MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie usg bedzie razem z pobraniem krwii i po wynikach krwi wizyta na omowienie rezultatow...podobno w cenie...brr majatek...
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:58
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Gniewac?? A za co?? No cos Ty..😘🤗🤪
Ale stanie pewnie na tym rozwojowym lozeczku...a tylko posciel dokupie...
Wozek tez pewnie tanszy jakis 2w1 i fotelik osobno...
Szczegolnie ze kupilismy m4 deweloperska dziura w ziemi...wiec kredyt bedzie ceny dyktowal...
Juz zaczynam sie zastanawiac jaka aura bedzie w maju...lipcowka86 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:58
-
Pattinson rozumiem doskonale bo my mamy budowę na etapie tynków i wylewek, przed nami cała wykończeniowka.... A ceny materiałów i robocizny teraz są kosmiczne!!
Nam na szczęście się nie spieszy bo teraz też mieszkamy na swoim i na szczęście bez kredytu ale rozumiem doskonale 😊
Czasami można kupić coś fajnego używanego w dobrym stanie, teraz akurat jest mój wózek na Olx za 1500 zł ale to jeszcze za wcześnie. Jedyne co to napewno nowy fotelik i bazę będę chciała bo ja sporo jeżdżę samochodem więc to obowiązkowe. -
Fotelik to u nas bedzie dzialka Mezusia...niech sie poczuje...
A wozek to moze tez znajdziemy fajny...
Gleboki to do jakiego wieku?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:59
-
Jesteście skarbnicą wiedzy. Ja nie mam pojęcia o niczym więc piszcie nawet jak coś wydaje się wam oczywiste. O ochraniaczach na łóżeczko w życiu bym nie powiedziala bo u wszystkich je widziałam, dobrze wiedzieć. Ja na początku kupię dostawkę zamiast łóżeczka a za wózkiem też by można było powoli patrzeć, ale tyle tego wszystkiego jest...
-
Ja po synku mam tone rzeczy, poniosło mnie przy pierwszym dziecku :] a jak pozostanie że będzie dziewczynka to moja chrześnica ma roczek i ciuszki już bede miała podobno
jedyne co kupuje to nowy wózek, bo poprzedni w 2 lata stał się gruchotem i suma sumarum ukradli go z piwnicy- całe szczęście
ahhh i druga baza pod fotelik, bo z pierwszej jeszcze korzysta młody... ale obiecałam sobie, że zakupy po 20 tygodniu... zobaczymy czy wytrzymam
PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wszystko po synku, tyle co wózek muszę kupić bo sprzedałam. Mieliśmy na dużych kołach, nieskretnych i to była tragedia, ciężka kolumbryna.
Fotelik dobiera się do samochodu i do dziecka, warto pojechać do sklepu typu 8 gwiazdek gdzie sprawdza co pasuje i co jest bezpieczne. Lupine mam po synku, tylko starszakowe będziemy myśli kupić nowego rwf bo z 9-18 powoli wyrasta.
W łóżeczku tylko dziecko w spiworku. Żadna pościel, ochraniacze nie są potrzebne. No i bez poduszki! F. Dopiero teraz, w wieku 2,5 roku dostał swoją poduszkę a i tak średnio chce na niej spać 😊PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Patrząc na dzisiejszy klimat, maj bedzie gorący i zamiast śpiworka bedzie zwykły bodziak, chyba ze spadnie snieg, o i tak bywało... ja się w pryma aprilis wybierałam do szpitala 40km ode mnie ale zaczaął padac śnieg (o zgrozo w kwietniu) i wylądowałam u męża w szpitalu- on jechał na dyżur to od razu mnie zabrał na porodówke haha
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Tez sobie postanowiłam ze zakupy wyprawkowe po nowym roku...zobaczymy czy wytrzymam...
Znajac siebie to nie 🤣🤪lipcowka86 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Ja już coś tam mam
jakieś body, skarpetki
wczoraj kupowałam poduszkę do spania i właściciel zaczął pokazywać mi różne wózki, tak na pierwszy rzut oka to anex i jedo są fajne, macie jakieś opinie?
-
Dziewczyny a męcząc heszczs temat pobierania krwi na pappa to czy ktoraś z was pobierala krew przed 11tc? Mówię tu o dziewczynach które z wynikami szły na usg
Mi zmienili date USG na rrozpoczęcie 12tc a chciałam isc w zynikami... a pappe mam w medicover więc trochę na wynik sie czeka jak lilly pisała
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Mi anex sport się podoba 2w1. No i mieszkam na wsi, na nowym osiedlu gdzie nie ma chodników, tylko piach.
Co do wprawki to wszystko praktycznie mam. 2 szwagierki i siostra mają po 2 dzieci. Mieszkam w domu więc muszę mieć łóżeczko na górze i coś na dole. Dostanę na pewno kosz Mojżesza i bujak Tiny love, wanienkę mam, przewijak, laktator i fotelik samochodowy z 8 gwiazdek. Łóżeczko kupię bo u nich rozwalone. Kupiłam już termometr bezdotykowy.
A łóżeczko wypatrzyłam bellamy ines używane. Kosztuje tyle co nowe z płyty a bellamy jest solidne, drewniane.
Już się nie doczekam jak coś pozwolę sobie kupićbo narazie stopuje się. Myślę że po nowym roku, chyba że akurat będę w używaku i coś wychaczę
Mój cały strych jest w kartonach z ciuszkami, podzielone chłopiec, dziewczynka. Jest z czego wybieraćsiostra mi zwoziła bo w bloku mieszka. A mnie to wtedy dołowało bo nie mogłam zajść w ciążę. Ale teraz jak znalazł
-
PattisonBM wrote:Lipcowka...pocieszylas mnie...ja to mam krzywy kregoslup i to przez niego tak mi sie daja bole we znaki...
Wozek super wyglada...
Ponizej moje typy z chorego umyslu przyszlej mamy...
Łóżeczko
http://lululandia.pl/lozeczka-drewniane/116-lozko-dzieciece-maxi.html moj typ do kupna
https://www.darland.pl/lozeczko-tapczanik-z-wyposazeniem-16el-haft-l.html
https://www.darland.pl/darland-lozeczko-b-16el-haft-moskitiera-materac.html
Wózek
https://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/Riko-BRANO-wozek-4w1z-Maxi-Cosi-Cabriofix-Baza-Maxi-Cosi-FamilyFix/1318
To pierwsze super i jakie praktyczne
Pamiętaj ze do roku nie powinno się mieć tych wszystkich ozdobników na bokach łóżeczek i pościeli.
Czytałam ostatnio u mamy ginekolog o zaleceniach ze względu na możliwość uduszenia.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp