MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Niki, ja też żałuję, że zamknęli centrum Mamma, miałam zamiar tam rodzić. U mnie na 90% będzie CC z powodów zdrowotnych, więc chciałabym jakoś ogarnąć to tak, żeby chociaż kroił mnie wybrany lekarz, a kompletnie nie wiem jeszcze, jak się do tego zabrać.
A Ty jesteś ze Szczecina? Która jeszcze?
Jeśli masz problem zdrowotny to wybierz szpital, który się w danej specjalizacji dobrze czuje.
Pomorzany to np sercowe kobiety ogarnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:58
-
Beti82 wrote:Pytalam dziewczyn na wątkach porodowych bo jest nawet taki porod Poznan-polna.To dostalam odpowiedz ,ze mozna zalatwic to w szpitalu i koszt 1500 zł
Ciekawe tylko czy jak szpital daje taka mozliwosc zalatwic to pewnie legalnie umową to czy mozna bez takiej umowy sie umowic taniej
Na pewno bede pytacNo jak sie nie da to trudno ,bede najwyzej zbierac na tą polozna hahah
Beti82 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Ja, obrzeża Szczecina.
Jeśli masz problem zdrowotny to wybierz szpital, który się w danej specjalizacji dobrze czuje.
Pomorzany to np sercowe kobiety ogarnia.
O, to miło wiedziećJa mam problem z mięśniami dna miednicy. Mam torbiel na kręgu S2, która najprawdopodobniej uciska mi na nerwy i osłabia te mięśnie. Dlatego jest wskazanie do CC.
Stworka, a napisz, na czym dokładnie taka obecność położnej polega? W czym ona pomaga? -
Ja tez bym chciała własna położna
Podobno w Poznaniu to 1500zl.
Piszcie dziewczyny jak będziecie coś wiedziały więcej jak to ogarnąć. Chyba się nie jedzie do szpitala z takim zapytaniem?
A dziewczyny co maja lekarzy z Polnej - dajcie znać co to za lekarze.
Ja mam Goździewicza, ale nigdy nie wiadomo czy będzie miał dyżur w ten dzień.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyszatanka wrote:O, to miło wiedzieć
Ja mam problem z mięśniami dna miednicy. Mam torbiel na kręgu S2, która najprawdopodobniej uciska mi na nerwy i osłabia te mięśnie. Dlatego jest wskazanie do CC.
Stworka, a napisz, na czym dokładnie taka obecność położnej polega? W czym ona pomaga?
Jeśli chodzi o mięśnie dna miednicy, super jest ta babka :
Magda Ptak, fizjoterapeutka.
Na mącznej w zdrojach jest możliwość takiej położnej. 😊
Podczas porodu na dyżurze moga być np 3 położne a rodzacych 6. I one muszą chodzić od tej, do tej.
A ta odpłatna daje Ci gwarancję, że ona będzie cały poród z Tobą. I w miarę jak to możliwe poprowadzi poród według twoich wytycznych. 😊
https://m.facebook.com/fundacjatwojapolozna/?locale2=pl_PLWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 20:49
szatanka lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Ja tez bym chciała własna położna
Piszcie dziewczyny jak będziecie coś wiedziały więcej jak to ogarnąć. Chyba się nie jedzie do szpitala z takim zapytaniem?
Ja mam Goździewicza, ale nigdy nie wiadomo czy będzie miał dyżur w ten dzień.
Ja mam Mellera on jest na tym oddziale co z cukrzyca ciazowa sie lezy.Wczesniej mialam Rabiege-Gmyrek ale straszna z niej franca wiec zrezygnowalam.
Pewnie ,ze nigdy nie wiadomo czy lekarz akurat ma dyzur ale ja sie chyba bym jakos pewniej czula bedac tam od ich lekarza.Tym bardziej,ze akurat na Polnej mialam wrazenie ciagle sie pytali od kogo jestem.
No i 2 sprawa tu sie akurat nie znam ale wiem,ze dziewczyny moje 2 razy jechaly do szpitala bo cos tam sie dzialo i nie chcieli przyjac bo brak miejsc.Odsylali gdzies indziej ...dopiero jak powiedzialy,ze od tego i tego lekarza to inna gadka.Nie oszukujmy sie tam na Polna przyjezdzaja z calej Wielkopolski -
No dobra,to skoro pojawił się wątek szpitala, to może są tu dziewczyny, które rodziły w Warszawie i mogą coś polecić? Mam znajomego lekarza na położniczym na Inflanckiej,ale sama nie wiem, przy ostatnim transferze jak do nich trafiłam i dowiedzieli się, że ciąża z in vitro, to mocno się krzywili
Nie wiem, może macie inne doświadczenia, może trafiłam na takich lekarzy akurat. W sumie miałam tam styczność z lekarzami z oddziału ginekologicznego/patologii ciąży, nie położniczego, może tam by było inaczej. Przyzwyczaiłam się już trochę do tej Inflanckiej,ale lekkie obawy są.
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
PLPaulina wrote:Jeśli chodzi o mięśnie dna miednicy, super jest ta babka :
Magda Ptak, fizjoterapeutka.
Na mącznej w zdrojach jest możliwość takiej położnej. 😊
Podczas porodu na dyżurze moga być np 3 położne a rodzacych 6. I one muszą chodzić od tej, do tej.
A ta odpłatna daje Ci gwarancję, że ona będzie cały poród z Tobą. I w miarę jak to możliwe poprowadzi poród według twoich wytycznych. 😊
https://m.facebook.com/fundacjatwojapolozna/?locale2=pl_PL
A ta grupa na fb to z jakiego miasta?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Beti82 wrote:Lilly no wlasnie jak na umowe to chyba zalatwiasz normalnie w szpitalu 😉
Ja mam Mellera on jest na tym oddziale co z cukrzyca ciazowa sie lezy.Wczesniej mialam Rabiege-Gmyrek ale straszna z niej franca wiec zrezygnowalam.
Pewnie ,ze nigdy nie wiadomo czy lekarz akurat ma dyzur ale ja sie chyba bym jakos pewniej czula bedac tam od ich lekarza.Tym bardziej,ze akurat na Polnej mialam wrazenie ciagle sie pytali od kogo jestem.
No i 2 sprawa tu sie akurat nie znam ale wiem,ze dziewczyny moje 2 razy jechaly do szpitala bo cos tam sie dzialo i nie chcieli przyjac bo brak miejsc.Odsylali gdzies indziej ...dopiero jak powiedzialy,ze od tego i tego lekarza to inna gadka.Nie oszukujmy sie tam na Polna przyjezdzaja z calej Wielkopolski
Masz racje, teraz jak napisałaś to mi się przypomniało ze ostatnio pytali mnie dwa razy i nawet przy rejestracji kto jest moim lekarzem. Jeszcze jak położne go lubią to już wogóle inna rozmowa była. Nie było miejsc ale się znalazło.Beti82 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Cer wrote:No dobra,to skoro pojawił się wątek szpitala, to może są tu dziewczyny, które rodziły w Warszawie i mogą coś polecić? Mam znajomego lekarza na położniczym na Inflanckiej,ale sama nie wiem, przy ostatnim transferze jak do nich trafiłam i dowiedzieli się, że ciąża z in vitro, to mocno się krzywili
Nie wiem, może macie inne doświadczenia, może trafiłam na takich lekarzy akurat. W sumie miałam tam styczność z lekarzami z oddziału ginekologicznego/patologii ciąży, nie położniczego, może tam by było inaczej. Przyzwyczaiłam się już trochę do tej Inflanckiej,ale lekkie obawy są.
Kolezanka rodziła 2 razy na Żelaznej... i super zadowolona z obu porodów i z położnej (jakby co to mam namiary)... jak z Novum... to w klinice jest prof Jakimiuk, a on rządzi w MSWIA- inna znajoma była bardzo zadowolona z tego szpitala... ona tez z novum... u niej było sporo przygód pod koniec ciąży i siedziała w szpitalu 2 miesiące az do porodu... miała cesarke.2020
2023 -
lilly. wrote:Ja tez bym chciała własna położna
Ja mam Goździewicza, ale nigdy nie wiadomo czy będzie miał dyżur w ten dzień. -
nick nieaktualny
-
No ja tez słyszałam że tak naprawde cała robotę przy porodzie robi położna... Kurczę jest to myśl z wynajęciem takiej położnej bo ja tez mega stres mam powiem szczerze... tylko troche drogo... i pytanie jak daną położną kupią 2 kobiety które urodza w tym samym czasie to co wtedy ?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:No ja tez słyszałam że tak naprawde cała robotę przy porodzie robi położna... Kurczę jest to myśl z wynajęciem takiej położnej bo ja tez mega stres mam powiem szczerze... tylko troche drogo... i pytanie jak daną położną kupią 2 kobiety które urodza w tym samym czasie to co wtedy ?
Problem 🙈
2020
2023 -
Szatanka, po pierwsze miałam pewność, że dostanę sale rodzinna, a mi bardzo zależało na porodzie z mężem (w moim szpitalu są 3 sale - dwie rodzinne i jedna podwójna gdzie rodzi się samej)
Kolejna rzeczą, że miałam prowadzony poród według moich wytycznych - mogłam przec na kolanach (dopiero na końcówce musiałam na boku leżeć bo synek nie chciał się przekręcić). Prowadziła cały mój poród bardzo fajnie, sciagala mi po porodzie szwy (niestety musiałam być nacieta) i przyszła do domu na pierwszą kąpiel 😉
Lekarz przy moim porodzie był tylko się przywitać (trafiłam na dyzur swojego prowadzącego) i na samej końcówce partych, przy czym dziecko odbierała położna. Na końcówce w ogóle pojawia się miliony osób (położna, lekarz ginekolog, lekarz nsonatolog i pielęgniarka) a ginekolog jest w sumie potrzebny tylko do szycia po porodzie 😉 -
Najwazniejsze,zeby byl odpowiedni stopien referencyjnosci
od przyjaciolki przez to dostalam zelone swiatlo na Bielanski w Warszawie...
A dziewczynki z Warszawy, kto Was prowadzi?
Mnie p. Cesarz.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Najwazniejsze,zeby byl odpowiedni stopien referencyjnosci
Mnie p. Cesarz.
Ja chodzę do prof. Jerzak, ceny za wizytę kosmiczne,ale jak na razie wychodzi na to,że warto. I posiłkuję się też nadal lekarzem z Novum, by częściej monitorować czy wszystko gra.
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w kwestii szpitala:)PattisonBM lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
PattisonBM wrote:Najwazniejsze,zeby byl odpowiedni stopien referencyjnosci
Mnie p. Cesarz.
Mnie z bielańskiego odesłali jak byłam w trakcie poronienia... bo kolejka rodzących... i żebym najlepiej gdzie indziej pojechała... nawet nie chcieli mnie zbadać... bo przyszłam po 15...
Strasznie to było dla mnie traumatyczne i chyba się bym juz na ten szpital nie zdecydowała, chociaż mam tam najbliżej...
A co do lekarza... to ja właściwie nie mam - mój gin z Novum raczej ciąż nie prowadzi... (chociaż jest położnikiem)... na początku chodziłam do niego i tak (fajnie zareagował na wiesć o mojej ciązy naturalnej) , a potem to trochę chodze na Lux med - miałam jedną wizyte u prof Jakimiuka z Novum i w sumie nie wiem co dalej robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:06
2020
2023 -
szatanka wrote:Niki, ja też żałuję, że zamknęli centrum Mamma, miałam zamiar tam rodzić. U mnie na 90% będzie CC z powodów zdrowotnych, więc chciałabym jakoś ogarnąć to tak, żeby chociaż kroił mnie wybrany lekarz, a kompletnie nie wiem jeszcze, jak się do tego zabrać.
A Ty jesteś ze Szczecina? Która jeszcze?PattisonBM lubi tę wiadomość