MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:A czy po ciąży się używa jakieś pasy, czy coś? Mama mi kazała kupić obciskujące wysokie gacie 🙈
Ja w 1 ciąży chciałam na te moje spojenie. Ale mi właśnie odradziła fizjo.
Mąż po operacji kręgosłupa też miał powiedziane, że to najgorsza krzywda te pasy. -
nick nieaktualnyA o to mój brzuchol 😱
dzisiaj kończę 30tc.😊
I ten kształt brzucha mam zupełnie inny niż w 1 ciąży. Tamten miałam wrażenie, że zaraz mi spadnie na dół. 🤣 Ten już od piersi się zaczyna. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 21:26
Endi1990, lipcowka86, Niki2803, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak tam z waszymi upławami? Ja dzisiaj na wizycie powiedziałam o nich o dostałam receptę na gynalgin. I Zrobiła wymaz ale i tak przed wynikami kazała brać. Też coś bierzecie? Mówię o tych upławach co mowiłysmy jakiś czas temu te wodniste
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 21:44
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Taaaak 🙈🙊🤦🏻♀️🤷🏻♀️ już poprawiłam ale jak to zobaczyłam to mówię no masakra:) jestem padnięta więc wybaczcie 😅
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Kira91 wrote:Lilly, Ty to zdjęcie zrobiłaś chyba ze 4 miesiące temu?
żartuję, bo zazdroszczę 😍
Najbardziej powiększył się między 5-6 miesiącem wtedy tez przytyłam najwiecej. Od miesiąc właśnie nic z kg, ale jeżeli chodzi o brzuch to tak wyglada tylko rano. Wieczorem się napina i jest dwa razy taki 😂Kira91 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A ja nie zrobiłam dzisiaj ładnego zdjęcia
Może jutro się uda. W każdym razie ja od miesiąca tyję mało, a brzuch mi rośnie jak głupi. Tylko że jedno zauważyłam: że u mnie wciąż pępek nie wylazł na zewnątrz i mam wgłębienie, a u Was już widać to uwypuklenie.
Nie wiem Paula, co chcesz od swojego brzucha, wygląda normalnie, mój jest podobny
Lilly, a Ty zmieniłaś Oliwiera na Leona? -
Cer wrote:szatanka, bardzo polecam zakup piłki, mi ułatwia życie. ostatnio troszkę znów kręgosłup pobolewał, to jak się ułożyłam na piłeczce tak jak pokazywali na zajęciach, była spora ulga.
A jak się w sumie ułożyłaś na tej piłce, bo ja nigdy na zajęciach dla ciężarnych takiego ćwiczenia nie miałam? Piłkę już zakupiłam, mam nadzieję, że szybko przyjdzie. -
Ja mam głęboki pępek i u mnie w poprzedniej ciąży nie wyszedł i w tej też się nie zapowiada.
Dzisiaj była taka wspaniała pogoda że z rodzinką w lesie machneliśmy blisko 9km ale przyznam że czuje oddech zbliżającego się porodu na plecach;)lilly. lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Ja mam głęboki pępek i u mnie w poprzedniej ciąży nie wyszedł i w tej też się nie zapowiada.
Dzisiaj była taka wspaniała pogoda że z rodzinką w lesie machneliśmy blisko 9km ale przyznam że czuje oddech zbliżającego się porodu na plecach;)
No to ja ci powiem, że 9 km dla mnie teraz jest nieosiągalne. Właściwie juz po 15 minutach spaceru mam cały spięty brzuch i nigdy nie wiem, czy to normalne, czy za duży wysiłek dla mnie.
Czyli jest szansa, że mi pepek nie wyjdzie? W sumie spoko opcjalilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozstęp mięśni brzucha
Byłam 10 marca na wizycie u gin swojego i zasugerował mi ... rozejście mięśni brzucha. Przytyłam od początku ok 6 kg (49—>55), mam zgrabną piłeczkę jak w pierwszej ciąży, myślałam ze super. Uspokajał, że to nic takiego, powinno wrócić do normy po ciąży, dotyczy najczęściej szczupłych kobiet, które maja mało mięśni a brzuch rosnie, ewentualnie zapytać fizjoterapeutki. Wiec się do niej kilka dni temu udałam. Mam niewielki rozstęp (norma 2 palce, mam 2,5-3). Zaleciła na tym etapie ćwiczenia mięśni dna miednicy i odpowiednie wstawanie, siadanie nie obciążające dalej tych mięśni. Założyła mi na brzuch takie kolorowe tejpy, mam zgłosić się 6 tyg po urodzeniu. Dobrze wiedzieć, że coś takiego jest.
A właśnie mam dość wystający pępek, wiem ze warto sprawdzić czy taki stan to już nie przepuklina, u mnie póki co nie, ale mi to wykluczyła póki co.
Ona akurat 3 km ode mnie przyjmuje, znalazłam ja ... w goglach ha ha, fajnie tu opisała te przypadłość i daje Wam link, każdy może sam sprawdzić czy to go dotyczy: http://mamarehabilitantka.pl/rozstep-miesni-prostych-brzucha-rozejscie-sie-kresy-bialej/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 07:29
Kira91 lubi tę wiadomość
Carla -
Takmala ja zmieniam wkładki średnio z 8 razy dziennie takie mam uplawy ze czasem biegnę do lazienki sprawdzić czy to nie wody. Ale lekarz mi nic nie mówił, póki nie swędzi i nie ma nieprzyjemnego zapachu to ponoć to normalne
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
A to ja, mój brzuszek i bałagan za który przepraszam 😁
https://naforum.zapodaj.net/1cad4a94402c.jpg.html
Od kilku dni mam problem ze spaniem, nie wiem czy to wina rosnącego brzucha, bólu spojenia czy po prostu przemęczenia bo ostatnio od rana do późnego wieczora zapierdzielam razem z mężem. Już jestem mega zmęczona a za nie długo będzie z nami mała i doba na nic nie starczy😉
Dziewczyny piękne macie brzuszki 🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 08:24
lilly., lipcowka86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Carla czyli gin na usg Ci zasugerowala rozejscie?
Ja np wiem,ze mam - gdy lekko uniose barki mam taki stozek na brzuchu...od jakiegos czasu jak to zauwazylam wstaje tak na bok...
Powiedz czy te tapy daja rade i czy to drogo takie zalozenie kosztuje?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-na-porodowkach-brakuje-poloznych/hb1rjvdWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 08:41
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny