MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHortensja wrote:Ja urodziłam moja pierworodna w Mammie i jestem bardzo zadowolona, miałam cc czułam się bezpieczna i zaopiekowana, bardzo szybko doszłam do siebie. Mamma niestety zamknięta, teraz rozważam Swissmed w Gdańsku ( mieszkam między Trojmiastem a Szczecinem). Urodzenie dziecka to dla mnie jedno z najbardziej ważnych wydarzeń w życiu i nie chce fundowac sobie i dziecku traumy.
Ale sporo koleżanek rodzi w De, że względu na strach przed polskimi szpitalamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 08:33
-
PLPaulina wrote:Jestem po cc w Policach. Nie mam traumy. 😊 Jestem nawet bardzo zadowolona. I jeśli dochodzenie do siebie to kwestia szpitala to od 5 dnia byłam z córcią sama po 12h. I czułam się dobrze. A nie jak po operacji.
Ale sporo koleżanek rodzi w De, że względu na strach przed polskimi szpitalami -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Większość porodów jednak kończy się bez traumy. 😊
PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:Mnie z bielańskiego odesłali jak byłam w trakcie poronienia... bo kolejka rodzących... i żebym najlepiej gdzie indziej pojechała... nawet nie chcieli mnie zbadać... bo przyszłam po 15...
Strasznie to było dla mnie traumatyczne i chyba się bym juz na ten szpital nie zdecydowała, chociaż mam tam najbliżej...
A co do lekarza... to ja właściwie nie mam - mój gin z Novum raczej ciąż nie prowadzi... (chociaż jest położnikiem)... na początku chodziłam do niego i tak (fajnie zareagował na wiesć o mojej ciązy naturalnej) , a potem to trochę chodze na Lux med - miałam jedną wizyte u prof Jakimiuka z Novum i w sumie nie wiem co dalej robić...
Oj... nie myslalam o odsylaniu...
Wlasnie tez tu mam najblizej bo nawet na piechote moge dojsc...
Jak by co to drugi jest Inflancka i Orlowski...tylko referencyjnosc inflanckiej musze sprawdzic...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyAjka, ja jestem z Novum i chodzę dalej prywatnie do mojej doktor prowadzącej procedurę i ona jest ginekologiem w świętej Zofii. Gdybys miała jakieś pytania to pisz wiadomość prywatna. Ja jestem póki co bardzo zadowolona i prawdopodobnie zdecyduje się tez na ten szpital.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:02
-
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Jak można sobie załatwić cc?
Jedną z głównych powodów jest strach przed porodem - i zaświadczenie od psychiatry.
I też, większość z nas prowadzi ciążę prywatnie. Ci lekarze pracują w szpitalach i bez problemów wystawia cc.
Ja się w temat nie zaglebialam. Chciałam rodzic naturalnie.
Ale wśród koleżanek mam sporo takich które miały cc, bo właśnie jsk to mówiły boją się traumy po polskim szpitalu -
.
-
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Też chodzę prywatnie ale mój lekarz nie chce mi wystawić takiego zaświadczenia mimo że miałam cesarke po rozpoczęciu akcji porodowej (ekspresowa bo mój syn nie miał przejścia i też Za długo czekali i miał krew w mózgu) i boję się że się powtórzy to samo
Chociaż są ponoć nowe rekomendacje to.. Tylko rekomendacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:02
-
mwm wrote:Ajka, ja jestem z Novum i chodzę dalej prywatnie do mojej doktor prowadzącej procedurę i ona jest ginekologiem w świętej Zofii. Gdybys miała jakieś pytania to pisz wiadomość prywatna. Ja jestem póki co bardzo zadowolona i prawdopodobnie zdecyduje się tez na ten szpital.
Wysłałam zaproszenie... też najchętniej bym rodziła na Żelaznej... więc chętnie się dowiem do kogo chodzisz.
Ja też bym chyba Zośkę chciała...2020
2023 -
.
-
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Już teraz nie
https://nowosci.com.pl/porod-naturalny-po-cesarce-bez-zgody-rodzacej-oto-sposob-ministerstwa-zdrowia-na-obnizenie-ilosci-ciec-cesarskich-w-polsce/ar/c1-14347671
U ciebie minęło bardzo dużo lat od pierwszej cc dlatego taka decyzja lekarza ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:04
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:03
-
Dziewczyny,a propo powyższej dyskusji, już macie wybrane położne?
-
http://www.polozna.net.pl/szpitale/72-szpitale-stopnie-referencyjnosci.html
PolecamJeffcia, Beti82 lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny