MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez miałam mega problem z plecami, od ciągłego noszenia młodego. Byłam u fizjo z tym i tak mi wymasowala plecy ze jest o niebo lepiej. Ale bolało bardzo... a zawsze myslalam ze masaże sa przyjemne😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:48
Wombat lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Ja tez miałam mega problem z plecami, od ciągłego noszenia młodego. Byłam u fizjo z tym i tak mi wyładowała ze jest o niebo lepiej. Ale bolało bardzo... a zawsze myslalam ze masaże sa przyjemne😂
Idź na prawdziwy tajski to zobaczysz, że przyjemne nie są 😂PattisonBM lubi tę wiadomość
-
A mnie plecy przeszły odkąd nie siedzę tyle na kanapie z młodą na rękach. Wtedy też cisnęłam jogę, a teraz jakoś nie mogę znaleźć czasu.
A o co chodzi z tym balonem z helem? Dzieci Wasze się na to patrzą po prostu? Ja próbowałam ze zwykłym balonem, podrzucałam go, ale zainteresowanie średnie. Choć to dawno było w sumie. Za to dzisiaj odpaliłam cała zajarana nową karuzelę. Miałam nadzieję, że będę miała młodą na pół h z głowy, ale niestety moje dziecko po 5 minutach zaczyna się denerwować każdą zabawką, więc ja już czasami naprawdę nie wiem, co jej wymyślać. Po 10 minutach tej karuzeli to była już po prostu wściekła i miała zły humor aż do kolejnego spania, choć na początku był zaciesz taki, że mało z łóżeczka nie wyskoczyła. A puściłam sam ruch, bez dźwięku i czarno-białą, więc minimum stymulacji.
Paula, ile kosztują zajęcia w The Little Gym, bo jakąś tajemnicę z tego robią i nic nie piszą na stronie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 22:51
-
Ja potrzebuje masażu, i porządnych ćwiczen u fizjo... ale najbardziej masażu... obawiam sie ze u mie pokutuje badziewna wersalka na ktorej spałam u tesciowej... wychodzę na straszną marude bo zawsze na to spanie narzekam u nich, a innym nie przeszkadza, nikt inny nie narzeka... no nie wiem jak innym to nie przeszkadza, ale ja po dłuzszym pobycie tam mam problem z kregosłupem... chcielismy kiedyś kupic tam sofe beddinge z ikei juz nawet była zmowiona, ale musieliśmy zrezyygnować boo tesciowa sie wsciekła ze bez konsultacji z nia, a to przeciez jej dom i chce miec cos do powiedzenia... jaki skutek...dotad spie na starej zapadającej sie wersalce...
Musiałam się wygadać i wylac zale...2020
2023 -
Szatanka może ją drażnią te czarno białe kolory właśnie bo je tak wyraźnie widzi i kręci się w kółko? Weź się patrz tyle w jeden punkt taki kontrastowy. Tak sobie myślę, że oczopląsu idzie dostać. Ja mam od ciotki sprzed kilku lat po kuzynach bardzo małą 3 kolory (pomarańczowy lew, fioletowy hipcio i zielony żółw) młody lubi i może długo się patrzeć. Jak na początku wszystko kontrastowe kupowałam tak patrząc na te maty kiedyś pomyślałam, że dziecko jak na nie patrzy może mieć nadmiar wrażeń wbrew pozorom. Ale to są takie moje klasyczne przemyślenia na czuja
mogę się mylić.
-
Ajka znam temat miałam taką sofę w salonie, mój brat jak przyjeżdżał to przeklinał na nią zawsze, ja jak musiałam na niej spać to to samo, plecy do wymiany, a mój M. nic, że nie jest tak źle
Ale tak porządny masaż to podstawach, ja dostałam od mojego M. w końcu masaż po tylu obietnicach. Z wykształcenia jest fizjo i coś tam jeszcze pamięta jeśli chodzi o masaż ale leniwy się zrobił 😒 -
Karolllla wrote:Szatanka może ją drażnią te czarno białe kolory właśnie bo je tak wyraźnie widzi i kręci się w kółko? Weź się patrz tyle w jeden punkt taki kontrastowy. Tak sobie myślę, że oczopląsu idzie dostać. Ja mam od ciotki sprzed kilku lat po kuzynach bardzo małą 3 kolory (pomarańczowy lew, fioletowy hipcio i zielony żółw) młody lubi i może długo się patrzeć. Jak na początku wszystko kontrastowe kupowałam tak patrząc na te maty kiedyś pomyślałam, że dziecko jak na nie patrzy może mieć nadmiar wrażeń wbrew pozorom. Ale to są takie moje klasyczne przemyślenia na czuja
mogę się mylić.
To mi dałaś teraz do myślenia... kuźwa, trzeciej już nie będę kupować, a zastanawiałam się, czy wziąć czarno-białą, czy kolorową...
No ale węża kolorowego mam, taką spiralę, którego jej podwieszam na tej macie i nim też się po 5 minutach denerwuje...
Ajka, ja sobie nawet nie wyobrażam spać na takiej wersalce. Moi teście na szczęście do "naszego" pokoju u siebie w domu wstawili normalne, małżeńskie łóżko, choć z byle jakim materacem, więc ja nawet to odczuwam. -
szatanka wrote:To mi dałaś teraz do myślenia... kuźwa, trzeciej już nie będę kupować, a zastanawiałam się, czy wziąć czarno-białą, czy kolorową...
No ale węża kolorowego mam, taką spiralę, którego jej podwieszam na tej macie i nim też się po 5 minutach denerwuje...
Ajka, ja sobie nawet nie wyobrażam spać na takiej wersalce. Moi teście na szczęście do "naszego" pokoju u siebie w domu wstawili normalne, małżeńskie łóżko, choć z byle jakim materacem, więc ja nawet to odczuwam.
Nie no wiesz, ja mogę się mylić ale taka myśl mnie naszła jak oglądałam te maty kontrastowe. Może rzeczywiście się nudzi szybko -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Paula, ile kosztują zajęcia w The Little Gym, bo jakąś tajemnicę z tego robią i nic nie piszą na stronie.
Wpisowe 150zl. (Co roku płatne)
Pchełki do 10msc życia za 10 zajęć płacą 500 zl.
Starsze dzieci 2000tys za cały rok szkolny.
Ceny wszędzie są raczej podobne. Wiem, że w "bim bam bom" jest lekko taniej. My tam chodziłysmy na sensoplastyke. A wiem że mają też gimnastykę w ofercie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 08:39
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas pierwsza noc bez taty i 5x pobudka, coś młodemu nie pasowało, a ja teraz nieprzytomna... Też narzekam na plecy, i niestety wróciły mi bóle głowy właśnie od kręgosłupa, od kręgów. Kiedyś miałam nastawiane i kilka lat spokój...
-
Frufru wrote:U nas pierwsza noc bez taty i 5x pobudka, coś młodemu nie pasowało, a ja teraz nieprzytomna... Też narzekam na plecy, i niestety wróciły mi bóle głowy właśnie od kręgosłupa, od kręgów. Kiedyś miałam nastawiane i kilka lat spokój...
ja juz oficjalnie nie mogesie ruszzac... maz mi ustawil wszystkie rzeczy strategicznie i siedze w fotlu obok rozlozona kanapa, zeby dziecko odlozyc... jedzenie, mleko i woda na stoliku.... aktualnie sie martwie co bedzie jak mi sie siku zachce
2020
2023 -
Ajka wrote:ja juz oficjalnie nie mogesie ruszzac... maz mi ustawil wszystkie rzeczy strategicznie i siedze w fotlu obok rozlozona kanapa, zeby dziecko odlozyc... jedzenie, mleko i woda na stoliku.... aktualnie sie martwie co bedzie jak mi sie siku zachce
Ajka to jak tak źle to chyba lekarz co? -
nick nieaktualnyAjka wrote:teleporada... ketonal moge brac i jest odrobinke lepiej...mloda spi od 10 jakims cudem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:52
-
MIMI wrote:Heh lilly to u nas tak samo, kilkanaście razy zmieniamy miejsca żeby tylko dać plecom odpocząć, choć często są takie dni że to się nie sprawdza.
W ogóle śmiać mi się chce jak się w ciąży zastanawiałam jak to będzie wstawać w nocy dziecko nakarmić, bo ja zawsze straszny śpioch byłam. Gdyby to tylko o to chodziło... dzisiaj znowu pobudki co 15, 30 minut. A od 3... 1,5 h aktywności, ale nie że leży i gaworzy, 1.5 h noszenia bo inaczej płacz. I o 6 pobudka...
U nas były dwie pobudki a teraz od 3 tygodni jest tak 18-21-23-1-3-4-5 i od 5 nie śpi.. umieram3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:A mnie plecy przeszły odkąd nie siedzę tyle na kanapie z młodą na rękach. Wtedy też cisnęłam jogę, a teraz jakoś nie mogę znaleźć czasu.
A o co chodzi z tym balonem z helem? Dzieci Wasze się na to patrzą po prostu? Ja próbowałam ze zwykłym balonem, podrzucałam go, ale zainteresowanie średnie. Choć to dawno było w sumie. Za to dzisiaj odpaliłam cała zajarana nową karuzelę. Miałam nadzieję, że będę miała młodą na pół h z głowy, ale niestety moje dziecko po 5 minutach zaczyna się denerwować każdą zabawką, więc ja już czasami naprawdę nie wiem, co jej wymyślać. Po 10 minutach tej karuzeli to była już po prostu wściekła i miała zły humor aż do kolejnego spania, choć na początku był zaciesz taki, że mało z łóżeczka nie wyskoczyła. A puściłam sam ruch, bez dźwięku i czarno-białą, więc minimum stymulacji.
Paula, ile kosztują zajęcia w The Little Gym, bo jakąś tajemnicę z tego robią i nic nie piszą na stronie.
Mój kiedyś tez nie kumal. Mam taka cała srebrna literkę L i przyciągam do siebie jak lezymy na pleckach, opowiadam, szeleszcze, a potem puszczam i mówię „fruuuu” i tak 34826182 razy 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
My dziś pierwszy raz śpimy u teściów w Poznaniu, młody po trasie tylko jedna turbo drzemka 10 min i teraz śpi ale stęka przez sen. Jutro zlot rodziny to będzie miał co przerabiać w nocy tyle twarzy 🙈 Na szczęście dzisiaj do wszystkich zacieszał myślałam, że podkówka będzie ale krzyczał aż. Zobaczymy jutro.
-
To my dzisiaj po szczepieniu. Krzyk był już na sam widok pielęgniarki, mam wrażenie że połowa roty to wylądowała na koszulce. Wszystko było dobrze jak ją trzymałam na rękach tyłem do pielęgniarki, ale jak ta się zbliżała to znów to samo. Generalnie mierzona była u mnie na rękach bo inaczej się nie dało, a jak po szczepieniu ją przytuliłam i mi tak smutno chlipała w ramię to myślałam że mi serce pęknie. Trudne to moje dziecko, ale jak widzę jak bardzo mnie potrzebuje to jakoś tak trochę mi lżej.