MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Niki2803 wrote:Mi powiedziała kwotę przez tel i że płatne po porodzie. Z tego co wiem to na Polnej z zewnątrz położnej nie można mieć, ale mogę się mylić. Jakoś i tak wolę taką co tam pracuje bo wszystkich zna i wie co z czym.
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Kurde, a w moim szpitalu nie pozwalają wynająć położnej.
W tych czasach ciężkich to bym już na bank brała...
A mnie strasznie napierdziela jeden bark, tzn. mieśnie od karku do barku. Byłam wczoraj już drugi raz u fizjo, nawet mi to otejpowała, ale mam wrażenie, że było jeszcze gorzej, więc dzisiaj zdjęłam, teraz leżę z ciepłym kompresem, ale też tak sobie pomaga. Już nie wiem, co mam robić. Może macie jakieś sposoby? -
To źle, że zdjęłaś tejpy. To, że bolało mocniej to znak, że mięśnie pod wpływem tejpow pracowały i ustawiały się w prawidłowej pozycji. Dwa-trzy dni i byłoby po bólu. Teraz to chyba pozostaje Ci tylko czekać, aż ból sam minie. Ale to potrwa pewnie dłużej, niż z tejpami.
-
Beti82 wrote:Ja mam Renate Grzybowską albo cos podobne nazwisko ale cos od grzybow hah Do niej dzwonilam w styczniu.Powiem tak w glosie juz wyczuć mozna ,ze taka franca raczej ale ona tez jest jakby dogadana z moim ginem...Namiary na nia dostalam od znajomej a pozniej gin mi powiedzial ,ze mam ją brac.Nie chciala podac kwoty przez tel.Ale ja sie domyslalam ,ze ok 1500 zl.Gin powiedzial ,ze ona taka zadaniowa... hmm ja sie troche obawiam jej juz ex ginke z Polnej mialam france. No ale jak ona ma dobry uklad z moim prowadzacym to juz nic nie wymyslam
O to widzę ze masz szycheona jest tam główna koordynująca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 06:20
Beti82 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:Przez ochronę można. 😊
Ale ogólnie to ja chyba wolę się spakować tak jak za pierwszym razem. By mąż potem nie szukał.
Nooo, ja się spakuję ze wszystkim na dniach. Walizka na początek gotowa, w drugą torbę wrzucę inne rzeczy jeszcze, żeby w razie co można mi było przekazać. Wyjąć chłop zawsze może, a jak ma szukać to po co... Już mam nawet rzeczy na wyjście spaczkowane 🙈
Idę zaraz do przychodni na badania, mam nadzieję, że będzie luźno...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Niki a na jakiej podstawie wybierałas położna?
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:Nooo, ja się spakuję ze wszystkim na dniach. Walizka na początek gotowa, w drugą torbę wrzucę inne rzeczy jeszcze, żeby w razie co można mi było przekazać. Wyjąć chłop zawsze może, a jak ma szukać to po co... Już mam nawet rzeczy na wyjście spaczkowane 🙈
Idę zaraz do przychodni na badania, mam nadzieję, że będzie luźno...
Ja właśnie chyba tym razem nie zrobię badań w laboratorium w przychodni.
Tylko podejdę do punktu prywatnie. -
Karola, to fakt kiedyś były porządne zimy to ich aktywność była słabsza
Niki ja się wagą nie chwalę już i nie przejmuje 😂 na pewno tu wiode prym z dodatkowymi kg a miałam nadzieję nie przekroczyć 70 hahaa, może jakbym urodziła za tydzień to by się udało ale nie planuje jeszcze 😀
No i mnie rozłożyło, dobrze że mam wszystkie leki w domu które mogę wziąć, bo do lekarza bym się teraz nie wybrała
-
Tak informacyjnie, byłam w przychodni, nawet pusto, za wielu ludzi nie było. Bałam się dzikich tłumów z gorączką itp. Ale wszędzie wiszą kartki co robić w przypadku podejrzenia u siebie koronawirusa...
Idę do sklepu sprawdzić jak sytuacja, bo mi wczoraj 2 osoby przysłały zdjęcia z 2 różnych sklepów, gdzie totalne pustki na półkach... A ja nic na obiad nie mam 😉
A propo wagi, to czuję że od ost wizyty mi sporo przybyło. Mam mega apetyt, ale tak rano i w południe, potem już mniej. Jem potem, bo trzeba. A rano pakuję ile zmieszczę 😂 Wrócę, to wejdę na wagę... -
lilly. wrote:O to widzę ze masz szyche
ona jest tam główna koordynująca
-
Ja tydzień temu miałam już 10,5 kg na plusie wiec sporo jak na mój tydzień ale niby w normie
zobaczymy jaki wynik będzie finalny ale obstawiam 18-20kg... o ile można coś takiego obstawić
sayuri lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualnyJa mam na plusie 15-16 kg, 33+0, dzisiaj miałam wizytę i synek 2,5 kg wazy
Zjadłam paczka wypiłam latte i biore się za kompletowanie wyprawki, już chciałabym mieć wszystko ogarnięte.
Afi mam 12, ostatnio 15, wiec trochę spadło, ale nic o tym nie mówiła.
Moja doktor przez lata mieszkała w Niemczech i tam jest podobno mega popłoch, sklepy puste. Ona sama rodzi pare dni przede mną i mówiła ze kupiła już mleko w proszku ba miesiąc, pieluchy itd., bo to wszystko na zachodzie się kończy. Nawet nam receptę na antybiotyk wypisała żeby sobie wykupić i mieć w domu bo tez się kończą, a podobno cześć składników produkowanych jest w Chinach i nie wiadomo czy nie wstrzymają produkcji.. Trochę mnie to wszystko przeraziło, ale powiedziała ze te maluchy nasze są już na tyle duże ze gdyby odpukac coś się działo, to poprostu porobią CC i powychodza na świat.
I dzisiaj ma zapaść decyzja z porodami rodzinnymi na Zelaznej, ogólnie za zakażeń odwiedzin jestem, ale poród z mężem, który i tak ze mną przebywa non stop jakim jest zagrożeniem? Jeśli byłby chory to i ja, wiec na pewno zarazę innych na oddziale..Mimi1987, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Ja po usg 3 trymestru, wszystko super, młody głową już na dole, nie mam ładnego zdjęcia po przy twarzy pępowinę miał. Dostałam jedno jedyne zdjęcie dorodnych klejnotów i kawałka pupy 🙈 Chyba sobie oprawie hehe 1764 g
mwm, Andzia86, Endi1990, sayuri, Kira91, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTakmala wrote:Ja tydzień temu miałam już 10,5 kg na plusie wiec sporo jak na mój tydzień ale niby w normie
zobaczymy jaki wynik będzie finalny ale obstawiam 18-20kg... o ile można coś takiego obstawić
-
mwm wrote:Ja mam na plusie 15-16 kg, 33+0, dzisiaj miałam wizytę i synek 2,5 kg wazy
Zjadłam paczka wypiłam latte i biore się za kompletowanie wyprawki, już chciałabym mieć wszystko ogarnięte.
Afi mam 12, ostatnio 15, wiec trochę spadło, ale nic o tym nie mówiła.
Moja doktor przez lata mieszkała w Niemczech i tam jest podobno mega popłoch, sklepy puste. Ona sama rodzi pare dni przede mną i mówiła ze kupiła już mleko w proszku ba miesiąc, pieluchy itd., bo to wszystko na zachodzie się kończy. Nawet nam receptę na antybiotyk wypisała żeby sobie wykupić i mieć w domu bo tez się kończą, a podobno cześć składników produkowanych jest w Chinach i nie wiadomo czy nie wstrzymają produkcji.. Trochę mnie to wszystko przeraziło, ale powiedziała ze te maluchy nasze są już na tyle duże ze gdyby odpukac coś się działo, to poprostu porobią CC i powychodza na świat.
I dzisiaj ma zapaść decyzja z porodami rodzinnymi na Zelaznej, ogólnie za zakażeń odwiedzin jestem, ale poród z mężem, który i tak ze mną przebywa non stop jakim jest zagrożeniem? Jeśli byłby chory to i ja, wiec na pewno zarazę innych na oddziale..
mwm ja dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza który jest na żelaznej. Spytam co i jak tam wygląda;) Ja generalnie nie chcę rodzić na żelaznej ale zapytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 10:17
mwm lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Jakie zastawy ubranek szykujecie dla maluchów do szpitala?Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472