MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zachęcona waszymi zapisami do szkół rodzenia zadzwoniłam do 3 polecanych i uwaga: brak miejsc. SZOK!3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja w sobote moze bede miec wozeczek a w poniedzialek jade obejrzec fotelik/nosidelko. 🤗🤗🤪 Matka wariatka sie juz odzywaPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lilly. wrote:Ja dziś zachęcona waszymi zapisami do szkół rodzenia zadzwoniłam do 3 polecanych i uwaga: brak miejsc. SZOK!
W Warszawie skonczyl sie program darmowy Szkol rodzenia. Trzeba poczekac...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:W Warszawie skonczyl sie program darmowy Szkol rodzenia. Trzeba poczekac...
Ja w Wawie za darmo mam. Nie wiem czy polecane miejsce nie szukałam opinii bo idę z ciekawości ale bardzo blisko mnie więc 5 minut od domu i są zapisy na nowy rok już -
nick nieaktualnyJa ostatnio starałam się wyciszyć psychicznie. Przydarzyło mi się krwawienie. nie miałam jak jechać na IP, na tej mojej wsi lekarze terminu nie mieli. I teraz byle do 17.12.
Mam wizytę i musi być wszystko dobrze!!
Gdzieś tam powoli zaczynam też myśleć o wyprawce. Zastanawia mnie jak teraz z maluszkiem spać? Jakaś dostawka? 🤔🤔🤔 -
Ja planuje normalne lozeczko mysle o 140 ale jak bedzie 120 to tez ok.
Pytanie do mam - czy dziecko rok i dwa miesiace albo 1.5 roku spi juz w tapczaniku czy lozeczku bez szczebelkow?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Ja tez mam pytanie do mam. Każdej z was zmienił sie rozmiar stopy po ciąży? Zastanawiam sie czy to częste
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja mam tylko stosik ubranek i kilka pieluch, poza tym to kocyk i nic więcej
coś czuję że po nowym roku będzie się działo
jak ja nie wiem nawet na co zwracać uwagę przy zakupie wózka... Chociaż - jedno wiem na 100% i musi być lekki. Nie wiem gdzie ja go będę trzymała
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kurczę dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki moczu i mi jakieś ciała ketonowe wyszły - w niskim stężeniu,ale są (10 mg/dl). Czy któraś się z tym zetknęła? Skonsultowałam się z internetem i w jednych opisach czytam, że u kobiet w ciąży niskie miano ciał ketonowych się zdarza i jak nie przekracza 20, to jest ok, a w innych źródłach piszą, że jakakolwiek obecność ciał ketonowych jest zła i może świadczyć, że zaraz zacznie się cukrzyca:/ Ja już teraz biorę glucophage 500, ale przyznam się bez bicia, że równocześnie nie trzymałam ostatnio zbyt restrykcyjnie diety i podjadać słodycze mi się zdarzało, może teraz mam tego efekty?34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Izape mi maz zapowiedzial trzymanie wozka zlozonego w bagazniku auta...
Trz mam tylko ubranek troche, becik,otulacz i tyle...jutro ogladam wozki Bebetto Holland a w poniedzialek fotelik Kiddy Evolution 2
Po nowym roku pewnie bedzie czas na lozeczko i przewijak i okolo pieluchowe akcesoria
Cer a moze to jakies kwestie zanieczyszczonej probki?lipcowka86 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Ja planuje normalne lozeczko mysle o 140 ale jak bedzie 120 to tez ok.
Pytanie do mam - czy dziecko rok i dwa miesiace albo 1.5 roku spi juz w tapczaniku czy lozeczku bez szczebelkow?
Tylko teraz nie wiesz jakie będzie akurat Twoje dziecko 😆
Jedne siadają gdy mają 6msc, inne nawet 9msc.
Jedne chodzą mając 11 msc a inne nawet 18msc. ☺️
Napewno Jeśli będzie kp to im bliżej dziecko Ciebie tym lepiej. 🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 01:27
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
-
Paulinka dziekuje zastanawuam sie bo ok 18m powinnismy sie juz przeprowadzac do wiekszego mieszkania i czy taszczyc lozeczko czy juz tapczanik normalny.
Ja chce raczej fotelik jako nosidelko, a chyba powinno pasowac jak to tylem do kierunku sie montuje...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Wy przed oglądaniem macie już typ fotelika? A jeśli kąt nie będzie się zgadzał z kanapą w waszym aucie? ☺️PLPaulina wrote:Wy przed oglądaniem macie już typ fotelika? A jeśli kąt nie będzie się zgadzał z kanapą w waszym aucie? ☺️
To wybierze inny 😊 tak jak napisałaś typy fotelika a nie wybrane, nie znoszę takich uszczypliwych ludzi widać w którym kierunku ta wypowiedź szła... Tak teraz jest ten moment w którym możesz ją pouczyć swoją mądrością na temat fotelików i jak ważne jest żeby dopasować do samochodu bo o to chodziło prawda? Nie szło od Razu napisać po ludzku 😊 na ovufriend właśnie tak pisze o większości, przemadrzale baby co wszystkie rozumy pozjadaly. Niech sobie jaki chce fotelik kupi jej dziecko jej sprawa dbaj o bezpieczeństwo swojego..PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Andzia ja odstawilam dopiero w 15 TC, są lekarze którzy prowadzą cała ciążę na glucophage, znam kilka osób które to stosowały.
A co do ketonow to z tego co pamiętam jedna dziewczyna na forum przy cukrzycy miała wysoki poziom po diecie szpitalnej(3 posiłki dziennie dla cukrzyka....) , ale później udało się to wyregulowac.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%