że na początku miałam mdłości a teraz poza delikatnym bólem piersi objawów ciążowych brak :/ już się zastanawiam czy nie jechac jutro do szpitala, żeby mnie zbadali, ale nie bardzo mam z kim córę zostawić, bo mąż w delegacji, rodzina o niczym na razie nie wie, a boję się, że jak coś będzie nie tak, to mnie położą...

Ja na początku też miałam mdłości, jak się dowiedziałam.Potem przeszly w ogóle, też mnie pobolewal jajnika tylko prawy.
    Mdłości zaczęły się znowu 6+5 tydz.ale nie mam codziennie, cycki raz bolą raz nie.
    Ciąża na miejscu, serduszko pięknie bije.
    Plamienia mi się pojawiają, ale mam leżeć i brac leki.

Nie stresuj się niepotrzebnie, bo to szkodzi fasolce.Chociaż ja sama się też stresowalam. Głowa do góry , będzie dobrze.Trzymam kciuki kochana za Ciebie <3

aknovi lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie gratulacje bijacego serduszka. Juz swojej wizyty nie moge sie doczekac :)
    Bella ciesze sie ze z nami zostajesz. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i wspieram ❤

Ja tez mam wesele za tydzien i nikt nie wie o ciazy i szczerze to boje sie na nie troche jechac bo to az 400 km od nas. Powoedzcie mi czy to bezpieczne i jak sie zachowywac na weselu. Pewnie mniej tancow a wiecej siedzenia czy jednak jestem przewrazliwiona..

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa my zrezygnowalismy z wesela bo tez mam 300 km,troche przez sam dojazd a troche przez to ze mam jakies mdlosci ,bole brzucha ,raz mocniejsze raz slabsze ,ogolnie nieciekawie sie czuje ,ale duzo kobiet chodzi w ciazy ,na takie imprezy ,tancza ,jedza i jest ok,ale to Twoja decyzja :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie czuje sie dobrze wiec planuje jechac ale przez tydzien moze sie duzo zmienic. Sama nie wiem. Musze to jeszcze z mezem przedyskutowac :)

• Arielka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja w poprzedniej ciąży w 8 miesiacu na drabinie malowałam sciany wiec raczej wesele nic Ci nie zaszkodzi ;) pod warunkiem, że się nie pije alko :D baw się dziewczyno póki możesz i się nie zastanawiaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 19:49

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 24 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pic nie pije od dwoch cykli tak wiec o to sie nie martwie. Oby tylko mnie nie mdliwo i obym wmiare dobrze sie czyla to pewnie sie skusze i pojedziemy :)

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ