MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fru fru ... moze kolację za pozno, bo przed krzywa jadlam kolację wczesniej i bylo 88 a jak robilam cukier dla siebie jadlam kolacje ok 20 to wyszlo 95.
Szkola rodzenia niby nie obowiązkowa,ale podobno od pierworodek moga wymagac zaswiadczenia ze szkoly przy porodzie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A jak u Was nocki?
Ja dziś wstawałam 6-7 razy siku.. można na głowę dostać. A w ciągu dnia nie chodzę dużo częściej.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mam pytanko dla dziewczyn które będą rodzić w Poznaniu i okolicach, macie już wybrany szpital? I takie może głupie pytanie ale czy wiecie czy w którymś ze szpitali jest opcja powiedzmy lepszych warunków za dopłatą. Szkoda że w Szczecinie prywatną klinikę zamknęli. Ogólnie wszyscy mi powtarzają że nie jadę na wakacje tylko rodzic i mam w pełni tego świadomość. Ale jeżeli była by opcja rodzić "spokojniej" psychicznie to dlaczego nie skorzystać. Chciałabym po prostu żeby ktoś się mną profesjonalnie zajął a nie przyszedł buzię wydarł i tyle. A wiadomo że wiele razy jest jak się trafi.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Niki, ja mam doświadczenie tylko z Lutycką i Polną. Wybieram Lutycką, jeśli nie będzie żadnych problemów. Personel dla mnie jest tam cudowny, normalne, ludzkie traktowanie, troska i opieka. Może inne szpitale są lepiej wyposażone, ale wolę być dobrze traktowana, niż ktoś ma wrzeszczec na mnie czy być niemiły jak na Polnej. Nie muszę rodzic w basenie z delfinami
Co do cukru, to właśnie jem ok 20. Najlepsze, że w szpitalu na konsultacji kazali mi jeszcze kanapkę tuż przed snem jeść, czego nie robię...Niki2803 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj zaliczyłam stres wszech czasów - synek chciał posłuchać brata, więc wzięłam detektor i za cholere nie moglam znaleźć tętna, potem tak się zestresowalam że już nie wiedziałam czy to moje tętno czy maluszka 😥 niby wiem że to dopiero 13 tydzień, że jeszcze zwykły detektor może mieć problemy (mam Angel sounds najzwyklejszy) a jednak okropny stres jest.
-
Niki2803 wrote:Mam pytanko dla dziewczyn które będą rodzić w Poznaniu i okolicach, macie już wybrany szpital? I takie może głupie pytanie ale czy wiecie czy w którymś ze szpitali jest opcja powiedzmy lepszych warunków za dopłatą. Szkoda że w Szczecinie prywatną klinikę zamknęli. Ogólnie wszyscy mi powtarzają że nie jadę na wakacje tylko rodzic i mam w pełni tego świadomość. Ale jeżeli była by opcja rodzić "spokojniej" psychicznie to dlaczego nie skorzystać. Chciałabym po prostu żeby ktoś się mną profesjonalnie zajął a nie przyszedł buzię wydarł i tyle. A wiadomo że wiele razy jest jak się trafi.
Raszei lub Polna, chociaż takie ciąże z lekami (zastrzyki na mutacje, nieprawidłowości, cokolwiek tak naprawdę) najlepiej nadają się na Polna. Jak cokolwiek poważniejszego będzie się działo to i tak tam przewiozą mame lub dziecko.
Ja akurat mam takie doświadczenia ze pielęgniarki tam były cudowne. Mam tez swojego lekarza wiec muszę go zapytać gdzie on pracuje bo tam chce rodzic. Słyszałam różne historie, najważniejsze to mieć chyba swoją położna lub swojego lekarza.Niki2803 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lilly, ja mam złe wspomnienia z Polnej, jak miałam podejrzenie pustego jaja plodowego, to pielęgniarka wyszła na korytarz i przy wszystkich na głos zapytała, która Pani na skrobankę. Dosłownie. Potem wrzeszczaly, że zasłablam przy zakładaniu wenflonu. A lekarka wmawiala mi, że na pewno mam mega długie cykle, ponad 40 dniowe, bo nic jej nie pasowało do tego co było na usg. Wiedziała lepiej. Więc ja świadomie i bez wskazań więcej tam nie pojadę... Ale znam osoby, które były zadowolone...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 10:15
-
Frufru wrote:Lilly, ja mam złe wspomnienia z Polnej, jak miałam podejrzenie pustego jaja plodowego, to pielęgniarka wyszła na korytarz i przy wszystkich na głos zapytała, która Pani na skrobankę. Dosłownie. Potem wrzeszczaly, że zasłablam przy zakładaniu wenflonu. A lekarka wmawiala mi, że na pewno mam mega długie cykle, ponad 40 dniowe, bo nic jej nie pasowało do tego co było na usg. Wiedziała lepiej. Więc ja świadomie i bez wskazań więcej tam nie pojadę... Ale znam osoby, które były zadowolone...
brrrr2020
2023 -
PattisonBM wrote:
Szkola rodzenia niby nie obowiązkowa,ale podobno od pierworodek moga wymagac zaswiadczenia ze szkoly przy porodzie...
Pierwsze słyszę 😊 ode mnie nikt mi wymagał zaświadczenia ze szkoły rodzenia ani zaświadczenia od dentysty. Przecież nie może być tak ze jak ktoś tego nie ma to nie dopuszczą do porodu 😂
Myślę że się nie ma co z tym spinacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 10:49
-
Kira91 wrote:Pierwsze słyszę 😊 ode mnie nikt mi wymagał zaświadczenia ze szkoły rodzenia ani zaświadczenia od dentysty. Przecież nie może być tak ze jak ktoś tego nie ma to nie dopuszczą do porodu 😂
Myślę że się nie ma co z tym spinac
W moim mieście nie wymagali, ale już 40km dalej tak 😉
-
Ja tez myślę o Raszei lub o Polnej ale bardziej o Raszei bo tam więcej pozytywnych opinii. Jest taka strona rodzić po ludzku tam mozna się dowiedziec jakie oceny ma szpital itp. Ja tylko nie wiem czy dam rade dojechać z mojego miasta bo ja też nie z Poznania mam jakies 70 km
Niki2803 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Na Polnej byłam z poronieniem zatrzymanym i było ok trafiłam na dobrą zmiane i zostałam potraktowana po ludzku z wyczuciem a lekarze to pewnie wszedzie tacy sami... dziekuje następny
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Czy Wy też macie tak "nawalone" aby puszczać muzykę maleństwu ?
Mój narzeczony przeczytał artykuł że to bardzo dobrze wpływa na rozwój i później dziecko będzie przyzwyczajone do tego rodzaju muzyki i łatwiej je usypiać przy niej. Także muzyka klasyczna na słuchawkach i pół godziny dziennie sesjahehe
Andzia86, Takmala, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze dziecko nie słyszy muzyki, tylko odczuwa drgania
Raczej bym zdjęła bo takie nagle dźwięki i fale stresują dziecko, telefon powinien być tez wyciszony bo dzwonek powoduje ze dziecko się bardzo boi. Ale już niedługo rzeczywiście można będzie słuchać
doczytałam ze od 5 miesiąca zaczyna słyszeć, wcześniej docierają do niego jakieś uderzenia, fale itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:51
-
Stworka wrote:W moim mieście nie wymagali, ale już 40km dalej tak 😉
Serio? I jak kobieta rodzaca nie miała to odsylali do innego szpitala czy jak ? Matko co za paranoja w dzisiejszych czasachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 11:52
-
Mwm ponoć teraz odczuwa dźwięki wibracjami. I troszkę się nie zgodzę aby właśnie nie puszczać mu teraz. Ciekawy artykuł , polecam
https://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/czy-warto-puszczac-muzyke-dziecku-w-brzuchu-aa-4kdD-ihcg-ZGEN.html