MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
http://280dni.com/muzyka-w-ciazy/
Cytat : "Jak puszczać muzykę?
Muzykę możesz puszczać bezpośrednio z odtwarzacza, lub założyć słuchawki na brzuch. Pamiętaj, że muzyka nie powinna być głośna (poniżej 70 dB)." -
Oczywiście każda z nas będzie postępowała jak uważa . Ja zanim pierwszy raz założyłam słuchawki na brzuch czytałam na ten temat i jest to bezpieczne. Tylko nie może być bardzo głośno
Są w sprzedaży również takie specjalnie pasy dla kobiet w ciąży gdzie podpina się źródło Muzyki i dziecko słyszy przez takie głośniczki. Ale to moim zdaniem już stara pieniędzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:09
Takmala lubi tę wiadomość
-
To racja, każda z nas zrobi, jak będzie uważała za słuszne. Ja śpiewam półzawodowo, w ciąży wiadomo, że mi trudniej się oddycha, ale mimo to, jak już śpiewam przez mikrofon, to nie tak głośno, jak zwykle to robiłam. A jeśli w domu leci muzyka np z radia, to wg mnie nie ma potrzeby zakładać słuchawek na brzuch.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:02
-
Sayuri ja tez zazdroszczę talentu! 😀 jak ja śpiewam piosenki które właśnie grają w tv albo radio i jest Mąż w domu to mi bezczelny każe przestać 😂😢 a ja tak lubię śpiewać! !! 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:16
-
Dziękuję
Moja ulubiona muzyka to ta z lat 70 czy 80, polska, ale że śpiewam też na weselach czy innych imprezach to wiadomo co króluje i siłą rzeczy śpiewam też disco polo.
Ps. Mój mąż też śpiewa i to on naraził mnie pasją. Nauczyłam się też sama grać na keyboardzie. Nie gram jakoś super, ale lubię sama dla siebie coś pobrzdąkać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:27
Bona, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:Lilly, ja mam złe wspomnienia z Polnej, jak miałam podejrzenie pustego jaja plodowego, to pielęgniarka wyszła na korytarz i przy wszystkich na głos zapytała, która Pani na skrobankę. Dosłownie. Potem wrzeszczaly, że zasłablam przy zakładaniu wenflonu. A lekarka wmawiala mi, że na pewno mam mega długie cykle, ponad 40 dniowe, bo nic jej nie pasowało do tego co było na usg. Wiedziała lepiej. Więc ja świadomie i bez wskazań więcej tam nie pojadę... Ale znam osoby, które były zadowolone...
Rozumiem, masakra. Ja leżałam dwa razy na dwóch różnych oddziałach i nie mam miłych wspomnień z lekarzami ale pięlęgniarki były aniołami, nawet psycholog przyszedł. też mi się wydaje, że tam jest bardzo wiele oddziałów.
Musiałyby się dziewczyny co z porodówki korzystały wypowiedzieć.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny, dzięki za porady odnośnie do szkoły rodzenia. Zacznę się w takim razie rozglądać.
Fry, okropne przeżycia, współczuję
A ja sama gram muzykę klasyczną swojemu dziecku w brzuchu, na pianiniewlasnie dziś miałam kolejną lekcję. W lutym tego roku postanowiłam w ramach odstresowania zapisać się do szkoły po 27 latach przerwy i tak sobie chodzę. Potem kupiłam pianino i ciekawa jestem na ile moje hobby upadnie, gdy urodzi się bobo.
Za dwie godziny mam pobranie krwi na Nifty. Czeka mnie więc jeszcze 10 długich dni oczekiwania. Ajka, ty robiłaś na zdrowegeny? Wkurzyło mnie, że wzięli ode mnie telefonicznie i pesel i nr dowodu.sayuri, Karolllla lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, dzięki za porady odnośnie do szkoły rodzenia. Zacznę się w takim razie rozglądać.
Fry, okropne przeżycia, współczuję
A ja sama gram muzykę klasyczną swojemu dziecku w brzuchu, na pianiniewlasnie dziś miałam kolejną lekcję. W lutym tego roku postanowiłam w ramach odstresowania zapisać się do szkoły po 27 latach przerwy i tak sobie chodzę. Potem kupiłam pianino i ciekawa jestem na ile moje hobby upadnie, gdy urodzi się bobo.
Za dwie godziny mam pobranie krwi na Nifty. Czeka mnie więc jeszcze 10 długich dni oczekiwania. Ajka, ty robiłaś na zdrowegeny? Wkurzyło mnie, że wzięli ode mnie telefonicznie i pesel i nr dowodu.
nie jeszcze nie było chyba tej promacji albo jej nie zauważyłam - ja robiłam https://www.testdna.pl/ i nie pamiętam jak dane osobowe były rozwiązane... ale też mi się coś tam w tym nie podobało...
ps ja czekałam równo tydzień... niespełna 5 dni roboczych... w pt robiłam badanie lab w chinach zrobił wynik w czw, aw piątek rano juz dostałam sms ze moge się zalogowac pobrać wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 13:51
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Zdrowegeny zapowiedziały, że najszybciej to będzie gdzieś po 8 dniach roboczych, więc kupa czekania przede mną
A FB właśnie przypomniał mi takie wspomnienienie:
https://www.facebook.com/jarnek/videos/10152708061354528/UzpfSTE0Njg2Mjk3NTE6MTAyMDUyNzIxMzkxNTA4NjQ/?source=notification¬if_id=1571674317633058¬if_t=onthisday
Widziałyście ten filmik o powstaniu małego człowieka? Zupełnie inaczej to się ogląda będąc już w ciąży. Normalnie się poryczałam ze szczęścia, że takie coś jest we mnie.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Kurde, same utalentowane dziewczyny. Ja co prawda w ramach hobby zajmuje się fotografią, ale granie i śpiewanie wydaje mi się mega super
sayuri lubi tę wiadomość
-
Niki2803 wrote:Mam pytanko dla dziewczyn które będą rodzić w Poznaniu i okolicach, macie już wybrany szpital? I takie może głupie pytanie ale czy wiecie czy w którymś ze szpitali jest opcja powiedzmy lepszych warunków za dopłatą. Szkoda że w Szczecinie prywatną klinikę zamknęli. Ogólnie wszyscy mi powtarzają że nie jadę na wakacje tylko rodzic i mam w pełni tego świadomość. Ale jeżeli była by opcja rodzić "spokojniej" psychicznie to dlaczego nie skorzystać. Chciałabym po prostu żeby ktoś się mną profesjonalnie zajął a nie przyszedł buzię wydarł i tyle. A wiadomo że wiele razy jest jak się trafi.
Ja z Kalisza ale chcialabym rodzic w Poznaniu na Polnej.Nie pomoge Ci ale chetnie podpinam sie pod pytanie
Ja wiem,ze chcialabym na bank polozna sobie tam zalatwic -
szatanka wrote:Zdrowegeny zapowiedziały, że najszybciej to będzie gdzieś po 8 dniach roboczych, więc kupa czekania przede mną
A FB właśnie przypomniał mi takie wspomnienienie:
https://www.facebook.com/jarnek/videos/10152708061354528/UzpfSTE0Njg2Mjk3NTE6MTAyMDUyNzIxMzkxNTA4NjQ/?source=notification¬if_id=1571674317633058¬if_t=onthisday
Widziałyście ten filmik o powstaniu małego człowieka? Zupełnie inaczej to się ogląda będąc już w ciąży. Normalnie się poryczałam ze szczęścia, że takie coś jest we mnie.
tak, nawet jakiś czas temu wrzyciłam tu linka... napradę zrobił na mnie wrażenie... nie miałam ochoty takich rzeczy wczesniej oglądać, dopiero teraz w ciąży...szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Niki2803 wrote:Mam pytanko dla dziewczyn które będą rodzić w Poznaniu i okolicach, macie już wybrany szpital? I takie może głupie pytanie ale czy wiecie czy w którymś ze szpitali jest opcja powiedzmy lepszych warunków za dopłatą. Szkoda że w Szczecinie prywatną klinikę zamknęli. Ogólnie wszyscy mi powtarzają że nie jadę na wakacje tylko rodzic i mam w pełni tego świadomość. Ale jeżeli była by opcja rodzić "spokojniej" psychicznie to dlaczego nie skorzystać. Chciałabym po prostu żeby ktoś się mną profesjonalnie zajął a nie przyszedł buzię wydarł i tyle. A wiadomo że wiele razy jest jak się trafi.
Niki, ja też żałuję, że zamknęli centrum Mamma, miałam zamiar tam rodzić. U mnie na 90% będzie CC z powodów zdrowotnych, więc chciałabym jakoś ogarnąć to tak, żeby chociaż kroił mnie wybrany lekarz, a kompletnie nie wiem jeszcze, jak się do tego zabrać.
A Ty jesteś ze Szczecina? Która jeszcze?Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny mieszkam prawie w połowie drogi między Poznaniem a Gorzowem, ale do PO mam bliżej. Do najbliższego szpitala mam 15km ale w nim na pewno nie będę rodzic. Lekarza mam z Polnej i tam leżałam już 3 razy i byłam zadowolona ale porodówki nie znam.
Beti położną do porodu sobie chcesz załatwić czy jak? Strasznie zielona jestem w tym wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 18:02
-
Niki2803 wrote:Ja dziewczyny mieszkam prawie w połowie drogi między Poznaniem a Gorzowem, ale do PO mam bliżej. Do najbliższego szpitala mam 15km ale w nim na pewno nie będę rodzic. Lekarza mam z Polnej i tam leżałam już 3 razy i byłam zadowolona ale porodówki nie znam.
Beti położną do porodu sobie chcesz załatwić czy jak? Strasznie zielona jestem w tym wszystkim
Kilka kolezanek z Kalisza tez rodzilo na Polnej i bardzo zadowolone
Tak chcialam sobie zalatwic polozna do porodu dla mnie wazniejsza polozna niz stary przy porodzieNiki2803 lubi tę wiadomość
-
Niki2803 wrote:Też bym chciała mieć taką położną, było by super. Wiesz może jak ją poszukać, jak to w ogóle wygląda i jaki mniej więcej koszt. Mąż się że mnie śmieje że ja taka okichana 😂
Ciekawe tylko czy jak szpital daje taka mozliwosc zalatwic to pewnie legalnie umową to czy mozna bez takiej umowy sie umowic taniej
Na pewno bede pytacNo jak sie nie da to trudno ,bede najwyzej zbierac na tą polozna hahah
Niki2803 lubi tę wiadomość