X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic a nic, w ogóle jakoś lepiej się czuję... Dużo mniej zgagi, brzuch mi trochę opadł chyba...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też normalnie jeżdżę autem. 😊 Mieszkam daleko od miasta. Więc nawet wizyty do przychodni to długa podróż. 😊😊

Oj pamiętam te skurcze z pierwszej ciąży.. 😱 mnie lubiły w nocy łapać. Były takie że cała mokra byłam.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni w nocy mega zgaga budzi... Fatalnie. A tak to w porządku, tylko po wczorajszym dłuższym spacerze przeleżałam całe popołudnie...

A jak już się obudziłam w nocy, to myślałam o koronawirusie.. 🙈

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też biała Nocka, Adaś mi się rozchorował :/ padam na twarz, SPAAAAAAC!!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze na pełnych obrotach, ciągle pracuje w domu, samochodem jeżdżę normalnie, fakt M ograniczył już weekendowe drinki wieczorem ale na spotkania ze znajomymi ciągle jeździmy. Z tym, że jestem za Wami w większości o jakieś 3-4 tygodnie :)

Skurczy przepowiadających jeszcze nie miałam, za to mam schizę, że mi się szyjka skróciła, bo czasami jak mi mały zapoda kopniaka to mam wrażenie, że zaraz wypadnie...

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was zmaga się z alergia? Sezon się zaraz zacznie i nie wiadomo co można brać.. :/ jak będę kichać tak jak zawsze, to na pewno mi syn szybciej wyskoczy od tych skurczy 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Ja dzisiaj też biała Nocka, Adaś mi się rozchorował :/ padam na twarz, SPAAAAAAC!!
    Zdrówka !!

Moja córka ostatnio przyniosła grypę żołądkową z przychodni. 🤢 Ona przeszła lekko. Nie wiem czy to zasługa szczepienia czy co.
    Ale ja umierałam.
    A zawsze podczas choroby u córki pogłębia się niechęć do snu.

Więc korzystaj i odpoczywaj wtedy kiedy syn !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was zmaga się z alergia? Sezon się zaraz zacznie i nie wiadomo co można brać.. :/ jak będę kichać tak jak zawsze, to na pewno mi syn szybciej wyskoczy od tych skurczy 🤪
    Mnie w 1 ciąży alergia i astma się wyciszyły.

Teraz jeszcze się okaże. Ale lekarz mi mówił, że leki w ciąży się bierze. 😊

• lilly. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas aktywna, jeżdżę samochodem, sprzątam coś non stop - chyba syndrom wicia gniazda mi się załączył 😂

Mimi1987, Mysza1986, PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja jestem dętka 😂 zjadłam śniadanie, pozmywałam, sprzątnęłam łazienkę, wywiesilam pranie i już spadek mocy... Więc cieszę się, że w miarę wcześnie zaczęłam wszelkie przygotowania...

Do terminu zostało mi 55 dni 🙈

Mysza1986 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie siedze w pociagu i mam przemyslenia ze jednak juz moja dupa jest za ciezka na te stacyjne schody w gore i w doł i latanie po peronach. Z pozytywow powiem ze tak mi bandzioch wywalilo ze pani w sklepie otworzyla dla mnie dzisiaj kase i podawala mi zakupy- fakt zablokowania sie w tym krecacym metalowym przejsciu do sklepu i wstanie na zajeciach razem ze stolikiem przemilcze;)

Kira91, Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Zdrówka !!

Moja córka ostatnio przyniosła grypę żołądkową z przychodni. 🤢 Ona przeszła lekko. Nie wiem czy to zasługa szczepienia czy co.
    Ale ja umierałam.
    A zawsze podczas choroby u córki pogłębia się niechęć do snu.

Więc korzystaj i odpoczywaj wtedy kiedy syn !!

Dzięki, właśnie się kładę do niego może trochę pośpi z tym zatkanym noskiem..
    Pewnie to zasługa szczepienia niedawno sąsiadki syn rota a mój łagodnie przeszedł choć się zaraził od niego :)

Ja w pełni aktywna 49 dni do terminu, ale czasem padam jak przegne 😂 no niedawno 2h szorowałam fugi, w sobotę pralam wózek łącznie z kołami ręcznie, ale najbardziej mnie zabija dźwiganie Adasia i usypianie go na rękach a w sumie na moim brzuchu..

Dobranoc ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fru ja wszystkie ciuszki itp Po pralam w styczniu, wiedziałam że w marcu sobie za to podziękuję 😂 już by mi się nie chciało 😀

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe coś w tym jest Kira. Mi zostały takie większe w rozmiarze 80,ale na razie ich nie piorę. Tylko poprasować muszę w końcu wszystko...

Teraz poukładałam wszystkie dokumenty, wyniki badań itd żeby był porządek jak pojadę rodzić, uszykowalam ciuszki na wyjście ze szpitala dla dziecka... Tak powoli dopinam wszytko na ostatni guzik 🤰🏽

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nakładek (osłonki formujące, noszone miedzy karmieniami w biustonoszu), to też mam medela, pożyczyłam koleżance ale jej położne w szpitalu zakazały używać :/ kazały nosić tylko wkładki laktacyjne bez biustonosza. Co innego kapturki, to czytałam że przyzwyczaja noworodki, że potem nie chcą ssać samej piersi tylko z tymi kapturkami, ale ile w tym prawdy nie wiem

ja mam coraz czesciej skurcze takie okresowe.
    też dalej jeżdzę autem, mieszkam poza miastem wiec musze byc moblina, chodze na spacery z psem, sprzatam chate 200 m2, choc juz bardzo ten brzuch się spina podczas ciagłego wysiłku. A jutro pilnuję synka siostry 1,5 roku - ale On to Aniołek jest, przynajmniej dla innych oprócz jego Mamy :D

w nastepnym tygodniu jade do szpitala gdzie bede rodzic i mam 20 pytan na liscie do połoznej :D ciekawe co ona na to :D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, a jakie to masz pytania? Ja jak poszłam na porodówkę i pani machnęła ręką od niechcenia mówiąc "oto sala porodowa", to miałam wrażenie, że każde pytanie jest głupie. Chętnie się do wiem, o co masz zamiar zapytać.

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jeheria, a jakie to masz pytania? Ja jak poszłam na porodówkę i pani machnęła ręką od niechcenia mówiąc "oto sala porodowa", to miałam wrażenie, że każde pytanie jest głupie. Chętnie się do wiem, o co masz zamiar zapytać.
    nie dziwię się, zniechęciła Cię :/ tez tak czasem mam

ja rodzę 115 km od domu, wiec nie zamierzam dwa razy tam jezdzic, zeby mnie nie odesłali. Rodzę tam bo to 3 st. referencyjnosci szpitala, a z trombofilią wrodzoną u mnie porodów takich nie przyjmują, dlatego prowadzę tam tez ciąże w przychodni patologii - i tam chce zadać pytania:
    np. kiedy mam jechać, czy mnie wczesniej położą (kiedys juz o to pytalam to powiedziala ze ustalimy blizej porodu), chce poprosic o numer telefonu aby zadzwonic "w razie w" upewnic sie czy mam juz jechac, czy dostane koszulke do porodu, czy musze miec strój ochronny dla meza, czy moge jesc przekaski podczas porodu, czy zabezpieczą krew na poród (mam mocno rozrzedzoną), czy jest tam mozliwosc aktywnego porodu, czy podczas ktg musze lezec, czy w szpitalu robia lewatywe? jesli nie czy moge sama kupic i zrobie w szpitalu?, czy wlasnie nie odesla mnie jak przyjade do szpitala (jestem w programie KOC wiec nie powinni), kiedy dokladnie odstawiamy acard, czy mają laktator w szpitalu, kiedy jest pepowina odcinana, czy czekamy aby przestała tetnic, czy respektują plan porodu, jak tak to poprosze o formularz...

szatanka lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki, skorzystam z kilku, gdy pójdę jeszcze raz na wizytę do babki, która pracuje w moim szpitalu, bo chyba zdecydowałam się na zmianę lekarza prowadzącego.

Jeheria lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tez oglądać porodowke na polnej ale dostalam maila że odwołują zwiedzanie i wykłady. A też chciałam kilka pytań zadań jak np czy żel położniczy zaakceptują czy nie... Bo trochę to jednak kosztuje więc jeśli mam kupić to chce wiedzieć czy uzyją A tu dupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 14:45

Mysza1986 lubi tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy ogarniacie, ja funkcjonuje chyba jak na filmie, zacznie się to pojadę na żywioł 🙈 Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby jechać oglądać porodówkę hmm Ale dobrze, dobrze, piszcie bo zapomniałam, że papiery muszą być uporządkowane do szpitala, a ja mam rzucone byle jak w kopercie wszystko razem ;)

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ