Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od gin z Medicover. Pani dr mnie bardzo uspokoiła, bo powiedziała, ze na tak wczesnym etapie ciąży nie mogę raczej mieć łożyska przodującego, bo to póki co kosmowka, a nie łożysko i to, ze jest ułożona z przodu wcale nie oznacza, ze zaraz sie nie podniesie gdzie trzeba i nie musze sie o to martwić :) Myśle, ze tez moj dr zaufany chciał u mnie trochę wymusić spokojniejszy tryb życia i upewnić sie, ze zacznę lezec i odpoczywać zamiast narzekać na pobolewanie podbrzusza i twardniejąca macice, a przy okazji łożysko będzie mogło spokojnie sie wykształcić tam, gdzie powinno :) To teraz już w ogóle jestem spokójna i tego samego Wam życzę!:)
    Bede miała usg za 2tyg u tego zaufanego gin, pózniej połówkowe w medicover w 20tyg... Bede pod taka kontrola normalnie, ze nie ma siły, zeby Młody jakieś problemy sprawiał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:00

blubka, Edyta84, MEGI81 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Zieziulka - bo wszystko jest ok, a dodatkowa diagnostyka nie zaszkodzi.
    USG to też statystyka, statystycznie przy dobrych wynikach USG szanse na zdrowego dzidziusa się 40-60%, w połączeniu z dobrymi wynikami testu pappa 86%, więc myślę, że badanie ma na celu Cię uspokoić.

zieziulka podpisuję się pod postem Hope rękami i nogami. Te wszystkie badania nasze to tylko statystyka, nie wolno na nich polegać jak na wyroczniach, mają nas tylko uspokoić i podnieść na duchu lub (odpukać!) przygotować np. na poród dziecka o potencjalnie większych wymaganiach, w takich sytuacjach np. trzeba rodzić w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności itp. Ale wyniki badań USG i biochemicznych to tylko statystyka, bazująca na przesiewowych pomiarach w społeczeństwie.

Co do testu Pappa, ja mam mieć je w czwartek w przyszłym tygodniu, krew pobierana wczoraj. Myślę, że z 2 tygodnie poczekasz, bo to chyba taki standard

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Dzięki dziewczyny staram się nie wpadać w panikę, ale wiecie same jak to jest, rozsądne to jesteśmy jak radzimy innym mamą, ale jak nas to dotyczy to czarna rozpacz i najgorsze myśli. A ile się czeka na wynik tego testu Pappa?

Ja robiłam badania 31.10. i w tym tygodniu powinnam otrzymać pocztą wyniki. Ale po drodze był 1 i 11 listopada, więc tak, jak mówili, że maksymalnie w ciągu 3 tygodni będę miała w domu przesłane listem poleconym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:01

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jeszcze nie wróciła z wizyty?
    Monika kurcze co się stało? Daj znać co i jak.
    Zezulka nie stresuj się. Ten wynik Pappy i tak Ci da tylko statystykę. Który masz dokładnie tydzień i dzień ciąży?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:11

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

no wlasnie w Szwajcarii ciezko o zwolnienie...jak te plamienia beda w dalszym ciagu to bede sie do niej odzywala i wymagala jakiegos leku czy zwolnienia na pare dni, ale jesli ona patrzy na usg i widzi, ze dziecko ok i lozysko tez to nie ma podstawy zeby cos wystawic...chyba...tak sobie to tlumacze.

nie chce sie wkrecac. dwie lekarki (moja i szpitalna) mnie widzialy, badaly i mowia ze to nic nie znaczy i po prostu niektore konbiety tak maja to nie chce sie zalamywac.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a jeśli chodzi o psychologa/psychiatrę to uważam, ze trzeba korzystac z pomocy jeśli jest taka potrzeba. ludzie często sobie sami nie radzą z emocjami (a w ciąży dochodzi jeszcze burza hormonów). zazwyczaj wmawiają sobie, że im się samodzielnie uda i traktują to jako ujmę na honorze. A dla mnie ktoś kto świadomie idzie do specjalisty po pomoc jest po prostu mądrym człowiekiem.
    A to prawda plus ludzie się wstydzą iść bo uważają, że trzeba być psychicznym. A to nie prawda. pomoc pomocą tez trzeba się zawziasc w sobie, wziąść w garść o stwierdzić że jednak pomoc jest mi potrzebna tzn. żeby się wygasa u kogoś nieznajomego, kto doradzi pokaże odpowiednią stronę skąd się biorą leki, dlaczego tak się postępuje a nie inaczej itd bo w większości przyczyn biorą się z dzieciństwa.

Monika 89 powodzenia żeby to były tylko plamienia i nic pozatym :) będzie dobrze.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    no wlasnie w Szwajcarii ciezko o zwolnienie...jak te plamienia beda w dalszym ciagu to bede sie do niej odzywala i wymagala jakiegos leku czy zwolnienia na pare dni, ale jesli ona patrzy na usg i widzi, ze dziecko ok i lozysko tez to nie ma podstawy zeby cos wystawic...chyba...tak sobie to tlumacze.

nie chce sie wkrecac. dwie lekarki (moja i szpitalna) mnie widzialy, badaly i mowia ze to nic nie znaczy i po prostu niektore konbiety tak maja to nie chce sie zalamywac.
    GoniA w półce plamienia to już jest coś nie tak i to juz robi się ciaża zagrożona. NAWET jak z dzieckiem jest ok to zależy od lekarza jak to interpretuje. u mnie w poprzedniej ciąży odrazu było zwolnienie. wiec myślę że to kwestia lekarza.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze takiego posta długiego napisałam i zamknęłam stronę brr Brawo, takie rzeczy tylko w ciąży hehe
    No więc tak
    Monika trzymam & wszystko będzie ok :-)
    Dewa jak tam wizyta?
    Zieziulka na pewno wszystko będzie ok, zobaczysz ;-)

WreszcieMama jak nie będę oryginalna i podzielam zdanie pozostałych dziewczyn, powinnaś iść do specjalisty. Na pewno pomoże. W skrucie tylko napiszę, ze mam koleżanką, którą po porodzie dopadł baby blues. Co u niej a raczej z nią i wszytskim wkoło się działo. Nie chciała iść do specjalsty, mimo namów rodziny, nas, położnej. Problem jest do dziś. Jej córka ma już ponad dwa lata. I jest tak samo nerwowa, jest problem z jedzeniem, spaniem, zabawą (jest bardzo nerwowa, jak się coś jej nie podoba to wszystkim rzuca, wymusza wszystko płaczem). Ehh temat rzeka. Po prostu szczęśliwa mama= szczęśliwe dziecko. Zrób to dla siebie i dzieciątka :-)
    Dziewczyny wstawiam, zdjęcie mojego maleństwa z prenatalnych. Wszystko ok.
    Tośka nasza forumowa dobra wróżka, jak myślisz chłopiec czy dziewczynka ;-)

043a98970c69f3edmed.jpg

Idę kłaść moją córcie, kurcze chora jest, jutro wizyta u lekarza, ma straszny kaszel :-(

Breezee, mon!ta^, Hope_, Kleopatra, nick nieaktualny, blubka, Rudzik, ag194, koalaa, MEGI81, bezimienna, Maniuś, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:

hej Gonia,
    Ja prowadze ciaze w Hamburgu i u mojej lekarki tez ciezko ze zwolnieniem, ale jak mi dziewczyny w pracy zaczely robic stres, bo to one chcialy byc pierwsze w ciazy i ze ja niekolezenska jestem i w ogole zaczelo sie ze strony szefowej podnies, przynies, pozamiataj, to sie u mojej lekarki poryczalam ze nie wytrzymam tego stresu i dostalam zakaz pracy na caly czas ciazy, nie ma u was w Szwajcarii czegos takiego?

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Lekarz gburowaty nie omieszkał wspomnieć o tym ze nie powonnam zachodzić w ciaze. Ja pierdole nie ja pierwszą nie ostatnia, od groma takich kobiet po CC. Chyba jest od leczenia a nie komentowania.
    Krwiaka żadnego nie widać, plamoenia mogą być z powodu bardzo nisko położonego łożyska, w dodatku dalej wygląda na przodujące :/ na szczszcje nigdzie sie nie odkleja.
    Dzidzia ma 10cm

Wybaczcie ze sie nie odnodze do reszty na telefonie ciężko to raz a dwa troche njr mam do tego głowy :(
    Znowu musze zostawić corcie samą ;(

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dobrze, że z dzieckiem w porządku, że żyje! :D I że łożysko się nie odkleja.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:11

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to bardzo dobre wiadomości ;-) a czemu musisz zostawić córcię samą, czegoś nie zrozumiałam?
    Nie ma co się przejmować takimi komentarzami.
    Monita ja ostatnio czytałam gdzieś w necie, że ostatnie zalecenia mówią o roku odstępu między ciążami w przypadku cc.

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Jestem po usg. Lekarz gburowaty nie omieszkał wspomnieć o tym ze nie powonnam zachodzić w ciaze. Ja pierdole nie ja pierwszą nie ostatnia, od groma takich kobiet po CC. Chyba jest od leczenia a nie komentowania.
    Krwiaka żadnego nie widać, plamoenia mogą być z powodu bardzo nisko położonego łożyska, w dodatku dalej wygląda na przodujące :/ na szczszcje nigdzie sie nie odkleja.
    Dzidzia ma 10cm

Wybaczcie ze sie nie odnodze do reszty na telefonie ciężko to raz a dwa troche njr mam do tego głowy :(
    Znowu musze zostawić corcie samą ;(
    10 cm - super!!!! Rozumiem że muszatka cie na trochę zostawić no cóż mus to mus byleby bezpiecznie. Ja też najbardziej się tego boję że miałabym wyladowac w szpitalu aczkolwiek gdy coś się działo to w szpitalu czułam się bezp8ecznie a wiem że jak jest taka potrzeba to zawsze ktoś się zajmie dzieckiem. Głowa DJ góry wytrzymasz byleby by skończyło się happy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak dla mnie szykuje ci się chłop ale zasłania wszystko nogami:-)

Edyta84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać!!! Nie znam płci ale musiałam to kupić!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aa25b644f90.jpg

Moniqaaa, Espera, blubka, koalaa, ag194, Karissa, Rudzik, MEGI81, Breezee, Maniuś, Mabelle, nick nieaktualny, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać!!! Nie znam płci ale musiałam to kupić!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aa25b644f90.jpg
    Zakupoholiczka ;-) hahaha bedzie pasować na Zuzie, Nele i Amele jak ulał

Moniqaaa, nick nieaktualny, MEGI81 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika89 najwazniejsze że z dzidziusiem wszystko OK. Lekarzem się nie przejmuj teraz nastała era takich gburów :-)
    Domownicy jakoś sobie poradzą

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ