X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Nom, za to dzisiaj pobudka o 5.00.... :/

Nutramigen jest ponoć przewstrętny, więc ja się nie dziwię, MIMI, że Twoja tego nie chce jeść. Może faktycznie zmiana mleka pomoże?

Ajka, Karollla, a tak sobie myślałam o Was, na bazie swoich doświadczeń: nie myślałyście, żeby teraz, kiedy Wasze dzieci są już trochę bardziej "podtuczone" i nic im nie grozi, spróbować przejść tylko na kp? Bo jak tak w kółko podajecie butlę z mm, to Wam dzieci nie zamawiają odpowiedniej ilości mleka i się kółko zamyka. A może jakbyście odnowiły kontakt skóra do skóry, pozwoliły ze 2-3 dni powisieć, żeby nakręciły laktację, to może by ruszyło? A jak przez ten krótki czas nawet nie dojedzą ile trzeba, to się nic im na tym etapie nie stanie. To jest chyba jeszcze ostatni moment, żeby coś zrobić w tym temacie.

Weronika je około 400ml-450ml - to dość dużo, ale w zasadzie na starcie jej dawałam 400ml...potem zeszło do 360-380ml... nawet chciałam z tego zejść, bo i tak mi mm nie chciała jesc... ale potem był szpital i choroba... jak zaczeła zdrowiec, to jadła jak dzika i mm (nawet 580ml) i cyca (az mnie bolały piersi)... Z reszta zmianilam wtedy mleko na profutura i wychodzi ze to jej zwyczajnie bardziej smakuje, wiec moze ten brak checi na mm był w zwiazku z mm, które jej niesmakowało. Potem się ustabilizowało na kolejne 2 miesiace i młoda przybiera ok jedząc własnie te 400ml czasem z hakiem... ale troche nie widze mozliwosci ograniczenia... to znaczy ona potrzebuje i tak coraz wiecej, a ja nie daje więcej mm... mamy w zasadzie tą pierwotną lukę gdzie ja nie miałam w ogóle pokarmu a ona już miała kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:19

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a to mleko Nutramigen sama wlaczylas czy z przepisu lekarza?
    Paula teraz podobno dzieci zaczynaja mniej przybierac niz w pierwszych 3 mc...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas też problem z jedzeniem.
    Przybiera mało, mam wrażenie że coraz mniej. Ja niby mleko mam. A ona jakby więcej nie chciała.
    Woda, różne mm - też nie.
    Za cholerę nie wiem o co chodzi.
    Dba o linię czy co.
    Nie jest płaczliwa, śpi ok. Nie wygląda jakby była niezadowolona z życia.🤷🏻‍♀️ Głupia już Jestem.

U mnie młoda ma czasem takie 2-3 dni że jeśc chce i tyle... a potem nagle dostaje wilczego apetytu i nadrabia... zwykle jak cos nowego odkrywa, kto by tam czas tracił na jedzenie...

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Nom, za to dzisiaj pobudka o 5.00.... :/

Nutramigen jest ponoć przewstrętny, więc ja się nie dziwię, MIMI, że Twoja tego nie chce jeść. Może faktycznie zmiana mleka pomoże?

Ajka, Karollla, a tak sobie myślałam o Was, na bazie swoich doświadczeń: nie myślałyście, żeby teraz, kiedy Wasze dzieci są już trochę bardziej "podtuczone" i nic im nie grozi, spróbować przejść tylko na kp? Bo jak tak w kółko podajecie butlę z mm, to Wam dzieci nie zamawiają odpowiedniej ilości mleka i się kółko zamyka. A może jakbyście odnowiły kontakt skóra do skóry, pozwoliły ze 2-3 dni powisieć, żeby nakręciły laktację, to może by ruszyło? A jak przez ten krótki czas nawet nie dojedzą ile trzeba, to się nic im na tym etapie nie stanie. To jest chyba jeszcze ostatni moment, żeby coś zrobić w tym temacie.

Co Ty ja nie mam tyle mleka, młody będzie się tak darł z głodu, że mu tego nie zrobię. Z resztą zaraz będzie rozszerzanie diety i chyba mi już aż tak nie zależy. Mam szczęśliwe najedzone dziecko, ja nie jestem więźniem laktatora, mam wciąż bliskość przy cycku i nocne karmienia i tyle nam wystarczy do szczęścia :)

Ajka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko kp ale wczoraj tak się darla jakby ja ze skóry obdzierali pierwszy raz dałam jej wody i wypiła 40ml i od razu jej przeszło i tak mi się wydaje że jej wcześniejsze napady furi w upały i przy piersi właśnie o to były, bo tak to całkiem spokojna z niej dziewczyna się zrobiła, pytanie tylko co dalej nie chciałabym zaburzyć laktacji tyle czytałam i wszędzie buczą tylko kp pierw leci picie..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    U nas tylko kp ale wczoraj tak się darla jakby ja ze skóry obdzierali pierwszy raz dałam jej wody i wypiła 40ml i od razu jej przeszło i tak mi się wydaje że jej wcześniejsze napady furi w upały i przy piersi właśnie o to były, bo tak to całkiem spokojna z niej dziewczyna się zrobiła, pytanie tylko co dalej nie chciałabym zaburzyć laktacji tyle czytałam i wszędzie buczą tylko kp pierw leci picie..

U mnie to picie to leci bardzo krótko, no chyba ze laktatorem sciagam to wtedy jakies takie bardziej wodniste, z reszta jak karmie z jednej piersi to z drugiej od razu mam geste... ale u mnie wszystko jakos tak dziwnie, wiec...

PS uwazam ze nie mozna tak na sztywno słuchac jakis tam wytycznych... tylko czasem lepiej zrobic jak sie czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:27

Kama92, PattisonBM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny blog do poczytania. ☺️
    https://www.calareszta.pl/macierzynstwo-nie-jest-dla-kazdego-mnie-na-przyklad-przerasta/

Ps. Nie dla lukrowanych mam

• MIMI Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Mimi a to mleko Nutramigen sama wlaczylas czy z przepisu lekarza?
    Paula teraz podobno dzieci zaczynaja mniej przybierac niz w pierwszych 3 mc...
    Z przepisu lekarza, ze względu na kolki. No lekarz się upierał że to niemożliwe żeby dziecko nagle przestało lubić mleko, które wcześniej zaakceptowało. Tylko u nas jest tak, że to co było tydzień temu, niekoniecznie się sprawdza dziś a co dopiero 1.5 miesiąca. W końcu dziewczyna zmądrzała i stwierdziła że nie będzie świństwa pić 😉

• Catlady Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla s co reklamujesz, pochwal się zdjęciami :)

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Z przepisu lekarza, ze względu na kolki. No lekarz się upierał że to niemożliwe żeby dziecko nagle przestało lubić mleko, które wcześniej zaakceptowało. Tylko u nas jest tak, że to co było tydzień temu, niekoniecznie się sprawdza dziś a co dopiero 1.5 miesiąca. W końcu dziewczyna zmądrzała i stwierdziła że nie będzie świństwa pić 😉
    To normalne. Dzieciaki już dorastają i zaczynają mieć swoje smaki. ☺️

Moja córka uwielbiała pietruszkę teraz nienawidzi. ☺️

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

Moja jadła Bebilon pronutra jej przestało smakować, zmieniłam profutura
    i nagle mm jest już ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 15:11

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Fajny blog do poczytania. ☺️
    https://www.calareszta.pl/macierzynstwo-nie-jest-dla-kazdego-mnie-na-przyklad-przerasta/

Ps. Nie dla lukrowanych mam

Mam bardzo podobne podejście do tematu co ta Pani.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Karolla s co reklamujesz, pochwal się zdjęciami :)

Nie ma jeszcze efektów, a póki co nie chce się tu ujawniać bo piszemy dużo prywaty 😏

Catlady lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

A to ok...

Cora mojej kolezanki tez na Nutramigenie...ma problem z bmk...
    I kolezanka core podziwia ze to swinstwo je i lubi...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny jakoś dziwnie się czuje dzisiaj... i przyszła mi na myśl ciąża. Brzuch pobolewa i piersi stwardniały. Ale by było 😂 aż mam ciarki. Okresu jeszcze nie miałam po porodzie wiec nawet niewiadomo kiedy mogła być owulacja. Chyba będę musiała sięgnąć po test. Oby to był zbliżający się okres 🙏🏻

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Matko dziewczyny jakoś dziwnie się czuje dzisiaj... i przyszła mi na myśl ciąża. Brzuch pobolewa i piersi stwardniały. Ale by było 😂 aż mam ciarki. Okresu jeszcze nie miałam po porodzie wiec nawet niewiadomo kiedy mogła być owulacja. Chyba będę musiała sięgnąć po test. Oby to był zbliżający się okres 🙏🏻
    No nieźle by było 😉 ja ostatnio też wstaję i straszne mdłości, śmiałam się że Wiktoria będzie miała rodzeństwo. Tylko że ja nie miałam wątpliwości że to jednak coś innego bo od jakiegoś miesiąca czy dwóch jesteśmy "białym małżeństwem ". Przykre to no ale cóż, sytuacja nas przerasta.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dużo myślę o drugim dziecku i choć średnio raz dziennie pada tekst nigdy więcej dzieci to wiem że i tak kiedyś będę chciała, a w nerwach różne rzeczy człowiek wygaduje. Wiem że kiedyś za ileś lat, jak już zapomnę o trudach macierzyństwa, kiedy już będzie za późno to będę żałowała że się nie zdecydowaliśmy. Ale to dlatego że mi zawsze marzyła się rodzina 2+2.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI mam identycznie.
    Zrobiłam test, gdzieś znalazłam w szafce. Negatywny uffff. Trzeba będzie bardziej uważać 😂

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    MIMI mam identycznie.
    Zrobiłam test, gdzieś znalazłam w szafce. Negatywny uffff. Trzeba będzie bardziej uważać 😂

No ja mam tak suche te okolice, że nie ma mowy żeby jakaś owulacja była... normalnie jadę na tych żelach z kwasem hialuronowym tylko, bo inaczej to masakra...

• lilly. Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Hello, no to w ramach urozmaicenia moje zaraz 5 miesięczne katalogowe dziecko zaczyna pokazywać na co stać jego struny głosowe 😳😅 Weekend u teściów, odwiedziny, odwiedzinki, bardzo dużo twarzy, co zasypiał budził się gdzieś indziej i jak już był zmęczony albo głodny to taaaaaaak się darł, że raz musiałam wyjść z mieszkania od babci 93 letniej i go aż na parkingu było słychać 🙈 To będą jaja coś czuje jak zacznie gadać 😂

Ale jaja 🙈
    Zaraz się wszystko pozamienia i Szatanka tu będzie miała złoty egzemplarz a Ty Karolka trochę powalczysz - czego oczywiście Ci nie życzę 🙏🏻

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ