MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka, super, że się odezwałaś, my się tu już bardzo martwilyśmy. To opowiedz, jak to było z tym porodem, co powiedzieli o małej, czy mialyscie już jakieś badania i co z Twoją wątrobą. Może jak Ci się rozkręci laktacja, to mała będzie się bardziej najadać i mniej będzie potrzebowała cyca? Pokażesz jakieś zdjęcie?
Karolla, i jak po powrocie?
Dziewczyny, już chyba koronaschiza wszystkim nam daje się we znaki, jest bardzo dużo napięcia w powietrzu i nie dziwne, że nam odwala. W koncu jesteśmy w najgorszym miesiącu ciąży i do tego w takich czasach.
Ta położna od webinaru Fru mówiła, że początkowo powinno być 8-12 karmień na dobę, i że trzeba dziecko budzić, żeby dobrze przybieralo i żeby odpowiednio stymulować laktacje. -
Tyle że ona chce cyca nawet po zjedzeniu butli z mm...
Neurologicznie w normie chociaż subtelnie wzmożone napięcie mięśniowe - tyle że to w normie dla poniżej 6 miesięcy. Inne badania zgodnie ze stanem wiedzy z ciąży... Tylko okulisty się nie udało załatwić.
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka, próbuj uczyć smoczka,bo inaczej Ty się staniesz tym smoczkiem... Ja tak miałam i Nie polecam... Miałam takie same początki z Synem, rozumiem Cie doskonale..
Aha, i dużo odbijaj Weronice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:05
Kakarli lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Tyle że ona chce cyca nawet po zjedzeniu butli z mm...
Neurologicznie w normie chociaż subtelnie wzmożone napięcie mięśniowe - tyle że to w normie dla poniżej 6 miesięcy. Inne badania zgodnie ze stanem wiedzy z ciąży... Tylko okulisty się nie udało załatwić.
No to chyba dobre wieści? Co do cyca, no cóż, w takim razie nie masz wyjścia i musisz przeczekać. Widocznie bardzo potrzebuje bliskości, ale to zapewne dobrze wpłynie na jej rozwój. Pociesz się, że pewnie przez to dużo schudniesz.
Dziewczyny, od kilku dni bolą mnie palce dłoni w stawach. Ogólnie palce są lekko spuchnięte i jak je zginam, to czuję taki lekki opór. Ale dzisiaj ciężko mi było nawet chwycić pusty talerz obiadowy, macie może tak? Podejrzewam, że to wynik działania relaksyny, od kilku miesięcy sporadycznie (jak dużo chodzę) mam tak ze stopami, teraz doszły dłonie. Mam nadzieję, że to normalny objaw i nie zwiastuje nic złego (koleżankę w ciąży bolały strasznie dłonie, a potem się okazało, że ma RZS).
Sayuri, Hortensja, a co tam u Was? -
Też mam bóle w palcach i początkowo myślalam ze to zakwasy od telefonu :p
Co do cycka moje dziecko dwa lata hylo ssakiem najwiekszym na swiecie. Karmiłam na żądanie... tylko to żądanie było co 30 minut. Przez to że mało przybierał pielęgniarka na bilansie odradzała smoczka i ja młoda matka posluchalam... dwa lata z tego powodu ciagnelo sie moje karmienie co pol godzinki w kazdym miejscu przestrzeni domowej i publicznej;) -
U nas karmienie było od początku w cyklach 2 h w dzień, 3 w nocy ( cykl, czyli przerwa między kamieniami wynosiła około 1,5 h i 2,5 h). Przy mm dzieci zjadają wiecej to i dluzej nie potrzebują pokarmu. Teoretycznie.
Stopniowo pobudek u nas ubywało, teraz niestety budzi się raz, czasami dwa razy, ale śpi od 20 do 7 więc nie jest źle.
Ps. Ajka dopóki u mnie młoda nie nauczyła się ssać miałam to samo. Próbowałaś odciągnąć i dać w butli ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:16
-
Kakarli wrote:U nas karmienie było od początku w cyklach 2 h w dzień, 3 w nocy ( cykl, czyli przerwa między kamieniami wynosiła około 1,5 h i 2,5 h). Przy mm dzieci zjadają wiecej to i dluzej nie potrzebują pokarmu. Teoretycznie.
Stopniowo pobudek u nas ubywało, teraz niestety budzi się raz, czasami dwa razy, ale śpi od 20 do 7 więc nie jest źle.
Ps. Ajka dopóki u mnie młoda nie nauczyła się ssać miałam to samo. Próbowałaś odciągnąć i dać w butli ?
U mnie z mlekiem problem
2020
2023 -
Ajka wrote:U mnie z mlekiem problem
Wypij piffko karmni powinno ruszyć. Albo bawarkę herbatę z mlekiem. Nie dobre ale po tym tryskało ze mnie mleko jak oszalałe😁20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka wrote:U mnie z mlekiem problem
Swoją drogą czy nadal w szkołach rodzenia uczy się kokonowania dziecka ? Bo u Łucji to działało w pewnym stopniu wyciszająco.
Ajka a jak sama cesarka? Ja się boję, że właśnie tak urodzę i mam stresa. Poród sn znam i wiem co i jak -
Ajka a te herbatki na laktacje czy femaltikery? Kiedys mamom kazali pic fuzo mleka i ogolnie nabial...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Niki2803 wrote:Dziewczyny od ponad 2h mała mega się rusza i co chwilę uciska tam na dole jak by już chciała wyjść. Brzuch mega twardy. Czy to oznacza że już niedługo?... Nie umiem rozpoznać skurczy. Mąż się śmieje, ja też i siedzimy jak takie osły🤣
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Ajka, próbuj uczyć smoczka,bo inaczej Ty się staniesz tym smoczkiem... Ja tak miałam i Nie polecam... Miałam takie same początki z Synem, rozumiem Cie doskonale..
Aha, i dużo odbijaj Weronice. -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Ajka a te herbatki na laktacje czy femaltikery? Kiedys mamom kazali pic fuzo mleka i ogolnie nabial...
Jedyne co jest przebadane to ten słód jęczmienny. 👍
I Kobiety z problemami z tarczycą i IO. Warto szybko zacząć wracać do metforminy ! 😉 -
W szkole rodzenia mówiły u mnie położne że najlepsze piwo, ale nie koniecznie karmi, ważne że bezalkoholowe:) i jeśli dziecko chce ciągle smoczka w postaci naszych cyckow to może porostu chce przytulic się i nie koniecznie za każdym razem dawać cyca, ale wiadomo że w życiu to i tak to inaczej wygląda.
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nick nieaktualny
-
Jeheria wrote:Mój często mnie uderza w szyjkę, aż mam dreszcze, i od jego intensywnych ruchów macica mi się spina ale jeszcze nie rodzę
PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Niki2803 wrote:Tak jak piszesz to już mam od ponad dwóch tyg ale dziś jest jakoś inaczej. Przynajmniej zmobilizowała mnie ta sytuacja żeby kącik małej zrobić do końca, mąż blady i mocuje przewijak 😆
U mnie też dziś akcja komoda. Jutro powkładam tam ciuszki i będzie fajrant. W sam raz, bo będę miała donoszoną ciążę.
Znowu mam dziś schizę z ruchami, ta mała mnie wykończy psychicznie jeszcze zanim się urodzi -
PLPaulina wrote:Mogę otworzyć sklep ze skoczkami, butelkami. Uczyłam aż na głowie stawałam. I co ? Ja byłam smoczkiem. 😅😅😅😅
Ja też. Dlatego podpowiadam Ajce by próbować ze smoczkiem, bo wiem jakie to jest trudne -
szatanka wrote:U mnie też dziś akcja komoda. Jutro powkładam tam ciuszki i będzie fajrant. W sam raz, bo będę miała donoszoną ciążę.
Znowu mam dziś schizę z ruchami, ta mała mnie wykończy psychicznie jeszcze zanim się urodzi
Moja Młoda dzisiaj się cały dzień nie odezwała, dopiero teraz raczyła pomachac nogą pod żebrem i pomajstrować przy pęcherzu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 23:01