MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie od kilku dni w nocy mega zgaga budzi... Fatalnie. A tak to w porządku, tylko po wczorajszym dłuższym spacerze przeleżałam całe popołudnie...
A jak już się obudziłam w nocy, to myślałam o koronawirusie.. 🙈 -
Ja też jeszcze na pełnych obrotach, ciągle pracuje w domu, samochodem jeżdżę normalnie, fakt M ograniczył już weekendowe drinki wieczorem ale na spotkania ze znajomymi ciągle jeździmy. Z tym, że jestem za Wami w większości o jakieś 3-4 tygodnie
Skurczy przepowiadających jeszcze nie miałam, za to mam schizę, że mi się szyjka skróciła, bo czasami jak mi mały zapoda kopniaka to mam wrażenie, że zaraz wypadnie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Ja dzisiaj też biała Nocka, Adaś mi się rozchorował
padam na twarz, SPAAAAAAC!!
Moja córka ostatnio przyniosła grypę żołądkową z przychodni. 🤢 Ona przeszła lekko. Nie wiem czy to zasługa szczepienia czy co.
Ale ja umierałam.
A zawsze podczas choroby u córki pogłębia się niechęć do snu.
Więc korzystaj i odpoczywaj wtedy kiedy syn !! -
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was zmaga się z alergia? Sezon się zaraz zacznie i nie wiadomo co można brać..
jak będę kichać tak jak zawsze, to na pewno mi syn szybciej wyskoczy od tych skurczy 🤪
Teraz jeszcze się okaże. Ale lekarz mi mówił, że leki w ciąży się bierze. 😊 -
Ja tez cały czas aktywna, jeżdżę samochodem, sprzątam coś non stop - chyba syndrom wicia gniazda mi się załączył 😂
Mimi1987, Mysza1986, PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
To chyba tylko ja jestem dętka 😂 zjadłam śniadanie, pozmywałam, sprzątnęłam łazienkę, wywiesilam pranie i już spadek mocy... Więc cieszę się, że w miarę wcześnie zaczęłam wszelkie przygotowania...
Do terminu zostało mi 55 dni 🙈
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ja własnie siedze w pociagu i mam przemyslenia ze jednak juz moja dupa jest za ciezka na te stacyjne schody w gore i w doł i latanie po peronach. Z pozytywow powiem ze tak mi bandzioch wywalilo ze pani w sklepie otworzyla dla mnie dzisiaj kase i podawala mi zakupy- fakt zablokowania sie w tym krecacym metalowym przejsciu do sklepu i wstanie na zajeciach razem ze stolikiem przemilcze;)
Kira91, Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Zdrówka !!
Moja córka ostatnio przyniosła grypę żołądkową z przychodni. 🤢 Ona przeszła lekko. Nie wiem czy to zasługa szczepienia czy co.
Ale ja umierałam.
A zawsze podczas choroby u córki pogłębia się niechęć do snu.
Więc korzystaj i odpoczywaj wtedy kiedy syn !!
Dzięki, właśnie się kładę do niego może trochę pośpi z tym zatkanym noskiem..
Pewnie to zasługa szczepienia niedawno sąsiadki syn rota a mój łagodnie przeszedł choć się zaraził od niego
Ja w pełni aktywna 49 dni do terminu, ale czasem padam jak przegne 😂 no niedawno 2h szorowałam fugi, w sobotę pralam wózek łącznie z kołami ręcznie, ale najbardziej mnie zabija dźwiganie Adasia i usypianie go na rękach a w sumie na moim brzuchu..
Dobranoc -
Hehe coś w tym jest Kira. Mi zostały takie większe w rozmiarze 80,ale na razie ich nie piorę. Tylko poprasować muszę w końcu wszystko...
Teraz poukładałam wszystkie dokumenty, wyniki badań itd żeby był porządek jak pojadę rodzić, uszykowalam ciuszki na wyjście ze szpitala dla dziecka... Tak powoli dopinam wszytko na ostatni guzik 🤰🏽 -
Co do nakładek (osłonki formujące, noszone miedzy karmieniami w biustonoszu), to też mam medela, pożyczyłam koleżance ale jej położne w szpitalu zakazały używać
kazały nosić tylko wkładki laktacyjne bez biustonosza. Co innego kapturki, to czytałam że przyzwyczaja noworodki, że potem nie chcą ssać samej piersi tylko z tymi kapturkami, ale ile w tym prawdy nie wiem
ja mam coraz czesciej skurcze takie okresowe.
też dalej jeżdzę autem, mieszkam poza miastem wiec musze byc moblina, chodze na spacery z psem, sprzatam chate 200 m2, choc juz bardzo ten brzuch się spina podczas ciagłego wysiłku. A jutro pilnuję synka siostry 1,5 roku - ale On to Aniołek jest, przynajmniej dla innych oprócz jego Mamy
w nastepnym tygodniu jade do szpitala gdzie bede rodzic i mam 20 pytan na liscie do połoznejciekawe co ona na to
-
Jeheria, a jakie to masz pytania? Ja jak poszłam na porodówkę i pani machnęła ręką od niechcenia mówiąc "oto sala porodowa", to miałam wrażenie, że każde pytanie jest głupie. Chętnie się do wiem, o co masz zamiar zapytać.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Jeheria, a jakie to masz pytania? Ja jak poszłam na porodówkę i pani machnęła ręką od niechcenia mówiąc "oto sala porodowa", to miałam wrażenie, że każde pytanie jest głupie. Chętnie się do wiem, o co masz zamiar zapytać.
tez tak czasem mam
ja rodzę 115 km od domu, wiec nie zamierzam dwa razy tam jezdzic, zeby mnie nie odesłali. Rodzę tam bo to 3 st. referencyjnosci szpitala, a z trombofilią wrodzoną u mnie porodów takich nie przyjmują, dlatego prowadzę tam tez ciąże w przychodni patologii - i tam chce zadać pytania:
np. kiedy mam jechać, czy mnie wczesniej położą (kiedys juz o to pytalam to powiedziala ze ustalimy blizej porodu), chce poprosic o numer telefonu aby zadzwonic "w razie w" upewnic sie czy mam juz jechac, czy dostane koszulke do porodu, czy musze miec strój ochronny dla meza, czy moge jesc przekaski podczas porodu, czy zabezpieczą krew na poród (mam mocno rozrzedzoną), czy jest tam mozliwosc aktywnego porodu, czy podczas ktg musze lezec, czy w szpitalu robia lewatywe? jesli nie czy moge sama kupic i zrobie w szpitalu?, czy wlasnie nie odesla mnie jak przyjade do szpitala (jestem w programie KOC wiec nie powinni), kiedy dokladnie odstawiamy acard, czy mają laktator w szpitalu, kiedy jest pepowina odcinana, czy czekamy aby przestała tetnic, czy respektują plan porodu, jak tak to poprosze o formularz...szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam tez oglądać porodowke na polnej ale dostalam maila że odwołują zwiedzanie i wykłady. A też chciałam kilka pytań zadań jak np czy żel położniczy zaakceptują czy nie... Bo trochę to jednak kosztuje więc jeśli mam kupić to chce wiedzieć czy uzyją A tu dupa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 14:45
Mysza1986 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ale Wy ogarniacie, ja funkcjonuje chyba jak na filmie, zacznie się to pojadę na żywioł 🙈 Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby jechać oglądać porodówkę hmm Ale dobrze, dobrze, piszcie bo zapomniałam, że papiery muszą być uporządkowane do szpitala, a ja mam rzucone byle jak w kopercie wszystko razem