X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Nadrobiłam Was ale łatwo nie było 😍😂

Oj tak ja chyba 2 dni nadrabialam,bo przez 6 dni mialam kiepski net...

A ja chcialabym wrocic do spraw pieluszkowych...tzn zuzytych pieluszek,ktorych nie moge z miejsca wyniesc do ogolnego kosza w altanie-co w takim przypadku czy woreczek zapachowy zawiazany i kosz ogolny na smiecie w mieszkaniu wystarczy czy jednak warto isc w te kosze odorstop np tommee tipee

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Wiem, ale w takiej sytuacji konieczna jest pelna diagnostyka neurologiczna... bo takie zmiany nie biorą sie z niczego... poza tym w ciezkich przypadkach Vojta nie zawsze moze byc stosowana...

Wiecie ja się juz przygotowuje do tematu, bo po porodzie bede miec pewnie takie problemy...
    Ale chyba żadna tutaj mając dziecko z napięciem z kapelusza tej diagnozy nie wzięła ?! 😆

A dentysta raczej tez jej nie stawia. 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No dobra, to powiedzcie mi, co robilyscie, jak chcialyscie wziąć prysznic, a bylyscie same z dzieckiem w domu? Mnie taki bujaczek na ten moment wydaje się idealny. Mogę je do niego wsadzić i mieć na oku zamiast np.kłaść je na podłodze, bo może lazienka to nie jest najbardziej higieniczne miejsce. Ja nie chcę trzymać dziecka w tym bujaku calymi dniami, ale na takie chwile wydaje mi się idealny.

Ja samotnie dziecka nie wychowuje, więc te początki gdy bałam się ją spuścić z oka nawet na 5s to tak organizowałam sobie czas by iść się myć gdy mążjest w domu.

Potem trochę zmądrzałam. 😆 Bo przecież jak spała to nigdy przy niej nie siedziałam każdej sekundy. Więc brałam wtedy nianię i szłam zrobić to co muszę.

Nikt Wam nie mówi, że macie nie używać lezaczka. Chcecie to będziecie to robić.

Ale co w sytuacji gdy twoje dziecko wyrośnie z magicznego lezaczka? Jak wtedy planujesz zrobić te wszystkie rzeczy jak np się umyć ? 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 07:38

Kira91, Stworka lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mówię tak - przyjdzie czas, będzie rada.

Nie ma co gdybać. I tak wyjdzie w praniu.

PattisonBM, Frufru, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się sporo napatrzyłam na dzieci które miały różne dysfunkcje przez zaniedbania rodziców i inaczej do tego podchodzę. Ale faktycznie. Nie każdy musi. 😉

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No właśnie u mnie z tymi preparatami ciążowymi to chyba nie jest tak hop-siup, bo ze względu na zawartość w nich zwykłego kwasu na samym początku ciąży miałam jego poziom przekroczony, a jak wiadomo nadmiar kwasu jest również szkodliwy. Dlatego właśnie od razu gin kazał mi odstawić wszelkie gotowe preparaty i brać sam folian 400 mg (ja brałam solgara) aż w 16tc kazał odstawić całkiem. Naprawdę mam mętlik w głowie z tego powodu. Każda z ciężarówek, jaką znam, bierze kwas do końca ciąży, a z drugiej strony czytam, że jego nadmiar może np. zwiększać ryzyko astmy oskrzelowej u dziecka, więc może ten mój gin wie, co robi.
    Najważniejsze to słuchać lekarza do którego ma się, zaufanie. A w prenatal duo to akurat też jest metylowana forma kw foliowego więc nie biorę w ogóle syntetycznego. Ewentualnie możesz się jeszcze z kimś skonsultować zawsze, niestety przez 4 lata leczenia Niepłodności zauważyłam że lekarze bardzo mało wiedzą o postępowaniu przy mutacjach...

lilly. lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tym Nowym pięknym dniu :)
    Ja już dzisiaj zaliczyłam przedszkole, bazarek i właśnie wróciłam z jogi dla kobiet w ciąży :)
    Jakiś mam przypływ energii bo ostatnio byłam dętka :)

No i jeszcze 10 dni i lecimy na WAKACJEEEEE :)

A teraz czekam na kuriera jak przywiezie łóżeczko i fotel :)
    Pozadrościłam Wam dziewczyny i mąż się zlitował. Ale nie zamówiłam typowego uszaka tylko taki klasyczny materiałowy fotel bujany:
    O taki : https://www.makstor.pl/product-pol-2619-SZARY-NOWOCZESNY-FOTEL-BUJANY-KRZESLO-NA-BIEGUNACH.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

mwm, Endi1990, Niki2803, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, każda tu wymienia swoje poglądy, jedna je McDonalda, druga wykąpie w olejku o słabym składzie a trzecia położy do leżaczka :) Chybs trochę gonimy za takim ideałem którego nie ma, ten cały asortyment w sklepach, ciagle negowanie i pouczanie doprowadza do tego ze ludzie zastanawiają się nad najmniejszymi głupotami. I to nie ważne czy pierwsze czy drugie dziecko, bo mam koleżanki które przy drugim są luźniejsze, a mam takie które dopiero zrozumiały jaka chemia nas otacza i wszechobecne dziadostwo ;)

sayuri, PattisonBM, Kira91, Kakarli, Malmal, lilly. lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wyskoczyłyście dziewczyny z tymi postami, aż nadgonić peleton trudno;) Leżacszk fajnie sie sprawdza jak np. siedzisz na kibelku haha tutaj nie ustawisz zeby akurat wtedy byl ktos obok do przypilnowania mlodego haha Umiar we wszystkim i mysle ze nikomu zadna krzywda sie nie stanie.

Andzia86, PattisonBM, Mimi1987, mwm, Emi21, Mysza1986, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko trzeba robic z glowa i rozumem...lezaczki sa ok ale nie na cale dnie i kazda z nas to rozumie...i mysle ze nie chodzi tylko by dziecko mialo byc caly czas wszedzie z nami...tak samo jak nie da sie dziecka raczkujacego przywiazac do nogi od stolu by nie platalo sie pod nogami...zadna z nas nie chce krzywdy swojego dziecka...czy to pierwsze drugie czy ktores z kolei...
    Nie zabraniam wypowiadania sie i udzielania rad,ale nie popadajmy w skrajnosci...

Mimi1987, Andzia86, Frufru, Malmal, lilly. lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, PattisonBM dokładnie nie wpadajmy w skrajności.
    Niektóre dziewczyny temat leżaczków poniósł 🙊🙉🙈
    Aż strach coś tutaj napisać 🤣

mwm, Kira91, Emi21, Endi1990, Mysza1986, Malmal, PattisonBM lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Karolllla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na krzywej nie taki zły ten roztwór. Ja też mam wrażenie, że gonimy za ideałem, którego nie ma. Od nadmiaru czytania akurat w tym przypadku człowiek głupieje...Pamiętam, jak koleżanka urodziła i odwiedziłam ją i chciałam potrzymać małą, tak mnie korygowała, bo jej kręgosłup skrzywie czy coś przez 5 min, że odechciało mi się. Odwiedziłam później inną, która wychowywała dziecko z dwoma dużymi psami i była z tych „wyluzowanych” co to psy liżą dziecko itd. zero sterylności, weszłam do domu ściągnęłam buty, podała mi dziecko mówiąc „masz idę zrobić nam herbatę” i tyle było wnikania w moje umiejętności ;) zdecydowanie wolę tę drugą wersje odwiedzin :) Nie dajmy się zwariować.

Mimi1987, Frufru, Mysza1986, PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogłoszenie :) moj słynny 🤣 leżak kupiłam wczoraj w sklepie muppetshop, za 200 zamiast 850, nowy tylko brudny. Maja tez na stanie dwa szare łóżeczka chicco next to me https://www.olx.pl/oferta/lozeczko-dostawne-chicco-next-to-me-CID88-IDDgd3a.html, nowe, poprostu ktoś nie odebrał a oni się pozbywają niektórych rzeczy. Wystawiają za 390, ale jest za 300 do wzięcia tylko zapytajcie o negocjacje :) to prawie połowa ceny, wysyłkę kurierem maja jak ktoś nie z wawy. I łóżeczko shunggle tez za 300, powystawowe. Wanienka shnuggle zamkasta 300 ze stojakiem za 150, tylko trochę brudna wanienka i jakaś skaze mała miała. Pare ofert maja na OLX, ale śmiało można dl nich dzwonić.

Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to pytajcie mnie czy te panie, to łóżeczko shnuggle fajne bo to kosz Mojżesza tylko dla mnie lichy stojak. Ale tez za 300 zł już z materacem

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jak coś to pytajcie mnie czy te panie, to łóżeczko shnuggle fajne bo to kosz Mojżesza tylko dla mnie lichy stojak. Ale tez za 300 zł już z materacem

O.super ale wyczaiłaś promkę.

Ja kosza Mojżesza nie kupuje bo dziewczyny Uwaga z Warszawy dostają wyprawkę malucha od miasta. W której właśnie jest kosz Mojżesza, pieluchy tetrowe , jakieś body, kocyki i chusteczki.
    Więc mam z głowy.

PattisonBM lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale chyba żadna tutaj mając dziecko z napięciem z kapelusza tej diagnozy nie wzięła ?! 😆

A dentysta raczej tez jej nie stawia. 😆

Jasne że nie ale chodziło mi że nieprawidłowe napięcie to objaw i powinno się szukać przyczyny... a z pediatrami to różnie bywa... Nie zawsze wyślą do neurologa i na badania obrazowe mózgu... jeśli problem nie jest zbyt nasilony to może być np niedotlenienie porodowe i często sam mija, a przy rehabilitacji nawet błyskawicznie. Jeśli jest bardzo źle to może oznaczać że w mózgu też jest źle... Mam na grupie FB od ACC przypadki z bardzo wieloma dodatkami wadami mózgu zdiagnozowane dopiero na okazje pojawienia się padaczki, chociaż dzieciaki już dużo wcześniej rehabilitowane z powodu nieprawidłowego napięcia mięśniowego.

2020 :)
    2023 :)
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    O.super ale wyczaiłaś promkę.

Ja kosza Mojżesza nie kupuje bo dziewczyny Uwaga z Warszawy dostają wyprawkę malucha od miasta. W której właśnie jest kosz Mojżesza, pieluchy tetrowe , jakieś body, kocyki i chusteczki.
    Więc mam z głowy.
    Ja tez dostane, ale jak czytałam o ich przyznawaniu to podobno nawet miesiac się czeka, Chyba ze cos się zmieniło. A ten kosz mały, wiec nie wiem czy dziecko nie wyrośnie zanim wyprawka bedzie😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja tez dostane, ale jak czytałam o ich przyznawaniu to podobno nawet miesiac się czeka, Chyba ze cos się zmieniło. A ten kosz mały, wiec nie wiem czy dziecko nie wyrośnie zanim wyprawka bedzie😏

Hej no moja koleżanka dostała jakoś po 3 tyg. Od złożenia wniosku.
    Młody tak do 3 miesiąca sobie w nim leżał. A ciuszki są na rozmiar 74.

20.10.2012 👰🤵💍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, ja mieszkam pod Warszawa, ale fajnie byłoby dostać cokolwiek od Państwa, a nie tylko nam zabierają 🤣

Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Hej no moja koleżanka dostała jakoś po 3 tyg. Od złożenia wniosku.
    Młody tak do 3 miesiąca sobie w nim leżał. A ciuszki są na rozmiar 74.

Dokładnie... moja kumpela tez czekała 3 tygodnie, ubranka na rozmiar 74. Ona była wszystkim zachwycona.

2020 :)
    2023 :)
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ