X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Nadrobiłam Was ale łatwo nie było 😍😂

Oj tak ja chyba 2 dni nadrabialam,bo przez 6 dni mialam kiepski net...

A ja chcialabym wrocic do spraw pieluszkowych...tzn zuzytych pieluszek,ktorych nie moge z miejsca wyniesc do ogolnego kosza w altanie-co w takim przypadku czy woreczek zapachowy zawiazany i kosz ogolny na smiecie w mieszkaniu wystarczy czy jednak warto isc w te kosze odorstop np tommee tipee

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Wiem, ale w takiej sytuacji konieczna jest pelna diagnostyka neurologiczna... bo takie zmiany nie biorą sie z niczego... poza tym w ciezkich przypadkach Vojta nie zawsze moze byc stosowana...

Wiecie ja się juz przygotowuje do tematu, bo po porodzie bede miec pewnie takie problemy...
    Ale chyba żadna tutaj mając dziecko z napięciem z kapelusza tej diagnozy nie wzięła ?! 😆

A dentysta raczej tez jej nie stawia. 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No dobra, to powiedzcie mi, co robilyscie, jak chcialyscie wziąć prysznic, a bylyscie same z dzieckiem w domu? Mnie taki bujaczek na ten moment wydaje się idealny. Mogę je do niego wsadzić i mieć na oku zamiast np.kłaść je na podłodze, bo może lazienka to nie jest najbardziej higieniczne miejsce. Ja nie chcę trzymać dziecka w tym bujaku calymi dniami, ale na takie chwile wydaje mi się idealny.

Ja samotnie dziecka nie wychowuje, więc te początki gdy bałam się ją spuścić z oka nawet na 5s to tak organizowałam sobie czas by iść się myć gdy mążjest w domu.

Potem trochę zmądrzałam. 😆 Bo przecież jak spała to nigdy przy niej nie siedziałam każdej sekundy. Więc brałam wtedy nianię i szłam zrobić to co muszę.

Nikt Wam nie mówi, że macie nie używać lezaczka. Chcecie to będziecie to robić.

Ale co w sytuacji gdy twoje dziecko wyrośnie z magicznego lezaczka? Jak wtedy planujesz zrobić te wszystkie rzeczy jak np się umyć ? 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 07:38

Kira91, Stworka lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mówię tak - przyjdzie czas, będzie rada.

Nie ma co gdybać. I tak wyjdzie w praniu.

PattisonBM, Frufru, Niki2803, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się sporo napatrzyłam na dzieci które miały różne dysfunkcje przez zaniedbania rodziców i inaczej do tego podchodzę. Ale faktycznie. Nie każdy musi. 😉

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No właśnie u mnie z tymi preparatami ciążowymi to chyba nie jest tak hop-siup, bo ze względu na zawartość w nich zwykłego kwasu na samym początku ciąży miałam jego poziom przekroczony, a jak wiadomo nadmiar kwasu jest również szkodliwy. Dlatego właśnie od razu gin kazał mi odstawić wszelkie gotowe preparaty i brać sam folian 400 mg (ja brałam solgara) aż w 16tc kazał odstawić całkiem. Naprawdę mam mętlik w głowie z tego powodu. Każda z ciężarówek, jaką znam, bierze kwas do końca ciąży, a z drugiej strony czytam, że jego nadmiar może np. zwiększać ryzyko astmy oskrzelowej u dziecka, więc może ten mój gin wie, co robi.
    Najważniejsze to słuchać lekarza do którego ma się, zaufanie. A w prenatal duo to akurat też jest metylowana forma kw foliowego więc nie biorę w ogóle syntetycznego. Ewentualnie możesz się jeszcze z kimś skonsultować zawsze, niestety przez 4 lata leczenia Niepłodności zauważyłam że lekarze bardzo mało wiedzą o postępowaniu przy mutacjach...

lilly. lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tym Nowym pięknym dniu :)
    Ja już dzisiaj zaliczyłam przedszkole, bazarek i właśnie wróciłam z jogi dla kobiet w ciąży :)
    Jakiś mam przypływ energii bo ostatnio byłam dętka :)

No i jeszcze 10 dni i lecimy na WAKACJEEEEE :)

A teraz czekam na kuriera jak przywiezie łóżeczko i fotel :)
    Pozadrościłam Wam dziewczyny i mąż się zlitował. Ale nie zamówiłam typowego uszaka tylko taki klasyczny materiałowy fotel bujany:
    O taki : https://www.makstor.pl/product-pol-2619-SZARY-NOWOCZESNY-FOTEL-BUJANY-KRZESLO-NA-BIEGUNACH.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

mwm, Endi1990, Niki2803, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, każda tu wymienia swoje poglądy, jedna je McDonalda, druga wykąpie w olejku o słabym składzie a trzecia położy do leżaczka :) Chybs trochę gonimy za takim ideałem którego nie ma, ten cały asortyment w sklepach, ciagle negowanie i pouczanie doprowadza do tego ze ludzie zastanawiają się nad najmniejszymi głupotami. I to nie ważne czy pierwsze czy drugie dziecko, bo mam koleżanki które przy drugim są luźniejsze, a mam takie które dopiero zrozumiały jaka chemia nas otacza i wszechobecne dziadostwo ;)

sayuri, PattisonBM, Kira91, Kakarli, Malmal, lilly. lubią tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wyskoczyłyście dziewczyny z tymi postami, aż nadgonić peleton trudno;) Leżacszk fajnie sie sprawdza jak np. siedzisz na kibelku haha tutaj nie ustawisz zeby akurat wtedy byl ktos obok do przypilnowania mlodego haha Umiar we wszystkim i mysle ze nikomu zadna krzywda sie nie stanie.

Andzia86, PattisonBM, Mimi1987, mwm, Emi21, Mysza1986, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko trzeba robic z glowa i rozumem...lezaczki sa ok ale nie na cale dnie i kazda z nas to rozumie...i mysle ze nie chodzi tylko by dziecko mialo byc caly czas wszedzie z nami...tak samo jak nie da sie dziecka raczkujacego przywiazac do nogi od stolu by nie platalo sie pod nogami...zadna z nas nie chce krzywdy swojego dziecka...czy to pierwsze drugie czy ktores z kolei...
    Nie zabraniam wypowiadania sie i udzielania rad,ale nie popadajmy w skrajnosci...

Mimi1987, Andzia86, Frufru, Malmal, lilly. lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, PattisonBM dokładnie nie wpadajmy w skrajności.
    Niektóre dziewczyny temat leżaczków poniósł 🙊🙉🙈
    Aż strach coś tutaj napisać 🤣

mwm, Kira91, Emi21, Endi1990, Mysza1986, Malmal, PattisonBM lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Karolllla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na krzywej nie taki zły ten roztwór. Ja też mam wrażenie, że gonimy za ideałem, którego nie ma. Od nadmiaru czytania akurat w tym przypadku człowiek głupieje...Pamiętam, jak koleżanka urodziła i odwiedziłam ją i chciałam potrzymać małą, tak mnie korygowała, bo jej kręgosłup skrzywie czy coś przez 5 min, że odechciało mi się. Odwiedziłam później inną, która wychowywała dziecko z dwoma dużymi psami i była z tych „wyluzowanych” co to psy liżą dziecko itd. zero sterylności, weszłam do domu ściągnęłam buty, podała mi dziecko mówiąc „masz idę zrobić nam herbatę” i tyle było wnikania w moje umiejętności ;) zdecydowanie wolę tę drugą wersje odwiedzin :) Nie dajmy się zwariować.

Mimi1987, Frufru, Mysza1986, PattisonBM, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogłoszenie :) moj słynny 🤣 leżak kupiłam wczoraj w sklepie muppetshop, za 200 zamiast 850, nowy tylko brudny. Maja tez na stanie dwa szare łóżeczka chicco next to me https://www.olx.pl/oferta/lozeczko-dostawne-chicco-next-to-me-CID88-IDDgd3a.html, nowe, poprostu ktoś nie odebrał a oni się pozbywają niektórych rzeczy. Wystawiają za 390, ale jest za 300 do wzięcia tylko zapytajcie o negocjacje :) to prawie połowa ceny, wysyłkę kurierem maja jak ktoś nie z wawy. I łóżeczko shunggle tez za 300, powystawowe. Wanienka shnuggle zamkasta 300 ze stojakiem za 150, tylko trochę brudna wanienka i jakaś skaze mała miała. Pare ofert maja na OLX, ale śmiało można dl nich dzwonić.

Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to pytajcie mnie czy te panie, to łóżeczko shnuggle fajne bo to kosz Mojżesza tylko dla mnie lichy stojak. Ale tez za 300 zł już z materacem

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jak coś to pytajcie mnie czy te panie, to łóżeczko shnuggle fajne bo to kosz Mojżesza tylko dla mnie lichy stojak. Ale tez za 300 zł już z materacem

O.super ale wyczaiłaś promkę.

Ja kosza Mojżesza nie kupuje bo dziewczyny Uwaga z Warszawy dostają wyprawkę malucha od miasta. W której właśnie jest kosz Mojżesza, pieluchy tetrowe , jakieś body, kocyki i chusteczki.
    Więc mam z głowy.

PattisonBM lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale chyba żadna tutaj mając dziecko z napięciem z kapelusza tej diagnozy nie wzięła ?! 😆

A dentysta raczej tez jej nie stawia. 😆

Jasne że nie ale chodziło mi że nieprawidłowe napięcie to objaw i powinno się szukać przyczyny... a z pediatrami to różnie bywa... Nie zawsze wyślą do neurologa i na badania obrazowe mózgu... jeśli problem nie jest zbyt nasilony to może być np niedotlenienie porodowe i często sam mija, a przy rehabilitacji nawet błyskawicznie. Jeśli jest bardzo źle to może oznaczać że w mózgu też jest źle... Mam na grupie FB od ACC przypadki z bardzo wieloma dodatkami wadami mózgu zdiagnozowane dopiero na okazje pojawienia się padaczki, chociaż dzieciaki już dużo wcześniej rehabilitowane z powodu nieprawidłowego napięcia mięśniowego.

2020 :)
    2023 :)
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    O.super ale wyczaiłaś promkę.

Ja kosza Mojżesza nie kupuje bo dziewczyny Uwaga z Warszawy dostają wyprawkę malucha od miasta. W której właśnie jest kosz Mojżesza, pieluchy tetrowe , jakieś body, kocyki i chusteczki.
    Więc mam z głowy.
    Ja tez dostane, ale jak czytałam o ich przyznawaniu to podobno nawet miesiac się czeka, Chyba ze cos się zmieniło. A ten kosz mały, wiec nie wiem czy dziecko nie wyrośnie zanim wyprawka bedzie😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja tez dostane, ale jak czytałam o ich przyznawaniu to podobno nawet miesiac się czeka, Chyba ze cos się zmieniło. A ten kosz mały, wiec nie wiem czy dziecko nie wyrośnie zanim wyprawka bedzie😏

Hej no moja koleżanka dostała jakoś po 3 tyg. Od złożenia wniosku.
    Młody tak do 3 miesiąca sobie w nim leżał. A ciuszki są na rozmiar 74.

20.10.2012 👰🤵💍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, ja mieszkam pod Warszawa, ale fajnie byłoby dostać cokolwiek od Państwa, a nie tylko nam zabierają 🤣

Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Hej no moja koleżanka dostała jakoś po 3 tyg. Od złożenia wniosku.
    Młody tak do 3 miesiąca sobie w nim leżał. A ciuszki są na rozmiar 74.

Dokładnie... moja kumpela tez czekała 3 tygodnie, ubranka na rozmiar 74. Ona była wszystkim zachwycona.

2020 :)
    2023 :)
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ