MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa . Z tego co mi wiadomo to duphaston nie wychodzi w badaniach jako progesteron. Poziom progesteronu nasz w normie. I faktycznie dupka przepisują na plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 12:02
-
Ja w niedzielę jak wracałam z kościoła to puściłam pawia . Ale to był pierwszy i ostatni raz. Nie wiem czy to miało związek z ciąża. Ale nigdy mi się to nie zdarzało. Od tamtej pory mdłości już nie ma. Może ciutkę wieczorem. Ale to jeszcze nie jest to.
-
Bona wrote:Jeheria a jeżeli to był cykl bez punkcji ?
19.08-5 dni=14.08-14=31 lipiec.
-
s1985 wrote:Witam 3mac kciuki moze dołączę do was
s1985 lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Jak bez punkcji to od daty transferu odejmujesz wiek zarodka (u Ciebie blastka? Więc 5 dni) i odejmujesz 14 dni i wtedy wyjdzie 1 dzień cyklu czyli teoretyczna data ostatniej miesiączki.
19.08-5 dni=14.08-14=31 lipiec.
-
Jeheria wrote:Czytałam Twój pamiętnik, też mam Leiden I biorę od punkcji Neoparin 0,6. A Ty? A może masz coś jeszcze że tak ciągle ronisz? Np komórki NK za wysokie? Bardzo trzymam kciuki za Ciebie, dużo dużo zdrowia!!!
Ja dostalam 0,4 i juz 2 razy cb
Mysle i wymyslam i nie wiem czy nie mam za malej dawki .Aptt mam w dolnej granicy -
nick nieaktualnyBona wrote:No akurat u mnie był 6 dniowy ale to dużej różnicy nie robi co do wyznaczenia daty
-
U mnie troszkę później się rozwijały zarodki. Tak u niektórych bywa książkowo powinna być w 5 dniu dojrzała blastocysta u mnie dopiero w 6 dniu z moruli przeobraził się zarodek w blastocyste.Blastocysta ma kilka stadiów rozwoju począwszy od wczesnej blastocysty przez dojrzałą , kończąc na wylęgajacej się. Czasami ale już naprawdę żadko przedłużają hodowlę do 7 doby jeżeli zarodek ma potencjał. U mnie decyzję o zamrożeniu podjeli dopiero w dopiero 6 bo w 5 morula dobrze rokowała. I nie mylili się mam wczesną ale dobrej klasy AB. U większości kobiet Mroza w 5 dobie. Rozmawiałam na ten temat z embriologiem bo martwiłam się że są takie późne. Ale wytłumaczyli mi to wszystko i się uspokoiłam.
-
nie każdy zarodek osiąga stadium blastocysty w 5 dobie, niektóre potrzbują więcej czasu... wtedy masz zarodek z 6 doby w stadium rozwoju, który jest zazwyczaj w 5 dobie... mwm nie sądzę żeby czekali do 6 doby z mrożeniem, jeśli w 5 dobie była blastocysta
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justa29 wrote:Dzieczyny A dupashon jak bierzecie? I tylko w przypadku plamien?
Ja badalam progesteron w ubiegłym tyg i był na poziomie 26ng przy 1x dupashon. Miałam go brać przy staraniach tak zapobiegawczo. Wczoraj wzięłam ost tabletkę i czekam na powrót mojej Pani dr z urlopu. Myślicie że powinnam się martwić? Poziom progesteronu jak na ubiegły tydzień chyba ok?
-
Beti82 wrote:Jeheria moge zapytac na jakiej podstawie masz dawke 0,6 ?
Ja dostalam 0,4 i juz 2 razy cb
Mysle i wymyslam i nie wiem czy nie mam za malej dawki .Aptt mam w dolnej granicy
-
Jeśli chodzi o objawy, to przede wszystkim czuję się ciepła i mam temperaturę 36.9, 37 i więcej, ale czasem odczuwam to tak, że aż się martwię, czy to już nie gorączka. Brzuch trochę ciągnie, piersi może ciut większe. Za to serducho czasem chce mi wyskoczyć, puls 90 i więcej. I zmęczenie, nie mam siły biegać jak zwykle w chaosie codziennych obowiązków. Domagam się odpoczynku:)
A co do psychiki to też się podpisuje - zdecydowanie potrafi zablokować. Moj udany cykl to ten, który spisałam na straty ze względu na przeziębienie i zaszaleliśmy jeden jedyny raz...
Duphaston brałam przy ostatniej ciąży, od samego początku, w sumie bez żadnych badań lekarz zadecydował. Niestety ciaża zakończyła się poronieniem zatrzymanym w 11 tygodniu, rozwoj dziecka do 7 tygodnia. Czasem brałam też Duphaston na wywołanie miesiączki i mnie po nim często bolała głowa:( Teraz stawiam tylko na witaminy...
A w którym dniu ciąży sprawdzacie serduszko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 18:19
-
Jeheria wrote:Mam trombofilie wrodzona- mam mutacje genu Leiden. Ma ja 5% w Polsce. Tą mutacja kwalifikuje do ryczałtu na heparynę do końca życia. Hematolog dał mi taką dawkę. Ważę 55 kg.
Ja waze ok 52 kg
Ale tez gdzies wyczytalam ,ze 0,1 na 10 kg to i tak wychodzi wieksza dawke niz 0,4
Ja mam PAI-1 homo dostalam refundowana ale 0,4 od gina
A z jakiego miasta jestes? U nas niestety dobrego hematologa nie ma