MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy ktoras stosowala herbatkę z liści malin i olej z wiesiołka przed porodem? 😁 Od 6 kwietnia mam zamiar się wspomoc, poza tym bieganie po schodach z 14kg obciążeniem 150 razy dziennie hahaha 😀 którejś herbatka i olej pomogły?
-
PattisonBM wrote:Carla czyli gin na usg Ci zasugerowala rozejscie?
Ja np wiem,ze mam - gdy lekko uniose barki mam taki stozek na brzuchu...od jakiegos czasu jak to zauwazylam wstaje tak na bok...
Powiedz czy te tapy daja rade i czy to drogo takie zalozenie kosztuje?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-na-porodowkach-brakuje-poloznych/hb1rjvd
Mi to zauważył jak się na plecach do usg położyłam (3 tyg wcześniej na wizycie tego nie widział) i lekko uniosłam głowę i się właśnie taki stożek pojawił. Byłam u fizjoterapeutki i to samo mi pokazała i właśnie jak „zaciskasz” te dolne mięśnie dna miednicy a cholernie ciężko to dla mnie wyczuć, przy podnoszeniu i napięciu tych mięśni stożek znika a brzuch się zaokrągla. Płaciłam za ponad godzinę konsultacji 120 zł w ramach tego mi te tejpy nakleiła i dała na kolejny raz (to się trzyma kilka dni, nawet do 2 tygodni) kupiłam sobie takie same na Allegro bo już wiem jak to przykleić. Aby to się nie pogłębiło pokazała mi jak się podnosić, wstawać czy przewracać na łóżku.Carla -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:A jak się w sumie ułożyłaś na tej piłce, bo ja nigdy na zajęciach dla ciężarnych takiego ćwiczenia nie miałam? Piłkę już zakupiłam, mam nadzieję, że szybko przyjdzie.
Pozycja na klęczkach (nogi w lekkim rozstawie), na skrzyżowanych rękach podbieramy sobie podbródek,biust leży na piłce, a brzuszek się o nią opiera (nie powinnaś leżeć całkiem brzuchem na piłce). No i w takiej pozycji delikatnie poruszasz bioderkami przód-tył, kręgi pleców ładnie się wtedy masują.szatanka lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
mwm wrote:Ja słyszałam ze to pomaga przygotować do porodu ale go nie przyspiesza. Przyspiesza najlepiej sex, ale czy ten moj stary podoła.. już się boi a co powiedzieć za 3-4 tygodnie..
Ojjj Przyspiesza. Z pierwszym synem w dniu terminu po przytulankach 3 godziny później mi wody odeszły ... a od 2 miesięcy był post bo się bałam żeby za szybko nie przyspieszyć. Także na 100% u mnie się sprawdziło. Schody niekoniecznie a biegałam w pracy z parteru na 6 piętro dwa dni przed porodemlilly. lubi tę wiadomość
Carla -
szatanka wrote:A ja nie zrobiłam dzisiaj ładnego zdjęcia
Może jutro się uda. W każdym razie ja od miesiąca tyję mało, a brzuch mi rośnie jak głupi. Tylko że jedno zauważyłam: że u mnie wciąż pępek nie wylazł na zewnątrz i mam wgłębienie, a u Was już widać to uwypuklenie.
Nie wiem Paula, co chcesz od swojego brzucha, wygląda normalnie, mój jest podobny
Lilly, a Ty zmieniłaś Oliwiera na Leona?
Mój pępek tez jeszcze w środku
Zastanawialiśmy się między Oliver a Leo (nie Leon) i zostanie raczej Leoszatanka, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
My pościmy...od samego początku:/ Masakra, ale z zalecenia lekarskiego. I powiem wam, że mam nadzieję, że doczekam się w końcówce tego wszystkiego na sygnał od gina, by troszkę podziałać
Ale byłoby fajnie:) Bo przecież po porodzie w połogu też kwarantanna, no ile można:P
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Bona, seks uelastycznia pochwe a oksytocyna u kobiety podczas stosunku może wywołać poród
dlatego jest zalecany seksik przed porodem
ponadto nasienie ma jakieś tam cudne właściwości na szyjkę
Bona lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam sprawdzane mięśnie brzucha, jak się robi stożek na samej górze podczas wstawanie to raczej to. Ja za taśmy płaciłam 30 zł u fizjo ale ja kleiłam plecy.
Endi współczuje, my dziś o 3 w nocy brata odprawiliśmy na kwarantannę, wylądował z Tajlandii, nie mogłam się nawet przywitaćale mąż to już lipa straszna
Zabrał szczeniaka i nie wiem co mam ze sobą zrobić jest taki spokój w domu 🙈 Kot się drze chyba nas obraża od rana za tego szczeniaka hehehe -
Mój brzuch w czerni:
Cer, dzięki, będę stosować.
A co do pępka, to szczerze mówiąc mnie sie zbytnio nie podoba ani kresa ani wypukły pępek, dlatego się nie obrażę, jeśli nie wyjdzie. Bo kresę już jednak mam.
Mnie już fizjo 2 miesiące temu na wizycie zwróciła uwagę, że źle wstaję z leżenia (i nie dotyczy to tylko ciąży), dlatego od tamtej pory się pilnuję i najpierw przewracam siena bok i dopiero się podnoszę na ręce, a nie ciągnę brzuchem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 10:39
Kira91, Karolllla, PLPaulina, Endi1990, PattisonBM, Niki2803, Carla, Jeheria, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Ja to mam nadal problem z orgazmem od kiedy mam brzuszek no nie mogę sobie znaleźć pozycji komfortowej na tyle bezpiecznej by dać się ponieść ale od czasy do czasu próbujemy:) ja chyba juz jak będzie blisko 37tc będę wszystkie metody praktykować. Czyli sex herbata z liści malin i wiesiolek nie wiem czy cos jeszcze jest ale pewnie będę szukać. Bo do 39 mam urodzic więc mam nadzieję że uda się bez wywoływania
Kira91 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.