X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Niki, ja też żałuję, że zamknęli centrum Mamma, miałam zamiar tam rodzić. U mnie na 90% będzie CC z powodów zdrowotnych, więc chciałabym jakoś ogarnąć to tak, żeby chociaż kroił mnie wybrany lekarz, a kompletnie nie wiem jeszcze, jak się do tego zabrać.

A Ty jesteś ze Szczecina? Która jeszcze? :)
    Ja, obrzeża Szczecina.

Jeśli masz problem zdrowotny to wybierz szpital, który się w danej specjalizacji dobrze czuje.
    Pomorzany to np sercowe kobiety ogarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:58

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Pytalam dziewczyn na wątkach porodowych bo jest nawet taki porod Poznan-polna.To dostalam odpowiedz ,ze mozna zalatwic to w szpitalu i koszt 1500 zł
    Ciekawe tylko czy jak szpital daje taka mozliwosc zalatwic to pewnie legalnie umową to czy mozna bez takiej umowy sie umowic taniej ;)
    Na pewno bede pytac ;) No jak sie nie da to trudno ,bede najwyzej zbierac na tą polozna hahah
    Dzięki za info, jeżeli będziesz coś więcej wiedziała to pisz. Ja na pewno skorzystam z opcji własnej położnej. Może podpytam swoją gin jak będę na wizycie.

Beti82 lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam swoją położna przy porodzie, u nas kosztowało to 600zl, mega konfort rodzenia

Niki2803, Beti82 lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja, obrzeża Szczecina.

Jeśli masz problem zdrowotny to wybierz szpital, który się w danej specjalizacji dobrze czuje.
    Pomorzany to np sercowe kobiety ogarnia.

O, to miło wiedzieć :) Ja mam problem z mięśniami dna miednicy. Mam torbiel na kręgu S2, która najprawdopodobniej uciska mi na nerwy i osłabia te mięśnie. Dlatego jest wskazanie do CC.

Stworka, a napisz, na czym dokładnie taka obecność położnej polega? W czym ona pomaga?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała własna położna :) Podobno w Poznaniu to 1500zl.
    Piszcie dziewczyny jak będziecie coś wiedziały więcej jak to ogarnąć. Chyba się nie jedzie do szpitala z takim zapytaniem?

A dziewczyny co maja lekarzy z Polnej - dajcie znać co to za lekarze.
    Ja mam Goździewicza, ale nigdy nie wiadomo czy będzie miał dyżur w ten dzień.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    O, to miło wiedzieć :) Ja mam problem z mięśniami dna miednicy. Mam torbiel na kręgu S2, która najprawdopodobniej uciska mi na nerwy i osłabia te mięśnie. Dlatego jest wskazanie do CC.

Stworka, a napisz, na czym dokładnie taka obecność położnej polega? W czym ona pomaga?

Jeśli chodzi o mięśnie dna miednicy, super jest ta babka :
    Magda Ptak, fizjoterapeutka.

Na mącznej w zdrojach jest możliwość takiej położnej. 😊

Podczas porodu na dyżurze moga być np 3 położne a rodzacych 6. I one muszą chodzić od tej, do tej.

A ta odpłatna daje Ci gwarancję, że ona będzie cały poród z Tobą. I w miarę jak to możliwe poprowadzi poród według twoich wytycznych. 😊
    https://m.facebook.com/fundacjatwojapolozna/?locale2=pl_PL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 20:49

szatanka lubi tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Piszcie dziewczyny jak będziecie coś wiedziały więcej jak to ogarnąć. Chyba się nie jedzie do szpitala z takim zapytaniem?

Lilly no wlasnie jak na umowe to chyba zalatwiasz normalnie w szpitalu 😉
    Ja mam Mellera on jest na tym oddziale co z cukrzyca ciazowa sie lezy.Wczesniej mialam Rabiege-Gmyrek ale straszna z niej franca wiec zrezygnowalam.
    Pewnie ,ze nigdy nie wiadomo czy lekarz akurat ma dyzur ale ja sie chyba bym jakos pewniej czula bedac tam od ich lekarza.Tym bardziej,ze akurat na Polnej mialam wrazenie ciagle sie pytali od kogo jestem.
    No i 2 sprawa tu sie akurat nie znam ale wiem,ze dziewczyny moje 2 razy jechaly do szpitala bo cos tam sie dzialo i nie chcieli przyjac bo brak miejsc.Odsylali gdzies indziej ...dopiero jak powiedzialy,ze od tego i tego lekarza to inna gadka.Nie oszukujmy sie tam na Polna przyjezdzaja z calej Wielkopolski

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Cer Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra,to skoro pojawił się wątek szpitala, to może są tu dziewczyny, które rodziły w Warszawie i mogą coś polecić? Mam znajomego lekarza na położniczym na Inflanckiej,ale sama nie wiem, przy ostatnim transferze jak do nich trafiłam i dowiedzieli się, że ciąża z in vitro, to mocno się krzywili :/ Nie wiem, może macie inne doświadczenia, może trafiłam na takich lekarzy akurat. W sumie miałam tam styczność z lekarzami z oddziału ginekologicznego/patologii ciąży, nie położniczego, może tam by było inaczej. Przyzwyczaiłam się już trochę do tej Inflanckiej,ale lekkie obawy są.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jeśli chodzi o mięśnie dna miednicy, super jest ta babka :
    Magda Ptak, fizjoterapeutka.

Na mącznej w zdrojach jest możliwość takiej położnej. 😊

Podczas porodu na dyżurze moga być np 3 położne a rodzacych 6. I one muszą chodzić od tej, do tej.

A ta odpłatna daje Ci gwarancję, że ona będzie cały poród z Tobą. I w miarę jak to możliwe poprowadzi poród według twoich wytycznych. 😊
    https://m.facebook.com/fundacjatwojapolozna/?locale2=pl_PL

A ta grupa na fb to z jakiego miasta?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Lilly no wlasnie jak na umowe to chyba zalatwiasz normalnie w szpitalu 😉
    Ja mam Mellera on jest na tym oddziale co z cukrzyca ciazowa sie lezy.Wczesniej mialam Rabiege-Gmyrek ale straszna z niej franca wiec zrezygnowalam.
    Pewnie ,ze nigdy nie wiadomo czy lekarz akurat ma dyzur ale ja sie chyba bym jakos pewniej czula bedac tam od ich lekarza.Tym bardziej,ze akurat na Polnej mialam wrazenie ciagle sie pytali od kogo jestem.
    No i 2 sprawa tu sie akurat nie znam ale wiem,ze dziewczyny moje 2 razy jechaly do szpitala bo cos tam sie dzialo i nie chcieli przyjac bo brak miejsc.Odsylali gdzies indziej ...dopiero jak powiedzialy,ze od tego i tego lekarza to inna gadka.Nie oszukujmy sie tam na Polna przyjezdzaja z calej Wielkopolski

Masz racje, teraz jak napisałaś to mi się przypomniało ze ostatnio pytali mnie dwa razy i nawet przy rejestracji kto jest moim lekarzem. Jeszcze jak położne go lubią to już wogóle inna rozmowa była. Nie było miejsc ale się znalazło.

Beti82 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    No dobra,to skoro pojawił się wątek szpitala, to może są tu dziewczyny, które rodziły w Warszawie i mogą coś polecić? Mam znajomego lekarza na położniczym na Inflanckiej,ale sama nie wiem, przy ostatnim transferze jak do nich trafiłam i dowiedzieli się, że ciąża z in vitro, to mocno się krzywili :/ Nie wiem, może macie inne doświadczenia, może trafiłam na takich lekarzy akurat. W sumie miałam tam styczność z lekarzami z oddziału ginekologicznego/patologii ciąży, nie położniczego, może tam by było inaczej. Przyzwyczaiłam się już trochę do tej Inflanckiej,ale lekkie obawy są.

Kolezanka rodziła 2 razy na Żelaznej... i super zadowolona z obu porodów i z położnej (jakby co to mam namiary)... jak z Novum... to w klinice jest prof Jakimiuk, a on rządzi w MSWIA- inna znajoma była bardzo zadowolona z tego szpitala... ona tez z novum... u niej było sporo przygód pod koniec ciąży i siedziała w szpitalu 2 miesiące az do porodu... miała cesarke.

2020 :)
    2023 :)
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Ja chodzę do Arlety Szczęsnej. Na to że będzie w szpitalu to nie liczę bo nigdy nie wiadomo a poród i tak położna odbiera i na niej bardziej chce się skupić.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A ta grupa na fb to z jakiego miasta?
    Fundacja jest ze Szczecina.

I dotyczy położnych pracująch/współpracujących ze Szpitalem w Zdrojach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 21:14

• Takmala Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez słyszałam że tak naprawde cała robotę przy porodzie robi położna... Kurczę jest to myśl z wynajęciem takiej położnej bo ja tez mega stres mam powiem szczerze... tylko troche drogo... i pytanie jak daną położną kupią 2 kobiety które urodza w tym samym czasie to co wtedy ?

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    No ja tez słyszałam że tak naprawde cała robotę przy porodzie robi położna... Kurczę jest to myśl z wynajęciem takiej położnej bo ja tez mega stres mam powiem szczerze... tylko troche drogo... i pytanie jak daną położną kupią 2 kobiety które urodza w tym samym czasie to co wtedy ?

Problem 🙈

• Stworka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, po pierwsze miałam pewność, że dostanę sale rodzinna, a mi bardzo zależało na porodzie z mężem (w moim szpitalu są 3 sale - dwie rodzinne i jedna podwójna gdzie rodzi się samej)
    Kolejna rzeczą, że miałam prowadzony poród według moich wytycznych - mogłam przec na kolanach (dopiero na końcówce musiałam na boku leżeć bo synek nie chciał się przekręcić). Prowadziła cały mój poród bardzo fajnie, sciagala mi po porodzie szwy (niestety musiałam być nacieta) i przyszła do domu na pierwszą kąpiel 😉

Lekarz przy moim porodzie był tylko się przywitać (trafiłam na dyzur swojego prowadzącego) i na samej końcówce partych, przy czym dziecko odbierała położna. Na końcówce w ogóle pojawia się miliony osób (położna, lekarz ginekolog, lekarz nsonatolog i pielęgniarka) a ginekolog jest w sumie potrzebny tylko do szycia po porodzie 😉

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze,zeby byl odpowiedni stopien referencyjnosci ;) od przyjaciolki przez to dostalam zelone swiatlo na Bielanski w Warszawie...
    A dziewczynki z Warszawy, kto Was prowadzi?
    Mnie p. Cesarz.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Cer Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Najwazniejsze,zeby byl odpowiedni stopien referencyjnosci ;) od przyjaciolki przez to dostalam zelone swiatlo na Bielanski w Warszawie...
    Mnie p. Cesarz.

Ja chodzę do prof. Jerzak, ceny za wizytę kosmiczne,ale jak na razie wychodzi na to,że warto. I posiłkuję się też nadal lekarzem z Novum, by częściej monitorować czy wszystko gra.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w kwestii szpitala:)

PattisonBM lubi tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Mnie p. Cesarz.

Mnie z bielańskiego odesłali jak byłam w trakcie poronienia... bo kolejka rodzących... i żebym najlepiej gdzie indziej pojechała... nawet nie chcieli mnie zbadać... bo przyszłam po 15...

Strasznie to było dla mnie traumatyczne i chyba się bym juz na ten szpital nie zdecydowała, chociaż mam tam najbliżej...

A co do lekarza... to ja właściwie nie mam - mój gin z Novum raczej ciąż nie prowadzi... (chociaż jest położnikiem)... na początku chodziłam do niego i tak (fajnie zareagował na wiesć o mojej ciązy naturalnej) , a potem to trochę chodze na Lux med - miałam jedną wizyte u prof Jakimiuka z Novum i w sumie nie wiem co dalej robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:06

• Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Niki, ja też żałuję, że zamknęli centrum Mamma, miałam zamiar tam rodzić. U mnie na 90% będzie CC z powodów zdrowotnych, więc chciałabym jakoś ogarnąć to tak, żeby chociaż kroił mnie wybrany lekarz, a kompletnie nie wiem jeszcze, jak się do tego zabrać.

A Ty jesteś ze Szczecina? Która jeszcze? :)
    Ja urodziłam moja pierworodna w Mammie i jestem bardzo zadowolona, miałam cc czułam się bezpieczna i zaopiekowana, bardzo szybko doszłam do siebie. Mamma niestety zamknięta, teraz rozważam Swissmed w Gdańsku ( mieszkam między Trojmiastem a Szczecinem). Urodzenie dziecka to dla mnie jedno z najbardziej ważnych wydarzeń w życiu i nie chce fundowac sobie i dziecku traumy.

PattisonBM lubi tę wiadomość

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ