MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
MIMI wrote:Karola słodki aniołeczek. I wygląda tak inaczej niż dzieci zaraz po porodzie, taki spokojny i wypoczęty❤ zdrówka dla Was ❤
Po moich fotach mówią to samo Haha że jakbym wstała rano i zrobiła sobie fotkę bez makijażu ale fakt spocilam się pod koniec tylko, ja tam miałam misję do wykonania i w sumie to nie chciałabym żeby M. był obok. Rozpraszałby mnie i bym czuła większą presję a tak była szefowa położna i ja. Dzisiaj tatuś podjechał pod okno pokazałam się z młodym masakra jakie to było dziwne i smutneAle jeszcze chwile i go zobaczy!
Kakarli, szatanka, lilly., MIMI lubią tę wiadomość
-
Mysza1986, mwm, Karolllla lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
Karolina jaki śliczny zakochalam sie!!
Nie wiedziałam ze po cc daja mamie kangurowac.
A mowie o zobaczeniu corki tak na zywo nie z foty.
Nie wiedzialam ze beda nas trzymac tyle zeby podwojny test na korone byl...
Myslalam ze tak standardowo 2 do 4 dob i nara.
Ale tak owszem da rade przezyc wszystko.Karolllla lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolla, no śliczny bobo! ❤️ Ledwo się przecisnął, a już taki ładny i ksztaltny.
PLPaulina wrote:Tylko tutaj sprzeczności widzę, że przecież jakby była ochrona to mogą odbywać się porody rodzinne.
Ale już poród w maseczce to każda uważa za pozbawienie godności. 😅
To wyobraź sobie, że ja nie widzę. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️😅😅😅
Co innego ochrona, a co innego zmuszanie rodzącej do podduszania się. Mąż może mieć maseczk, jak najbardziej.
Właśnie zadzwoniła moja położna na pogadankę i powiedziała, mi że bardzo możliwe, że do terminu mojego porodu zniosą zakaz porodów rodzinnych, skoro wszystko ma się stopniowo otwierać. Tak że ten.Karolllla lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:nie zarazisz bo nikt cie nie wypusci z tego szpitala razem z dzieckiem przez najbliższe kilkanascie dni jak nie więcej- do dwóch negatywnych wyników testów.
To jest bardzo straszne i zatrważające... smutne i jednoczesnie frustrujące.
Niestety wszystkie się z tym borykamy i tak czy siak będa to dla nas najwspanialsze chwile
Dla nas europejek godny poród znaczy zupełnie co innego niż na przykład dla kobiet z Afryki czy innych krajów trzeciego świata...
musimy dziewczyny szukać w tym całym syfie chociaż odrobinę pozytywów wtedy będzie nam lepiej i jak mi to babcia powiedziała ZAWSZE mogło być gorzej
Jak nie będzie objawow to nikt testu nie zrobi. A objawy mogą pojawić się do 14 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 20:35
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:Tylko tutaj sprzeczności widzę, że przecież jakby była ochrona to mogą odbywać się porody rodzinne.
Ale już poród w maseczce to każda uważa za pozbawienie godności. 😅
Ochrona męża. Ja np nie uważam porodu w masce za pozbawienie godności, mogłabym rodzic w worku jutowym. Mi np chodzi tylko o to ze oddech to podstawa i jedyne czasami narzędzie do uspokojenia się. Męża nie ma, za rękę nikt nie potrzyma, otuchy nie doda, stres będzie i co? I można próbować się relaksować i oddychać. A jak ma mi się zatrzymać poród albo naturalna oksy bo oddychać nie mogę bo maska - bo testów nie robią - bo na kościół dają - to to jest oburzajaceCatlady, szatanka lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Jak nie? Jak neo będzie objawow to nikt testu nie zrobi. A objawy mogą pojawić się do 14 dni.
Też mam obawy co do tych masek ale może z drugiej strony schowam za nia skwaszona z bólu gebę i aparat ortodontyczny, którego gumki niezmieniane od półtora miesiąca wyglądaja jak pobojowiskoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 20:36
-
Cześć dziewczyny,
Odzywam się do was po wielu tygodniach podglądania i czytania was z boku:). Dałyście mi bardzo dużo wiedzy i przydatnych informacji ale jakoś nie odważyłam się wcześniej napisać. Dzisiaj postanowiłam w końcu się odezwać. Mam nadzieję, że nie przeszkadzam:).
Gratulacje Ajka i Karola szczęśliwego rozwiązania. Oliwier jest przesłodki.
Jestem Klaudia, pochodzę ze śląska. Spodziewam się syna, który ma przyjść na świat 26.05 aczkolwiek, prawdopodobnie około 39 tygodnia będzie wywoływany przez cukrzyce ciążową, jeżeli wcześniej nic się nie podzieje;).
Pozdrawiam, i życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązańEndi1990, Niki2803, PattisonBM, lipcowka86, szatanka, Alex2020 lubią tę wiadomość
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Z resztą dziewczyny same sie negatywnie nakręcamy tutaj a wiemy, że nic nie zmienimy a zakaz porodów rodzinnych i odwiedzin w mojej ocenie jeszcze kilka miesięcy potrwa skoro sam minister zapowiada noszenie masek aż do momentu pojawienia się w Polsce szczepionki
Cycki do góry i rodzimy! Która następny termin ma najszybciej?Klaudia24, PLPaulina, PattisonBM, lipcowka86, Catlady lubią tę wiadomość
-
Karolla zakochałam się 😍😍😍
Dziewczyny kiedy Ajka urodziła? To dodam na pierwszej stronie. Martwi mnie ta cisza3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Endi1990 wrote:też dzisiaj nad tym myślałam
15 kwietnia 6:52
Dziękuje - dodałam3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Endi1990 wrote:Z resztą dziewczyny same sie negatywnie nakręcamy tutaj a wiemy, że nic nie zmienimy a zakaz porodów rodzinnych i odwiedzin w mojej ocenie jeszcze kilka miesięcy potrwa skoro sam minister zapowiada noszenie masek aż do momentu pojawienia się w Polsce szczepionki
Cycki do góry i rodzimy! Która następny termin ma najszybciej?
Ale u mnie leniuszek na razie i nie wyglada jakby mu się spieszylo bardzo na zewnatrz 😀
Klaudia24, Endi1990, lilly. lubią tę wiadomość
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Skoro już tu jestem, mam pytanie
Czy kogoś oprócz mnie męczą bóle stóp wieczorami? Ja od tygodnia nie śpię po nocach przez okropny ból. Zauważyłam, że wieczorami wychodzą mi żyły na wierzch jakby spuchnięte, w dzień kompletnie tego nie widać. Czy to mogą być żylaki?
Mocze stopy w zimnej wodzie, ale pomaga na chwilę.
Oprócz tego stosowałam jakieś żele z kasztanowcem lub z konopią, ale ulga też jedynie chwilowa.
Wczoraj jak zobaczyłam te żyły, to posmarowałam z desperacji w nocy stopy maścią na hemoroidy i udało mi się zasnąć. Dziś kupiłam lioton1000 ale zastanawiam się czy mogę w ciąży stosować, lekarka jeszcze mi nie odpisała.
Czy któraś ma takie problemy? Jakieś sprawdzone metody?👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Klaudia24 wrote:Skoro już tu jestem, mam pytanie
Czy kogoś oprócz mnie męczą bóle stóp wieczorami? Ja od tygodnia nie śpię po nocach przez okropny ból. Zauważyłam, że wieczorami wychodzą mi żyły na wierzch jakby spuchnięte, w dzień kompletnie tego nie widać. Czy to mogą być żylaki?
Mocze stopy w zimnej wodzie, ale pomaga na chwilę.
Oprócz tego stosowałam jakieś żele z kasztanowcem lub z konopią, ale ulga też jedynie chwilowa.
Wczoraj jak zobaczyłam te żyły, to posmarowałam z desperacji w nocy stopy maścią na hemoroidy i udało mi się zasnąć. Dziś kupiłam lioton1000 ale zastanawiam się czy mogę w ciąży stosować, lekarka jeszcze mi nie odpisała.
Czy któraś ma takie problemy? Jakieś sprawdzone metody? -
nick nieaktualny