MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Obyy, musi być. W ogóle ja po paracetamolu się źle czuję bo mam problemy z przewodem pokarmowym, no ale skoro ma pomoc dzieci to juz wole się sama pomęczyć. Jejuuu naprawdę teraz juz mam stres. Nie chce Was zamęczać ale jednocześnie potrzebuje się wygadać.
-
Kleopatra wrote:Kanilutek ja zawsze uważałam że jest dużo prawdy w tym tekście : http://www.teksty.jeja.pl/238,zachowanie-matki-przy-kolejnych.html
Marie, biedna, bierz ten paracetamol! Oby pomogło!Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Marie oczywiście, że gadaj od tego jesteśmy, żeby się wspierać :*
Weź paracetamol i kontroluj temperaturę, myślę, że raczej powinien zadziałać.
Spokojnie :*
Edit. OFICJALNIE WITAM NA 1000 STRONIEWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:54
dewa, bbee, marie_marie22, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, Uszczesliwiona, Arwi, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:A to mój dzisiejszy łup. A poszłam kupić sobie coś ładnego
Dewa przyzwyczaj sie u mnie jest tak do tej pory ze ide sobie coś kupić ładnego a wracam z czymś dla Toska
Lepiej moja mama ma tak do tej pory i zawsze mi próbuje kit wcisnąć ze przypadkiem kupiła coś dwa rozmiary na siebie za małe i w to nie wchodziMEGI81, Anstice lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Ag, dziękuję. Ot luźny zbitek myśli
Martchen, podejrzewam, że moje Parchy nie będą zainteresowane nowym członkiem rodziny. Nooo, chyba że właśnie Czarnuch będzie chciał go wymiętosić i pomruczećNie mam zamiaru odganiać kotów od Dziecka, dopóki nie zaczną się na niego pchać czy obgryzać mu paluszki xD Oba są zdrowe i jak to koty, czyste. Czytałam, że jak kot liże główkę takiego Malucha, to dobrze działa na ciemiączko xD
ag194 lubi tę wiadomość
-
Dewa cśoś w tym może byc, moja siostra ma Maluszka - 21 tyg
i dodakowo jest wolontariuszem w fundacji prokociej- robi za dom tymczasowy. I jeden z tymczasów Małego po glowie myje, jak płacze to moment po mame biegnie i pilnuje strasznie aby dziecku krzywda się nie działa. Mały dodatkowo potrafi lezec i patrszec jak Lessa (kot) się myje ;
-
marie_marie22 wrote:Nadal mam duża temperaturę. Tym razem już 38,9 st. To juz chyba groźnie? Napisałam do gin. I poleciła mi wziąć tabletkę paracetamolu. Oby było lepiej bo boję się o Lilę
Dziewczyny, szukam właśnie śpiworka dla Małej. Mężu mój używał takiego przy starszym synu jak ten był mały i swietnie sie sprawdził (dziecko się nie zakryje, nie rozkopie).
Wiem, że są różne różniaste, z rękawkami i bez. Zaczaiłam się na taki z rękawkami odpinanymi, całoroczny - 169 zł na Mamissima (0-6 msc) :
ew.taki Swaddle Me (90 zł w smyku)
i Nie co lepsze - chłop, że tak powiem nie angażuje sie zbytnio w moje zakupy, tylko łapie się za głowę jak mu mówię cenyOd ostatniego malucha minęło 12 lat i wtedy nie stali z ex tak dobrze finansowo jak my teraz, więc kupowali dość tanio i to co było. Mam wrażenie, ze ja wydziwiam.
marie_marie22, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
blubka wrote:Ja mam swoją listę zrobioną w zeszycie
rozpisalam sobie rozmiary, potrzebne rzeczy np body krótki rękaw, body długi rękaw itp i powpisywałam ile mam czego sztuk w ten sposób widzę co mi jeszcze brakuje. Najbardziej na tej liście kłuje mnie w oczy brak nowej szafy, w której mogłabym te wszystkie ubranka ułożyć ale już w poniedziałek jedziemy z mężem do meblowego rozejrzeć się za jakąś pakowna szafą
spodobała mi się taka jedna w BRW ale obawiam się, że ktoś mógł ją już podkupic bo była w promocji.
Megi u cb na zdjęciu wpadła mi już jakiś czas temu w oko taka piękna biała szafa, gdzie je kupiłaś?
Co do kp i przepajania woda to ja tak jak większość z was nie podawałam picia do 6 m-ca, córa w ogóle nie piła z butelki tylko z kubka niekapka a później że szklanki przez słomkę taka była zdolniachamy też raczej z tych pijących wodę zamiast herbaty
Komodę kupiłam w Agata Mebleblubka lubi tę wiadomość
-
Martchen, w ogóle uważam że dziecko i zwierzęta to idealne połączenie. Przede wszystkim Maluch od początku uczy się delikatności, empatii i odpowiedzialności. A zwierzęta są bardziej opiekuńcze niż niektórzy ludzie
Wokół mnie od początku było dużo zwierzaków, ale dopiero jak poszłam na swoje to wzięłam koty tylko do domu, nie wypuszczam ich. I powiem Ci, że teraz nie wyobrażam sobie mieszkania bez nich. Nawet z sierścią w kawie i na poduszce, czy żwirkiem z kuwety wszędzie
Czarnuszek to już w ogóle jest niesamowity, nie dość że aportuje jak pies, to jeszcze codziennie wykłada mi się na brzuchu i mruczy jak traktorek
marie_marie22, Martchen, sylwucha89, ag194, Rudzik, Arwi, Breezee lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Nadal mam duża temperaturę. Tym razem już 38,9 st. To juz chyba groźnie? Napisałam do gin. I poleciła mi wziąć tabletkę paracetamolu. Oby było lepiej bo boję się o Lilę
Ja też brałam paracetamol w pierwszym trymestrze, jak miałam temperaturę. Jest bezpieczny i nie zaszkodzi Maleństwu. Wysoka temperatura jest niebezpieczna.marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
A propos zakupów robionych przez Mężów, to próbowałam dzisiaj namówić Mojego, żeby wybrał coś dla Synka, żeby to było od niego. A on twardo, że nie. Kupi, jak dziecko będzie na świecie. Wtedy weźmie go na zakupy...no tego nie ogarniam
rybka33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od rana nie weszłam na forum, a Wy tyle naskrobałyście, że nie pamiętam co której miałam napisać
Śliczne rzeczy kupiłyście
My wczoraj byliśmy oglądać wózki i chyba kupimy adamex vicco, którego wcale nie było na naszej liście
Ogólnie to w tym tygodniu zrobiłam tyle zakupów, że mamy prawie całą wyprawkę
-
No no no 1000 stron!!!
Mojego młodego cos chyba zaczyna brać. Standard na ferie zimowe...
Narobiłam syropu z cebuli i cały dzień torturowałam dziecko...
Sprawdzałam co mi po stachu zostało... No i okazuje się za najmniejszych mam kilka pajacyków 68 potem już wsio... Niestety brak 56/62/68. Wiec jednak poszaleje zakupowo. Rozki, pościele, kocyki, kolderki i nawet kolorowe pieluchy flanelowe sa...
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Marie_marie bierz paracetamol bez wyrzutów sumienia, gorsza jest wysoka temperatura. Mi moja rodzinna mówiła że paracetamol w przyziebieniu bądź grypie można z czystym sumieniem wziąć 2-3 razy dziennie przez okres ok 3 dni. Mnie dzisiaj niestety też coś łamie ale domowe sposoby dają radę jak narazie mam nadzieje, że u Ciebie też szybko minie.
Dziewczyny ale fajne brzuszkiuszczesliwiona ale jesteś szczuplutka, mebelle po Tobie ciąży jeszcze nie widać ja miałam taki przed
bee ale zgrabny brzuszek!! Szczerze zazdroszczę bo mnie w tym tygodniu sporo wysadzilo do przodu
za tydzień wstawię fotę z okazji 6 miesiąca
Wy już o badaniach 3 trymestru piszecie a ja dopiero w poniedziałek na połowówkowe jadęmój lekarz mówi że badanie 3 trymestru najlepiej zroibic w skończonym 30 tygodniu więc tak się z nim umowię.
Ja też nie przepajałam wodą małego a urodził się w upały 34-35 stopni a teraz też pije głównie wodęczasami trochę łyknie od taty herbaty bez cukru lub ode mnie pokrzywy lub innego wynalazku ale słodkiego picia nie lubi.
I już nie pamiętam co miałam jeszcze napisać.. życzę Wam erotycznych snów i uciekam spaćdobranoc!
marie_marie22, ag194, Rudzik lubią tę wiadomość