MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka, miałam to samo przez pierwsze 3 miesiące... Trzymaj się dzielnie Mamusiu, to pierwsze Dzieciatko i pamiętaj że wszystko mija, ten zapewne trudny etap też minie. Dużo siły i wytrwałości Kochana, a Malutkiej Osóbka i tak wszystko wynagradza 😍 Najważniejsze że wszystko jest w porządku po Twoich przeżyciach..
-
Ajka, fajnie, że napisałaś. I z tego co widzę, już jesteście w domu, więc najlepiej
wszystkiego dobrego!
-
nick nieaktualny
-
Ajka super że z Wami wszystko w porządku, martwiłyśmy się o Was. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, dużo siły i zdrówka Wam życzę ❤
Dziewczyny, zabieracie do szpitala laktatory? Bo tak myślę.. może mi się przydać jak bym dłużej musiała w szpitalu zostać i bym miała nawał, ale w razie czego to mąż może podrzucić. Ja już naprawdę nie mam miejsca na nic w swojej torbie...lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:Ajka super że z Wami wszystko w porządku, martwiłyśmy się o Was. Trzymam za Ciebie mocno kciuki, dużo siły i zdrówka Wam życzę ❤
Dziewczyny, zabieracie do szpitala laktatory? Bo tak myślę.. może mi się przydać jak bym dłużej musiała w szpitalu zostać i bym miała nawał, ale w razie czego to mąż może podrzucić. Ja już naprawdę nie mam miejsca na nic w swojej torbie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:07
MIMI lubi tę wiadomość
-
Tez chce brac na ew rozkrecenie po ew cc...
I chyba lepiej swoj niz szpitalny...
Polozna mowila karmic na zadanie nie rzadziej niz co 3h=budzic na jedzenie...
lipcowka86, MIMI lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Biorę laktator, bo wolę mieć swój jakby co, najwyżej się nie przyda. A tak naprawdę nie wiadomo jak to wszystko będzie...
Trochę się stresuję jutrzejszą wizytą u gina. Nieco ogarnęliśmy w domu w weekend, wszystko już na 100% gotowe. A teraz filmy, ciastka i relaks...MIMI lubi tę wiadomość
-
U mnie położne mówiły żeby budzić te pierwsze tygodnie tylko - max co 3h.
Dziewczyny - Ajka, Karola jak już opadną emocje i będzie chwilka dajcie znać:
1. co bezwględnie się w szpitalu przydało
2. co warto sobie darować
3. czego nie miałyście a byłoby super
Wasza wiedza bezcenna 🥰
Jestem tez ciekawa jak z ta waga - ile przytylyscie w ciąży a ile po samym szpitalu się zrzuca 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 17:14
Jeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny, ale mnie dół złapał, wczoraj pożarliśmy się z małżem o jakąś głupotę,no i teraz ciche dni, każde w innym pokoju...On próbował rano nawiązać kontakt, ale jak tylko na niego patrzę, to zaraz mnie znowu cholera bierze:( Czuję się jak totalna świruska.
Dobrze, że od jutra trochę zluzują z tymi przepisami i nie będę się bała wyjść z domu by mandatu nie dostać, chyba potrzebuję wyjść na dłuższy spacer.34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ostatnio mnie tak Mąż wkurzyl że myślałam ze piana z buzi mi pójdzie.
Wczoraj mi coś odwaliło i jak poszliśmy z synem posadzić drzewka to wzięłam taczkę w której było trochę ziemi (Adaś zrobił akcje że nie chce wracać, to go mąż wziął na karku sobie posadził i z nim szedł), a ja za tą taczkę, idziemy i nagle się zatrzymałam i scisnelam nogi , ten od razu CO SIĘ STAŁO?! A na że wody mi pociekły! A ten o moj Boże ile mamy czasu, a ja a skąd mam kur... Wiedzieć, ałaaaa!!!! 😂 Ale po drodze się tak zaczęłam śmiać, nie wytrzymałam 😂. A ten blady, mówił ze mu się nogi ugiely.
Uwierzcie mi że Zasłużył.lipcowka86, Niki2803, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
-
Kira cudna akcja
tylko nie przesadz zeby pozniej nie zbagateliziwal jak naprawde cos bedzie...
Mysza tak nam mowila babka od laktacji i karmienia na szkole zeby budzic,bo z jedzeniem maluch robi kupki i siusiu i ze wyrzuca z siebie plyn owodniowy i zmniejsza sie bilirubina,a jak spi to nie wydala tej bilirubiny i ma zoltaczke,ktora powoduje zwiekszenie sennosci i kolo sie zamyka...
podobno przy pierwszej ciazy nawet do 2h od odejsciu wod przy kolejnych nie wiem...Jeheria lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Pattison, pierwszy raz taka akcje mu zrobiłam hahaa i mam nadzieję że kolejna to już będzie na poważnie 😂
A co do karmienia to mi to samo mówiła moja polozna, im więcej dziecko pije tym szybciej pozbędzie się żółtaczki.PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Super się sprawdzilo:
Majtki siateczkowe wielorazowe... Canpol
Podkłady nieprzemakalne duże - żeby na przewijak położyć i potem wywalić
Ja miałam waterwips - bez pożarnych chusteczek nie da rady.
Dużo wody - o ile można donieść lub nawet wziąć z dystrybutora to jak się trafi egzemplarz jak mój wygodniej mieć.
Zbędne:
Ubrania, dodatkowe koszule, skarpetki, bielizna itd chodziłam tylko w jednej vkoszuli
Kosmetyki - tylko zupełnie podstawowe mają sens. Typu szczoteczka do zębów, mydło.
Żałowałam że nie mam:
Dodatkowo poduszek do karmienia albo nawet zwykłych
Ps u mnie smółka załatwiła sporo ciuszkow warto więcej mieć.
Ja nie miałam czasu jeść, więc nawet posiłków szpitalnych nie dojadalam, ale fajne byłyby banany i inne łatwo zjadane zdrowe rzeczy.
Frufru, Marylove123, szatanka, Niki2803, MIMI, PattisonBM, Jeheria, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023