MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Ja mam 5 spotkań po 3 h na więcej bym nie chciała chodzić nawet.
To zdążysz bez problemu3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lilly dokładnie
A tak przy okazji. Wiem, że tu pisałyście o różnych bólach ale dopóki mnie nie dotyczyły to się nie zagłębiałam. Do tej pory nic mnie nie bolało, a od wczoraj nad wzgórkiem łonowym mam kłucia. Atakować lekarza czy nie panikować?
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dzisiaj mialam wizyte u swojej doktor prowadzacej i bąbel zdrowy, ale ona powiedziała, że łożysko mam nisko, nie zasłania szyjki i wedlug niej sie podniesie, ale jest dosc nisko. W poniedzialek na prenatalnych, doktor pokazala nam lozysko wysoko i jeszcze mowila zebym uwazala na jakies uderzenia wysoko w brzuch, zapinala pasy itd. bo wlasnie tam jest lozysko.. Przyznam szczerze ze troche zglupialam.. To 3 dni roznicy i taka zmiana? Niby dalej jest ok, ale nie wiem czy ktos zrobil zly pomiar czy az tak sie zmienilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 11:52
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Lilly dokładnie
A tak przy okazji. Wiem, że tu pisałyście o różnych bólach ale dopóki mnie nie dotyczyły to się nie zagłębiałam. Do tej pory nic mnie nie bolało, a od wczoraj nad wzgórkiem łonowym mam kłucia. Atakować lekarza czy nie panikować?
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a miewacie bóle w plecach ? Ja juz tak i nie wiem czy to nie jest powiazane z znowu z wynikami moczu znowu mam erytrocyty tym razem świeże 2-5 przy normie 0-2 misiac temu były w normie ale erytrocyty wyługowane 0-2 przy normie 0
Gin mówi ze się nie martwic ze jest jeszcze w normie co to za norma skoro przekroczone cos od 2 miesięcy... i bakterie nieliczne od 3 miesięcy ciągle mam... posiew czysty... sugerowała ze moze piasek na nerkach mam i tak pomyślałam ze moze faktycznie za szybko na bóle plecow
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualny
-
Moj mocz tez niby ok a w normach srednio...ale chyba go tym razem zle pobralam bo to tak troche na spiocha robilam...ginka zlecila kolejne,wiec teraz sie przyloze...
Lilly dzieki za info poszukam tez takiego, bo moj to tez czesto wraca pozno albo delegacje...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Paulina no troche masz racji
tylko mi od 3 miesięcy ciągle coś w tym moczu dochodzi i to mnie niepokoi bo po świętach mam wyjazd 2 tygodniowy zagraniczny i wolałabym miec spokojna głowę ale Tak sie chyba nie da...
Dziewczyny a wy wszystkie chodzicie na płatne te szkoły czy bezpłatne? Ja ide w poniedziałek pogadać w jednej gdzie licze na darmowe... ale czy sie uda
Lat 36
Hashimoto
Szatanka mam nadzieję, że Mąż szybko dojdzie do siebie i, że te paraliże nie będą się już powtarzać!!
Takmala ja też mam mieć bezpłatną szkołę rodzenia, dodatkowo w przychodni u mojej Ginki jest rehabilitant za darmo.
Dziewczyny zrobiłam sobie taką listę z rzeczami dla malucha, co byście jeszcze dodały a co wykreśliły?
łóżeczko z materacykiem
prześcieradło z gumką 3 szt
lampka z delkiatnym światłem
przewijak z podkładką i pokrowcem
rożek 2 szt
śpiworek 2 szt
kocyk 2 sztuki
wanienka
ręczniki kąpielowe 3 szt
płyn do mycia (babydream)
myjki do mycia
szczotka z miękkiego włosia
nożyczki do paznokci
tłusta maść do pupy - Linomag zielony
krem na odparzenia z cynkiem – Hipp
chusteczki nawilżane 2 paczki
chusteczki bawełniane suche 2 paczki
płatki kosmetyczne prostokątne 1 paczka
otulacze tetrowe 3 szt
podkład do przewijania 2 paczka
miseczki na wodę plastikowe 2 szt
patyczki do uszu 1 paczka
sól fizjologiczna w ampułkach 5ml 20 szt
gaziki niejałowe
termometr do wody (tani i zwykły)
laktator elektryczny
woreczki do mrożenia mleka
butelki 3 szt
podgrzewacz do butelek
suszarka do butelek
płyn do mycia butelek
smoczek 2 szt
sterylizator
mleko modyfikowane
maść na brodawki
wózek, moskitiera
śpiworek
kocyk do wózka
fotelik z bazą
śpiworek do fotelika
śpiochy
pajace
półspiochy
kaftanik
body
rampers
pieluchy tertrowe / flanelowe/bambusowe min. po 10-20 szt
niania elektroniczna
leżaczek bujaczek
mata na podłogę
witamina d3
spray z oktenitydyną – do przemywania pępka
paracetamol syrop
termometr bezdotykowy
nebulizator
aspirator do noska (gruszka lub inny)
-
Ja dzisiaj zbadałam mocz i mam wszystko idealnie, więc te czerwone siki to z diety były jednak. Za to tarczyca chyba mi słabnie, bo mam FT4 w dolnej granicy normy dla ciężarnych, a TSH z 0,065 podniosło się do 0,8. Coś czuję, że czeka mnie zwiększenie dawki euthyroxu, a to wg endo oznacza, że będę najprawdopodobniej musiała go brać już do końca życia po ciąży
No nic, jutro mam u niej wizytę, to się dowiem.
Sayuri, zapomniałam wczoraj odpisać na Twój post: a jakie Twój mąż ma objawy? Ja właśnie czegoś takiego się obawiałam u mojego, bo ma te wyniki lipidogramu beznadziejne, a latem wyszła mu na szyi żyła i potem po tej stronie miał paraliż. Dlatego się bałam, że to jest powiązane.
Dzięki za pocieszenie z tą szkołą rodzenia, zadzwonię do przychodni jeszcze przed świętami, ale jak coś, to po świętach już się na serio za tym porozglądam.
A co sądzicie o wiaderku do kąpieli? Moja kuzynka to miała i chyba całkiem fajna sprawa, zarówno dla maluszka, który się czuje jak u mamy w brzuchu trochę, jak i dla rodziców, bo to jest pionowe, można jeszcze dokupić stojak, więc mniej się trzeba pochylać.
Ja mam zapowiedziane już dwie paki z ciuszkami dla dziewczynek. Myślałam, że się już nie załapię, bo jestem już w takim wieku, że wszyscy dawno mają dzieci, ale jednak znalazły się dwie dobre duszyczki. Zobaczymy, coś tam z tego na pewno skompletuję. -
To wiaderko mnie trochę przeraża i wydaje się niewygodne do umycia dziecka, ale może to moje odczucia tylko...
Szkole rodzenia mam bezpłatną, fajnie, że się udało z miejscem. Szukałam jak najbliżej domu. Tylko nieraz mam 2x dziennie zajęcia i nie wiem czy mi się będzie chciało czekać 2-3 godz na mieście...
O 17 mam wizytę... Odkąd czuje ruchy to jestem spokojniejsza, no ale to zawsze stresik jest -
Ja raz myłam maluszka w takim wiaderku u znajomej mały miał juz z miesiąc więc łatwiej... ogólnie spoko ale jak dziecko rusza sie dużo jak tamten malec to cała bylam mokra i ciezko było mi go utrzymać bo sobie skakał ale mysle że to kwestia wprawy... ale nie wiem czy sie zdecyduje na wiaderko czy na wanienkę bo moja chyba bedzie mega ruchliwa... i nie wiem czy wytrzymam...
Dziewczyny ktore już macie maluszki czy któras miala tak ze dziecko w brzuchu mega ruchliwe a sie urodziło spokojne? 😅
Lat 36
Hashimoto
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lipcowka86 wrote:Szatanka mam nadzieję, że Mąż szybko dojdzie do siebie i, że te paraliże nie będą się już powtarzać!!
Takmala ja też mam mieć bezpłatną szkołę rodzenia, dodatkowo w przychodni u mojej Ginki jest rehabilitant za darmo.
Dziewczyny zrobiłam sobie taką listę z rzeczami dla malucha, co byście jeszcze dodały a co wykreśliły?
łóżeczko z materacykiem
prześcieradło z gumką 3 szt
lampka z delkiatnym światłem
przewijak z podkładką i pokrowcem
rożek 2 szt
śpiworek 2 szt
kocyk 2 sztuki
Wydaje mi się, że rożek starczy Ci jeden. Używa się praktycznie tylko w szpitalu. Ja potem używałam rozłożonego jako kołderka, na spacery w chłodniejsze dni.
Do łóżeczka dokupiłabym jeszcze podkłady nieprzemakalne na materac, 2 szt. na zmianę.
Kocyk też starczy jeden, ale to kwestia twoich preferencji.
wanienka
ręczniki kąpielowe 3 szt
płyn do mycia (babydream)
myjki do mycia
szczotka z miękkiego włosia
nożyczki do paznokci
tłusta maść do pupy - Linomag zielony
krem na odparzenia z cynkiem – Hipp
chusteczki nawilżane 2 paczki
chusteczki bawełniane suche 2 paczki
płatki kosmetyczne prostokątne 1 paczka
otulacze tetrowe 3 szt
podkład do przewijania 2 paczka
miseczki na wodę plastikowe 2 szt
patyczki do uszu 1 paczka
sól fizjologiczna w ampułkach 5ml 20 szt
gaziki niejałowe
termometr do wody (tani i zwykły)
Ręczniki odłożyłam z naszych dla malucha, możesz kupić takie z kapturkiem.
Myjki wydają mi się zbędne, maluch ma tak delikatną skórę, że nie ma jej co pocierać dodatkowo. Ja myłam samą dłonią, do tej pory tak myję.
Miseczki to kwestia twoich preferencji, można używać też takich domowych
Wody w ampułkach lepiej kupić od razu więcej, dzieciom często ropieją oczki i się przydaje, a 1 ampułka, to jedno użycie... Ja oczy przemywałam na początku tylko tym, nie kranówką.
Termometru nie potrzebowałam, jak masz w domu elektroniczny, dla dorosłych, to też ci starczy (zanurzasz tylko końcówkę w wodzie). Pozy tym, jak planujesz zakup bezdotykowego, to niektóre mierzą temp. przedmiotów. To starczy.
laktator elektryczny
woreczki do mrożenia mleka
butelki 3 szt
podgrzewacz do butelek
suszarka do butelek
płyn do mycia butelek
smoczek 2 szt
sterylizator
mleko modyfikowane
maść na brodawki
Ja kupiłam na wszelki wypadek tylko laktator manualny i dwie butelki. Mało potrzebowałam. Butelki myłam w normalnym płynie, potem wyparzałam, suszyłam rozłożone na ręczniku papierowym. Wydaje mi się, że te gadżety do karmienia z butelki lepiej kupić po porodzie, jak wiadomo będzie, że będą mocno używane.
Mleko można kupić w saszetkach, na wszelki wypadek, nie całe opakowanie od razu.
Polecam też zakup np. Femaltiker na laktację.
wózek, moskitiera
śpiworek
kocyk do wózka
Można dokupić jeszcze folię przeciwdeszczową i adaptery do fotelika samochodowego.
fotelik z bazą
śpiworek do fotelika
Rodzisz w lato, po co Ci śpiworek do fotelika? Poza tym w fotelikach jest zazwyczaj znacznie cieplej (łupina otula), dziecko się spoci i zrobią się potówki. Ja jak była potrzeba to przykrywałam pieluchą lub kocykiem z wierzchu.
śpiochy
pajace
półspiochy
kaftanik
body
rampers
pieluchy tertrowe / flanelowe/bambusowe min. po 10-20 szt
niania elektroniczna
leżaczek bujaczek
mata na podłogę
Na bujaczek trochę za wcześnie. Bujaczki są ogólnie nie zalecane, jak dziecko będzie miało jakieś problemy z napięciem mięśniowym, to tym bardziej. Lepiej zdecydować o zakupie później. Ja kupiłam dopiero gdzieś po 4 miesiącu.
U mnie schodziła głównie tertra - do wycierania wszystkiego. Pozostałych miałam po 3-4 szt. i używałam jako kocyki.
witamina d3
spray z oktenitydyną – do przemywania pępka
paracetamol syrop
termometr bezdotykowy
nebulizator
aspirator do noska (gruszka lub inny)
Hej, wpadłam z ciekawości.
Moje sugestie w Twoim tekście powyżejlipcowka86 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
Hejka!Ja byłam dziś na połówkowych. Maluch według lekarza zdrowy, wszystko ok, na 100 % chłopak!
Była lekka obsuwa w kolejce,a ja cała w nerwach, jak to będzie. Samo badanie podobne do prenatalnych, zdziwiłam się tylko, że nie trwało jakoś specjalnie długo,z 15 minut to chyba max, a gdzieś czytałam, że to trochę trwa, więc się nastawiałam. Lekarz małomówny, także więcej dowiedziałam się już z samego opisu, niż w trakcie badania. Robal waży 331 g, szyjka ma 32 mm. Na jednym ze zdjęć maluch przykłada sobie piąstkę do buzi,głowę ma odchyloną, ustka w ciup, wygląda to tak, jakby strzelał sobie łyk czegoś mocniejszego:P Ano niech mu będzie na zdrowie:) Reszta fotek jest dla mnie totalnie nieczytelna, nie wiem co na nich jest;P Rodzicom dziś pierwszy raz pokazywałam zdjęcia robala, to oczywiście interesowało ich najbardziej, czy na którymś faktycznie widać, że to chłopak. Badanie robiłam w Medicoverze.
Dziś taki wizytowy dzień, bo kilka godzin później wizyta u mojej gin. Co ciekawe, stanowczo nadal kazała przyjmować luteinę i duphaston, chyba ze względu na moje wcześniejsze niepowodzenia ciążowe. Jutro idę do mojej drugiej lekarki, u której robię usg, ona raczej nie będzie zadowolona z faktu, że biorę wciąż te leki, już na poprzedniej wizycie pytała, kiedy mam odstawić. No ale na początku ciąży ustaliliśmy z mężem, że lekami kieruje 1 lekarz główny i tego się trzymamy.
Powoli zaczynam wierzyć, że tym razem się uda...
lipcowka86, Endi1990, Andzia86, Karolllla, Mysza1986, Jeheria lubią tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020