MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:A zadowolona jesteś z tego rowerka, bo ja myślałam żeby właśnie kupić taki Weronice teraz na urodziny milly maly 3w1
Hmmm nie do końca, ale Antek jest dużym chłopcem, teraz waży 16 kg i ma 94 cm wzrostu. Jak jeździ to zachacza nogami o mocowanie tylnych kół. Długo nie mógł się dopasować do kierownicy bo siedzenie było za daleko i regulacja nic nie dawała. Rowerek ma bardzo mały promień skrętu ale poza tym całkiem ok, kółka dają radę na naszych wiejskich dróżkach. Ale nie kupiłabym go drugi raz.
Co do scootandride to chciałam go kupić teraz na wiosnę ale po przymiarce Antek był już za duży do jeździka a z hulajnogą jeszcze poczekamy. -
lipcowka86 wrote:Hmmm nie do końca, ale Antek jest dużym chłopcem, teraz waży 16 kg i ma 94 cm wzrostu. Jak jeździ to zachacza nogami o mocowanie tylnych kół. Długo nie mógł się dopasować do kierownicy bo siedzenie było za daleko i regulacja nic nie dawała. Rowerek ma bardzo mały promień skrętu ale poza tym całkiem ok, kółka dają radę na naszych wiejskich dróżkach. Ale nie kupiłabym go drugi raz.
Co do scootandride to chciałam go kupić teraz na wiosnę ale po przymiarce Antek był już za duży do jeździka a z hulajnogą jeszcze poczekamy.
No to już sama nie wiem...może i tak zamówię najwyżej oddamy...2020
2023 -
Hej dziewczyny
Ja jeszcze nie urodziłam termin na26.04 więc czekamy. Mam już pomału dosyć tej ciąży no ale co zrobić trzeba czekać
U nas bunt nad buntami. Rzucanie rzeczami, leżenie na podłodze, bicie nas no standard książkowy
U nas scoot jeszcze daje radę. Na biegowce super sobie radzi. Więc nie mamy pomysłu co na urodziny Bo On te sprzęty już ma
Z mową też słabo. Jedyne co On gada to Tata namiętnie powtarza to milion razy 🤬🤬🤬🤬 Mama czasem się zdarzy, a takto hau hau ,si i tyle. A tak to nawija po swojemu... Na razie do urodzin olewam zobaczymy czy ruszy po urodzinach . Jak nie to znowu wizyta u logopedy.
Karolllla, Lilka94, Andzia86, Anka12 lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi to trzymam kciuki! Pamietam, że Leo zaczął szybko chodzić pewnie dlatego tak ogarnia. Oli mega późni zaczął i jest ewidentnie ostrożny z trudniejszymi sprzętami typu rower
Ja właśnie o tym Scott and ride myśle ale Oli jest duży dość i chyba może być to siedzonko za nisko muszę gdzieś przymierzyć chyba. Da się to regulować? -
Mimi, mamy taki sam kolor scoota i takie same adidaski
Karola, tak, wysokość można regulować.Mimi1987, Karolllla lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Lilka super gwiazda! 🤩
A to Oli dziś na swojej furze ale po tym spacerze wiem, że raz nogi już za długie, a dwa nigdy nie ubierajcie nowych drogich butów na jeździki aaaaaaaaaaaa buty straciły przody 😫🙈🤦🏼♀️ Muszę mu kupić jakieś gowniane buty.
Mimi1987, Catlady, Andzia86, Lilka94, lipcowka86, Anka12 lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Lilka super gwiazda! 🤩
A to Oli dziś na swojej furze ale po tym spacerze wiem, że raz nogi już za długie, a dwa nigdy nie ubierajcie nowych drogich butów na jeździki aaaaaaaaaaaa buty straciły przody 😫🙈🤦🏼♀️ Muszę mu kupić jakieś gowniane buty.
Ha ha ha nauczyłam się po starszaku żeby nie zakładać najlepszych butów oraz ubrań na takie wyjścia 🙂Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Karolllla wrote:Mimi cholera!!! Wiem już 😅 Ciuchy to luz ale jak słyszałam to szorowanie i na moich oczach przody butów znikały to łzy w oczach 😂😂😂Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Drzemka wrote:Ojjj, zgadzam się. Butów szkoda najbardziej😂 u nas dzisiaj za to testowanie nowych kaloszy w kałużach. Kalosze nie przeciekły, ale oczywiście Kuba wylądował cały w kałuży tak więc szybki powrót do domu na przebiórkę spodni😂
Kalosze to u nas w ogóle hit, kupiliśmy w październiku w Oslo jak byliśmy Reima piękne żółte (tam dużo sklepów firmowych Reima jest) jakieś wyprzedaże były, czekały całą zimę w szafce w żłobku bo od października ani razu nie padał już deszcz i tym sposobem są już za małe 😂🤦🏼♀️lipcowka86, szatanka lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Kalosze to u nas w ogóle hit, kupiliśmy w październiku w Oslo jak byliśmy Reima piękne żółte (tam dużo sklepów firmowych Reima jest) jakieś wyprzedaże były, czekały całą zimę w szafce w żłobku bo od października ani razu nie padał już deszcz i tym sposobem są już za małe 😂🤦🏼♀️
Jak przeczytałam, że kupiliście w październiku to pomyślałam, że pewno są już małe :DKarolllla lubi tę wiadomość
-
Haha, Karolla, dobre z tymi kaloszami. ALe ja też kupiłam kilka miesięcy temu i do tej pory były raz użyte, więc pewnie podzielą los Waszych
zdurniałam już po tych Waszych wpisach, że może scootandride nie będzie dobrym prezentem na teraz, bo szybko z niego wyrośnie (u nas opcja hulajnogi, z racji asymetrii, na razie nie wchodzi w grę). Zaczęłam więc rozglądać się za rowerkiem biegowym i po długiej selekcji na początek wybrałam taki:
https://allegro.pl/oferta/rowerek-biegowy-lekki-goswift-pink-kinderkraft-10561901844
Ale się boję, że z kolei będzie za trudny. Lila też chodzi dopiero od września. Na tym trzykołowym co ma w domu jeździ już w miarę ok, ale to po domu i na równej nawierzchni. Więc nie wiem. Doradzicie coś o tym scootanride, czy on jeszcze rokuje na dłuższe używanie? Do jakiej wysokości można regulować siodełko? Nie zahacza się nogami o kierownicę?
Lipcówka, my mamy bujak od roku i w sumie wciąż jest używany. Teraz stoi w salonie z rozłożoną zjeżdżalnią. Ale przez parę miesięcy był schowany i wtedy wjechał basen z kulkami. I tak zmieniamy, to wtedy się tak nie nudzi i po wyjęciu jest szał. A bujak mamy taki w sumie mały, teraz bym brała większy, bo trochę już dla niej za niski.
-
A jeśli chodzi o buty, to rok temu kupiłam na taką zimną pogodę niechodzącej jeszcze Lili piękne srebrne Emelki. Przy pierwszym użyciu zaczęła raczkować w nich po dworze i oczywiście zdarła całe przody, po czym za chwile buty był za małe i nie do użytku. Tak że 200 zł poszło się rypać w trymiga.
Karolllla lubi tę wiadomość
-
A to ja Wam powiem, że w październiku musiałam kupić nowe półbuty bo mi młoda nagle wyrosła ze starych wyrosła i nadal są dobre,tyle że rezerwy już jest nie tak dużo i zastanawiam się czy stykną do lata, czy też znowu pod koniec sezonu okażę się nagle że muszę nowe kupić.2020
2023 -
Szatanka, Karollla
Szczerze, Ja na 2 urodziny już bym nie kupowała Scott and ride. My już zmieniamy mu często na hulajnogę no i śmiga na biegówce.
Jeździk Scott to taki odpowiednik jeździka audi na jakim Oli Karolli sobie śmiga.
U nas ten jeździk to Leon dostał na pierwsze urodziny Jest maksymalnie podniesiony i może nie zachacza nogami ale widać, że lada dzień już tylko hulajnoga będzie wchodziła tylko w grę. Więc myślę, że za tą kasę możecie coś kupić już lepszego i żeby Wam na dłużej posłużyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 18:00
Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:Szatanka, Karollla
Szczerze, Ja na 2 urodziny już bym nie kupowała Scott and ride. My już zmieniamy mu często na hulajnogę no i śmiga na biegówce.
Jeździk Scott to taki odpowiednik jeździka audi na jakim Oli Karolli sobie śmiga.
U nas ten jeździk to Leon dostał na pierwsze urodziny Jest maksymalnie podniesiony i może nie zachacza nogami ale widać, że lada dzień już tylko hulajnoga będzie wchodziła tylko w grę. Więc myślę, że za tą kasę możecie coś kupić już lepszego i żeby Wam na dłużej posłużyło.
No tak właśnie myślałam, że możemy się załapać na końcówkę użyteczności tego sprzętu, a kosztuje niemało. Z drugiej strony Leon zaczął wcześnie chodzić, a Lila mając 14 miesięcy, więc może nie chcieć jeszcze odpychać się regularnie nogami od podłogi, żeby utrzymać równowagę, tylko sobie na czymś stabilnie przysiąść. Więc nie mogę się zdecydować, co będzie lepsze.
A co byś poleciła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 22:02
-
szatanka wrote:No tak właśnie myślałam, że możemy się załapać na końcówkę użyteczności tego sprzętu, a kosztuje niemało. Z drugiej strony Leon zaczął wcześnie chodzić, a Lila mając 14 miesięcy, więc może nie chcieć jeszcze odpychać się regularnie nogami od podłogi, żeby utrzymać równowagę, tylko sobie na czymś stabilnie przysiąść. Więc nie mogę się zdecydować, co będzie lepsze.
A co byś poleciła?
Hmmm może zabierz małą do Decathlonu tam można korzystać ze sprzętu. Jest taka najmniejsza biegówka 10 cali i zobaczycie jak sobie radzi.
https://www.decathlon.pl/p/rowerek-biegowy-dzieciecy-btwin-runride-100-10-cali/_/R-p-313109?mc=8576416
Jest też podróbka tego scoota.
https://www.decathlon.pl/p/mp/ricokids/hulajnoga-trojkolowa-buggy-mietowa/_/R-p-5010535f-8463-4c1f-b891-8e68ff71103e?mc=5010535f-8463-4c1f-b891-8e68ff71103e_c192&cd=16239682039&gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1VmS7quHzCmhYQDk2yDQnBbJolwYOG5zT9pc6oQCCAyKUknjUpzTE4aAg0TEALw_wcB&ad=131831662205&gclsrc=aw.ds
Można wypróbować i wtedy podejmiecie decyzję. Bo wiem, że z tymi sprzętami można popłynąć a później tylko zagracają chatę 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 22:43
20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪