MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Paulinka dziekuje zastanawuam sie bo ok 18m powinnismy sie juz przeprowadzac do wiekszego mieszkania i czy taszczyc lozeczko czy juz tapczanik normalny.
Ja chce raczej fotelik jako nosidelko, a chyba powinno pasowac jak to tylem do kierunku sie montuje...
Ja myślałam że np wszystkie z bazą pasują.
A to chodzi o kąt. Jeśli kanapa w aucie jest nachylona to fotelik też będzie. I dziecku główka będzie opadać po prostu. -
Jeżeli chodzi o łóżeczko - synkowi sciagnelismy bok przerabiając na tapczanik jak miał jakieś 1,5 roku. Łóżko dostał na 2 latka. Z tapczanik nagminnie spadał na podłogę 😊
Stopa - mi się zwiększyła i nie wróciła (ale zwiększyła się o jakieś pół numeru)
Ciała ketonowe - mój lekarz z tych co to mówią, że do 20 może być. Przyczyną też jest uboga dieta (mi wyszły ciała ketonowe w moczu po 1 trymestrze jak zylam tylko na kanapę z serem i pomidorem)
Foteliki - upatrzone miałam, ale w sklepie i tak wyszło co innego. I nie uważam, żeby Paulina się wymadrzala - sama w pierwszej ciąży nie miałam zielonego pojęcia o tym, że nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie chciałam się wymadrzac. Czasami w sklepie nie mówią takich rzeczy. A przy pierwszym dziecku dużo rzeczy to czarna magia!
Ja dowiedziałam się na warsztatach bezpieczeństwa. 🙂
I w sklepie to potwieRdzili. ☺️ I przymierzali przed zakupem nasze 2 typy do auta. -
Pl Paulina, a też zależy do jakiego sklepu się pojedzie. Do 8 gwiazdek czy Bobo wózków gdzie są tylko foteliki/wózki czy do sklepu gdzie jest wszystko i przy okazji foteliki 😊
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
lilly., Karolllla, PattisonBM, Niki2803, szatanka, Cer, Bona, Jeheria, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie o to chodzi, ze sklepy są rozne.
I nie zawsze można uzyskać tę wiedzę u Nich.
Wiec warto o tym wiedzieć po prostu.
Nie jeździ się z dzieckiem autem super gdy fotelik jest źle dopasowany i dziecku główka opada.
A przecież noworodek nie kontroluje jeszcze podnoszenia główki. Więc sobie nie poradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 09:21
Stworka lubi tę wiadomość
-
Ja idę w poniedziałek do pracy rozmawiać z prezeska, czy jest szansa na dalszą umowę, aż mam ciarki na samą myśl, ale muszę to zrobić. W nagrode po rozmowie pójdę na wizytę
ciekawe czy już lekarz powie kto tam siedzi.
PattisonBM lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PLPaulina wrote:https://luletto.pl/pl/p/Lozeczko-domek-Pioli-PLUS-wersja-z-szuflada/89
Moja dostała na roczek takie. ☺️
Piękne)
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
My kupiliśmy z Ikei coś takiego po łóżeczku
https://naforum.zapodaj.net/2be3d87670f0.jpg.html][/url]
A łóżeczko mamy takie: https://www.pinio.com.pl/wp-content/uploads/2018/11/moon140_aranz_1-700x574.jpg
-
Paula nie poczulam sie pouczona...
Jade z autem zeby zobaczyc czy bedzie pasowalo...
Jak nie szukam dalej...
Wymieniamy sie tu pogladami i doswiadczeniami i to jest fajne i robimy to z usmiechem. A nie zloscia.
PS. Nie lubie ja takich bab co wypowiadaja sie nt odczuć innych osob...poczulas sie pouczona? Widocznie jestes z tych wszechwiedzacych.
Sorry musialam.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
Stay właśnie zależy mi, żeby mieć gdzie wrócić, bo umowa mi się kończy w dniu porodu planowanego :p myślałam że to może znak żeby stamtąd uciekac haha
ale byłabym spokojniejsza, gdyby jednak okazało się, że da się zaradzić coś teraz. Próba nie strzelba!
Olać trollenikt tu nie chce się między sobą kłócić.
_Stay, PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Cer wrote:Kurczę dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki moczu i mi jakieś ciała ketonowe wyszły - w niskim stężeniu,ale są (10 mg/dl). Czy któraś się z tym zetknęła? Skonsultowałam się z internetem i w jednych opisach czytam, że u kobiet w ciąży niskie miano ciał ketonowych się zdarza i jak nie przekracza 20, to jest ok, a w innych źródłach piszą, że jakakolwiek obecność ciał ketonowych jest zła i może świadczyć, że zaraz zacznie się cukrzyca:/ Ja już teraz biorę glucophage 500, ale przyznam się bez bicia, że równocześnie nie trzymałam ostatnio zbyt restrykcyjnie diety i podjadać słodycze mi się zdarzało, może teraz mam tego efekty?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
nick nieaktualnyJa będę zmieniać auto, teraz mam Vectrę c w kombi. ☺️
I dla córki miałam pierwszy fotelik, tak do 10msc - cybex aton 5.
I zobaczymy czy do nowego auta będzie pasować, jak nie to czeka mnie zakup fotelika. ☺️
Teraz mamy dla córki-britax romer dualfix.
I cud, że obracany. Bo córka tyłem do kierunku jazdy wymiotuję. A wcześniej miałam plany, wręcz przekonanie, że do 4 lat będzie jeździć tyłem. 🤣🤣
Ja dużo jeżdżę autem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 11:41
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
My pierwszy fotelik mieliśmy maxi cosi peble na bazie family fix. Potem zmieniliśmy na maxi cosi Pearl a teraz mamy axkid minikid 2.0
Samochód mamy Seata Leona FR w kombi ale będziemy zmieniać na coś większego w najbliższym czasie (minikid już jest tak na styk)PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Andzia, super, że się zdecydowałaś i masz to z głowy. I znów się okazało, że nie taki wilki straszny
A co to za nick strzelił porannego focha i sobie poszedł? Jakieś nowe wcielenie samarii?Andzia86 lubi tę wiadomość