MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Takmala wrote:Co do nosa to wydaje mi sie ze miewam katar ciążowy... czuje to tak ze mam mega sucho w nosie aż tak ze troszkę z niego leci wody aby nawilżac. We wcześniejszym etapie pojawiała się tez u mnie krew z nosa mysle ze z powodu suchość i wrażliwości właśnie
Podobno zatkany nos i krwawienia od czasu do czasu to normalne, bo wiecej krwii jest tloczone i sluzowki sie rozszerzaja.
Trzeba sie martwic jak krwawienie jest czeste.
Wode i plyny trzeba pic zeby byla odpowiednia ilosc wod plodowych dla malca.
Ale u mnie tez ze zwiekszeniem picia to ciezko jest a po wodzie co glupie mam odruchy wymiotne wiec lece na herbatach....Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Frufru wrote:Ja nadal nie czuję ruchów, łożysko na tylnej ścianie, ale jestem z tych grubszych. Na szczęście w czwartek wizyta u gina, bo już się niecierpliwię...
też niestety nie czuje ruchów jeszcze, ale u mnie ponoć łożysko na przedniej ściance
Frufru lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego Jeheria! Fajnie mieć pod koniec roku urodziny, ja ze stycznia wiec co się rok zacznie to mi cyfra na blacie idzie do gory, a za chwilę 30stka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 09:02
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Wszystkiego najlepszego Jeheria! Fajnie mieć pod koniec roku urodziny, ja ze stycznia wiec co się rok zacznie to mi cyfra na blacie idzie do gory, a za chwilę 30stka;)
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:07
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Po raz pierwszy zważono 16+6. Wg crl był zawsze o 2 dni krótszy w wagowo jest u mnie duży 181g.
Co do zapchanego nosa mam identycznie. Czasami nie mogę oddychać. Od początku ciąży mam co jakiś czas również zapchane ucho.
Mi w szpitalu kazali pić 3 litry wody minimum.
W pracy to też poszłam na zwolnienie od 7tc bo mniej stresu. Chodzę do 5 poradni i czasami wizyty mam codziennie, musiałabym zwalniać się z pracy a na obecnym stanowisku to nierealne. U mnie od 3 lat wiedzieli że jak w końcu zajde to uciekam
Mimi mnie często boli brzuch, a jak dużo stoję to w ogóleno spe biorę tylko jak mocno boli mimo że mam zaleconą 3x1.
A u mnie wczoraj dobry dzień, miałam 29 urodziny. Dostałam piękny bukiet róż od męża. A dziś pojechał po samochód. Śmieje się że to też dla mnie prezent
Wszystkiego najlepszego:))Jeheria lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Wizytujemy razem w czwartek
też niestety nie czuje ruchów jeszcze, ale u mnie ponoć łożysko na przedniej ściance
Ja tez właśnie nic jeszcze nie czuje i u mnie tez przednia ścianamacie jakieś doświadczenia kiedy z łożyskiem na przedniej ścianie w pierwszej ciąży można coś już poczuć?
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja tez właśnie nic jeszcze nie czuje i u mnie tez przednia ściana
macie jakieś doświadczenia kiedy z łożyskiem na przedniej ścianie w pierwszej ciąży można coś już poczuć?
Ponoć dopiero po 20. tygodniuJa też na przedniej ścianie...
Jeheria, sto lat!
P.S. ale Wy młode jesteście...mJeheria lubi tę wiadomość
-
Kobitki problem mam. Jestem zameldowana w innym mieście, u rodziców. Meldunku raczej nie zmienię nigdy. Mieszkam gdzie indziej. Kiedy lekarz wystawia l4, podaję adres gdzie przebywam, musi wpisywać ręcznie. Zwrócił mi uwagę, że mam to zgłosić do zusu. Dzwoniłam, ale tak na prawdę zero informacji. Pani stwierdziła, że to z pracy powinni zgłosić, a ja zmieniać u nich nic nie muszę. I teraz mam dylemat...
-
lilly. wrote:Ja tez właśnie nic jeszcze nie czuje i u mnie tez przednia ściana
macie jakieś doświadczenia kiedy z łożyskiem na przedniej ścianie w pierwszej ciąży można coś już poczuć?
lilly. lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Kobitki problem mam. Jestem zameldowana w innym mieście, u rodziców. Meldunku raczej nie zmienię nigdy. Mieszkam gdzie indziej. Kiedy lekarz wystawia l4, podaję adres gdzie przebywam, musi wpisywać ręcznie. Zwrócił mi uwagę, że mam to zgłosić do zusu. Dzwoniłam, ale tak na prawdę zero informacji. Pani stwierdziła, że to z pracy powinni zgłosić, a ja zmieniać u nich nic nie muszę. I teraz mam dylemat...
A nie możesz zadzwonić do pracy żeby Ci adres zmienili po prostu? Ja to dopiero jestem w ciemnej d...najwcześniej (najbezpieczniej dla mnie) mogę iść na L4 w lutym dopierosuper... Świeża spółka w PL, ja jedyny pracownik, składki ZUS jeszcze nie opłacone 👏🏻 Rewelacja!
-
Lily ja w pierwszej ciąży miałam na przedniej ścianie i czułam w okolicach 18/19 tygodnia. Teraz coś tam już czuję ale nie zwracam na to zbytniej uwagi.
lilly. lubi tę wiadomość