X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    No nie powiem, jest naprawde super... Ale spodziewam sie nawrotu jutro rano bo to by bylo zbyt piekne :D Ag194 jak marcheweczka Ci wchodzi elegancko to wierz mi ze nie jest jeszcze tak zle :D A wymiotujesz? Czy tylko mdlosci? Jak tam wagowo stoisz? U mnie 1,5 kg na minusie nadal i odczuwam mocne oslabienie...

Forbidden ja imbir miesiac temu kupilam, wiazalam z nim ogromne nadzieje, ale wystarczylo powachac i niestety odrzucilo mnie na maksa :D Takze super ze Tobie pomaga i dajesz rade pic :)

Pytanie do dziewczyn z nudnosciami - czy Was tez tak cholernie wkur...zają "dobre rady" wszystkich dookola? Mam na mysli te super mądrosci typu:
    - przeciez sama chcialas miec dziecko, to dlaczego teraz narzekasz ze zle sie czujesz?
    - wez sie w garsc, wyjdz do ludzi to lepiej sie poczujesz (ciekawe czy ludzie wyznajacy te dziwna teorie tak chetnie udzielaja sie towarzysko podczas grypy zoladkowej chociazby... grrrrrrrr)
    - spokojnie, jeszcze tylko miesiac, skonczy sie pierwszy trymestr i poczujesz sie lepiej (nosz kurrrrrrr... miesiac dla kogos kto jest zdrowy i dobrze sie czuje moze szybko zleci, ale dla mnie to 30 dni naprawde ciezkich meczarni... wolalabym uslyszec nie wiem... przykro mi ze zle sie czujesz... bez tych glupich stwierdzen...)

Mozliwe ze sie czepiam, wiem tez ze te osoby nie chca tak naprawde zle... Ale jakos bedac w tej ciazy, chociaz kocham swoje malenstwo nad zycie, ciezko mi tego sluchac! Mam nadzieje ze Wy mnie rozumiecie chociaz...
    Oj mi też poleciało z wagi 2kg a jestem szczupła i wysoka do tego od kilku lat aktywna na siłowni, a teraz omijają mnie treningi eh. A jeżeli chodzi o te mądre rady, że same chciałyby dziecko to każdy taki mądry.. Ty nie możesz nic jeść s teściowa z obiadem bo umrzesz z głodu :P

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Ag194 dobre wiadomości - to lubię :-)
    Ja kilka godzin temu dzwoniłam do gina żeby doradziły coś na zapalenie pęcherza... Nie odebrał... Kupiłam zuravit, sok zurawinowy i się faszeruje... Wzięłam też od mamy fitolizyne - wzięłam 1 dawkę. Już jakby lepiej. I właśnie zadzwonił gin. No i powiedział że dobra kuracja.... Uff bałam się trochę tej fitolizyny bo w necie różnie pisali...
    Można też urosept w ciąży to lek ziołowy :)

Espera lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    no to zaliczyłam wieczorne rzyganko. :P ja na mdłości też pochłaniam ibmir

a poza tym camembert z grilla <3

Camilia wiadziałam ale kurtkę mam już dawno kupioną a buty celuję w ciepłe niechodki, sama jeszcze nie chodzi, potrzebuję coś na już na wyjazd w góry

ag dobre wiadomości :)

Wreszciemama mnie nie spotykaja takie "przyjemności" wpuszczaj jednym wypuszczaj drugim uchem
    Oj kochana uważaj na sery tego typu w ciąży są raczej nie wskazane ;) chyba, że się nie boisz

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dobra wiadomość :)
    Współczuje wymiotujące dziewczyny. Ja w żadnej ciąży ani razu nie zwymiotowałam. Nigdy chyba jelitówki nie miałam. W życiu zdarzyło mi się kilka razy i to zawsze po alkoholu, haha. Ale libido tez u mnie fatalne :(
    Dzisiaj pół dnia na imprezie u szwagra i tak jakoś dzień zleciał, a jutro znowu do pracy :(

ag194 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całodzienne mdłosci nie odpuszczaja. Mąz tego nie rozumie;/

Juto idę na 17.20 na wizytę. Trzymajcie kciuki zeby dobrze było.;)

WreszcieMama, strawberry juice, Moniqaaa, Demsik, Nieśmiała, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Oj kochana uważaj na sery tego typu w ciąży są raczej nie wskazane ;) chyba, że się nie boisz
    Tylko z niepasteryzowanego mleka, pasteryzowane sa ok.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    z pasteryzowanego mleka jak najbardziej można ;)

co do lubido jakies tam niskie jest, nawet bym się poprzytulała z mężem ale po całym dniu z małym szkodnikiem po prostu nie mam siły :P o ironio poprzednio mieliśmy zakaz, teraz możemy ale gorzej z siłami i czasem :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest gdzieś aktualna lista majówek?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Można też urosept w ciąży to lek ziołowy :)
    Dzięki!

mon!ta^ lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Tylko z niepasteryzowanego mleka, pasteryzowane sa ok.
    Są to ser plesniowe w których rozwijają się bakterie. Można oczywiście troszkę ale nie za dużo i nie często. Tak jak i np z tuńczykiem. Orzechy pistacjowe tez omijam bo mają pleśń a jak wiadomo pleśń to bakterie. A to moje najukochansze orzechy. I tak samo ryby to wędzone ale na gorąco bo jak na zimno to wszystkich bakterii nie usuną. Ja tego się trzymam

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Jest gdzieś aktualna lista majówek?
    4 stronka

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powiem nie popadajmy w paranoję. Ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka (w dodatki poddany obróbce termicznej) raz na jakiś czas na prawdę nie zaszkodzi. Wszystko z umiarem. Dobre sushi z upieczoną rybą czy parę orzechów też. Na tej samej zasadzie jak ktoś nie miał toxo powinien odizolować się od kotów ;)
    Wiadomo, są rzeczy których należy bezwzględnie unikać jak tatar czy alkohol.
    no ale to moje zdanie ;)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! a ja dziś poszłam sobie spać o 7 rano i spałam całe dwie godziny,bo mój Mały Bączek dostał takiego kataru w nocy, że kiedy ja się wybierałam spać, On akurat się obudził i nie mógł zasnąć. Później w dzień mieliśmy gości, a ja cały czas marzyłam o drzemce. Znajomi wpadli z ciastem aby objeść dobrą wiadomość czyli moją ciąże. Tak się nafutrowałam tym ciastem, że aż sie sobie dziwię. Jakoś mnie nie ciągnęło (w ogóle ciasta z Sowy są megaaa słodkie-więc tym bardziej), ale jak już było, to się zjadło :). No i temat zszedł na glukozę. No i od słowa do słowa zeszło na to, że ja mam w ciąży na czczo glukozę 91 a podobno dla ciężarnych może być maks 92 (?). No i teraz ostro zaczęłam się zastanawiać nad cukrzycą ciążową. Jak to u Was było? Ja jeszcze przed wizytą i póki co nie miałam obciążenia, ale to chyba nie są zadowalające wyniki jak na czczo? Jeszcze przed chwilą dojadłam ostatni kawałek ciacha, to tak na wypadek gdyby we wtorek na wizycie okazało się, że mam bana na słodycze :D

Monika_89 u mnie BLW polega na tym, że przed moim Synkiem stawiam jedzenie i On nie chce, daje mu coś innego i też nie chce, przy piątej propozycji ja wymiękam, tymczasem Młody z prędkością światła potrafi obiekt niechciany zrzucić na podłogę, dziecko nie zjada praktycznie nic,ale bawi się świetnie,Mama-(sztywniak) nieco gorzej :D i tak jest każdego dnia. Jak super, że jednak istnieją Bobasy, które jedzą wszystko, szkoda tylko że mój to wielki niejad ;)

Dziewczyny współczuję mdłości. Trzymam kciuki, by jak najszybciej odeszły w niepamięć!

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    a ja powiem nie popadajmy w paranoję. Ser pleśniowy z pasteryzowanego mleka (w dodatki poddany obróbce termicznej) raz na jakiś czas na prawdę nie zaszkodzi. Wszystko z umiarem. Dobre sushi z upieczoną rybą czy parę orzechów też. Na tej samej zasadzie jak ktoś nie miał toxo powinien odizolować się od kotów ;)
    Wiadomo, są rzeczy których należy bezwzględnie unikać jak tatar czy alkohol.
    no ale to moje zdanie ;)
    Ja nie popadam w paranoję a sushi najlepsze z surową rybą wiec nie jem :) ale kazdy zrobi według własnego instynktu i nikomu nic się nie narzuca ja tylko informuję a każdy zrobi jak uważa.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:50

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZastrzeŻona to masz cierpliwość :P młoda na szczęście je wszystko aleeee jednego dnia coś pochłania kolejnego nawet na to samo nie spojrzy. Chociaż fakt jestem dumna że chetnie wszytkiego próbuje. Mój mąż na początku narzekał na tą metodę a teraz chodzi dumny jak paw że ona wszystko tak ładnie je, radzi sobie z gryzieniem, połykaniem ;)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczyny, jest dzis jakas nocna zmiana?

Forbidden a w ta delegacje to daleko meza chca wyslac? Jak na koniec swiata to moalabym powazne obiekcje ale jak gdzies w Europie to moze mialby mozliwosc przyjazdu raz na pore tygodni i jakos by te cztery miesiace przelecialy.

Dziewczyny z nudnosciami , dla mnie kazda z Was to bohaterka! Skora mi cierpnie na plecach jak czytam z czym musicie walczyc!

A powiedzcie jeszcze, czy wiekszosc z Was powiadomila juz rodzine i znajomych o ciazach czy jeszcze czekacie?
    My z mezem to nie umiemy trzymac w sekrecie dobrych nowin. Jak tylko wyszly dwie kreski na tescie to za telefon i do najblizszych dzwonilismy (takie z nas paple :).

Libido w normie poki co bez odchylen w zadna strone, zakazu tez nie ma wiec jest milo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 23:56

mon!ta^ lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dopisanie :)

W środę idę do położnej i ona mi wyznaczy termin porodu. Jeśli to będzie inny jak ten co wyznaczył mi OF to czy będzie problem zmienienie mnie na liście ? :P

Aaaa i dziękuję za dopisanie na listę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 00:21

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś na nocnym dyżurze... Spać nie mogę... Ech...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedziałek ;)
    U mnie kolejna bezsenna noc.
    Dziś to miałam taki głupi sen , że aż wstyd opowiadać.Chciałam uciec gdzieś z księdzem, bo tak się zakochalismy hehehhhe.Normalnie nienormalne i niemoralne te moje sny, ehhh.
    Dziś wizyta o 13.00.Mam nadzieję że z fasolinką wszystko dobrze.

Wszystkim wizytujacym samych dobrych wieści <3
    Milego poniedziałku :)

Rudzik, Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ