MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a76cabbf88e8.jpg
A to nasz duży brzuchol, ja ogólnie do chudych nie należę raczej tych pulchniejszych, ale zawsze chwaliłam sie wklęsłym brzuszkiem, wiec dla mnie ten to już olbrzymw poprzedniej ciąży miałam taki w 5 miesiącu.
Edyta84, Mabelle, julita, sylwucha89, Hope_, Breezee, bbee, Maniuś, marie_marie22, Madu1611 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Ale Laski galopujecie z tymi miesiącami, Belly też. Tak na chłopski rozum...
jak w listopadzie wchodzicie w 5 miesiąc, to w grudniu w 6, w styczniu w 7, w lutym w 8, w marcu w 9, w kwietniu...10, a gdzie tu maj???
Wg Belly zaczęłam dzisiaj 15 tydzień, czyli zaliczyłam pełne 14 tygodni i zaczyna się 15. To juź drugi trymestr, 4 miesiąc. Do 30 maja jeszcze pełne 6 miesięcy. Apokalipsa, zgłupiałam
Teściowych nie zazdroszczę. Jednak sprawdza się powiedzenie, że młodzi muszą mieszkać na swoim. Nieważne czy małe, wynajęte, skromne...swoje!Dwie kobiety w jednej kuchni...? To się nie uda na dluzszy czas
-
Dziewczyny, które wczoraj wizytowały, gratuluję Wam ślicznych i zdrowych Dzieciaczków
Mój robi mi usg przez brzuch, ale jak chce obejrzeć dokładnie szyjkę i łożysko to bada dopochwowo, bo mam duże tyłozgięcie macicy i inaczej nie widać. Ale to mój lekarz, więc wiem, że nic nie ściemnia i nie kombinuje. Zresztą on na każdej wizycie robi mi usg i puszcza serduszko i samo badanie trwa około 15-20 minut, bo zawsze wszystko dokładnie musi obejrzeć i wymierzyć. Ogólnie od początku ciąży mam już 57 zdjęć z usg i 3 filmya tu dopiero 16 tydzień
Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDewa prawidłowo rodzi się w 10 miesiącu i ciaze nosi pełne 9 miesiecy +/- 2 tygodnie:-) czyli jak na koniec listopada zaczną 5 miesiąc to na koniec kwietnia skończą 9 miesiąc i mogą rodzic już w kwietniu bądź poczatek mają
bezimienna lubi tę wiadomość
-
Demsik i ilonsik serdeczne gratulacje!
Co do usg, to ja tydzień temu w 17 tc miałam zarówno dopochwowo i brzuszne. Lekarz badał szyjke itd. Więc dla mnie to normalne. A mam pełne zaufanie do tego lekarza.
Pochwalę się, że dziś byłam u dentysty i wszystkie ząbki nadal zdrowe. Na przełomie 7 i 8 miesiąca ciąży mam następnym razem się pojawić.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie może lekarze mowilinwam coś już o lozysku ?mi wczoraj jak mierzył szyjke na usg to pokazywała że lozysko trochę nachodzi ale ze ma jeszcze czas żeby się podnieść i na razie będziemy obserwować na następnych wizytach żeby się nie martwić czy mieliście już coś takiego czy naprawdę nie trzeba się jeszcze martwić czy może mialyscie jakieś zalecenia na wszelki wypadek ...Aniołek (8t) marzec 2016
-
toska_88 wrote:Dewa prawidłowo rodzi się w 10 miesiącu i ciaze nosi pełne 9 miesiecy +/- 2 tygodnie:-) czyli jak na koniec listopada zaczną 5 miesiąc to na koniec kwietnia skończą 9 miesiąc i mogą rodzic już w kwietniu bądź poczatek mają
Ja jestem już w 5 miesiącu, ale termin mam 1 maja juz.
Klaudia, brawo brawo. Jak rozwinęła się dzisiaj sytuacja. Teściowa spacyfikowala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:03
MEGI81, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Ja na poprzednim usg miałam i dopochwowo i przed brzuch. Inaczej nie sprawdzi dokładnie szyjki i łożyska, a to bardzo ważne wiec facet ma problemy z komunikacja, ale zrobił dobrze
u mnie bez dopochwowego by sie teraz nie obyło jak na poprzednim wyszło łożysko lekko przodujące. Natomiast ja filmiku nie mam żadnego, chociaż w dwóch miejscach w których byłam robią, ale jeden powiedział, ze cos tak sie zepsuło i nie nagrał, a o tym, ze drugi robi, to sie od znajomych dowiedziałam ;/ następnym razem spytam sie sama...
MEGI81 lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Elmo13 wrote:Dziewczyny mam pytanie może lekarze mowilinwam coś już o lozysku ?mi wczoraj jak mierzył szyjke na usg to pokazywała że lozysko trochę nachodzi ale ze ma jeszcze czas żeby się podnieść i na razie będziemy obserwować na następnych wizytach żeby się nie martwić czy mieliście już coś takiego czy naprawdę nie trzeba się jeszcze martwić czy może mialyscie jakieś zalecenia na wszelki wypadek ...
Ja mam łożysko na tylnej ścianie nisko, niedaleko szyjki. Lekarz sprawdza mi je na każdej wizycie i się podnosi. Też nie kazał się martwić, bo jeszcze jest czas żeby się podniosło. Nie kazał mi nic dźwigać, w miarę możliwości dużo odpoczywać. Innych zaleceń nie dostałam.Elmo13 lubi tę wiadomość
-
Karissa wrote:Ja na poprzednim usg miałam i dopochwowo i przed brzuch. Inaczej nie sprawdzi dokładnie szyjki i łożyska, a to bardzo ważne wiec facet ma problemy z komunikacja, ale zrobił dobrze
u mnie bez dopochwowego by sie teraz nie obyło jak na poprzednim wyszło łożysko lekko przodujące. Natomiast ja filmiku nie mam żadnego, chociaż w dwóch miejscach w których byłam robią, ale jeden powiedział, ze cos tak sie zepsuło i nie nagrał, a o tym, ze drugi robi, to sie od znajomych dowiedziałam ;/ następnym razem spytam sie sama...
Mój sam mi powiedział, że może nam nagrać filmy. -
Elmo13 wrote:Dziewczyny mam pytanie może lekarze mowilinwam coś już o lozysku ?mi wczoraj jak mierzył szyjke na usg to pokazywała że lozysko trochę nachodzi ale ze ma jeszcze czas żeby się podnieść i na razie będziemy obserwować na następnych wizytach żeby się nie martwić czy mieliście już coś takiego czy naprawdę nie trzeba się jeszcze martwić czy może mialyscie jakieś zalecenia na wszelki wypadek ...
Mi nachodzi na szyjke i mam zakaz seksu i mam się nie przemęczac.
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
bezimienna wrote:No właśnie chciałam to napisać. Od owulacji masz pełne 9 miesiecy plus 2 tygodnie od om. 9 miesiecy to bardzo umowne.
Ja jestem już w 5 miesiącu, ale termin mam 1 maja juz.
Klaudia, brawo brawo. Jak rozwinęła się dzisiaj sytuacja. Teściowa spacyfikowala?
Wstawiala zmywanie do zlewu i myśli że samo się umyjeKarissa, rybka33 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Dzięki dziewczyna za odpowiedź no mi właśnie powiedział Że ma czas jeszcze aby się podniosło i jak nie będzie to potem właśnie zależy na razie nie kaAl się przejmować ale same wiecie jak to jest co lekarz to inne zdanie ... lepiej dmuchać na zimne sniz się sparzyćAniołek (8t) marzec 2016
-
Witam,
podczytuję Was trochę ostatnio i postanowiłam się przywitaćJestem mamą blisko 2-letniego Smyka (22 miesiące). Termin porodu mam na 3 maja. Nie znamy jeszcze płci Maleństwa, ale mam przeczucie na drugiego chłopca
kamyla112, Arwi, WreszcieMama, MEGI81, bbee, Breezee, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^, Edyta84, toska_88, Moniqaaa, Mabelle, Elmo13, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Klaudia wspolczuje tesciowej i tak jak dziewczyny pisza musisz byc stanowcza i nie dac sie...Co to ma znaczyc, kim Ty jestes w tym domu...
Ja mieszkam sama i jedynie co ubolewam to, ze z dala od rodziny
Moi rodzice w Polsce a mojego meza w Wenezuelii ale za kilka dni przeprowadzaja sie do Portugalii wiec bedziemy mieli blizejz czego sie ciesze bo mam swietnych tesciow i fajnie jak bedzie mozna ich czesciej widziec a byc moze za 2-3 lata sami sie przeniesiemy do Portugalii ale juz zaznaczylam mezowi, ze w zyciu nawet 1 dnia nie bede mieszkac z tesciami sa kochani, uwielbiam ich ale nie pod tym samym dachem
U mnie podobno ciaza przebiega bez problemowo ( poza wynikami papa )
Niestety pomimo, ze chodze do dwoch lekarzy tzn do lekarza i poloznej bo w UK nie ma wizyt u ginekologa wiec korzystam prywatnie to szczerze nie mam pelnego zaufanie ani do poloznej ani do lekarza bo nie mialam za duzego wyboru z prywatnym polskim lekarzem
Niby wszytsko jest super jak ide, kiedy trzeba moge dzwonic i pytac, zawsze znajdzie dla mnie czas ale nie mam opini o nim. nie za wiele wiem na jego temat.
Dziewczyny mam pytanie, zaczynaja mnie bolec nogi...uczucie takie jakbym rosla i wtedy dokucza bol nog.. Co to moze byc?
Co do usg jeszcze w szpitalu ,mialam robione juz przez brzuch
Prywatnie dopochwowo -
Omg dziewczyny bo az sie poplakalam ze smiechu
Dzwoni wlasnie moj maz z pracy i mowi
Kochanie chcialbym zeby imie dziecka jezeli bedzie syn bylo
Jean Paul Waldemar Duilio
Moj maz ma na imie JeanPaul i w kulturze meza jak ma sie pierwszego synka daje mu sie imie po ojcu wiec dogadalismy sie, ze bedzie Paul
Lubie imie Jean Paul ale wiem, ze tu w UK bedzie tylko sam Jean a imienia samego Jean nie lubie, wiec ma byc Paul
ale Jean Paul ( po tacie ) waldemar po moim tacie Duilio po tacie meza to juz doprowadzilo mnie do napadu smiechu
Rozumiem wszystko ze w kulturze wenezuelskiej takie dlugie imiona sie daje i wszystkie sa bardzo wazne ale ja sobie nie wyobrazam mojego dziecka z 4 imionamii do tego dwoma nazwiskami hahaha
Karissa, Edyta84, toska_88, Madu1611, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Elmo ja mam nisko na samej szyjce, w szpital etaz wpisali mi przodujące
załamię sie jak się nie podniesie bo w domu mała córka...
mam prowadzić oszczędny tryb życia, ne przemęczać się, o seksie mogę zapomnieć. Teraz z tego powodu prawdopodobnie plamiłam... czekam na 24tc i słowa - łożysko poszło do góry. Nie mogą mnie uziemić na 3mc ;(
ja was czytam, aktualizuję listę, ale mam doła po tym szpitalu.
Czuję się jak wyrodna matka, już drugi raz musiałam zostawić Paulę, nie mogę się z nią bawić tak jak bym chciała, wychodzic na spacery, czuję, że przez drugą ciążę jest mocno poszkodowana. Ryzyko przodującego łożyska wynosi zaledwie 1% i mam szansę na nie, chce mi się wyć, jeszcze mąż stwierdził, że za szybko się zdecydowaliśmy. No ale kto to mógł przewidzieć że będą takie komplikacje? nikt...
nie chce mi się nic... -
Monika glowa do gory
Ja w poprzedniej ciazy mialam zagrozenie poronieniem ze wzgledu na bardzo duze krwiaki i olbrzymie krwotoki
Lekarz powiedzial mi, ze do konca ciazy bede uziemiona z prowadzeniem trybu zycia jak 90 letnia babcia
Myslalam, ze sie zalamie, nie wyobrazalam sobie tego...
Na nastepnym usg wszystko powrocilo do normy
Nie martw sie i nie zadreczaj sie. Wiem, ze nie jest latwo jak sie ma maluszka w domu ale wez pod uwage, ze za kilka msc Twoja coreczka odzyska mamusie w pelni aktywna a do tego zyska rodzenstwoMysl pozytywnie