X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od gin z Medicover. Pani dr mnie bardzo uspokoiła, bo powiedziała, ze na tak wczesnym etapie ciąży nie mogę raczej mieć łożyska przodującego, bo to póki co kosmowka, a nie łożysko i to, ze jest ułożona z przodu wcale nie oznacza, ze zaraz sie nie podniesie gdzie trzeba i nie musze sie o to martwić :) Myśle, ze tez moj dr zaufany chciał u mnie trochę wymusić spokojniejszy tryb życia i upewnić sie, ze zacznę lezec i odpoczywać zamiast narzekać na pobolewanie podbrzusza i twardniejąca macice, a przy okazji łożysko będzie mogło spokojnie sie wykształcić tam, gdzie powinno :) To teraz już w ogóle jestem spokójna i tego samego Wam życzę!:)
    Bede miała usg za 2tyg u tego zaufanego gin, pózniej połówkowe w medicover w 20tyg... Bede pod taka kontrola normalnie, ze nie ma siły, zeby Młody jakieś problemy sprawiał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:00

blubka, Edyta84, MEGI81 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Zieziulka - bo wszystko jest ok, a dodatkowa diagnostyka nie zaszkodzi.
    USG to też statystyka, statystycznie przy dobrych wynikach USG szanse na zdrowego dzidziusa się 40-60%, w połączeniu z dobrymi wynikami testu pappa 86%, więc myślę, że badanie ma na celu Cię uspokoić.

zieziulka podpisuję się pod postem Hope rękami i nogami. Te wszystkie badania nasze to tylko statystyka, nie wolno na nich polegać jak na wyroczniach, mają nas tylko uspokoić i podnieść na duchu lub (odpukać!) przygotować np. na poród dziecka o potencjalnie większych wymaganiach, w takich sytuacjach np. trzeba rodzić w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności itp. Ale wyniki badań USG i biochemicznych to tylko statystyka, bazująca na przesiewowych pomiarach w społeczeństwie.

Co do testu Pappa, ja mam mieć je w czwartek w przyszłym tygodniu, krew pobierana wczoraj. Myślę, że z 2 tygodnie poczekasz, bo to chyba taki standard

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Dzięki dziewczyny staram się nie wpadać w panikę, ale wiecie same jak to jest, rozsądne to jesteśmy jak radzimy innym mamą, ale jak nas to dotyczy to czarna rozpacz i najgorsze myśli. A ile się czeka na wynik tego testu Pappa?

Ja robiłam badania 31.10. i w tym tygodniu powinnam otrzymać pocztą wyniki. Ale po drodze był 1 i 11 listopada, więc tak, jak mówili, że maksymalnie w ciągu 3 tygodni będę miała w domu przesłane listem poleconym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:01

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jeszcze nie wróciła z wizyty?
    Monika kurcze co się stało? Daj znać co i jak.
    Zezulka nie stresuj się. Ten wynik Pappy i tak Ci da tylko statystykę. Który masz dokładnie tydzień i dzień ciąży?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:11

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

no wlasnie w Szwajcarii ciezko o zwolnienie...jak te plamienia beda w dalszym ciagu to bede sie do niej odzywala i wymagala jakiegos leku czy zwolnienia na pare dni, ale jesli ona patrzy na usg i widzi, ze dziecko ok i lozysko tez to nie ma podstawy zeby cos wystawic...chyba...tak sobie to tlumacze.

nie chce sie wkrecac. dwie lekarki (moja i szpitalna) mnie widzialy, badaly i mowia ze to nic nie znaczy i po prostu niektore konbiety tak maja to nie chce sie zalamywac.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a jeśli chodzi o psychologa/psychiatrę to uważam, ze trzeba korzystac z pomocy jeśli jest taka potrzeba. ludzie często sobie sami nie radzą z emocjami (a w ciąży dochodzi jeszcze burza hormonów). zazwyczaj wmawiają sobie, że im się samodzielnie uda i traktują to jako ujmę na honorze. A dla mnie ktoś kto świadomie idzie do specjalisty po pomoc jest po prostu mądrym człowiekiem.
    A to prawda plus ludzie się wstydzą iść bo uważają, że trzeba być psychicznym. A to nie prawda. pomoc pomocą tez trzeba się zawziasc w sobie, wziąść w garść o stwierdzić że jednak pomoc jest mi potrzebna tzn. żeby się wygasa u kogoś nieznajomego, kto doradzi pokaże odpowiednią stronę skąd się biorą leki, dlaczego tak się postępuje a nie inaczej itd bo w większości przyczyn biorą się z dzieciństwa.

Monika 89 powodzenia żeby to były tylko plamienia i nic pozatym :) będzie dobrze.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    no wlasnie w Szwajcarii ciezko o zwolnienie...jak te plamienia beda w dalszym ciagu to bede sie do niej odzywala i wymagala jakiegos leku czy zwolnienia na pare dni, ale jesli ona patrzy na usg i widzi, ze dziecko ok i lozysko tez to nie ma podstawy zeby cos wystawic...chyba...tak sobie to tlumacze.

nie chce sie wkrecac. dwie lekarki (moja i szpitalna) mnie widzialy, badaly i mowia ze to nic nie znaczy i po prostu niektore konbiety tak maja to nie chce sie zalamywac.
    GoniA w półce plamienia to już jest coś nie tak i to juz robi się ciaża zagrożona. NAWET jak z dzieckiem jest ok to zależy od lekarza jak to interpretuje. u mnie w poprzedniej ciąży odrazu było zwolnienie. wiec myślę że to kwestia lekarza.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze takiego posta długiego napisałam i zamknęłam stronę brr Brawo, takie rzeczy tylko w ciąży hehe
    No więc tak
    Monika trzymam & wszystko będzie ok :-)
    Dewa jak tam wizyta?
    Zieziulka na pewno wszystko będzie ok, zobaczysz ;-)

WreszcieMama jak nie będę oryginalna i podzielam zdanie pozostałych dziewczyn, powinnaś iść do specjalisty. Na pewno pomoże. W skrucie tylko napiszę, ze mam koleżanką, którą po porodzie dopadł baby blues. Co u niej a raczej z nią i wszytskim wkoło się działo. Nie chciała iść do specjalsty, mimo namów rodziny, nas, położnej. Problem jest do dziś. Jej córka ma już ponad dwa lata. I jest tak samo nerwowa, jest problem z jedzeniem, spaniem, zabawą (jest bardzo nerwowa, jak się coś jej nie podoba to wszystkim rzuca, wymusza wszystko płaczem). Ehh temat rzeka. Po prostu szczęśliwa mama= szczęśliwe dziecko. Zrób to dla siebie i dzieciątka :-)
    Dziewczyny wstawiam, zdjęcie mojego maleństwa z prenatalnych. Wszystko ok.
    Tośka nasza forumowa dobra wróżka, jak myślisz chłopiec czy dziewczynka ;-)

043a98970c69f3edmed.jpg

Idę kłaść moją córcie, kurcze chora jest, jutro wizyta u lekarza, ma straszny kaszel :-(

Breezee, mon!ta^, Hope_, Kleopatra, toska_88, blubka, Rudzik, ag194, koalaa, MEGI81, bezimienna, Maniuś, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:

hej Gonia,
    Ja prowadze ciaze w Hamburgu i u mojej lekarki tez ciezko ze zwolnieniem, ale jak mi dziewczyny w pracy zaczely robic stres, bo to one chcialy byc pierwsze w ciazy i ze ja niekolezenska jestem i w ogole zaczelo sie ze strony szefowej podnies, przynies, pozamiataj, to sie u mojej lekarki poryczalam ze nie wytrzymam tego stresu i dostalam zakaz pracy na caly czas ciazy, nie ma u was w Szwajcarii czegos takiego?

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Lekarz gburowaty nie omieszkał wspomnieć o tym ze nie powonnam zachodzić w ciaze. Ja pierdole nie ja pierwszą nie ostatnia, od groma takich kobiet po CC. Chyba jest od leczenia a nie komentowania.
    Krwiaka żadnego nie widać, plamoenia mogą być z powodu bardzo nisko położonego łożyska, w dodatku dalej wygląda na przodujące :/ na szczszcje nigdzie sie nie odkleja.
    Dzidzia ma 10cm

Wybaczcie ze sie nie odnodze do reszty na telefonie ciężko to raz a dwa troche njr mam do tego głowy :(
    Znowu musze zostawić corcie samą ;(

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dobrze, że z dzieckiem w porządku, że żyje! :D I że łożysko się nie odkleja.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:11

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to bardzo dobre wiadomości ;-) a czemu musisz zostawić córcię samą, czegoś nie zrozumiałam?
    Nie ma co się przejmować takimi komentarzami.
    Monita ja ostatnio czytałam gdzieś w necie, że ostatnie zalecenia mówią o roku odstępu między ciążami w przypadku cc.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Jestem po usg. Lekarz gburowaty nie omieszkał wspomnieć o tym ze nie powonnam zachodzić w ciaze. Ja pierdole nie ja pierwszą nie ostatnia, od groma takich kobiet po CC. Chyba jest od leczenia a nie komentowania.
    Krwiaka żadnego nie widać, plamoenia mogą być z powodu bardzo nisko położonego łożyska, w dodatku dalej wygląda na przodujące :/ na szczszcje nigdzie sie nie odkleja.
    Dzidzia ma 10cm

Wybaczcie ze sie nie odnodze do reszty na telefonie ciężko to raz a dwa troche njr mam do tego głowy :(
    Znowu musze zostawić corcie samą ;(
    10 cm - super!!!! Rozumiem że muszatka cie na trochę zostawić no cóż mus to mus byleby bezpiecznie. Ja też najbardziej się tego boję że miałabym wyladowac w szpitalu aczkolwiek gdy coś się działo to w szpitalu czułam się bezp8ecznie a wiem że jak jest taka potrzeba to zawsze ktoś się zajmie dzieckiem. Głowa DJ góry wytrzymasz byleby by skończyło się happy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak dla mnie szykuje ci się chłop ale zasłania wszystko nogami:-)

Edyta84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać!!! Nie znam płci ale musiałam to kupić!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aa25b644f90.jpg

Moniqaaa, Espera, blubka, koalaa, ag194, Karissa, Rudzik, MEGI81, Breezee, Maniuś, Mabelle, kamyla112, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać!!! Nie znam płci ale musiałam to kupić!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aa25b644f90.jpg
    Zakupoholiczka ;-) hahaha bedzie pasować na Zuzie, Nele i Amele jak ulał

Moniqaaa, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 najwazniejsze że z dzidziusiem wszystko OK. Lekarzem się nie przejmuj teraz nastała era takich gburów :-)
    Domownicy jakoś sobie poradzą

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ