MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Nom, za to dzisiaj pobudka o 5.00....
Nutramigen jest ponoć przewstrętny, więc ja się nie dziwię, MIMI, że Twoja tego nie chce jeść. Może faktycznie zmiana mleka pomoże?
Ajka, Karollla, a tak sobie myślałam o Was, na bazie swoich doświadczeń: nie myślałyście, żeby teraz, kiedy Wasze dzieci są już trochę bardziej "podtuczone" i nic im nie grozi, spróbować przejść tylko na kp? Bo jak tak w kółko podajecie butlę z mm, to Wam dzieci nie zamawiają odpowiedniej ilości mleka i się kółko zamyka. A może jakbyście odnowiły kontakt skóra do skóry, pozwoliły ze 2-3 dni powisieć, żeby nakręciły laktację, to może by ruszyło? A jak przez ten krótki czas nawet nie dojedzą ile trzeba, to się nic im na tym etapie nie stanie. To jest chyba jeszcze ostatni moment, żeby coś zrobić w tym temacie.
Weronika je około 400ml-450ml - to dość dużo, ale w zasadzie na starcie jej dawałam 400ml...potem zeszło do 360-380ml... nawet chciałam z tego zejść, bo i tak mi mm nie chciała jesc... ale potem był szpital i choroba... jak zaczeła zdrowiec, to jadła jak dzika i mm (nawet 580ml) i cyca (az mnie bolały piersi)... Z reszta zmianilam wtedy mleko na profutura i wychodzi ze to jej zwyczajnie bardziej smakuje, wiec moze ten brak checi na mm był w zwiazku z mm, które jej niesmakowało. Potem się ustabilizowało na kolejne 2 miesiace i młoda przybiera ok jedząc własnie te 400ml czasem z hakiem... ale troche nie widze mozliwosci ograniczenia... to znaczy ona potrzebuje i tak coraz wiecej, a ja nie daje więcej mm... mamy w zasadzie tą pierwotną lukę gdzie ja nie miałam w ogóle pokarmu a ona już miała kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:19
2020
2023 -
Mimi a to mleko Nutramigen sama wlaczylas czy z przepisu lekarza?
Paula teraz podobno dzieci zaczynaja mniej przybierac niz w pierwszych 3 mc...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:U nas też problem z jedzeniem.
Przybiera mało, mam wrażenie że coraz mniej. Ja niby mleko mam. A ona jakby więcej nie chciała.
Woda, różne mm - też nie.
Za cholerę nie wiem o co chodzi.
Dba o linię czy co.
Nie jest płaczliwa, śpi ok. Nie wygląda jakby była niezadowolona z życia.🤷🏻♀️ Głupia już Jestem.
U mnie młoda ma czasem takie 2-3 dni że jeśc chce i tyle... a potem nagle dostaje wilczego apetytu i nadrabia... zwykle jak cos nowego odkrywa, kto by tam czas tracił na jedzenie...
2020
2023 -
szatanka wrote:Nom, za to dzisiaj pobudka o 5.00....
Nutramigen jest ponoć przewstrętny, więc ja się nie dziwię, MIMI, że Twoja tego nie chce jeść. Może faktycznie zmiana mleka pomoże?
Ajka, Karollla, a tak sobie myślałam o Was, na bazie swoich doświadczeń: nie myślałyście, żeby teraz, kiedy Wasze dzieci są już trochę bardziej "podtuczone" i nic im nie grozi, spróbować przejść tylko na kp? Bo jak tak w kółko podajecie butlę z mm, to Wam dzieci nie zamawiają odpowiedniej ilości mleka i się kółko zamyka. A może jakbyście odnowiły kontakt skóra do skóry, pozwoliły ze 2-3 dni powisieć, żeby nakręciły laktację, to może by ruszyło? A jak przez ten krótki czas nawet nie dojedzą ile trzeba, to się nic im na tym etapie nie stanie. To jest chyba jeszcze ostatni moment, żeby coś zrobić w tym temacie.
Co Ty ja nie mam tyle mleka, młody będzie się tak darł z głodu, że mu tego nie zrobię. Z resztą zaraz będzie rozszerzanie diety i chyba mi już aż tak nie zależy. Mam szczęśliwe najedzone dziecko, ja nie jestem więźniem laktatora, mam wciąż bliskość przy cycku i nocne karmienia i tyle nam wystarczy do szczęściaAjka lubi tę wiadomość
-
U nas tylko kp ale wczoraj tak się darla jakby ja ze skóry obdzierali pierwszy raz dałam jej wody i wypiła 40ml i od razu jej przeszło i tak mi się wydaje że jej wcześniejsze napady furi w upały i przy piersi właśnie o to były, bo tak to całkiem spokojna z niej dziewczyna się zrobiła, pytanie tylko co dalej nie chciałabym zaburzyć laktacji tyle czytałam i wszędzie buczą tylko kp pierw leci picie..
-
Kama92 wrote:U nas tylko kp ale wczoraj tak się darla jakby ja ze skóry obdzierali pierwszy raz dałam jej wody i wypiła 40ml i od razu jej przeszło i tak mi się wydaje że jej wcześniejsze napady furi w upały i przy piersi właśnie o to były, bo tak to całkiem spokojna z niej dziewczyna się zrobiła, pytanie tylko co dalej nie chciałabym zaburzyć laktacji tyle czytałam i wszędzie buczą tylko kp pierw leci picie..
U mnie to picie to leci bardzo krótko, no chyba ze laktatorem sciagam to wtedy jakies takie bardziej wodniste, z reszta jak karmie z jednej piersi to z drugiej od razu mam geste... ale u mnie wszystko jakos tak dziwnie, wiec...
PS uwazam ze nie mozna tak na sztywno słuchac jakis tam wytycznych... tylko czasem lepiej zrobic jak sie czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:27
Kama92, PattisonBM lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
PattisonBM wrote:Mimi a to mleko Nutramigen sama wlaczylas czy z przepisu lekarza?
Paula teraz podobno dzieci zaczynaja mniej przybierac niz w pierwszych 3 mc... -
Karolla s co reklamujesz, pochwal się zdjęciamiBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyMIMI wrote:Z przepisu lekarza, ze względu na kolki. No lekarz się upierał że to niemożliwe żeby dziecko nagle przestało lubić mleko, które wcześniej zaakceptowało. Tylko u nas jest tak, że to co było tydzień temu, niekoniecznie się sprawdza dziś a co dopiero 1.5 miesiąca. W końcu dziewczyna zmądrzała i stwierdziła że nie będzie świństwa pić 😉
Moja córka uwielbiała pietruszkę teraz nienawidzi. ☺️ -
MIMI wrote:Z przepisu lekarza, ze względu na kolki. No lekarz się upierał że to niemożliwe żeby dziecko nagle przestało lubić mleko, które wcześniej zaakceptowało. Tylko u nas jest tak, że to co było tydzień temu, niekoniecznie się sprawdza dziś a co dopiero 1.5 miesiąca. W końcu dziewczyna zmądrzała i stwierdziła że nie będzie świństwa pić 😉
Moja jadła Bebilon pronutra jej przestało smakować, zmieniłam profutura
i nagle mm jest już okWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 15:11
2020
2023 -
MIMI wrote:Z przepisu lekarza, ze względu na kolki. No lekarz się upierał że to niemożliwe żeby dziecko nagle przestało lubić mleko, które wcześniej zaakceptowało. Tylko u nas jest tak, że to co było tydzień temu, niekoniecznie się sprawdza dziś a co dopiero 1.5 miesiąca. W końcu dziewczyna zmądrzała i stwierdziła że nie będzie świństwa pić 😉
A to ok...
Cora mojej kolezanki tez na Nutramigenie...ma problem z bmk...
I kolezanka core podziwia ze to swinstwo je i lubi...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Matko dziewczyny jakoś dziwnie się czuje dzisiaj... i przyszła mi na myśl ciąża. Brzuch pobolewa i piersi stwardniały. Ale by było 😂 aż mam ciarki. Okresu jeszcze nie miałam po porodzie wiec nawet niewiadomo kiedy mogła być owulacja. Chyba będę musiała sięgnąć po test. Oby to był zbliżający się okres 🙏🏻22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Matko dziewczyny jakoś dziwnie się czuje dzisiaj... i przyszła mi na myśl ciąża. Brzuch pobolewa i piersi stwardniały. Ale by było 😂 aż mam ciarki. Okresu jeszcze nie miałam po porodzie wiec nawet niewiadomo kiedy mogła być owulacja. Chyba będę musiała sięgnąć po test. Oby to był zbliżający się okres 🙏🏻
-
Ja ostatnio dużo myślę o drugim dziecku i choć średnio raz dziennie pada tekst nigdy więcej dzieci to wiem że i tak kiedyś będę chciała, a w nerwach różne rzeczy człowiek wygaduje. Wiem że kiedyś za ileś lat, jak już zapomnę o trudach macierzyństwa, kiedy już będzie za późno to będę żałowała że się nie zdecydowaliśmy. Ale to dlatego że mi zawsze marzyła się rodzina 2+2.
-
Lilka94 wrote:MIMI mam identycznie.
Zrobiłam test, gdzieś znalazłam w szafce. Negatywny uffff. Trzeba będzie bardziej uważać 😂
No ja mam tak suche te okolice, że nie ma mowy żeby jakaś owulacja była... normalnie jadę na tych żelach z kwasem hialuronowym tylko, bo inaczej to masakra...
2020
2023 -
Karolllla wrote:Hello, no to w ramach urozmaicenia moje zaraz 5 miesięczne katalogowe dziecko zaczyna pokazywać na co stać jego struny głosowe 😳😅 Weekend u teściów, odwiedziny, odwiedzinki, bardzo dużo twarzy, co zasypiał budził się gdzieś indziej i jak już był zmęczony albo głodny to taaaaaaak się darł, że raz musiałam wyjść z mieszkania od babci 93 letniej i go aż na parkingu było słychać 🙈 To będą jaja coś czuje jak zacznie gadać 😂
Ale jaja 🙈
Zaraz się wszystko pozamienia i Szatanka tu będzie miała złoty egzemplarz a Ty Karolka trochę powalczysz - czego oczywiście Ci nie życzę 🙏🏻3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp