MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKakarli wrote:Spokojnie, nie jest powiedziane ile będzie trwała. Poznałam mamę bliźniaków, które takimi aniołami były cały czas. Nigdy nie wiadomo
Chłopaki dziś mają 3.5 roku.
A ona ciągle powtarza, że tak jak na macierzyńskim to nigdy w życiu nie odpoczęła. 😊😊lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Grzeczny A co oznacza grzeczny ?????
Płacz też jest potrzebny. Dziecko to nie robot tylko osobna jednostka która ma prawo wyrażać swoje uczucia i tyle...To, że płacze to jest niegrzeczny ???
Przepraszam ale to właśnie takie slogany naszych mam tesciowych i innych życzliwych starszych pań. Ooo płacze ale jesteś niegrzeczny 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Właśnie przez takie coś laski się nakrecają i jest o krok do depresji.
Bo widzą wooow Twoje takie "grzeczne nie płacze " A mój się drze całe noce. Co Ja zrobiłam źle i czemu ja mam taki los.
Dziewczyny każde dziecko jest inne.
A ona cisza. 😆 A ja w stresie. Mamusiom nie dogodzisz. 😅😅😅lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKakarli wrote:Grzeczny = posłuszny w ich opinii. W opinii matek zapewne nieuciążliwy. Też nie lubię tego słowa, bo niestety ma właśnie taki wydźwięk. Grzeczne dziecko je wszystko, wykonuje polecenia i jest cicho. Czyli jest zaprzeczeniem każdego dziecka
Moje dziecko uchodzi za niegrzeczne według opinii starszego pokolenia i niektórych mam ponieważ ma swój temperament. Bo się bawi, biega i krzyczy.
Grzeczne dziecko powinno się nie odzywać, nie ruszać, jeść, spać - jak najmniej obowiązków dla rodziców by mogli pić kawkę i malować paznokcie. 😅Kira91 lubi tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:U nas było odwrotnie! Na oddziale po porodzie taką zadyme robil że położne rece rozkladaly i mówiły że taki model haha aż jwdnej nocy w szpitalu wsadziłam go w ten przezroczysty wózek i pojechalam mówie: pomocy nie potrafie go obslugiwac:)
Taka stara pani z noworodkow sprzedala.mi patent jak uspokajaly kiedys noworodki na oddzialach- na język odrobine glukozy, wiec mowie do meza kupuj glukoze bo jak wyjdziemy to ja nie wiem.co zrobie. Wyszlam w sobote a w niedziele maz na dniowke szedl- mialam zawał! i co? po przekroczeniu domu anioł wcielony! Ani płaczu ani krzyków? zero kolek, nocki przespane...
Endi, jak to zrobiłaś że noce przespane??? *😁 karmiłaś na śpiocha? U mnie były pobudki co godzinę i przez godzinne ssał po 3 miesiącach po 8-10 razy do 9 miesiąca. Potem bylo po 5 pobudek, potem po 3 aż zeszliśmy do jednej i 14 miesięcy miał jak się odstawił od piersi... Syn niesmoczkowy ani nie butelkowy...
Teraz zamierzam od początku uczyć do butli (dokarmiać mm) i smoczka, ale zobaczymy co z tego wyjdzie 😂
-
Dziewczyny wczoraj płakałam tak mnie krzyż bolał, dzisiaj znowu skacze po meblach i wymyślam rzeczy do sprzątania, np umyłam kosze na śmieci drugi raz w tym tygodniu 🙈😂 a wieczorem pewnie znowu będzie płacz, ja pierdziele jaki człowiek glupiiii!! 😅
-
Kira91 wrote:Endi, jak to zrobiłaś że noce przespane??? *😁 karmiłaś na śpiocha? U mnie były pobudki co godzinę i przez godzinne ssał po 3 miesiącach po 8-10 razy do 9 miesiąca. Potem bylo po 5 pobudek, potem po 3 aż zeszliśmy do jednej i 14 miesięcy miał jak się odstawił od piersi... Syn niesmoczkowy ani nie butelkowy...
Teraz zamierzam od początku uczyć do butli (dokarmiać mm) i smoczka, ale zobaczymy co z tego wyjdzie 😂 -
Aha... To ja mam odwrotnie, teraz spokój i się raczej nie budzi, ale pierwszy rok był dla mnie bardzo ciężki..
Ciekawe jak to będzie z Malutka 🙈
W ogóle mój Adaś ma dzisiaj dzień świra, no co on cuduje to się boję czy dzisiejszy dzień oboje przeżyjemy 😂 dobrze ze dziś mnie te plecy nie bola,.. Jeszcze 🙈 -
Kira91 wrote:Lilly, hormony plus zmęczenie.... Ja już Tez czasami poplakuje. A dzien przed porodem to wyłam jak głupia bez powodu! 😂 Spokojnie, po porodzie jakiś czas się ustabilizuje 😘🤗 ściskam Cie mocno i życzę dużo siły!
Dziękuje ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Wiadomo sielanka nie będzie trwać wiecznie ale miło jest ją mieć te pierwsze doby po porodzie ☺️
Lilly to minie jak się dzidzia urodzi, a jak Twój facet? Sytuacja lepiej czy nie? Jeśli nie masz wsparcia to najgorzej 😔
Ten tydzień był ciężki z nim i jeszcze mocniej eskalowało, nie pamietam żebyśmy się tak kłócili, ale potem przeprosił, teraz już jest normalnie i jest kochany. Mam nadzieje ze to był po prostu jakiś taki kiepski tydzień i tyle.
A co do idealnego gościa może taki zostać za co trzymam kciukijuż kiedyś pisałam ze żona mojego kuzyna to taki kłębek nerwów trochę w ciąży była, przeżywała wszystko i potem tez się stresowała a mała jest takim spokojnym i radosnym dzieckiem ze aż pytaliśmy czy dają jej jakieś leki 😂 nie płacze tylko jak już to kwili, cały czas banan na buzi, przesypia całe noce a już ma roczek. Oczywiście teraz rozpiera ja trochę energia ale ogólnie złote dziecko.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kakarli wrote:Lilly hormony szaleją. Jeżeli nadal będzie Ci ciężko po porodzie to szukaj pomocy psychologa. Wiem po sobie, że nie ma co czekać, aż gorszy nastrój sam minie.
Spróbuj teraz zaakceptować swoje emocje, powiedz sobie , że to normalne na tym etapie i masz pełne prawo czuć się gorzej.
Ja w tej ciąży tryskam energią i radością. Mam za to zerową cierpliwosc do Łucji i to mnie boli, bo czuje się jak wyrodna matka. Gdyby nie mąż to bym ją kilka razy dziennie rozszarpała na części
🙏🏻
Ja wlasnie cała ciaze tez czułam się fizycznie super aż za 🙈
I teraz taki kryzysowy tydzień, mam nadzieje przejściowy, musiało mnie tez coś dopaść w końcu.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Mimi1987 wrote:Lilly Kochana polecam Tobie i dziewczynom posłuchania za darmo podcastów na SPOTIFY Justyny Nagłowskiej Szyc. Super babka uwielbiam ją. I mądrze i rzeczowo mówi. Ja przy jej podcastach super się wyluzowałam. Ma tam kilka już nagranych spotkań
My poprostu za bardzo chcemy żeby było idealnie. A wcale tak nie musi być. Życie to nie instagram wykreowany że wszystko jest takie słodkie woow. Nie oceniajmy się A zapanuje w nas równowaga. Będzie dobrze !
https://open.spotify.com/episode/0ES0RzNa1mpW3OK6aetzz9?si=weFLD-3HSYOpM4YSItWx1Q
Dzięki Słońce!
Już sobie zaobserwowałam na Spotify3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Ja ostatnio miałam też lekki spadek formy...a dzisiaj?! firanki powieszone z mężem, prania chyba ze trzy, zakupy Internetowe, bo odkryłam kod rabatowy na ING do HM
zaraz pakujemy sie i idziemy zamiast obiadu odpalic grilla na działce... myslicie że to przypływ energii przed porodem?
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Dziewczyny wczoraj płakałam tak mnie krzyż bolał, dzisiaj znowu skacze po meblach i wymyślam rzeczy do sprzątania, np umyłam kosze na śmieci drugi raz w tym tygodniu 🙈😂 a wieczorem pewnie znowu będzie płacz, ja pierdziele jaki człowiek glupiiii!! 😅
Jak już kosze drugi raz myte to chyba poród już za rogiem 😂😍lipcowka86, Kira91, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Grzeczny...to chyba kwestia potocznego nazewnictwa. Miałam już momenty, ze wolałabym żeby się rozpłakał bo za spokojny jest
Jest dla mnie idealnie tak jak jest i dziewczynka która obok jest żarłoczkiem i wszystko komunikuje płaczem i w ogóle mi to nie przeszkadzało, a tym bardziej jej mamie, tez uśmiechnięta chodzi
Nie ma się co nakręcać, własne dziecko jest idealne i tyle!
A z dobrych wieści jeszcze, zaraz wychodzimy do domu!!! Jezu jaki będzie płacz pod szpitalem jak tatuś podejdzie aż mam ciarki. Ogromne emocje. Do końca nie wiedziałam czy wyjdziemy bo młody poleciał z wagi i żółtaczka i ja obniżona hemoglobina ale wszystko w granicach na szczęście. I tez dziś miałam poczucie winy ze mogłam go budzić i karmić blabla ale już mi przeszłoJest jak jest ważne, że zdrowi do domuuuuu!
Frufru, aga80, PattisonBM, Kira91, Jeheria, Andzia86, PLPaulina, Bona, Niki2803, MIMI, Kakarli, szatanka, Korna, Endi1990, Catlady lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Grzeczny...to chyba kwestia potocznego nazewnictwa. Miałam już momenty, ze wolałabym żeby się rozpłakał bo za spokojny jest
Jest dla mnie idealnie tak jak jest i dziewczynka która obok jest żarłoczkiem i wszystko komunikuje płaczem i w ogóle mi to nie przeszkadzało, a tym bardziej jej mamie, tez uśmiechnięta chodzi
A z dobrych wieści jeszcze, zaraz wychodzimy do domu!!! Jezu jaki będzie płacz pod szpitalem jak tatuś podejdzie aż mam ciarki. Ogromne emocje. Do końca nie wiedziałam czy wyjdziemy bo młody poleciał z wagi i żółtaczka i ja obniżona hemoglobina ale wszystko w granicach na szczęście. I tez dziś miałam poczucie winy ze mogłam go budzić i karmić blabla ale już mi przeszłoJest jak jest ważne, że zdrowi do domuuuuu!
Najlepiej
Zdaj potem koniecznie relacje! Ale będą emocje 🥰3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Grzeczny...to chyba kwestia potocznego nazewnictwa. Miałam już momenty, ze wolałabym żeby się rozpłakał bo za spokojny jest
Moja to mała terrorystka... uważa że życie ma sens tylko jeśli wisi się na cycu. Ma dodatkowo mm, bo ja mam niestety opóźniona latacje po cc, ale co z tego dla Weroniki liczy się tylko dostępność cyca 24h. Zwłaszcza teraz jak już wreszcie coś z niego leci.
Mama chodzi już na rzęsach bo królewna jest nieodkladalna... Wyobraźcie sobie opiekę nad taką pannicę po CC. Okazuje się że sen wcale nie jest potrzebny. Nie wiem jak ten szpital przeżyłam.
Teraz mąż pomaga...
A tak poza tym to jestem najszczęśliwsza na świecie z tym moim ssaczem...
A na koniec Wielkie Gratulacje Karolka !!!
Wcześniej nie miałam jak napisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 14:24
PattisonBM, Mimi1987, Kira91, Jeheria, Karolllla, Frufru, lipcowka86, PLPaulina, Niki2803, MIMI, Kakarli, Cer, szatanka, Korna, Endi1990, Catlady lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Karolka super. Tatuś oszaleje na punkcie Oliwierka ... przesliczne dziecko...
Ajka tak tez bywa, kolezanka przez 4mc niesypiala,bo maly nieodkladalny i tylko cycus...
Teraz 6mc jest lepiej zaczal sypiac,ale nadal spi z synciem razem w lozku...
A co do grzeczne/niegrzeczne...moj ex kiedys powiedzial jak syn jego siostry plakal, ze on " nie chce miec placzacego dziecka...jego dziecko nie moze plakac..." az mi szczeka opadla...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 14:25
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Karolka super. Tatuś oszaleje na punkcie Oliwierka ... przesliczne dziecko...
A co do grzeczne/niegrzeczne...moj ex kiedys powiedzial jak syn jego siostry plakal, ze on " nie chce miec placzacego dziecka...jego dziecko nie moze plakac..." az mi szczeka opadla...
Dobrze że to już EX 😁Kira91, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Dziewczyny, a jak to teraz jest odnośnie właśnie budzenia na karmienia? Ktoras miała coś na ten temat na szkole rodzenia, czy tam rozmawiala o tym z położna?? Ogólnie pamiętam jak mówili żeby noworodka co 3h karmić (mój i tak chciał częściej), ale zastanawiam się czy coś się teraz zmieniło. Wtej kwestii 🤔
-
lilly. wrote:Jak już kosze drugi raz myte to chyba poród już za rogiem 😂😍
Mam nadzieję 🙈 jutro mam wizytę, może zamiast tego rano grzecznie po sniadanku i kawce szpital? CHCIAŁABYM BARDZO...lilly., Korna lubią tę wiadomość