X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łożysko mam z tyłu i nic nie czuje...

Klaudia24 lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • klaja24 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie umiem doczekać, aż coś poczuję, ale pewnie jeszcze sobie długo poczekam, bo łozysko na przedniej ścianie a do tego ja nie należę do chudzielców. Póki co, co 3 dzień słucham serduszka przez detektor tętna płodu i to mnie uspokaja.

Mam od wczoraj jakieś kłucia jakby w jajnikach, mocniejsze w prawym (skąd wyszło zapłodnienie). Czy myślicie, że na tym etapie to jeszcze normalne, że coś tam kłuje? Bo zaczęłam się stresować. Ale jutro na szczęście wizyta u gin więc może mnie uspokoi:).

XOu9p1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam 5 miesiąc ciąży :) kurczę ale zleciało:)

Niki2803, klaja24, Andzia86, Ajka, Jeheria, lipcowka86, Izape_91, Bona, lilly., PLPaulina lubią tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Kobitki problem mam. Jestem zameldowana w innym mieście, u rodziców. Meldunku raczej nie zmienię nigdy. Mieszkam gdzie indziej. Kiedy lekarz wystawia l4, podaję adres gdzie przebywam, musi wpisywać ręcznie. Zwrócił mi uwagę, że mam to zgłosić do zusu. Dzwoniłam, ale tak na prawdę zero informacji. Pani stwierdziła, że to z pracy powinni zgłosić, a ja zmieniać u nich nic nie muszę. I teraz mam dylemat...

Hm ja tez mieszkam w innym miejscu niż mam zameldowanie ale w dzisiejszych czasach to nawet nie ma obowiązku meldunku nie kumam z czym problem... bo u mnie gin nic ręcznie nie dopisuje... a podałam oczywiscie adres zamieszkania nie zameldowania gdyby miała byc jakas kontrola czy cos... teraz l4 elektronicznie przecież idzie... i wpisują adres jaki chcesz przynajmniej tak jest u lekarzy u których bywałam. I co pracodawca ma do tego adresu (tam tez mam zameldowania podany nie zamieszkania jak ty)? Wiesz cos wiecej bo zaitrygowałaś mnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 14:35

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala, wydaje mi się, że to widzimisię lekarza,bo jak wchodzi do systemu ma adres zameldowania i co wizytę podaję adres zamieszkania i musi wpisywać. I tak się będę przeprowadzać na drugi rok, więc dla mnie to bez sensu. A może 1 miesiąc będę np. U rodziców, to podam ich adres. Chyba ważne, że się zgadza to, że jestem tam, gdzie podałam...
    Koleżanka miała tak samo i też lekarka co 3 tyg wpisywala ręcznie adres.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Takmala, wydaje mi się, że to widzimisię lekarza,bo jak wchodzi do systemu ma adres zameldowania i co wizytę podaję adres zamieszkania i musi wpisywać. I tak się będę przeprowadzać na drugi rok, więc dla mnie to bez sensu. A może 1 miesiąc będę np. U rodziców, to podam ich adres. Chyba ważne, że się zgadza to, że jestem tam, gdzie podałam...
    Koleżanka miała tak samo i też lekarka co 3 tyg wpisywala ręcznie adres.
    Kurczę ale dziwnie... moja gin w systemie ma dwa adresy i mnie tylko pyta jak zapomni który wybrać w systemie...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Ja łożysko mam z tyłu i nic nie czuje...

Nie długo poczujesz... może w ciągu dnia jesteś zbyt zajęta i nie zauważasz... połóż się wieczorem do łóżka odkryj brzuch i zrelaksuj... :)

Niki2803 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze na zajeciach i się zastanawiam: co mi tak w brzuchu drga od kilku dni...? Zgadnijcie :) no chyba, że jakieś napięcia mięśniowe, za parę dni się pewnie okaże.

Ajka, Takmala, Niki2803 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dopiero 14 tc łożysko z przodu a i tak codziennie namawiam do kontaktu hehe pewbie jeszcze długo nie poczuje chociaz ja drobna to niby jest nadzieja... ostatnio swojemu kazalam słuchać brzucha czy cos tam słyszy i on twierdzi ze tak hehe ale chyba mnie wkreca 🙈 a ze chce mu wierzyć to no...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• MIMI Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaja24 wrote:
    Ja już się nie umiem doczekać, aż coś poczuję, ale pewnie jeszcze sobie długo poczekam, bo łozysko na przedniej ścianie a do tego ja nie należę do chudzielców. Póki co, co 3 dzień słucham serduszka przez detektor tętna płodu i to mnie uspokaja.

Mam od wczoraj jakieś kłucia jakby w jajnikach, mocniejsze w prawym (skąd wyszło zapłodnienie). Czy myślicie, że na tym etapie to jeszcze normalne, że coś tam kłuje? Bo zaczęłam się stresować. Ale jutro na szczęście wizyta u gin więc może mnie uspokoi:).
    Ja miesiąc temu jak zapytałam gina o kłucie w jajniku to powiedział że nie ma się czym martwić bo to ten aktywny w zaplodnieniu jajnik a teraz to nie wiem, czasem coś mnie zakłuje ale nie zwracam na to zbytnio uwagi.

klaja24 lubi tę wiadomość

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ja tam dopiero 14 tc łożysko z przodu a i tak codziennie namawiam do kontaktu hehe pewbie jeszcze długo nie poczuje chociaz ja drobna to niby jest nadzieja... ostatnio swojemu kazalam słuchać brzucha czy cos tam słyszy i on twierdzi ze tak hehe ale chyba mnie wkreca 🙈 a ze chce mu wierzyć to no...
    Pewnie masz rację, biegam z budową domu sama i czasu żeby skupić się na ciąży to nie mam. Jutro jadę do lekarza zakaźnika, zobaczymy co powie.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak poprosiłam żeby mi ginekolog wpisał inny adres przebywania na L4 to mi powiedział że to zbyt skomplikowane i będzie trzeba wołać informatyka 🤭 gościu ma 81 lat... Poszłam później zmienić adres u pielęgniarki i mam nadzieję że następnym razem wyskoczy mu z systemu ten nowy. A jak nie to trudno, najwyżej ZUS odwiedzi moich rodziców :p Mi się wydaje że adres wystarczy zmienić w przychodni i będzie git. A jak nie to można wysłać zawiadomienie o miejscu pobytu do ZUS z tego co kojarzę i powinno być ok.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów jeszcze nie czuje, raczej takie bulgotanie i czasami przelewanie, ale od kilku dni boli mnie trochę spojenie łonowe, potem mocno jakby naciągał się brzuch itd, wydaje mi się ze takie okresowe odczucia związane są z ruchami i naciskiem dziecka.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w zusie powiedzieli, że u nich w tej sytuacji się nic nie zmienia, zadzwonie jutro, może trafię na kogoś innego.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    No właśnie w zusie powiedzieli, że u nich w tej sytuacji się nic nie zmienia, zadzwonie jutro, może trafię na kogoś innego.
    Adres w ZUS jest zmieniany przez pracodawcę, ja tez miałam nieprawidłowy i zgłosiłam to do pracodawcy do poprawy. On składa specjalne oświadczenie do ZUS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 20:51

Frufru lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Nie długo poczujesz... może w ciągu dnia jesteś zbyt zajęta i nie zauważasz... połóż się wieczorem do łóżka odkryj brzuch i zrelaksuj... :)

Ale fajnie się czyta takie posty że już ruchy czujecie. Ja jeszcze trochę ale nie mogę się doczekać

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje bulgotki i odpaliłam detektor z ciekawości, nie mogłam znaleźć tu gdzie do tej pory czyli dół po prawej, tym razem mocno z lewej się udało także jest pływane 😂🏊🏻‍♂️

Ajka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ale ten adres w ZUS to jest tylko adres pod którym przebywasz na zwolnieniu. Możesz nie przebywać pod adresem zamieszkania np. Jaki posiada pracodawca, tylko npp. U rodziców, bo potrzebujesz opieki. To jaki sens jest zgłaszać to pracodawcy, przy następnym L4 możesz być już z powrotem u siebie w domu 🤔i tak w kolko

PattisonBM, Frufru lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam że bez sensu u pracodawcy to na zwolnieniu musi być... pewnie nie każdy lekarz chce lub umie zmieniac adres i dlatwgo temat został poruszony...

Ja po wizycie wszystko ok młoda pierwszy raz na wizycie spokojna :) a łożysko jednak gin mowila dzisiaj ze z tylu to możliwe że 2 tyg temu inny lekarz mówił że z przodu będzie a dzisiaj inny ze z tylu...? Hm sama juz nie wiem :) ważne że z małą ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 21:56

Endi1990, sayuri, Niki2803, Jeffcia, lilly., Jeheria, PLPaulina lubią tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala super ze Malutka zdrowiutka ;)

A fakt z lozyskiem dziwnie... mi na genetycznym wpisala gdzie lozysko i moja gin nie mowi gdzie ono jest czy tak czy tak nawet malenstwa mi jeszcze nie wazy...

Polowkowych jeszcze nie mialas? Bo ew tu moze cos sie zmienic ale raczej nie w polozeniu przod/tyl tylko wysokosc...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    29.06.2019 🤵👰
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ