MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cer wrote:Jak tam u was dziewczyny z sennością? U mnie znowu wróciło, dziś ścięło mnie totalnie od 19, dopiero co niedawno wstałam:P
U mnie odwrotnie, nie mogę zasnąć a rano chłop wstaje o 5 i też już albo nie śpię, albo chwilę przysnę. I nie wiem nigdy, czy wstawać, czy próbować jeszcze spać...
W dzień drzemek brak.Jeheria lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:A w ogóle wczoraj wieczorem mi pierszy raz brzych zaczął twardnieć i to trochę bolesne było, bo mała w tym czasie szalała jak opętana, dzis znów po całym dniu miałam cos takiego, ale trwało tylko kilka minut tym razem...
Normalne to?
Normalnemi twardnieje już brzuch OD 12 tygodnia. Przyjemneto to nie jest a wraz z wiekiem ciąży zwiększa SSię częstotliwość i chyba siła też 😂
-
Frufru wrote:U mnie odwrotnie, nie mogę zasnąć a rano chłop wstaje o 5 i też już albo nie śpię, albo chwilę przysnę. I nie wiem nigdy, czy wstawać, czy próbować jeszcze spać...
W dzień drzemek brak.
probuj spac, leniuchuj chociaz 😊To ja wczoraj obudziłam sie po 24 i dopiero położyłam sie spać o 22 😂 nawet w dzień z synem nie przysnelam 😄 za to dzisiaj dobrze spałam 😆
Miłego dzionka wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 07:16
Frufru lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:A ja nie potrafię odróżnić twardnienia brzucha od ruchów małej.. czasami jak się przekręca to brzuch też na chwilę robi się twardy. Chyba.
Zamówiłam dwa komplety ciuszków na rozm. 50. Coś czuję, że się przydadzą...
Drogie mamy, jest takie coś, jak intuicja mamy?
W obu ciążach odgadnęłam płeć.
Co do zasady nie wierzę w takie rzeczy, ale przynajmniej jeżeli chodzi o poród organizm dawał mi sygnały. Przy czym nie młyny tego z paranoją- od początku ciąży bałam się o coś i nic z tego się nie sprawdziło.
Co do twardnienia brzucha: skontroluj szyjkę na następnej wizycie, ale nie martw się. Zwłaszcza po 20 t.c. takie twardnienie to norma. Ja zmieniam pozycję i przechodzi. Mam tak około 10 razy dziennie od kilku dobrych tygodni a szyjka w normie 4.5 cm. Macica ćwiczy! To jest bardzo specyficzne uczucie - brzuch robi się twardy jak kamień na około minutę. Jest to raczej nieprzyjemne doznanie. Mały jak się rozpycha szybko zmienia pozycję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 07:21
Jeheria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBona wrote:Czy to normalne że u mnie się jeszcze nic nie stawia/ twardnieje ?
Ja mam taka melodie do spania ze to się chyba nawet w ciąży nie zmienidzisiaj wyjątkowo wstałam o 8 z mężem, tak to 9-9:30, zasypiam jak dziecko kiedy i gdzie chce 😄
-
Kurcze jak tak Was czytam to ani mnie nic nie boli w sensie plecy, brzuch cokolwiek chociaż mi twardnieje w ciągu dnia, przesypiam całe noce na każdym boku ale najlepiej na lewym. Może przez żałobę nie skupiam się tak na tej ciąży teraz ale jak aplikacja pokazała mi wczoraj, że za 15 tygodni rodzę to się przeraziłam! A jeszcze nawet na L4 nie jestem...a Wy tu już ciuszki pierzecie
W weekend zabiorę się za porządki w szafach i zamówię coś w necie bo czuje, że przez te przeżycia wszystkie rozpakuje się dużo szybciej niż powinnam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 08:31
-
Karolllla wrote:Kurcze jak tak Was czytam to ani mnie nic nie boli w sensie plecy, brzuch cokolwiek chociaż mi twardnieje w ciągu dnia, przesypiam całe noce na każdym boku ale najlepiej na lewym. Może przez żałobę nie skupiam się tak na tej ciąży teraz ale jak aplikacja pokazała mi wczoraj, że za 15 tygodni rodzę to się przeraziłam! A jeszcze nawet na L4 nie jestem...a Wy tu już ciuszki pierzecie
W weekend zabiorę się za porządki w szafach i zamówię coś w necie bo czuje, że przez te przeżycia wszystkie rozpakuje się dużo szybciej niż powinnam.
Kochana Ja ciuszkow jeszcze nie piore i nie prasuje. Bo nie wyobrażam sobie , że tak będą się kisić w szufladzie 15 tygodni 🙊🙉🙈
Jedyne co mam zamówione to kosmetyki, leżaczek, przewijak i wanienkę.
Pod koniec lutego zamówię wyprawkę. A prać zacznę pewnie w kwietniu może już wtedy wyschnie wszystko na słoneczku.Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:27
Mimi1987, Karolllla, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Bona wrote:Dziewczyny odnośnie tej wanienki shnuggle . Na zdjęciach wydaje się ona taka mała.. Co w nich jest takiego super że jest o nich tak głośno?
Hmmm ja powiem ze.swojej strony bo używałam już jej 6 lat temu z synem.
Mnie najbardziej podoba się to, że bez problemu sama dzidziusia w tym wykąpiesz . Ja kąpielami byłam przerażona A mój mąż na czas kąpieli jeszcze był w pracy.
Jest lekka, fajnie wyprofilowana, dziecko w niej sobie siedzi jak w brzuchu mamy. Plecki wanienki są z takiego tworzywa antypoślizgowego.
No i zajmuje mało miejsca.
Dla mnie osobiście to must have każdej wyprawki. Tak samo jak leżaczek baby bjorn.
Zawsze będę to zachwalać. Bo wiem, że jest pełno gadżetów które są przereklamowane i szkoda kasy. Tak na to mi nie szkoda żadnej złotówki.Kira91, Bona lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi a ja już prawie wszystko popralam bo w kwietniu nie wyrobie przy prasowaniu przy dwulatku. Dlatego wszystko co mam gotowe pakuje w worki próżniowe więc wyciągam pachnące ciuszki nawet po wieeeelu tygodniach
szczerze polecam
ap jak masz czas to pewnie lepiej na bieżąco
ja mam wizje że za 10tyg mam donoszona ciaze także do 37tyg chce mieć takie grubsze sprawy po prostu z głowy
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie wiem, czy mi się brzuch stawia, bo mam na nim grubą warstwę miękkiego tłuszczu 😂
Kurczę, coraz bardziej dociera do mnie, że już niedługo będzie koniec ciąży, i trochę mnie to przeraża, przecież ja jeszcze nic nie wiem! Dzisiaj na szczęście zaczynam szkołę rodzenia, więc może się coś dowiem.
Patisson, jak tam Twoje ruchy? Pytam kontrolnie, bo u mnie wciąż tak sobie, cały czas nie wiem, czy to, co czuję to ruchy czy gazy.
Mysza1986 lubi tę wiadomość